Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Pe drumuri Kosovare

Recommended Posts

Fratilor, am ajuns.

Drumul a durat 13 ore (din care una de pauza, adunat - 30 minute, convorbiri connex, ca sa le termin, 20 minute la vama, 10 minute tratative cu un politzai sirb).

In total 730 km.

 

Despre drumuri:

Ruta: Buc-Pitesti-Slatina-Craiova-Filiasi-DrobetaTr.Severin-Portile de fier (asta pina la iesirea din tara, ca banuiesc ca restul nu va intereseaza prea tare)

Drumuri in general bune. In zona Filiasi drumuri denivelate rau, dar fara multe gropi. De asemenea, drumuri in lucru (deh, cu campania asta!) semnalizate frumos cu semafoare.

In Serbia... drumuri denivelate, intr-unele zone cu destul de multe gropi. A trebuit sa merg foarte atent. Mishto e ca n-am "dat" cu ea mai deloc.

Insa ma gandeam ce-o sa patesc in Kosovo, daca in Serbia drumurile sunt cum sunt...

Surpize, surprize... si placute chiar... in Kosovo drumurile au fost refacute cu bani de la diverse organizatii internationale. E O PLACERE sa te dai pe ele... nici cea mai mica gropitza. In schimb astia stau prost cu curentul electric, asa ca era o bezna ca-n popoul unui negru, baska ca mai si ploua asa ca nici nu vedeam drumul (care e nou, dar nu-i marcat).

Despre consum:

Am facut plinul cind am plecat. Am facut plinul din nou, la iesirea din tara (Portile de fier), am bagat 16 litri. Distanta: 355km. Calculati voi ca mie mi-a stat pulsul!

 

Am pomenit de politzai sirbi... m-au luat ca pe prosti, cu detectorul pe bord! De ce? Pt ca ei nu folosesc tunuri laser, folosesc pistoale radar! Il indreapta spre tine cind esti la 50 de metri, apasa pe tragaci, detectorul urla, dar ce folos! M-au luat cu 82 prin localitate de 50. Le-am zis ca ma grabesc, ca n-am bani, ca am gresit si ca ma fac baiat cuminte, ca-mi mor copii de foame... (glumesc), cert e ca m-am scos cu 600 dinari amenda, nu spaga! (700dinari=10 euro). Asa ca notati, va rog, n-aveti ce face cu detector in Serbia sau Muntenegru.

 

Matizache s-a comportat exemplar. Am o singura observatie... am senzatia ca e nitel cam zgomotoasa daca o ambalez... si nu vine de la motor... mi se pare ca e toba! Cind ma duc la revizie le-o bag si p-asta.

 

Una peste alta, n-a fost chiar naspa, desi cind am ajuns abia asteptam sa cad in pat, a trebuit sa fac fazta gazdelor (un sirb cu sirboaica lui) care mi-au pus pe masa un rachiu de nu-stiu-ce, dar care mirosea super ... si aveau o limbaritza, brate moj...

Share this post


Link to post

Bine ai ajuns, NFS!

 

Auzi, bai, Yellow Star tine cura de slabire sau e anorexica? cum draq 4.5%!!!!???? cred ca ai pus mina pe o masina buna; e drept ca nici soferul nu-i de colea! la pariu ca daca sta cu mine 2 saptamini se imbolnaveste de bulimie :lol: :lol: :lol:

 

BAFTA!

 

PS: :!: si vezi, las-o mai usor cu rachia, ca sirbii astia sint dati dracului cind se pun pe vorbit :!:

Share this post


Link to post
...cum draq 4.5%!!!!???? cred ca ai pus mina pe o masina buna; e drept ca nici soferul nu-i de colea! ...

Prin tara am mers cit am putut de constant. Viteza nu prea mare (am atins 120 numai intr-o depasire), accelerari usoare, stuff like that...

Inca n-am facut consumul pentru "afara" din tara, dar mai mult ca sigur ca nu mai e acelasi... a trebuit sa respect reguli, am urcat dealuri, serpentine, etc. Va tin la curent.

Share this post


Link to post

Ma bucur c'ai ajuns cu bine. Asteptam sa stai pe forum macar ca'n tzara ;)

 

btw: Ce ai facut pina la urma cu roata? Mai trage drepta?

Share this post


Link to post

Nfs si eu iti urez bine ai ajuns.Ai grija de tine si la intoarcere ia un tanc in portbagaj.Cit despre consum nu mai afisa cifre de astea mai mici de 5 ca zice lumea ca tu de fapt nici nu ai plecat :wallbanger: ci esti pitit in Bucuresti  <img src= ">

Share this post


Link to post

Bine ai ajuns coane,

 

Iti tinem locul liber la intalniri... poate apari :D

Share this post


Link to post

Bine ai ajuns, am notat despre laterale...scos din ecuatie

Share this post


Link to post
...Asteptam sa stai pe forum macar ca'n tzara ;)

He he, as vrea eu... dar n-am internet in birou decat de la 7 seara incolo... pt a creste productivitatea muncii... asta e!

Partea frumoasa e ca biroul meu e la vreo 5 minute cu masina de casa, asa ca pot sa mai trag cite o tura seara, inainte de culcare :wink:

O sa fiu mai activ cind ma mai eliberez nitel... momentan sunt cam prins, apar lucruri noi in fiecare zi... astept sa intru in rutina.

Share this post


Link to post

Buooooooon!

Io zic sa va asezati... nu raspund pt urmari daca cititi stind in picioare!

 

De vreo citeva zile ma uitam cu jale cum se consuma benzina de la mama de acasa si cum acul se indreapta incet dar sigur catre 1/4 !

Am intrebat in stinga si-n dreapta si temerile mi s-au adeverit, prin Kosovo nu e nici o benzinarie mai de renume, normal... cine pana mea ar veni sa faca afaceri aici... (m-as fi bucurat chiar si la un Shell).

Asadar, ieri mi-am luat inima in dinti si m-am oprit la cea mai apropiata benzinarie de casa (sau de casa, benzinarie, cum vreti :) ! Ochisem mai din vreme ca au benzina "bleifrei" sau "pa plumb" (pe albaneza) si m-am infipt la pompa. Am stat cu ochii pe tip sa vad daca imi baga altceva... dar tipu era ok si stia ce face. Dupa ce a facut primul tzak, mi-a mai bagat de vreo citeva tzak-uri. Ok.

Mi-a bagat 22.44 litri = 17, 5 Eur => 0.77Eur/litru N-am calculat, era afisat!

 

Acu vine partea frumoasa: socotelile (mi-am notat tot, km, distante, ore).

 

Km parcursi de la plecarea de acasa: 775. Benzina bagata in total: 38.4 litri.

In ideea de a calcula cit mai precis consumul "afara" scad 47 km facuti prin Pristina la ore de virf sau de acasa la birou (unde nici n-apuca motorul sa se incalzeasca c-am si ajuns). Presupun un consum de 6.4% urban (desi in conditiile date poa' sa urce si spre 7%). (Dar daca pun 7 iese si mai bun consumul pe afara!). Asadar 47km*6.4/100= 3 litri. Scad 3 litri din cantitatea totala => 35.4 litri consumati numai pe "afara".

In urma calculelelor :) rezulta:

Buc-Pitesti-Slatina-Craiova-Filiasi-D.Tr.Severin-Portile de fier

355km ... 16 litri ... consum 4.5% (asta am mai zis - da' ca sa fie imaginea completa)

Gerdar (P.de Fier la sirbi) - Kladovo-Zajecar-Nis-Prokupije-Merdare-Pristina

373km ... 19.4 litri ... consum 5.2% V-am zis ca n-am mai mers constant :( a trebuit sa respect regulile, am trecut si niste muntzisori cu serpentine pe care m-am tinut in coada unei DSN)

 

Per total: Bucuresti-Pristina = 728 km = 35.4 litri =

 

Cam asta e!

Scuze pt imensitatea post-ului dar ieri mai aveam putin si tzopaiam de bucurie dupa ce am refacut calculelele :) de cateva ori!

 

Acuma singura temere e daca benzina asta o fi buna pt motorashul meu, momentan nu de semne ca-i displace... avind in vedere ca nu scria daca e de 95 sau de 98. Si nu stiu cit de "botezata" o fi.

Da', a naibii, are pret de V-Power Racing!

Share this post


Link to post

Bai, NFS-ule daca e asa de scumpa benzina la atit de apropte de RO cite de mari sint salariile acolo?

Share this post


Link to post

Pai astia nu produc nici o picatura de benzina, o importa naiba stie de pe unde.

Nu exista alta resursa naturala decat carbune. Si, oricum sunt prea puturosi s-o exploateze si pe-aia!

 

Ca sa-ti raspund la intrebare... n-am date certe, dar cred ca salariul mediu (care are) e pe undeva intre 100-150 Euro. Oricum, mai fiecare are diverse rubedenii plecate prin diverse tari mai spalate (nu ne intrebam ce fac pe acolo...) si care trimit bani acasa, asa ca nu prea vezi la ei case de chirpici! Baska, organizatiile internationale care baga bani la greu (pe diverse proiecte - infrastructura, democratizare, public institutions, drepturile omului, alegeri, integrarea rromilor, etc.). In plus, sunt o groaza de internationali, care cheltuie o groaza de bani aici, e de ajuns sa-ti faci o bodega si esti om! Sau sa ai un apartament, sa-l inchiriezi!

Share this post


Link to post

.. hai ca mi se umple inima .. sa stiu ca un matizuc a batut atata drum :) ... si uite asa stau eu sa ma gandesc decat sa stam doua zile pe aici prin tara .. ce ar fi sa'l vizitam pe NFS ? .. ne luam corturile . si Dumnezeu cu mila :) :) .. chiar am pofta de o asemenea aventura desi ticou' meu nu stiu cat de mult s'ar risca... oricum NFS , teic cher

Share this post


Link to post

Salut NFS!

 

Zi-mi si mie pe unde sunt/e Portile de Fier ca eu trebuie sa fac in curand un drum pana la Calafat si am inteles ca astea sunt pe aproape si ar fi super misto de vazut. Chiar asa e? Descrie si tu putin daca stii/vazut ceva interesant...

 

Saru'mana.

Share this post


Link to post
...Zi-mi si mie pe unde sunt/e Portile de Fier ca eu trebuie sa fac in curand un drum pana la Calafat si am inteles ca astea sunt pe aproape si ar fi super misto de vazut. Chiar asa e? Descrie si tu putin daca stii/vazut ceva interesant...

Bai... e si nu e asa... in primul rind ca Portile de Fier sint cam la 10 de km NV de Drobeta Turnu Severin, nu stiu sigur (o sa modific cind o sa ma uit pe harta), cred ca de la Calafat sunt vreo 50 km, lejer.

Deci in total 113km.

In al doilea rind, n-am prea avut timp sa privesc peisaju ca ma grabeam si eram nitel ingrijorat de eventuale probleme la granitza.

Granitza se trece exact pe baraj, e foarte frumos si spectaculos, asta ce-am vazut eu din mersul masinii ca nu m-am oprit, erau niste graniceri pe acolo care aruncau priviri ucigatoare.

Share this post


Link to post

Intr-un moment de inspiratie, m-am decis sa trag o fuga pina acasa.

Am plecat vineri dupa-amiaza, am ajuns noaptea tirziu (sau mai degraba dimineatza devreme). Am facut 11 ore jumate - cu juma' de ora de pauza la granitza. Aaa... si m-a oprit iar politzaiul care m-a amendat la ducere... de data asta n-a avut ce-mi face, ca imi dadusera flashuri cei din fatza!

 

Am tras la greu sa ajung cit mai repede.

Ca urmare scorul la benzina a fost nitel cam maricel... adica ~866 km facuti cu ~50 litri benzina => consum :( ... cu doua mentiuni: 150 km i-am facut exclusiv urban (cite 2 drumuri pe zi de cate 3-4 km :roll: ), iar 100km pe autostrada mergand cu 130 (indicatorul de benzina scadea vazind cu ochii ! :shock: )

 

Cu ocazia asta mi-am facut azi si revizia de 20.000 km.

Detalii aici.

 

Maine dimineatza plec inapoi! Va tin la curent!

Share this post


Link to post

Bravo domle si sa nu dai tu un beep nimic,lasa,te mai prundem noi pe aici.

Share this post


Link to post

Inca un drum in tara... plecat la 13:30 din Pristina, ajuns la Bucuresti la 12:30 noaptea (ora mea, 1:30 ora Rom).

O singura oprire mai mare (peste juma de ora la granitza, ca sirbii schimbau tura iar a'lor nostrii nu le mergeau calculatoarele!!! In rest m-a mai oprit de 2 ori politia sirba (just checking) si inca o data ca sa-mi iau un iaurt si-o chifla, pe care le-am halit la volan, deh, dorul de casa!

 

Vorba unei colege, am avut un ingerash cu mine, care mi-a zis la un moment dat (prin zona Slatina-Craiova parca) sa bag faza lunga si bine am facut ca l-am ascultat ca mi-a aparut din bezna la vreo 30 de metri un DITAMAI camionul d-ala de cara masini, nesemnalizat, pus de-a latul soselei (nu-mi dau seama ce cauta acolo), pe sosea era bezna, iar eu aveam vreo 60-70/ora, ca erau serpentine. Daca as fi stat cu faza scurta, nu cred ca mai apucam sa frinez in timp util... ca sa nu mai zic daca imi aprindeam vreo tigara sau schimbam vreun cd! Doamne Fereste! Brrrr! N-am frinat de tot, l-am ocolit pe contra-sens, prin spate si m-am dus. Am fost multumit ca am scapat... abia cind m-am dezmeticit, peste vreo 5-10 km am inceput sa ma intreb ce mama masii cauta ala acolo si m-am gandit ca poate intrase saracu in vre-un copac si ca as fi putut sa opresc sa vad daca are nevoie de ajutor!

 

La intoarcere n-am mai avut nici o aventura. Am plecat la 10 si ceva de-acasa si am ajuns la 21 si-un pic in Pristina (cind vin din Ro in Ksv cistig o ora, invers pierd!).

Cit am putut am mers constant 100. Media orara = ~ 63km (adica 722km / 11.5 ore de condus efectiv).

Share this post


Link to post

Si fuse baiatu si la Belgrad in weekend… Marele Oras Alb ...

Pristina –120km - Nis- 230km - Belgrad (Nis-Bg = autostrada).

Plecat la 7 seara… ajuns la 12 noaptea…

Am prins 150 cu Matizu (e drept era nitel la vale), m-a prins si pe mine o ploaie cu spume (Montanele au facut fata cu success – 120,130 pe ploaie si fara nici o urma de iesire de sub control, io zic ca e ceva). :lavolan:

In Belgrad… gagica, plimbare, soare, cald, fete frumoase, terase, Dunare, berici, muzica sirbeasca (de care alta?), revazut citiva prieteni sirbi, din pacate tot ce e bun nu tine prea mult!

Duminica dupa masa, pe la 3, valea pe la casele noastre.

Am luat-o usurel spre Pristina (am ajuns la 10 seara (ca am prins un accident pe o sosea kosovara si am pierdut vreo ora jumate pina a venit politia , salvarea, pompierii (de ce oare?!) si KFOR-ul.

Masinutza, am chinuit-o saraca, motiv pt care a fost foarte insetata! Aprox.6% consum extraurban! Dar dupa ce i-am aratat acul culcat pe dreapta (150)… sa vezi ce usor se intindea la 130… parca mai vroia…

Share this post


Link to post

Concediu. Drum lung, pregatiri de cu seara, verificat presiune, bagat benzina... dimineatza la 6 fara un sfert plecarea. Cind sa ies din Kosovo, coada mare, Merdare (localitatea de granitza) a ramas singurul loc de intrare/iesire din Kosovo (alelalte sunt inchise din diverse motive), asa ca pe linga aglomeratie, iete belea, se schimba tura la graniceri... asa ca am pierdut cam o ora pina si-au strins aia mainile, si-au spus ultimele bancuri si s-au batut prieteneste pe spinare. In cele din urma, la 7 fara un sfert intram in Serbia.

De acum familiar (pt mine), drumul nu mi-a oferit nici o surpriza cu exceptia unei portiuni decopertate pe alocuri unde a trebuit s-o las moale de tot! Saptamana trecuta nu era! :X

Caldura mare totusi si - chestie care ma enerveaza la culme - zonele umbroase prin Serbia le cam numeri pe degete! In plus nu stiu cum naiba se facea ca imi batea vintul numai din fata, asa ca mai mult de 90 nu vroia masina sa prinda nici de-a naibii.

Am mers nonstop pina la granitza cu Ro, unde am dat de vreo 3 autocare cu ciudati care stateau sa-si puna stampile... am crezut ca innebunesc. Ma duc la politzaiu sirb, negociez cu el sa ma bage inaintea alora, rugaminti, lacrimi, "hai domne ca sunt obosit, conduc de 6 ore si mai am inca p-atit pin' acasa", se uita la masina, zice bine, zic mersi, o tai sa nu se razgandeasca :) . Granicerii romani, nici o problema, baieti de comitet! :satraiti:

In sfarsit "acasa". Acu aveam vint din pupa asa ca mergeam mai sprintzar. M-a prins o ploaie pe la Slatina de nu faceau fatza stergatoarele pe viteza a doua! Chiar ma gandeam la Emi si Ovidiu sperind sa nu-mi bage si-o grindina! La un moment dat coloana se opreste... ce-o fi?!?! Nimic deosebit, un microbuz Iveco a intrat intr-un Matiz (am facut si poza, din ciclul "asa nu"), Iveco-ul are botul zdrentze, Matizul... sifonat bine pe spate, soferul are o mica dira de singe pe la timpla stinga, probabil a dat cu capul de usa... ma rog, bine ca e pe picioare.

Ajung la Pitesti, ma uit la acul de benzina, aproape de rosu... mi-am pus in cap sa ajung acasa fara sa mai bag benzina. Asa ca am tinut-o la 90-100 kmh... la un moment dat am vrut sa stau in curentul de aer al unui tir... dar mergea mai repede decat imi propusesem eu, asa ca l-am lasat sa se duca!

In cele din urma ajung in bucuresti, ajung la mine in parcare, parchez... si... mi se aprinde becul rosu!

Super multumit ma uit la jurnalier: 736 km. A doua zi am facut iar plinul... 37 litri. Deci consumul 5.0 % Parca asa mai vin de-acasa. Dar... am mers cumintel! :oops:

Parca mi-ar place sa merg mai repede si mai in fortza... dar ma enerveaza consumul care tinde spre 6 la cacareaza asta de masina!

Share this post


Link to post

Back in Kosovo!

Dupa un concediu destul de reusit... duminica mi-am luat traista si ... la treaba! Drumul destul de bun... temperatura ok, ba chiar m-au prins si niste ploi d-alea rele... pe drumul care se construieste inainte de Drobeta am prins numai vreo doua semafoare... in granitza nu era nimeni (de cind cu vizele) asa ca am trecut ca prin brinza... culmea e ca nici la Kosovo border nu era nici dreaku!

In Serbia era sa dea un autobuz peste mine, ca venea pe mijocul soselei (care oricum, nu era chiar lata)... asa ca am iesit de pe carosabil nitel... rotile de pe dreapta au muscat din praful de pe margine (da' Pirelli-urile mele nu m-au lasat la greu, am reusit sa redresez). Mai incolo, m-am bagat intr-o depasire cam riscanta, un camion care abia se tira si care imi facea parbrizul numai mizga si ploua (de fapt din cauza ploii n-am vazut ca e curba) ... si mi-a aparut unul din fatza... am pus o frina sanatoasa - ca sa ma bag in spatele camionului, Pirelli iar s-a comportat exemplar, n-am derapat, nu mi-a fugit kurul...

Cu noile bujii Bosch cu 4 electrozi si cu noile fise Tesla cu silicoane, masina pare ca are mai mult nerv, demarajele ies mai bine... o simti ca se infige!

Am facut 11 ore jumate. Despre consum, nu-mi vine sa cred... 387km cu 18 litri! Mers normal! Nici foarte in fortza, dar nicidecum moale!

Share this post


Link to post

Weekend-ul ce tocmai a trecut, impreuna cu citiva colegi, ne-am urcat in trei Pajero si ne-am dus in Rugova Valey (cam 125 km de Pristina, aproape de granitza cu Muntenegru). :lavolan:

Auzisem ca e frumos... da' e frumos rau, mai! Belea! Vremea a fost ca la munte, mai innorat, mai senin, mai o ploicica... Drumul... hmmm, nu intra Matizu p'acolo! :(

Distractie, carti, bancuri, bere, mici, friptane la lumina farurilor, pina noaptea tirziu :drinkers: ... dormit 7 in camera, ca la armata, paturi suprapuse, marfa... a doua zi un satean de prin partea locului :hammerhead: ne-a zis ca granitza cu MN e cam la 2 km sus pe creasta muntelui. Ce-am zis noi? Hai si noi, o plimbare pe jos pina acolo! 2 km? Nimica toata! Mai frate, la astia se pare ca e kilometru' mai mare! Am urcat vreo 3 ore de-am crezut ca in virf o sa-mi fie mie locu' de veci! Ne-a prins si ploaia pe drum, da' ce mai conta, ca si-asa eram leoarca de transpiratie... pacat ca nu m-am cintarit cind am plecat... :)

Am facut poze... cam 150 de mega, vorba bancului!

Una peste alta a fost super... chit ca mi-am pierdut ochelarii de soare :spume: si ca am o febra musculara de abia ma ridic de pe scaun! :aoleo:

Share this post


Link to post

Din nou acasa! :)

Sincer, mi s-a cam urit de drumul asta, pe de alta parte acum mi se pare floare la ureche sa conduc 700 de km in continuu! Ma si pufneste risul cind aud pe unii zicind ca au drum lung de facut... cit?... pai vreo 300km ! :coool:

 

Altfel drumul a fost lipsit de peripetzii, cel putin in partea sirba... cu exceptia faptului ca m-am enervat dis de dimineatza ca era o coada de vreo 2 km la iesirea din Kosovo! Dupa ce am pierdut mai bine de o ora, mi-am amintit ca sunt roman si pe vremea lu Ceaska invatzasem la perfectie arta bagatului in fatza! Asa ca mi-am pus luminile de avarie si m-am facut nesimtit!

 

Cind am ajuns in tzara au inceput peripetiile... abia facusem vreo 2 km spre Turnu Severin si vine din spate un dement cu un Golf4, intra in depasirea coloanei, ii apare unul din fatza, el nimic... ajunge in dreptul meu, moment in care mi-am dat seama ca daca nu-l las sa se bage a supt-o! N-aveam cum sa pun frina ca aveam pe unu in spate si se mergea cu destula viteza... asa ca am tras in dreapta mai sa ies de pe carosabil... dementu baga o frina d-aia cu scirtz, la fel si ala din fatza lui, dupa care se baga in locul lasat de mine! Dupa care, culmea nesimtirii, in loc sa ramana aici se baga iar in depasire! M-am dat nitel pe stinga si i-am bagat o faza lunga si n-a gasit de cuviintza decat sa ridice mina ca un fel de scuza... da' nu-s convins ca nu m-a injurat! :mda:

 

Deja pe dupa Craiova ma cam plictisisem, eram destul de obosit si ma durea si capul (semn de foame la mine - desi mancasem... vreo trei pernutze de ciunga :scarpin: ), asa ca nu prea mai aveam rabdare sa stau in coada tirurilor pe serpentine... asa ca mi-am bagat picioru (la propriu). La un moment dat m-am dus cu a III-a pina la 110 ! E prima oara cind ii dau asa tare in goarna!

Cu aceasta ocazie masinutza a implinit rotunda suma de 25.000 km!

Am plecat la 6:30 dimineatza (ora Ksv) si am ajuns la 20:30 (ora RO) la intalnire! Va sa zica, scadem diferentza de fus orar (1h), scadem 1.5 ore cit am stat la iesirea din Kosovo, scadem inca vreo ora (benzina, McDonald, stat cu cracii in sus pe marginea A1)... rezulta 10 ore jumate de mers (cel mai bun timp de pina acum, as zice... si prin RO a fost chiar aglomerat!)

"Stat cu cracii in sus pe marginea A1" inseamna ca aproape nu-mi mai simtem piciorul drept din cauza ca il tineam aproape nemiscat pe acceleratie de atitea ore, asa ca am tras pe dreapta m-am descaltzat, mi-am dat scaunul pe spate si mi-am pus picioarele pe bord! (am deschis usile in prealabil  <img src= )">

Asta e cel mai mare chin la drumurile astea... e si mai nasol la plecare, unde am autostrada la inceput si imi amorteste din prima!

Nu-i chiar o amorteala... e un fel de junghi, durere... e naspa, ce mai!

 

Consum: 4.94% (Pristina - Craiova 485 km)

 

Mama, cit am scris! :shock:

Share this post


Link to post

Surpraiz! Am venit iar acasa.

Fitipaldi scrie pe mine! Am facut 10 ore fara 10 minute, cel mai bun timp ever! :lavolan: (mai e un tip care a scos 9 ore, da' cu Polo, nu se pune :) )

 

Da' m-a costat! Benzina la greu probabil, n-am calculat, dar cred ca nu vreau sa aflu :o

Cum am scris si prin alta parte, se pare ca vasul de expansiune scapa lichid pe la imbinarea de la jumate! Ca urmare, am stat cu ochii mai mult pe indicatorul de temperatura. Pot sa zic ca am fortzat masinutza la drumul asta (depasiri in fortza, viteza de croaziera 120-130kmh )... cu toate astea, temperatura n-a trecut de nivelul obisnuit!!!

Maine dimineata am programare la Autonet sa-l schimb. Si o sa schimb si uleiul! Ca asta are deja 10000. (9000 numai la drum lung!)

Duminica plec zuruck! :(

Share this post


Link to post

Nah, ca m-am si intors. Weekendul care se pare ca a fost de cosmar pt multi, mie mi-a adus ploaie la greu tot drumul de intoarcere. Am facut treish'pe ore, in care am fost nevoit sa merg cu 60-70 pe drumul dintre Craiova si Turnu Sev. (ca se lucreaza si sunt semafoare, baska ploaia!), iar prin Serbia am prins o ceazta pe un munticel cu serpentine, de nu vedeam decat pina la a doua dunga de la marcaj in fatza mea. Parca mergeam prin lapte. Sincer ma sinteam cam inconfortabil cu singurul far de ceatza pe care il avem... asa ca am bagat si avariile si am mers cu 40, gindindu-ma ca daca-mi apare o carutza sau un tractor in fatza, sa am ceva timp de reactie, ca astia cam umbla nesemnalizati.

Pentru ca-mi uitasem cartea verde la Pristina (chestie de care mi-am amintit vineri cind am venit, dupa ce facusem deja 300 km), mi-am luat chitantzele de acasa (ce bine ca le-am pastrat!!!) si i-am explicat sirbului (romanii nu m-au intrebat de CV) ca "uite domne, vezi chitantza asta? cit scrie pe ea? atit! Cite e CV pe luna? atit! cind e eliberata? atunci. Imparte suma totala la cit e pe luna, rezulta ca am ca CV valabil? Da. Multumesc pt atentie, la revedere!" :coool:

Alte aventuri n-am avut, decat un idiot cu un renault cu numere de Franta, care mergea tare inconstant, pe la Filiasi... ba ma depasea in tromba, ba il prindeam din urma ca mergea cu 90... la un moment dat am vrut sa-l iau, aveam vreo 120, si boul a inceput sa accelereze, normal ca n-am putut sa-l iau, drept pt care m-am asezat in spatele lui si am mers vreun sfert de ora cu faza lunga in spatele lui (o mai stingeam numai cind venea careva din fatza). Drept raspuns individul si-a aprins becurile de ceazta. Avea doua! Da' nu m-au deranjat prea tare! Pin' la urma "m-a pierdut" :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...