Jump to content
Sign in to follow this  
florin_pch

Probleme Centuri De Siguranta

Recommended Posts

Sper sa nu incasez inca 20% dar nu am gasit ceva despre asta. Centurile de siguranta din fata de la al meu cielo nu se retrag singure atunci cand le eliberez. Uneori se retrag putin, in mers se muleaza pe corp dar se intampla sa mai coboare cineva din dreapta si sa-mi tranteasca usa pe centura. Cum pot ajunge la arcul sau dispozitivul care retrage centurile? Si ce e de facut pentru optimizarea lui?

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Aceeasi problema o intampin si eu. Cred ca este o problema universala pentru cei de la Daewoo !

Share this post


Link to post

Sperand ca eu nu imi iau ultimii 20 % :P intreb si eu legat tot de acest subiect :

Cum se poate face sa se DEtensioneze putin centura ?

Ma strange rau de gat si de burtica .

Share this post


Link to post
Centurile de siguranta din fata de la al meu cielo nu se retrag singure atunci cand le eliberez. . Cum pot ajunge la arcul sau dispozitivul care retrage centurile? Si ce e de facut pentru optimizarea lui?

 

 

Aceeasi problema o intampin si eu.

Langa scaune in stanga si dreapta se inlatura plasticul ce le mascheaza! Cel putin la mine sunt niste surubele ce trebuiesc desfacute daca vrei sa ajungi la mecanismul de blocare/retragere! Pana sa le desfaceti, incercati sa le curatati in partea de jos cu o solutie degresanta! Posibil sa se fi acumulat in timp praf si mizerie in zona de jos!

@Cumnatu : o poti fixa mai larga peste bazin, nu neaparat mulata perfect (desi cred ca asa e recomandat), iar in partea de sus ea trebuie sa treaca peste clavicula nicidecum peste gat! :rolleyes:

  • Like 1

Share this post


Link to post

Si pentru orice eventualitate incearca sa tii spatarul scaunului paralel cu stalpul :)

Share this post


Link to post

Sau pui un carlig de rufe pe centura, care o va impiedica sa se stranga mai mult decat o lasi si in acelasi timp centura isi va pastra utilitatea. (bineinteles, daca nu cumva o tragi la masx si ii pui carligul lasand loc de inca 3 persoane :)

Share this post


Link to post

Si eu la Nubira am aceeasi problema, la centurile din fata (cele spate functioneaza perfect).

Asemeni cu ce a spus Emil Popescu mai sus, mi-a spus si mie cineva, ca trebuiesc degresate si unse. Problema aceasta mai este intalnita si la alte masini, si in general asta este cauza.

Share this post


Link to post

Mecanismul ce readuce centura si face ca aceasta sa se blocheze cand intampina o anumita diferenta de tensiune este unul din lucrurile de care nu trebuie sa va atingeti. De altfel scrie si pe capecele lui acest avertisment.

In principiu problema este la resortul acestuia, care a imbatranit putin.

Daca, totusi, vreti sa umblati pe acolo, sacrificati una ora, poate nu aveti alta ocupatie; cu mentiunea sa aveti centura de schimb pregatita.

De ajuns la acel mecanism e relativ simplu. Cu o surubelnita dreapta indepartati plasticul ce mascheza stalpul si cu o cheie de 21 desurubati surubul ce tine chestia de caroserie.

Spor la treaba, dar mai bine nu mesteriti ce nu e de mesterit!

Share this post


Link to post

SAL nu prea scriu pe site , mai mult citesc dar solutia pentru "a nu te mai strangula centura este <Confort Clip> " m au costat 7 lei sunt 2 plasticuri speciale ce se monteaza sus la imbinare si actioneaza ca un carlig de rufe

Share this post


Link to post

Sambata am desfacut centura din partea stanga ca sa vad de ce nu se retrage complet si am constatat ca nu se poate remedia tocmai usor aceasta problema deoarece sistemul de revenire are un arc exact ca la aspirator sau ca la batranele ceasuri, acesta este decalit si nu e o chestie tocmai simpla sa-l retensionezi ai nevoie de ajutor, se poate rezolva aceasta problema dar in nici un caz in parcare, daca scoti capacul de la resort patesti ca-n desenele animate iti sare intre ochi asa ca mare atentie celor care doresc sa-si remedieze acest incovenient eu m-am multumit sa montez la loc centura si sa reiau aceasta operatiune cand voi fi asistat de cineva bineinteles, nu ai ce unge acolo este un capac care nu permite sa intre praful are vaselina care la mine se afla in stare curata si indeajuns in schimb v-am spus care e problema, pentru a nu avea probleme la desfacerea capacului de pe stalp desfaceti mai intai ornamentul de pe prag din fata pana in spate il indepartati dupa care trageti de capac din partea de jos(de la baza stalpului) pe la mijloc are doua cleme din plastic iar in parte de sus doua gheare care intra sub cealalta jumatate a ornamentului de la centura,succes!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Cand am cumparat masina in vara nu am verifica centurile de pe spate.Dupa cateva saptamani cand am vrut sa le utilizez am vazut ca nu le pot trage.Pur si simplu sunt intepenite.Oare au vre-o siguranta sau ceva sau pur si simplu sunt defecte amandoua?

Share this post


Link to post

Si eu am o problema cu centurile! Le cuplez si nu stau, ies din locasul de prindere! Ce as putea sa fac, pentru ca e enervant ca la o miscare mai brusca sa iasa centura!

Share this post


Link to post

Schimba sistemul de prindere sau centura(depinde care este uzata).

Share this post


Link to post

Se schimba bratul cu "clema" de prindere, am schimbat-o si eu la sofer, ca nu mai tinea centura.

Share this post


Link to post

Deci trebuie schimbat mecanismul de prindere! Stiti cumva preturile?

Share this post


Link to post

Dar cu a mele de pe spate oare ce sa fac?Ca nu pot sa le trag afara.Sunt blocate.Nu a mai avut nimeni probleme de genul asta?

Share this post


Link to post

La fel, se schimba! Nu va mai jucati cu sistemele de siguranta! S-ar putea sa va lase atunci cand aveti nevoie mai mare de ele!

Share this post


Link to post

Nu stiu pretul la centura de siguranta dar daca nu le folosesti pe cele din spate poate le poti schimba intre ele

Share this post


Link to post

Am rezolvat.Am dat jos centurile spate si am observat ca nu merg decat daca le inclin intr-o anumita pozitie.Am inversat centurile spate intre ele si stau in pozitia care trebuie acum si merg.Multumesc oricum.Atentie la centurile spate care daca sunt schimbate intre ele raman blocate si nu se mai pot trage.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...