Jump to content
Sign in to follow this  
cipiamon

Mici Intrebari Despre Masina

Recommended Posts

Nu am inteles prea bine dar nu cumva acolo era o intersectie si tu ai fi intors in interesectie fara sens giratoriu?

 

Conform Codului Rutier IN VIGOARE este permisa intoarcerea in intersectii.

Share this post


Link to post

defapt era un scuar cu semafor, probabil eprintre primele in Buc. :)

Share this post


Link to post

Parerea mea este ca poti completa cu aditiv aproape orice fel de ulei fara sa ai probleme . Pana la urmatorul schimb , pentru a mai lungi perioada poti completa cu aditiv , dar incerca ceva mai de marca : Castrol , BP , ... chiar 2+2 daca altceva nu gasesti . In momentul in care schimbi uleiul nu uita ca trebuie sa schimbi si filtrul de ulei ! Cauta cat de repede cartea tehnica si vezi ce ulei iti trebuie , dar si pentru restul de consumabile . Cauta o reprezentanta pentru marca masinii tale si incearca sa te pui bine cu ei , pentru ca , daca la Dacia sau Daewoo mai te descurci , la altele e mai greu . Eu banuiesc ca un BP, Castrol , Elf , 10W40 ar fi compatibile . Verificare uleiului se face cu masina stationata pe o suprafata plana , iar timpul pana cand uleiul "se aseaza " in baie si se scurge cat mai bine , este peste 10 minute . Scoti joja , o stergi bine , observi gradatiile , o bagi pana la capat in locasul ei , o lasi 5 secunde si apoi o scoti fara sa o mai atingi de alte obiecte din zona . Daca e prea putin , mai completezi , dar nu depasi 50 -100 ml deodata , pentru ca , daca este peste maxim e mai grav decat daca ar fi mai putin . Daca uleiul este negru ( nu mai este spre incolor ) si miroase puternic a benzina ar fi cazul sa te gandesti sa-l schimbi . Mai ales ca nu stii ce tip este si de cand nu a mai fost schimbat . Nu uita sa completezi si la cutie ulei , lichid de frana , antigelul ( completeaza numai cu concentrat ca tot e iarna ) ( ar fi buna o masurare de concentratie ) , filtrul de aer si ar fi foarte buna si o solutie Injector Cleaner la primele doua plinuri de benzina , apoi mai sari din 3 in 3 .

Masina trage mai bine si consuma intr-un anumit fel benzina de la o anumita benzinarie decat de la altele . Incearca pentru inceput cateva : Mol , Omv , Lukoil si vezi unde e mai buna benzina . Apoi incerca sa bagi numai de la "marca" aceea de benzina . Nu te complica cu CO98 sau alte prostii ca dai banii degeaba in plus . Masina este facuta pentru CO95 si asta ii trebuie . Bine ar fi daca ai reusi sa treci pe la un service sa-ti faca si geometria si la unul pentru echilibrare roti . Si iti mai dau un sfat : incearca sa faci plinul numai cand e frig , adica dimineata sau noaptea . Bafta !

Share this post


Link to post

Merci pentru sfaturi!

Interesanta chestia cu alimentatul pe timp de frig, de ce oare se procedeaza asa?

Share this post


Link to post

Pentru ca benzina se comprima si la un plin iti intra mai multa... pe vreme calda se dilata si raportul intre unitatea de volum si greutate este mai mare, adica intr-un litru iti intra mai putina benzina in kilograme vara pe caldura decat iarna pe frig. Suna aiurea dar asa este...

Share this post


Link to post

Nu am avut niciodata accident si evident sper sa nu am dar cum se procedeaza in acest caz? Ii dau asigurarea RCA in original sau copie? Se mai face altceva?

Share this post


Link to post

Daca trebuie sa dai RCA-ul ii dai copie (si probabil dai si permisul in original la Politie :D )

Share this post


Link to post

Am stat cu ventilatorul pornit in masina oprita si mi s-a descarcat bateria, am pus-o pe redresor, dar cand am desfacut bornele am vazut ca inauntru e uscat... din lateral se mai vede ceva lichid. Stiam ca se completeaza cu apa distilata, dar cata? pe baterie nu scrie mai nimic. Oricum cred ca o sa-mi schimb bateria dar as vrea stiu si eu pe viitor cum se intretine o baterie... :)

Share this post


Link to post

Completezi pina acoperi elementii!

 

Iar pe viitor, ia-ti o baterie fara intretinere! ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...