Jump to content

 


Photo
- - - - -

Masina Nu Porneste


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 moartea14

moartea14

    Forumist

  • Membru
  • 3 posts
  • Din:bucuresti
  • Auto:chevrolet
  • Model:cruze
  • An:2010

Posted 20 July 2017 - 15:39

Salut tuturor. Am si eu un chevrolet cruze 1.6 din 2009 si intampin anumite probleme. Pana in prezent am mers cu masina avand bobina de inductie originala si inca merge. Masina are momentan 66.000km. Am comandat o bobina noua de rezerva si cand sa o pun masina nu mai pornea deloc. Am pus inapoi bobina originala si face la fel. Am bagat masina pe tester si nu identifica nici un cod de eroare. Efectiv masina nu porneste sub nici o forma cu nici o bobina. Care e cauza?



#2 florinellll

florinellll

    Forumist

  • Membru
  • 438 posts
  • Din:BUCURESTI
  • Auto:DAEWOO-HONDA
  • Model:LEGANZA-ACCORD
  • An:2000-2011
  • Nr. Inmatr.:B-999-CUCU

Posted 20 July 2017 - 16:14

Salut tuturor. Am si eu un chevrolet cruze 1.6 din 2009 si intampin anumite probleme. Pana in prezent am mers cu masina avand bobina de inductie originala si inca merge. Masina are momentan 66.000km. Am comandat o bobina noua de rezerva si cand sa o pun masina nu mai pornea deloc. Am pus inapoi bobina originala si face la fel. Am bagat masina pe tester si nu identifica nici un cod de eroare. Efectiv masina nu porneste sub nici o forma cu nici o bobina. Care e cauza?

Era candva o "vorba"

""Sa nu incerci sa repari ceva ce nu este defect.""



#3 moartea14

moartea14

    Forumist

  • Membru
  • 3 posts
  • Din:bucuresti
  • Auto:chevrolet
  • Model:cruze
  • An:2010

Posted 20 July 2017 - 16:45

Era candva o "vorba"

""Sa nu incerci sa repari ceva ce nu este defect.""

 

Adevarat zis. Acum trebuie sa repar ce e stricat, dar nu stiu ce e stricat.



#4 buburuza vesela

buburuza vesela

    Forumist

  • Membru
  • 136 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz
  • An:2001
  • Nr. Inmatr.:B-67-CTS

Posted 20 July 2017 - 18:26

Pai e simplu..ori scanteie nu este ori alimentare..
ceva ai scos si n.ai mai bagat la loc.
Daca ai alimentare si nu.i scanteie posibil sa nu comande ECM.ul.
Reverifica inca odata ce ai scos pe acolo...poate fi chiar si un vaccum care te.
o fi incurcat si posibil sa nu.l fi mufat la loc.

Edited by buburuza vesela, 20 July 2017 - 18:28.


#5 moartea14

moartea14

    Forumist

  • Membru
  • 3 posts
  • Din:bucuresti
  • Auto:chevrolet
  • Model:cruze
  • An:2010

Posted 20 July 2017 - 20:15

Pai e simplu..ori scanteie nu este ori alimentare..
ceva ai scos si n.ai mai bagat la loc.
Daca ai alimentare si nu.i scanteie posibil sa nu comande ECM.ul.
Reverifica inca odata ce ai scos pe acolo...poate fi chiar si un vaccum care te.
o fi incurcat si posibil sa nu.l fi mufat la loc.

 

Problema am rezolvat-o. Se pare ca acea bobina pe care am comandat-o mi-a ars in panoul de siguranta o siguranta cu numarul 9 ( se vedeau urme de negreala). M-am uitat in cartea masinii si era o siguranta care are treaba cu aprinderea. Am adaugat putin cupru si a pornit imediat ( am pus bobina ei originala ) pt ca imi e frica sa mai pun cealalta bobina. Dupa ce am gasit buba, am masurat sa vad daca exista continuitate, iar unul din cele 4 capete nu avea continuitate. Asta pe viitor daca mai are cineva probleme de genul. Testerul nu mi-a identificat aceasta problema. Doamne ajuta ca a pornit masina. Multumesc tuturor pentru ajutor si sper ca acest raspuns al meu sa-i ajute si pe altii. O zi buna.


  • buburuza vesela likes this

#6 vasile_alecs

vasile_alecs

    Forumist

  • Membru
  • 14 posts
  • Din:sibiu
  • Auto:chevrolet
  • Model:cruze
  • An:2011

Posted 30 July 2017 - 07:52

Salutări, am și eu o problemă cu mașina mea, Chevrolet cruze 1.6 benzină+gpl din 2011. Dimineață când pornește tremură, fluctuează turometru între 700-1500 de ture, parca moare motorul, iar dacă nu aștept aproximativ un minut până nu se reglează turația îmi moare în mers motorul. Fenomenul apare doar dimineața sau rar atunci când de schimbă temperatura de la frig la cald, de asemenea de întâmplă doar in anotimpurile calde, nu iarna. Menționez că i-am schimbat bobina de inducție la un service autorizat deoarece s-a stricat în mers. Problema pe care o am există și înainte de a schimba bobina. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

Trimis de pe al meu Lenovo K53a48 folosind Tapatalk

#7 Mircea

Mircea

    ... cel Batran sau Taticu lu' Stefan cel Mare

  • Super Moderatori
  • 10413 posts
  • Din:Buftea
  • Auto:Peugeot/Skoda
  • Model:301 1.6 hdi/Rapid 1.6 tdi
  • An:2014/2016

Posted 01 August 2017 - 13:32

Injectoare infundate de la mersul predominant pe gpl.



#8 vasile_alecs

vasile_alecs

    Forumist

  • Membru
  • 14 posts
  • Din:sibiu
  • Auto:chevrolet
  • Model:cruze
  • An:2011

Posted 04 September 2017 - 12:42

Salutări, cum credeți că aș putea curăța injectoarele? Mulțumesc pentru răspunsuri!

Trimis de pe al meu Lenovo K53a48 folosind Tapatalk

#9 ches

ches

    Forumist

  • Membru
  • 1307 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Epica/ Spark
  • An:2007/ 2011
  • Nr. Inmatr.:LMT si AVA

Posted 04 September 2017 - 14:42

Mergi la unii care se ocupa cu TESTAT si curatat injectoare. Daca crezi ca te descurci singur cu curatarea poti incerca ca aici (citeste tot topicul):

http://www.gmclub.ro...jectoare-matiz/

 

Fast link: http://www.gmclub.ro...matiz/?p=524165


Edited by ches, 04 September 2017 - 14:43.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users