Jump to content
Sign in to follow this  
Indigo

Probleme la pornire?

Recommended Posts

Salut! "Ochiul magic" este un densimetru cu care se masoara densitatea electrolitului din baterie, adica gradul de incarcare al acesteia. Nu toate bateriile au "ochi magic".

Share this post


Link to post

Am constatat si eu o posibila problema cu pornirea la prima cheie. Masina o am de o luna si am mers 1200km. De 5 ori s-a intamplat sa nu plece sa prima cheie si sa plece la a doua.

Daca ar fi fost tot timpul asa , ar fi fost clar un defect...

Dar este mai grav: nu are nici o regula, ci pur si simplu de 5 ori nu a pornit la prima cheie, ceea ce ma ingrijoreaza. Am un prieten care si-a luat masina anul trecut (noua) si acum la peste 12.000km nu a fost data sa nu porneasca la prima cheie.

Care ar putea fi cauza? Sa le zic astora la revizie acum? Mi-e sa nu strice altceva, daca isi baga nasul pe acolo...

Share this post


Link to post

mai sa sti ca si a mea a facut la fel cand era noua acum porneste bine !...Eu i-am skimbat bujiile (i-am pus Bosch super4 - 4 electrozi) si a pornit mai bine ..Du-te la service nu aui cum draq sa ti-o stice mai nu-s kiar asa dar da-le si tu 100K si pune-i sa iti "lap top"-ul pe ea mie mi-au gasit si vreo doi senzori dereglati si relantiul cam mare ce sa-ti acum n-ai de ales !!!...

Share this post


Link to post

Pentru mine un lucru e clar: o masina noua pe injectie trebuie sa porneasca la prima cheie si cu asta basta. Mai departe nici nu discut cu aia de la service, e treaba lor sa o faca...si sunt platiti pentru asta.

Problema cu mecanicii, e ca daca prind pica pe tine, iti fac masina sa plece la prima cheie daca esti insistent, dar ca sa fie ei putin rai iti deregleaza amestecul si te trezesti cu un consum ridicat, sau mai stiu eu ce...Am intalnit din astia

Share this post


Link to post

Mai ai sa razi da' nu stiu daca e chiar bine sa plece la sfert !....caci se pare ca masinutza asta e mai desteapta decat noi si nu pleaca decat cand presiunea de ulei e OK astfel incat sa nu aiba pise in miscare pe uscat !...Cam asta e treb sa te obisnuiesti cu asta tine demarorul pana iti porneste !

Share this post


Link to post

Eu nu vreau sa porneasca la sfert si nici macar la jumate de cheie...Vreau sa imi porneasca la prima cheie full. Dar mi-e de 5 ori s-a intamoplat si mi-a pornit pentru o fractiune de secunda si s-a oprit, apoi la a 2-a cheie a pornit.

Am uitat sa mentionez ca am pus benzina numai de la OMV si MOL

 

 

Apropos , de ulei de ce trebuie verificata joja respectiva ca doar exista martor de presiune in bord, care se aprinde daca e ceva in neregula...

Share this post


Link to post

UNU: cand rotesti cheia, las-o pana dispare desenul cu "CHECK" pe el. Dupa ce s-a stins, da-i inainte si tine-o 2-3 secunde, pana "simti" ca a luat-o! (asa porneste Matiz-ul)

DOI: joja nu se foloseste pentru presiunea uleiului ci pentru culoare (galben-maro-negru) si pentru cantitate (daca a scazut nivelul uleiului, trebuie completat)

Share this post


Link to post

Nu stiu ce legatura are aici joja de ulei !...Auzi treb' s-o mai verifici din cand in cand n-ar fi kiar bine sa stai sa se aprinda becul ala !...

Share this post


Link to post

Stiu si eu cum se porneste Matizul, si intr-adevar astept sa injecteze pompa respectiv sa se stinga indicatorul "check" dupa care o pun pe contact.

Intre nivelul de ulei din baie si martorul de presiune e o legatura destul de stransa. (P*V)/T este constanta tot timpul. Daca volumul de ulei scade scade prin urmare si presiunea ca sa mentina relatia constanta. Daca scade presiunea la ulei se aprinde si martorul din bord.

In alta ordine de idei, atat martorul de presiune cat si nivelul minim de pe joja sunt puse la tolerante acceptabile dar cu nivel ridicat de atentionare, tocmai ca sa mai "apuci" sa rezolvi problema

Share this post


Link to post

sper sa nu ma bag ca musca-n lapte intre matizari :-D, da' sunt totusi ontopic, asa ca:

 

la mine nu porneste la cheie! decat daca motoru-i bine incalzit.

nu e nevoie sa-i dau sprituri, dar cand ii dau cheie tin acceleratia apasata. socul l-am verificat si pare ca merge, e inchis de tot cand motoru e rece, si se dechide usor pe masura ce ce incalzeste, DAR nu prea intra in functiune decat dupa vreo 3-4 secunde. Adica pornesc, iau picioru de pe acc, motoru incepe sa se inece si atunci intra socul in functiune si se aude cum se tureaza motoru. dar uneori daca-l las de capu lui, se opreste pana sa intre socul.

 

m-am tot uitat la soc, e inchis cam de tot la rece, si cand e inchis ii baga si acceleratie, deci pana mea, nu stiu ce are.

 

bujiile le-am schimbat de curand, am pus champion, n-a fost nici o imbunatatire.

Share this post


Link to post

Carbu-i una, injectia e alta ... in carte scrie clar ca se porneste FARA PEDALA DE ACCELERATIE, ca se zapaceste compul, in schimb (valabil indiferent de sistemul de alimentare sau de numarul cilindrilor) se recomanda sa APESI PEDALA DE AMBREIAJ, pentru a decupla cutia de viteze, astfel demarorul are o rezistenta mai mica de invins.

Share this post


Link to post

si la mine e aceeasi problema cu pornirea. de multe ori mi s-a intamplat sa nu porneasca la prima cheie. sunt incepator (am luat permisul in aceeasi zi cu masina, adica acum 2 luni), dar din prima zi am asteptat sa se stinga check-ul, am pornit fara sa fol. pedala de acceleratie, in schimb am apasat ambreiajul. btw, la faza cu ambreiajul poate ma lamureste si pe mine cineva de ce trebuie apasat la pornirea motorului (cu masina scoasa din viteza, ca altfel inteleg si eu scopul :lol: ).

dupa ce a murit motorul la prima cheie a pornit instant la a doua...ca sa zic asa la sutime de cheie :lol: .

mi s-a intamplat chestia asta si dimineata, cand era mai frig dar si la 5-6p.m., dupa ce statuse o zi intreaga in soare.

azi am schimbat uleiul, ma gandesc ca poate i-a trecut :cadelnita: .

sunt sanse sa fi fost de la ulei ?

Share this post


Link to post

akaionut, cu maneta scoasa pe liber arborele secundar nu e angrenat cu arborele principal al cuitiei (sa zicem ca rborele secundar e cel de selectie a demultiplicarii); arborele principal al cutiei e insa cuplat cu motorul prin intermediul ambreiajului, deci se roteste impreuna cu acesta; decuplind arborele principal prin apasarea ambreiajului, demarorul are de invirtit numai motorul, deci are de invins numai fortele de frecare din interiorul acestuia, nu si cele din interiorul cutiei de viteze, care sint destul de mari; cel mai bine observi iarna chestia asta, cind maneta cutiei de viteze se misca foare greu pina se incalzeste motorul din cauza ca uleiul de cutie s-a ingrosat.

Share this post


Link to post

merci...am inteles acum treaba cu ambreiajul.

dar ce parere aveti despre pornire ?

se poate sa fi fost de la ulei ?

ca nu am chef / bani sa schimb bujii si cine mai stie ce (de la baterie nu e sigur). masina are 2 luni...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Akaionut,

Tu ce fel de probleme ai cu pornirea mai exact?? Ca sunt tare curios de ce la unii nu da rateuri nici pana la 15-20k km si la mine sau la tine inca de noua face fitze.

Share this post


Link to post

E interesanta asta cu pornirea. La mine, am 28.000 si n-a dat un rateu in doi ani de zile, fie vara fie iarna.

La al nevesti-mii circa 50% din incercari erau esuate! O lua din a doua perfect, insa. A facut asa inca din prima zi!

Share this post


Link to post

de multe ori s-a intamplat sa nu porneasca din prima. in general mi s-a parut ca dupa o shedere mai lunga (in frig noaptea sau in soare ziua...nu conteaza). asa cum am mai zis astept de fiecare data sa se stinga check-ul, etc.

nu s-a intamplat ca la NFS2...as aproxima max. 10% din cazuri, chiar mai putin. in primele 2 sapt am facut peste 3000km si nu mi s-a intamplat niciodata, deci nu a facut de la inceput asa.

cand face probleme degeaba tin contactul acolo, ca motorul incearca sa porneasca apoi se opreste...deci nu e din cauza ca nu tin mai mult...ca as tine degeaba.

la a doua cheie astept iar check-ul si porneste INSTANT.

nu mi s-a intamplat niciodata sa nu porneasca la a doua, nici macar sa porneasca greu.

Share this post


Link to post

E la fel ca la mine! Bine eu nu am facut decat 1200km intr-o luna si de exact 5 ori nu a pornit la prima cheie, dar a pornit fara exitare la a 2-a cheie.

Daca unele defecte le mai poti trece cu vederea...dupa parerea mea aici e clar ceva defect care trebuie reparat.

O masina pe injectie, cu motor nou nu are voie sa nu porneasca la prima cheie...asta e clar.

Curand fac revizia si am sa le zic

Share this post


Link to post
E interesanta asta cu pornirea. La mine, am 28.000 si n-a dat un rateu in doi ani de zile, fie vara fie iarna.  

La al nevesti-mii circa 50% din incercari erau esuate! O lua din a doua perfect, insa. A facut asa inca din prima zi!

 

Se pare ca pornitul la a II-a cheie este "sindrom de masina noua"! :lol:

Probabil, in curand, "maimutzii" ne vor zice ca "asa face toate"! :wink:

Share this post


Link to post

Chiar acum am vb la un telefon cu un amica care are de 3 luni un VW Touran nou, si lui i s-a intamplat la fel de vreo cateva ori. S-a dus cu masina la reprezentanta, si i-au spus ca nu o porneste cu trebuie...adica tine cheia pe contact mai putin decat are timp demarorul sa invarta arborele cotit ca sa porneasca.

S-ar putea ca asta sa fie singura problema...Daca ar fi ceva care s-ar repeta continuu atunci ar fi alta poveste, iar faptul ca a II-a incercare intotdeauna porneste, este probabil si pentru ca s-a invartit o tura si s-a "rupt" uleiul

Share this post


Link to post

Baietii, hai sa convenim asupra unui lucru:

 

Cind spuneti ca nu porneste din prima, vorbiti de faptul ca oricit ai da la demaror nu se lanseaza motorul, sau ca nu pleaca dupa ce doar ati "piscat" contactul? ca in primul caz e vorba de defect, in al doilea caz e vorba de eroare de user.

 

Masinile cu injectie au o anumita latenta in toate operatiunile ce tin de alimentare/pornire, pina isi face compul socotelile, pe undeva e chiar preferabil sa nu plece motorul la sfert de cheie la 1200 rpm, ci sa astepte pina demarorul urca uleiul sub presiune in instalatie si sa porneasca pe lagare lubrefiate.

 

Nu aplicati experienta masinilor cu carburator, care erau perfect reglate doar daca porneau la optime de cheie, altfel era problem ... lasati electronica sa-si faca treaba si abia daca nu si-o face declarati un defect si remediati-l rapid! in service! pe garantie! (cine are, of course ...)

Share this post


Link to post

eu am facut vre-o 8000km cu matizul meu si cred ca cel putin de 10-15 ori s-a intamplata sa nu porneasca la prima cheie . Concluzia mea a fost ca uneori este nevoie sa ti contactul mai mult de 2-3 secunde pentru a porni. Una peste alta pe mine nu ma deranjeaza chestiunea .

Share this post


Link to post
eu am facut vre-o 8000km cu matizul meu si cred ca cel putin de 10-15 ori s-a intamplata sa nu porneasca la prima cheie . Concluzia mea a fost ca uneori este nevoie sa ti contactul mai mult de 2-3 secunde pentru a porni.

 

EXACT DESPRE ASTA VORBEAM SI EU!

Share this post


Link to post

Treaba cu injectia difera de cea cu carburatia. Trebuie tinut contactul cateva secunde. Eu dau cheia dupa ce se stinge check-ul. In 42k nu mi-a pornit niciodata la a 2 cheie. Numai din prima.

Share this post


Link to post

Pai atunci baietii la care nu le pleaca la prima cheie sa jure cu mana pe verde stop ca au feelingu' corect apropo de cat tre' sa tina cheia intoarsa, da? Dup-aia vorbim de defecte!

 

Si acu', hai sa va mai dau si eu nitica apa la moara!

 

Am observat in ultima vreme (cam 2 saptamani) ca mi s-a "lungit" un pic pornirea... Adica trebuie sa invarta nitel mai mult demaroru' (electromotoru' - pardon!) ca s-o ia... D-aia am curatat si IAC-u' (gand ascuns :twisted: acu' v-am zis, na!) da' nu s-a schimbat nimic...

 

Zic si io ca Zeu: "...o fi de la bujii?" S-or fi jigarit... :roll:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...