Jump to content

 


Photo
* * * * * 5 votes

Probleme Motor Matiz

Matiz motor probleme

  • Please log in to reply
3337 replies to this topic

#1 Mircea

Mircea

    ... cel Batran sau Taticu lu' Stefan cel Mare

  • Super Moderatori
  • 10415 posts
  • Din:Buftea
  • Auto:Peugeot/Skoda
  • Model:301 1.6 hdi/Rapid 1.6 tdi
  • An:2014/2016

Posted 21 July 2006 - 22:13

Asa cum va promiteam :D, aveti aici toate discutiile despre problemele aparute la motorul de matiz. In continuarea primului post, putem discuta toate problemele care apar la motoarele buburuzelor.
Asadar:
Motor zgomotos- normal sau nu?
Motorul se opreste din senin - Matiz euro 3
Bataie la motor la ralanti
Aprindere check engine- matiz euro 3
Trepidat si remedieri - matiz
Tacanit la decelerare - electrovalva canistrei de carbon.
Trepidatii ale motorului la 80 km/h in treapta a V-a - Matiz cu GPL
Bataie la motor dupa pornire prin impingere - Matiz 45k km
Probleme dupa spalarea motorului
Scartait al curelei de alternator
Bataie motor-lipsa presiune ulei-bec ulei aprins=reparatie capitala!
Da in nas - valva PCV
Oprire motor in mers.
Probleme la pornire, nu tine relantiul - senzor aer murdar
Motor gripat - ulei prost si neschimbat la timp!
Supraturare la pornire
Fasait la motor - curea de distributie GAURITA!
OK, acum spor la citit si postat si sa va ajute Dumnezeu sa nu trebuiasca sa postati aici!
  • Tommy, ssimon, doru_tl and 1 other like this

#2 Melkor

Melkor

    Forumist

  • Membru
  • 3 posts
  • Din:Campina
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz SE Power
  • An:2005
  • Nr. Inmatr.:PH-08-LZO

Posted 08 August 2006 - 10:38

Salutare!
Iata problema mea:
La decelerare, atunci cand motorul este cald incepe sa se auda un scartait in zona motorului. Am citit pe forum ca au avut si altii o problema asemanatoare de la electovalva de purjare a canistrei de carbon care tacanea de vreo 2 ori la decelerare, dar la mine scartaie intruna. Am fost in service, au mers vreo 3 - 4 cu masina, au zgaltait-o si au zis "domne, cand face, cand nu face. Veniti mai incolo cand o face mai rau". De fapt era cam tarziu si se termina programul de lucru. Treaba e ca nici eu nu mai am timp sa pierd prin service acum si imi doresc cateva sfaturi, poate o fac eu. Va multumesc!

#3 user

user

    Forumist

  • Membru
  • 62 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz
  • An:2005

Posted 08 August 2006 - 11:10

Imi poate spune si mie cineva cum iti poti da seama daca ai o problema cu tachetii la un Matiz? [-O<

#4 zalmoxis

zalmoxis

    Membru Fondator

  • Gold Member
  • 2400 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz

Posted 08 August 2006 - 11:34

Pai iti bat se aude o bataie metalica la capacul cuilbutorilor...Ar trebui sa te duci sa-i regleze in service (vezi ca se face "la rece" deci vei sta pe acolo destul de mult daca nu vrei sa le lasi masina!!...

#5 user

user

    Forumist

  • Membru
  • 62 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz
  • An:2005

Posted 08 August 2006 - 21:23

Zalmoxis, multumesc de raspuns! :osanale:
Problema e ca nu am inteles ce inseamna culbutor si cam cum ar trebui sa "sune" ca sa pot zice daca e o problema cu tachetii! :scarpin:
Poti,te rog, sa fii putin mai explicit?

#6 ShadowNCS

ShadowNCS

    Forumist

  • Membru
  • 12 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz E A/C
  • An:2006
  • Nr. Inmatr.:B 54 DHY

Posted 10 August 2006 - 11:34

Salutare,
Matiz E3 nou, 500 km la bord se aude o bataie la motor cand e cald mai ales intr-a 3-a in decelerare. Ce o fi?

Ulei e curat, presiune ulei este. Nu cred ca sunt fustele de pistoane, din cate stiu eu alea nu bat continuu ci din cand in cand cate o bataie. Asta de o am eu este continua, atata timp cat motorul decelereaza si este in turatie relativ ridicata.

Eu unul ma gandesc la culbutori dar parca astia nu se regleaza la revizia de 1000....

Este o bataie metalica discreta, nu bate tare dar ma deranjeaza (mai mult psihic).

Pls help!

Edited by ShadowNCS, 10 August 2006 - 11:37.


#7 ADDY

ADDY

    Forumist

  • Membru
  • 20 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz E
  • An:Vandut

Posted 10 August 2006 - 11:39

Salutare! Problema este urmatoarea: motorul nu merge rotund. La relanti trebideaza cam tare... iar in mers da in nas... Ascultand motorul iti dai seama ca la anumite intervale de timp da rateuri. Bineinteles, nu rateuri de genul celor care sperie vecinii...insa sunt totusi niste rateuri, arderea nu are loc complet. Am fost cu ea in service de vreo 3 ori, la diferite service-uri. A fost pusa pe computer si toti mecanicii spun ca nu are nimic in neregula...ca testele sunt ok. I-am schimbat cu mana mea valva PCV, nici un rezultat. :wallbanger: I-a fsot verificat in service si catalizatorul.. tot nimic. Mentionez ca masina este inca in garantie si ma gandesc ca poate mecanicii nu prea vor sa o rezolve din cauza asta... Masina merge clar prost, nu este nici o indoiala, deoarece mai am inca 2 Matiz-uri in familie care nu au problemele pe care le-am amintit.. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa rezolv? Ma gandeam sa vorbesc eventual la Craiova...credeti ca as putea rezolva ceva? Sau poate imi puteti oferi chiar solutia tehnica... Raman indatorat. Respecte!

#8 alx

alx

    Modus Man

  • Super Moderatori
  • 4665 posts
  • Din:Bucuresti / Berceni
  • Auto:Mitsubishi / Daewoo
  • Model:Outlander 2.0 / Tico 0.8
  • An:2007 / 1998

Posted 10 August 2006 - 11:44

http://www.daewooclu...showtopic=12610

si, in special,

http://www.daewooclu...s...95&hl=motor

In principiu, trebuie sa dai un reset. Cauta pe forum, s-a scris cum se face!

La fise ai umblat? Diagnosticare injectoare?

#9 ADDY

ADDY

    Forumist

  • Membru
  • 20 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz E
  • An:Vandut

Posted 10 August 2006 - 12:11

In service au fost facute urmatoarele operatiuni: schimbat bujii, schimbat fise, diagnostic complet (relanti, injectoare, etc), curatat injectoare, schimbat filtru de aer, verificat si curatat filtru benzina, verificat valva PCV, verificat IAC. In afara de asta i-am schimbat eu acasa valva PCV + i-am dat un reset. Nici o diferenta. Mai mentionez de asemenea ca daca motorul e cald, daca pornesc motorul, fara sa apas deloc pedala de acceleratie, motorul functioneaza normal. Daca accelerez un pic si apoi o las la relanti, apar din nou intreruperile...

Edited by ADDY, 10 August 2006 - 12:17.


#10 tolin

tolin

    Le Maitre

  • Gold Member
  • 13294 posts
  • Din:Brasov
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Kalos HB5U-1150cc
  • An:2005
  • Nr. Inmatr.:tipic

Posted 10 August 2006 - 12:47

Daca vrei diagnoza pe neve, te rog, fii mai explicit:
- cum se comporta motorul la prima cheie, la rece ?
- cum se comporta in mers ?
- ce intelegi prin intreruperi ?
- se aprinde MIL ?
- ai desfacut capacul la delco ?

#11 negoctav

negoctav

    Forumist

  • Partener Comercial
  • 217 posts
  • Din:Oltenita
  • Auto:Volkswagen
  • Model:Polo 9n 1.4 tdi 100 cp/245 nm
  • An:2004

Posted 10 August 2006 - 12:48

Schimba si bobina de inductie si ai sa vezi rezultatul.
Imi spune un amic care e mecanic la City Center ca la Matizurile noi sunt f dese problemele cu bobinele de inductie...

#12 tolin

tolin

    Le Maitre

  • Gold Member
  • 13294 posts
  • Din:Brasov
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Kalos HB5U-1150cc
  • An:2005
  • Nr. Inmatr.:tipic

Posted 10 August 2006 - 12:56

Nu mai da sfaturi cand nu te pricepi. Matizurile noi, euro3 (din 2005), au un sistem de aprindere directa, complet diferit de sistemul de pe un motor din 2003.

#13 Mircea

Mircea

    ... cel Batran sau Taticu lu' Stefan cel Mare

  • Super Moderatori
  • 10415 posts
  • Din:Buftea
  • Auto:Peugeot/Skoda
  • Model:301 1.6 hdi/Rapid 1.6 tdi
  • An:2014/2016

Posted 10 August 2006 - 13:27

Din momentul asta cine mai deschide topicuri noi despre problemele la motoarele de matiz ia warn pe loc. M-am saturat de mutat si combinat subiecte! :grumpy:

#14 ADDY

ADDY

    Forumist

  • Membru
  • 20 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz E
  • An:Vandut

Posted 10 August 2006 - 14:23

Daca vrei diagnoza pe neve, te rog, fii mai explicit:
- cum se comporta motorul la prima cheie, la rece ?
- cum se comporta in mers ?
- ce intelegi prin intreruperi ?
- se aprinde MIL ?
- ai desfacut capacul la delco ?


-masina porneste fara probleme, fiind motorul rece merge mai turata si atunci nu se "simte" intreruperea de care ma plang...
-dupa cum am spus in primul post, daca o accelerez brusc, in prima faza(secunda) da in nas (se sufoca) si abia pe urma accelereaza...
-dupa cum spuneam, la un anumit interval, motorul da un rateu, suficient de puternic pentru a simti vibratia atunci cand te afli in interior (acest lucru se intampla doar la relanti).
-Nu se aprinde nici un martor luminos de avertizare la bord
-Nu stiu sigur, este posibil ca cei din service sa fi facut operatiunea...O sa verific varianta asta

#15 ShadowNCS

ShadowNCS

    Forumist

  • Membru
  • 12 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz E A/C
  • An:2006
  • Nr. Inmatr.:B 54 DHY

Posted 11 August 2006 - 09:04

Ziceam de o bataie la motor cand e motorul cald, revin cu amanunte. Azi am ridicat capota cu motorul cald si bate si la relanti doar ca nu se aude in masina. L-am accelerat si bataia se aude si la turatii ceva mai mari dar dispare (sau nu o mai aud) cand motorul e turat. Este clar ca bataia e metal-metal si vine dinspre motor... ce poate fi? are numai 500 km :(

me-> :uff:

#16 Mircea

Mircea

    ... cel Batran sau Taticu lu' Stefan cel Mare

  • Super Moderatori
  • 10415 posts
  • Din:Buftea
  • Auto:Peugeot/Skoda
  • Model:301 1.6 hdi/Rapid 1.6 tdi
  • An:2014/2016

Posted 11 August 2006 - 09:10

Shadow, mergi la garantie. E cea mai simpla rezolvare a problemei tale.

#17 Zetics

Zetics

    Forumist

  • Membru
  • 410 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Hyundai, Subaru
  • Model:Accent, Forester
  • An:2005, 2008

Posted 11 August 2006 - 09:22

Eu imi dau cu presupusul cum ca doar nu esti tu obisnuit cu zgomotul unui motor Tico/Matizk si ca motorul n-are nimic. Ma rog, nu prea ar trebui sa il auzi din habitaclu, poate poate totusi trebuie reglat niste culbutori ceva...

#18 hyde

hyde

    Forumist

  • Membru
  • 97 posts
  • Din:Bucovina
  • Auto:daewoo
  • Model:matiz
  • An:2006

Posted 12 August 2006 - 21:35

AM fost la Bucuresti cu Matizul si s-a intamplat ceva ciudat.Si la plecare si la intoarcere, dupa aproximativ 300 de km facuti (cu opriri scurte) am observat ca daca sunt in mers si scot din viteza si accelerez motorul acesta ramane accelerat si dupa ce iau piciorul de pe pedala. Si chiar se tureaza si mai tare. Pot sa apas pedala de acceleratie fara nici un folos...doar sa-l turez si mai tare. Singura solutie e sa bag in viteza si sa fac frina de motor.
Chestia e ca apare acest fenomen dupa un anumit numar de km.

#19 ShadowNCS

ShadowNCS

    Forumist

  • Membru
  • 12 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Matiz E A/C
  • An:2006
  • Nr. Inmatr.:B 54 DHY

Posted 13 August 2006 - 10:12

Eu imi dau cu presupusul cum ca doar nu esti tu obisnuit cu zgomotul unui motor Tico/Matizk si ca motorul n-are nimic. Ma rog, nu prea ar trebui sa il auzi din habitaclu, poate poate totusi trebuie reglat niste culbutori ceva...


Cred ca ai dreptate, m-am dus la garantie si mi s-a spus ca asta este zgomotul motorului, asa face toate. Eu sunt convins ca trebuie reglati culbutorii, poate la 1000 km incerc cu o spaga ceva, doar e treaba de 10 min.
Poate cu schimbatul uleiului mai dispare, vom vedea.
Mersi!

#20 smailmiami

smailmiami

    Forumist

  • Membru
  • 1773 posts
  • Din:Craiova
  • Auto:Daewoo/Audi
  • Model:Leganza/A6 S-Line
  • An:2003/2008
  • Nr. Inmatr.:DJ-10-DKL/DJ-11-DKL

Posted 15 August 2006 - 23:50

Stai linistit ca nu e treaba de 10 min. Trebuie sa se raceasca motorul bine de tot, dai capacul de la culbutori jos, capacul de la distributie, si dupa ii reglezi ... Dureaza vreo 3 ore doar sa se raceasca ...





Also tagged with one or more of these keywords: Matiz, motor, probleme

7 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users


    Google (3), Bing (2)