Jump to content

Stefan_VRD

Membru
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

About Stefan_VRD

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • MSN
    cristiverde
  • Website URL
    http://www.geocities.com/greeneyes_rom
  • ICQ
    101815415
  • Yahoo
    greeneyes_rom

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Interests
    Automobile, design auto, F1, muzica
  • Din
    Bucuresti
  1. Dacia, cum am mai spus este dpdv calitativ sub Daewoo (made in Romania). Nu trebuie sa fim patrioti exagerati si orbi si sa cumparam Dacia doar pt ca e facuta la noi. Ar fi stupid, insa nici nu cred ca e cazul sa exageram cu critica. Germanii au facut ceva de genul asta cu Mercedes Benz A-Klasse, insa nu este acelasi lucru ca in cazul Daciei. Acolo a fost vorba de testul elanului picat cu brio de Baby Benz, dar, dupa ce a fost modificat s-a comportat ireprosabil. Iar nemtii au avut incredere in el, si au facut si pe altii sa capete increderea (pe care chiar o merita A-ul dpdv al stabilitatii) in aceasta masina. Solenza nu este o masina chiar asa proasta cum cred unii (din auzite), iar pretul mi se pare corect. Cum am spsu si intr-un mesaj mai sus, daca te gandesti sa cumperi Maztiz sau Solenza, defapt trebuie sa ai in cap ideea de mai mic si mai fiabil, sau mai mare si mai putin fiabil.
  2. Salut! Romanul nu viseaza la o Solenza fiabila. Romanul viseaza la un Mercedes (sau o Toyota, ca tot e moda cu masinile japoneze renumite pt fiabilitate) care sa coste sub 5000 euro si sa aiba "castofon" SONY, motor V12 si un portbagaj de 800 l. Ori Mercedes/Toyota va revolutiona industria auto ori romanul va mai astepta in prostia lui o astfel de masina mare, ieftina, luxoasa si f buna calitativ.
  3. Aro nu mai e al statului roman, a fost privatizata fabrica, iar in vara-toamna va fi prezentat un model "nou", dafapt un 244 imbunatatit calitativ si cu motoare Ford care va fii exportat, in acest moment el este testat in SUA pt a se verifica daca respecta normele lor. Nu stiu ce va iesi, pt ca Perez a mai dat tzepe. Oltcit nu a fost un experiment 100% romanesc danielson, ci a fost un model Citroen in varianta cu 2 usi care a fost exclus din seria francezilor (stiu ei de ce). Nu a fost prea reusit din moment ce multa lume se plange de el. A fost produs la noi, insa nu este creatie romaneasca. Singura creatie in domeniul auto ar fi Aro, ma refer la produs de serie. Si nu a fost deloc rau, insa calitatea, finisarea, dotarile l-au tras mult in jos...si lipsa de motoare mai performante.
  4. Salut! Credeti ca parearea posesorilor de automobile despre masinile lor este data de calitatea/fiabilitatea automobilului sau de calitatea serviciilor din service? De exemplu, mai citesc pe forumul de Dacia, si toti se plang de service, ca sunt oameni incompetenti, incorecti si fara bun simt. Si te mai si fura. Si nu e valabil numai la Dacia problema cu service-ul. Daca ar fi un service corect, care sa remedieze problemele in garantie, sau contra cost in perioada post garantie, dar sa faca treaba de calitate, chiar daca masina ar avea mai multe probleme cred ca oamenii ar fi totusi mult mai multumiti de automobil, fie el Dacie, Matiz sau Mercedes.
  5. Salut! Nu se va putea face ceva 100% romanesc multi ani de acum incolo, nu sunt bani, nu sunt romani dispusi sa investeasca in asa ceva... e foarte costisitor, si nu avem nici experienta pt a putea scoate ceva cu adevarat competitiv. De ce toata lumea crede ca Renault va scoate ceva prost cu X90? Prin acest model se va inlocui Clio Symbol, care nu ca ma aparea intr-o astfel de versiune la viitoare generatie. Cred ca f multa lume nu cunoaste cam la ce nivel de calitate se situeaza Solenza...multi au ramas cu impresiile negative de la SuperNova, Nova si Berlina. E adevarat ca Solenza nu are o calitate exceptionala, este sub modelele Daewoo, dar nimeni nu zice nimic de pret? La aceeasi bani poti lua un Matiz (clasa mini), sau o Solenza (limita superioara a clasei mici). Insa, in realitate problemele Daciei sunt in perioada de rodaj, atunci apar multe "caderi", dar dupa remedierea lor nu mai apar prea multe probleme. Ai de ales intre mic si bunicel, sau mai mare si ceva mai putin bun. Daca ar fi scos o Solenza imbunatatita mult calitativ, pe la un pret de aprox 7000-8000 euro, nu ar fi cumparat multi modelul, pt ca exista aceasta idee preconceputa despre calitatea slaba a masinii. Cred ca e mai bine ca se face treptat trecerea spre un nivel superior de calitate.
  6. Salut! Danielson, critici un pic prea dur Dacia. Dpdv al designului, acesta e discutabil..mie de ex. imi place cum arata Solenza..insa nu asa cum imi place un Peugeot sau Saab...ci..in alt mod...dar imi place. Sa nu uitam ca totusi pe o masina desenata in anii 80 nu se pot face asa multe modificari de design. (exemplu: Skoda Felicia, care oricum a fost conceputa mai tarziu decat Nova). Nova in mod normal trebuia sa iasa pe piata in 89-90, insa a fost sistat proiectul de catre conducere (a tarii nu a Daciei... ) si s-a inceput un proiect de infrumusetare a Berlinei, prezentandu-se o Berlina cu geamuri curbe si alte imbunatatiri, insa, s-a dovedit a fii prea costisitor proiectul pt efectele reduse ce se obtineau. Si s-a revenit la Nova...si asa a aparut ea tocmai prin '95. Vom vedea ce e cu X90. Totusi, daca spui ca nu ai da nici 1000euro pe X90...ai o oarecare ura nejustificata pt. Dacia si o lipsa de informare. Sorry...
  7. Salut! Nu cred ca se pot pune fete de SE din mai multe motive. Panoul de usa interior (ma refer la tabla nu la capitonaj) pare sa aiba alta forma decat cea de sub capitonajul de SE. Nu cred ca se poate face prinderea placii de plastic de la SE pe E. Apoi, butoanele de blocare/deblocare a usii la E sunt mai jos decat la SE, la E iti rupi degetele ca sa poti trage de ele, la SE insa pornesc de la nivelul bazei geamului, si astfel ai loc sa apuci bine cu mana de ele si sa tragi. La E nu se pot pune boxe prea mari in usa din cauza ca e ingust spatiul, nu intra magnetul. Mai usor cred ca ar fi sa se monteze un maner/suport de sprijin pt cot de la alta masina, si eventual un buzunar jos in usa (cele de la usa spate de la Cielo). Ramane insa partea de inestetic...
  8. Salut! Sa fim seriosi...ca Matiz E nu are finisare la usi. Sunt oribile. Nu exista practic panou usa...ce e acolo e o carpeala. Nu ai un buzunar, nu ai cotiera. Si arata urat daca nu ai culoare argintie. Cat despre aerisirile de la Solenza, sunt mai practice decat la Matiz, aspectul insa e discutabil..depinde de preferinte si gusturi. Le poti inchide separat individual, iar directionarea mi se pare mai simpla. Bordul nu e reusit ca design la Solenza, ca de altfel nici ceasurile care sunt preluate de la primele Kangoo si Clio, doar ca aici sunt albastre. Oare de ce le-or fi facut albastre? Arata aiurea...chiar daca e imaginea lor de marca mai nou... Luminarea mi se parea mai potrivita cu verde in loc de portocaliu.
  9. Salut! Mi s-a parut ca la unele masini, alta marca, cu astfel de bare aveau prins un portbagaj chiar de ele...sau poate era alt sistem de bare transversale fixate pe acestea de care a prins cutia.
  10. Salut! Sorry..chiar nu stiam de IATSA. Cred ca daca era mai sigura situatia la Daewoo cu masinile, ar fi facut ceva modificari la Matiz in privinta sigurante...dar..daca din 2005 nu mai au voie... Daciile Solenza cu ranforsari suplimentare se pot recunoaste dupa praguri, nu mai au la partea din spate a pragurilor laterale acea adancitura. Cred ca s-au vandut si din alea vechi insa ramase pe stoc, la care au lipit "MPI" pe spate...pt ca am vazut asa ceva...si au praguri vechi.
  11. Salut! Barele acelea longitudinale nu se pot monta in vreun service? Ma refer la cele de pe modelul SE Power. Am vazut un Matiz E care avea bare din astea...mi se pare ca arata super bine cu aceste bare, asta pe langa latura lor practica.
  12. Salut! Eu nu am condus Solenza, ci doar SuperNova putin...dar mi s-a parut destul de nervoasa...nu cred totusi ca Solenza ar fi prea lenesa..e o mica diferenta datorita noilor consumatori..mai precis servodirectia...dar nu e asa semnificativa. De ce vi se pare ergonomia mult sub Matiz? Ce anume deranjeaza sau e incomod? Finisarea mi se pare cam la fel, e un salt enorma fata de SuperNova. Servo e intradevar cam naspa la viteze mari...dar e valabil cam la toate masinile fara servodirectie cu asistare variabila cu viteza. Asta nu inseamna ca e bine, dar ar fi fost un echpament prea scump pt o masina din clasa asta de pret.
  13. Salut! Eu nu stiu ce este IATSA. Spune-mi si mie te rog. In privinta ranforsarilor toate modelele Solenza au asa ceva, nu am stat sa verific fiecare versiune, insa asa este scris si pe site-ul lor si asa au si anuntat la SIAB 2003. E un service LATIN EFE la mine la facultate, si voi intreba si acolo. Ranforsarile sunt mai complexe/multe decat ce a scris Flex. Initial Solenza care se exporta in Cehia avea toate aceste dotari de cand a aparut pe piata (adica acceasi data a lansarii cu cea din Romania), insa pt romani aceste dotari nu erau disponibile. Asta pana la SIAB 2003, cand le-au introdus si la noi odata cu airbag-ul. Ceea ce am scris nu sunt zvonuri ci info de pe site sau reviste si alte surse. Am insa oarece dubii in privinta versiunii Europa...dar ar fi absurd sa nu fii pus pe toate ranforsarile, ar fi mai complicat sa personalizezi caroseria pt fiecare model, pt ca sunt niste modificari destul de importante.
  14. Stefan_VRD

    Matiz II

    3 stele sunt un rezultat decent pt o astfel de masina de clasa mica. Dar nu e valabil si pt Matiz E de la noi din lipsa de airbag... Pacat ca nu sunt oferite cele 2 airbag-uri frontale si la noi. E ciudat de ce nu se pun pe lista de optionale la Matiz E, la modele ale unor firme mai serioase chiar la versiuni de baza este oferit cel putin un airbag, si optional si cel de pasager, eventual si laterale (vezi Skoda Fabia junior). Si la Solenza e aiurea ca nu poti cere optional airbag la Confort sau Europa. La modelele vandute in Cehia exista airbag optional si la aceste 2 versiuni de echipare. Dar cred ca asta inseamna respectul pt romani...in Cehia Solenzele se exportau cu airbag de cand a aparut modelul pe piata, la noi de abia din toamna-iarna a aparut asa ceva... :?
  15. Salut! Toate Solenzele de fabricatie mai recenta au bare de ranforsare in usi (de cand s-a lansat si airbag-ul, insa si cele fara airbag au primit tot atunci bare de ranforsare). Ai inteles gresit Danielson, poate nici eu nu m-am exprimat bine. Barele de ranforsare sunt bare destul de groase cu sectiune circulara prinse cam pe diagonala panoului usii. Celelalte "profile" de care ziceam sunt situate la baza ramei geamului in fiecare usa si asigura transmiterea fortei in cazul unui impact frontal de la lonjeronul fata catre mai multe zone ale structurii de rezistenta a caroseriei (stalpul B si eventual C) si nu numai la stalpul A. Acestea nu trebuie sa fie bare ci profile cu sectiune L sau alte forme. Barele laterale chiar in absenta airbag-urilor din usi/scaune/montant protejeaza destul de bine la impact lateral pt ca nu permit o deformare asa mare a usii. E o diferenta mare intre protectia oferita de cele cu bare si cele fara.
 

×
×
  • Create New...