Jump to content
Sign in to follow this  
tiberiuenache

Zvacnire La Acceleratie!

Recommended Posts

hai mai frate acum ma iei cu regulamente cu chestii din astea, ce avatre animate shi ce marafeturi am scris untr un "reply" daca esti asha de invatzat puteai sa sesizezi acel "no offense" in traduce "fara ofensa" celui care scrisese.am zis ca nu vad legatura shi atata tot...shi atata timp cat nu sunt invatzat ca tine shi nu am habar de limbajul mirc, nu am cum sa inteleg acel mesaj codificat pe care l ai scris.iarta ma :|

 

Citeste Regulamentul. Ai fost de acord cu el la inscriere, respecta-l. Nu vrei sa-l respecti, vei primi warn pentru fiecare abatere de la el. Pana acum ai asa:

20% Avatar neconform art 2.8

20% Limbaj irc (shi in loc de si, tz in loc de t, ' in loc de -) art 2.6 al 4

20% Comentarii la adresa moderatorilor, art. 2.6 al 5

Iti recomand sa citesti articolele 6.1-6.7 cu atentie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Bobina din delco a fost schimbata recent. Fenomenul debuteaza cand ECM stabileste valorile "corecte". Cel putin asa cred, este singurul lucru de care ma pot "lega". Am mai facut un experiment: am decuplat senzorul de la filtrul de aer (pentru a forta ECM sa treaca pe modul "urgenta / avarie" - nu mai tin minte cum era termenul din manual- unde are valori prestabilite) si in modul acesta masina s-a comportat mai acceptabil. :scarpin:

Share this post


Link to post

La tester ai fost vreodata cu ea sa-ti verifice durata de injectie sau sa-ti regleze potentiometrul CO?

Share this post


Link to post

Aveti idee sau o poza cu furtunasele ce vin sub corpul clapeta la un espero , euro2 . Unde vine scris PUR vine furtunasul de la acel vaporizator de sub aripa stanga fata sau furtunasul de la gaze ala micut? Daca ar fi defect acel MAP ce simptome ar avea masina ? multumesc ptr rabdare

Share this post


Link to post

Salutare! Am tot citit mesajele de pe acest topic pentru ca si eu ma confrunt cu o problema asemanatoare si nu am gasit ceva care sa ma ajute. Am un Cielo euro 3 std ac din iunie 2006 cu 28.000 de km si de cateva luni apare un fenomen ciudat la atingerea pedalei de acceleratie. Adica, in mers, dupa ce ridic piciorul complet de pe pedala de acceleratie si apoi apas usor pe ea (turometrul nu scade sub 1500 de ture), motorul zvacneste serios inainte si apoi apare cateva secunde un tremurat pana ce urca peste 2000 de ture. Fenomenul este mult atenuat in treptele a 4-a si a 5-a. In schimb in treptele mici este extrem de suparator. La mersul in gol, cand ating pedala de acceleratie, motorul se tureaza mult prea mult pentru cat apas, ceva de genul de la 900 la 1500 de ture la 2 mm de cursa a pedalei. Masina e in garantie si am tot schimbat in Service la Daewoo IAC, sezor clapeta acceleratie, doua injectoare,(se "udau" cand puneam contactul), fise, bujii, verificat pe scanner pe loc si in mers si nu s-a remediat in nici un fel mersul motorului. Cei de acolo spun ca nu vad nici un defect, ca motorul merge foarte bine.

Daca v-ati intalnit cu un asemenea comportament al motorului si ati putut remedia situatia, va rog sa ma ajutati. Multumesc.

Edited by mariusant

Share this post


Link to post

Dacă ai maşina în garanţie mergi pe capul lor până o rezolvă. Cum adică nu văd nici un defect? Ce înseamnă asta? Bătaie de joc cumva - pune-i să-ţi arate că şi alt Cielo face la fel ca al tău.

 

Am avut şi eu o problemă asemănătoare mai demult (ezitări la mers constant) dar s-a remediat de la sine... nu sunt sigur ce a fost dar am schimbat atunci bujii, filtru benzină şi benzina (de la altă staţie) + că am început să merg cu ea ceva mai turat adică: tr 1- schimb la 3000, tr 2 la 3200, tr 3 3200 - 3500 etc. Evit să schimb sub 3000. Eu bănuiesc că a fost un injector ceva înfundat că nu şi-a revenit dintr-o dată ci treptat.

 

Din ce am citit prin manualul de raparaţii ar putea fi şi de la senzorul de oxigen. Un bun mecanic ar trebui să poată izola dacă defectul e pe partea de aprindere sau pa partea de alimentare cu benzină sau din ECM. Mergi la Autonet (dacă eşti din Bucureşti)

Share this post


Link to post

Nu este din bucuresti si nici unde i-ai recomandat nu dau pe afara cu desteptaciunea :)

Share this post


Link to post

Mai am un Matiz care la aproape 4 ani si 95.000 de km e mult mai ascultator decat Cielo...

 

si nu mi-a facut atatea necazuri ca Cielo..

  • Like 1

Share this post


Link to post

Da, am fost la tester de 2 ori (la 2 service-uri diferite). In ambele cazuri au umblat si la potentiometrul de CO, iar avansul a fost reglat cu lampa speciala dar nu pe volanta (cum zic ca e normal) ci pe axa cu came, ma rog... nu sunt sigur ca am inimerit la niste mecanici foarte priceputi. Tind sa cred ca un joc important in aceasta problema il are avansul, daca il dau mai mare socurile se diminueaza mult dar nu mai are putere motorul, daca il dau mai mic motorul functioneaza excelent iar socurile se agraveaza.

Apropo, exista la Cielo si acel avans reglat de arculete (model motor clasic - dacia) cu unghiul dwell si toata istoria ?

PS: Cand motorul este rece functioneaza mai acceptabil (vis-a-vis de problema discutata).

Share this post


Link to post

In romania numai cu delcou electromagnetic sau bobina de aprindere directa.

Ce fel de bujii ai ,marca si model?Cati km au?

Share this post


Link to post

champion RN9YC - 7000 km

Share this post


Link to post

Ce valoarea avea potentiometrul CO si care era durata de injectie?

Share this post


Link to post

Am revenit din nou pe acest topic caci mai am putin si cred cai dau foc. Dupa aproximativ o luna de la schimbarea multor piese, la recomandarea vestitilor mecanici de la daewoo piatra neamt , am ajuns la aceeiasi problema cu care mam mai confruntat: ma leagana de zici ca vrea sa ma adoarma cand tin piciorul constant pe acceleratie pe la 50-60km/ora, sau incepe ase scutura cand dau sa o accelerez usor de zici ca ori nu se mai alimenteaza ori isi pierde curentul pe traseu. Am schimbat bujiile(bosch wrd7c sau cum o mai fi ele scrise acolo), fise originale , capac delcou, luleaua, bobina din delcou, supapa egr, motorasul pas cu pas dat jos injectoarele si curatate, plus schimbat sonda de temperatura a apei. REZULTAT: numi sta la relantiu dimineata cand vreau sa o pornesc cu toate ca o ia la prima cheie, iar daca o turez sau mai bine zis sa o tin putin din acceleratie parca merge in trei si greu isi revine, iar cand sant in mers scutura si se zgaltaie ca o covata la adormit copii. Va rog nu ma trimiteti la service daewoo caci astia din piatra nimic nu stiu despre date tehnice sau parametrii sau ceo mai fi aia. Reamintesc am un espero cu motor de 1,8; euro 2; si instalatie de gpl romano montata pe masina. Porneste tot timpul pe benz si trece la 1700rot/min pe gpl. Mai adaog ca numai dimineata imi face figura cu opritul si intreruptul la pornirea pe benz, ziua e excelenta pornirea numi da de cap chiar e f buna. Cand am fost la daewoo miau umblat si la surubul de la clapeta de acceleratie si am incercat la sfatul tau ovi sal dau inapoi pana aproape de maxim cum ai spus dar nici un efect de fapt nu se opreste numai ca parca tot numi merge asa cum ar trebui. Vreau sa spun ca trage de rupe nu da innapoi numai ca are un hop atunci cand dau sa accelerez scutura nitel si apoi prastie frate, numai sa nu o tin constanta acceleratia caci valurile dunarii scriu pa spatele masinii mele. Asa face si pe benzina si pe gpl am testato ieri toata ziua sa vad daca e de vina ceva separat dar aceiasi simptoma are si pe gas si benzina. Am facut si resetari si initializari ale iac dar nimic. S-o fi dus iar bobina aia din delcou asa de repede la numai 2000km sau ceo fi de zgaltie sau leagana caci eram asa multumit acu o luna ca mergea asa de bine de imi venea sa dau de baut la toata lumea.

Share this post


Link to post

Orice piese ai schimbat, procedura de invatare a turatiei de ralanti (Idle Learn) tot trebuie sa-i faci, dimineata, la prima pornire. Oricum, inlocuirile facute sunt bine venite la o masina de aproape 10 ani.

Am indoieli ca ai inteles bine procedura de Idle Learn, altfel ai fi vazut imediat efectele ei, deoarece pe sectiunea CNEL a fost lasat un topic facut varza de catre nestiutori. Poate ca "baronul local" se indupleca si posteaza procedura intr-un topic inchis.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Am facut procedura aia cu AC 10 secunde inchis apoi deschis, nui buna metoda?

 

si totusi care ar fi problema mea totusi caci sincer nu mai stiu ce sai mai fac mai ales cand bagi in jur de 900ron intro masina si nu se intampla nimic cu ea.

Share this post


Link to post

salutare dreagi colegi de suferinta :)

mi-am luat o leganza din 1999 si am urmatoarea problema: la mersul constant la viteze mici nu vrea sa mearga liniar,parca imi intra in frana de motor iar cand vreau sa o accelerez treptat smuceste putin, daca o accelerez mai tare nu-mi mai face probleme, am facut si resetari de ecm si idle learn si o bucata de timp merge bine si din nou revin smuciturile. Precizez ca am schimbat fisele, bujii (ngk), curatat clapeta de acceleratie, verificat filtru de aer pt. anu trage aer fals, motorul este debea segmentat.

ce ar mai tb sa fac?

Share this post


Link to post

Injectoare infundate.

Share this post


Link to post

Exact, identic si la fel se comporta si masina mea. Daca in cazul tau observ ca se suspecteaza a fi injectoarele infundate, afla ca la mine se intampla fenomenul si pe gaz. Eu nu am reusit inca sa-i "dau de cap".

Share this post


Link to post

Pe gaz iti spun eu ce are: cel mai probabil sunt 2 variante una este bujiile si a 2-a sunt fisele (ceea mai problematica) eu iti recomand sa-ti iei originale nu bosh sau alte minuni si sa le verifici rezistenta la izolatie, la verificare valorile turatiei pe fiecare fisa nu tb sa varieze,decat ff. putin, am avut si eu un cielo pe gaz si asa am rezolvat problema impreun cu niste bujii cu 4 electrozi

 

Imi puteti spune un procedeu incercat de voi si care a dat rezultate sau o indrumare spre un anume subiect din forum, va cer parerea deoarece injectoarele sunt f. scumpe si nu as vrea sa fac ceva gresit si sa le stric, mai precizez ca nu prea sunt adeptul de a pune o solutie in benzina sa se curata singurele, eu cu carpa fac treba buna :) sa vad eu ca e curat, sper sa ma intelegeti si sa nu radeti.

 

multumesc

Edited by Mircea
Lipsa majuscule.

Share this post


Link to post

O problema similara am si eu asta dupa ce am modificat valoarea la potentiometru de CO de la 876mV la 603mV timpul de injectie micsorandu-se la 3.3 ms. Sa dau un exemplu: coboram o panta cu serpentine, o tineam in frana de motor cu treapta a treia, cand o acceleram zvacnea de vreo 3-4-5 ori si gata mergea. Inapoi, la urcare, avea destula putere.

Ieri am readus potentiometru de CO la valoarea de 875mV timp de injectie 3.5-3.6ms. Acum merge bine doar ca in treapta a doua dupa ce schimb zvacneste un pic la debreire.

Share this post


Link to post

Trebuia sa da-i un reset la ecm dupa modificarea valorii potentiometrului.

Share this post


Link to post

i-am dat prima data cand l-am reglat la 603. Ieri nu i-am dat reset dar s-a simtit o modificare in bine.

Edited by costelzb

Share this post


Link to post

Salutare tuturor!

Sper ca problema mea sa se incadreze in acest topic. Mai exact: acum 2 saptamani am schimbat filtrul de aer si cel de benzina, apoi am facut un reset + idle learn + prima lectie (mers aproximativ 10 km). Totul era normal, motorul mergea rotund. La doua zile am plecat la un drum mai lung si dupa cca 20-25 km, in treapta IV - 60 km/h, mers constant, masina a inceput sa smuceasca; am retrogradat in treapta III fara nicio schimbare. La turatii de 3000-3500 smuciturile erau mult mai rare si mai "blande". Dupa cca. 5 km de mers in suturi, fara nicio interventie (eram in coloana si nu aveam unde sa ies in dreapta) si-a revenit. Dupa acest drum am dat vina pe <prima lectie> considerand ca ECM nu a avut timp sa "invete" parametrii, asa ca am refacut reset-ul, idle learn si prima lectie pe dist de 100 km. Astazi am plecat din BV spre Ploiesti pe Cheia si dupa cca. 20 km a inceput din nou sa smuceasca in toate treptele de viteza. Problema a persistat ca si prima data 5- 7 km apoi masina si-a revenit. Bujiile sunt NGK BPR6ES gap 0,8.

Care ar putea fi problema?

Va multumesc!  <img src= ">

 

Daca postul meu nu face obiectul discutiei din topic imi cer scuze si rog admin-ii sa-l stearga.

Share this post


Link to post

Fisele la bujii cand au fost schimbate ultima data?

Share this post


Link to post

Bun gasit din nou. Am reusit intr-o oarecare masura sa scap de acea "zvacnire" a motorului la atingerea pedalei de acceleratie de care ma plangeam undeva mai inainte... Pentru cei care inca se mai confrunta cu asemenea comportament am un sfat: verificati cu atentie esapamentul. De ce spun asta? Pentru ca eu asa am rezolvat cu masina mea. Cielo are un precatalizator exact la iesirea din galerie si din nefericire al meu s-a rupt (o flansa de legatura dintre precatalizator si teava de esapament). L-am schimbat in garantie. Pana aici toate bune. De la un timp Cielo-ul meu a inceput sa "pape" destul de mult (~ 10% la drum lung) si de asta l-am dus iar la "doctor". Acolo, surpriza... cotul de legatura dintre precatalizator si teava de esapament avea sudura fisurata. Gazele ieseau prin acea fisura, sonda de dupa catalizator "simtea" gaze putine si comanda mai multa benzina. De aici acea zvacnire la acceleratie si mai ales acel consum exagerat. Dupa schimbarea segmentului de esapament dintre precatalizator si catalizator (tot in garantie), mersul motorului s-a ameliorat si consumul a scazut simtitor. Asadar, verificati esapamentul  <img src= "> . :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...