Jump to content

mariusant

Membru
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About mariusant

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Husi
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2004
  1. Bun gasit din nou. Am reusit intr-o oarecare masura sa scap de acea "zvacnire" a motorului la atingerea pedalei de acceleratie de care ma plangeam undeva mai inainte... Pentru cei care inca se mai confrunta cu asemenea comportament am un sfat: verificati cu atentie esapamentul. De ce spun asta? Pentru ca eu asa am rezolvat cu masina mea. Cielo are un precatalizator exact la iesirea din galerie si din nefericire al meu s-a rupt (o flansa de legatura dintre precatalizator si teava de esapament). L-am schimbat in garantie. Pana aici toate bune. De la un timp Cielo-ul meu a inceput sa "pape" destul de mult (~ 10% la drum lung) si de asta l-am dus iar la "doctor". Acolo, surpriza... cotul de legatura dintre precatalizator si teava de esapament avea sudura fisurata. Gazele ieseau prin acea fisura, sonda de dupa catalizator "simtea" gaze putine si comanda mai multa benzina. De aici acea zvacnire la acceleratie si mai ales acel consum exagerat. Dupa schimbarea segmentului de esapament dintre precatalizator si catalizator (tot in garantie), mersul motorului s-a ameliorat si consumul a scazut simtitor. Asadar, verificati esapamentul .
  2. Mai am un Matiz care la aproape 4 ani si 95.000 de km e mult mai ascultator decat Cielo... si nu mi-a facut atatea necazuri ca Cielo..
  3. Salutare! Am tot citit mesajele de pe acest topic pentru ca si eu ma confrunt cu o problema asemanatoare si nu am gasit ceva care sa ma ajute. Am un Cielo euro 3 std ac din iunie 2006 cu 28.000 de km si de cateva luni apare un fenomen ciudat la atingerea pedalei de acceleratie. Adica, in mers, dupa ce ridic piciorul complet de pe pedala de acceleratie si apoi apas usor pe ea (turometrul nu scade sub 1500 de ture), motorul zvacneste serios inainte si apoi apare cateva secunde un tremurat pana ce urca peste 2000 de ture. Fenomenul este mult atenuat in treptele a 4-a si a 5-a. In schimb in treptele mici este extrem de suparator. La mersul in gol, cand ating pedala de acceleratie, motorul se tureaza mult prea mult pentru cat apas, ceva de genul de la 900 la 1500 de ture la 2 mm de cursa a pedalei. Masina e in garantie si am tot schimbat in Service la Daewoo IAC, sezor clapeta acceleratie, doua injectoare,(se "udau" cand puneam contactul), fise, bujii, verificat pe scanner pe loc si in mers si nu s-a remediat in nici un fel mersul motorului. Cei de acolo spun ca nu vad nici un defect, ca motorul merge foarte bine. Daca v-ati intalnit cu un asemenea comportament al motorului si ati putut remedia situatia, va rog sa ma ajutati. Multumesc.
  4. Stie careva daca se poate pune la Matiz ces de Cielo? Adik se potriveste conectorul de la Matiz in ceasul de Cielo?
 

×
×
  • Create New...