Jump to content
Sign in to follow this  
euphrosine

Sunet Ca De Diesel Cand E Motorul Rece...

Recommended Posts

Zgomotul care dispare cand apesi ambreiajul e sigur de la rulmentul de presiune care asa face iarna pana rulezi putin cu ea. Se aude si la mine inca de iarna trecuta (numai iarna). Numai ca la mine intr-o dimineata mai calduta(numai -5 grade dupa cateva zile cu -22) a batut un tachet vreo 3-4 minute dupa pornire de ziceai ca e tractor. Sa zicem ca tachetii sunt hidraulici si se scurge uleiul din ei si bat pana la re-umplere dar masina a stat numai 12 ore pe loc nepornita.

Share this post


Link to post
Zgomotul care dispare cand apesi ambreiajul e sigur de la rulmentul de presiune care asa face iarna pana rulezi putin cu ea.

Este exact pe dos, rulmentul de presiune se aude cand calci pedala, asa ca nu mai dezinforma lumea pe aici.

Share this post


Link to post

Ma rog eu nu ma dau mare specialist dar care e explicatia ca dispare zgomotul cand apesi pedala de ambreiaj?

Share this post


Link to post

Foloseste functia Search (), s-a discutat la greu pe forumul asta.

Share this post


Link to post
F interesanta diagnosticarea acustica! Citisem undeva despre motoare "ascultate" cu nush'ce device...

 

Oricum, trebuie un senzor piezzo lipit pe blocul motor care va trada orice "bataie". O baza de inregistrari cu masina la diferitzi kilometrii si inainte de orice reparatie "interna" va putea spune care-i bataie piston, care culbutor etc. Trebuie sa existe un program de analiza pentru asha ceva.

 

Un pic offtopic:

Tu ai citit despre detectarea uzurii motoarelor cu ajutorul senzorilor de vibratie. Un sistem din acesta profesional importat de afara poate ajunge ca pret pe la 10 mii de euro sau mai mult. S-a reusit insa implementarea unuia si in Romania la un pret in jur de 3-4 mii de euro. Folosind informatii despre viteza de vibratie provenita de la senzori, prin integrari, derivari, fourieruri si alte asemenea mecanisme matematice, se pot determina diverse probleme ale mecanismelor de rotatii, ajungand pana la a indica pozitia unde se afla o neregularitate in interiorul unui rulment spre exemplu.

 

Oricum, o astfel de solutie se foloseste de obicei in industrie nu in domeniul serviceurilor auto.

Cu ajutorul programului acesta de analiza nu ai nevoie de inregistrari in timp ale masinii respective. Daca dispui de inregistrari, un simplu senzor de vibratie este de ajuns pentru a vedea cand vibratia a iesit din limitele acceptate si implicit motorul respectiv s-a uzat.

Share this post


Link to post
Ma rog eu nu ma dau mare specialist dar care e explicatia ca dispare zgomotul cand apesi pedala de ambreiaj?

 

Desi nu prea imi sta bine atunci cand contrazic pe cineva si cand acel cineva este nu mai putin celebrul tolin_afc, :osanale: atunci imi fac curaj si incerc sa ajut un amic de forum mai novice in numarul de posturi.

Deh avocatura din oficiu. :-?

 

Totusi cu respectul cuvenit trebuie sa rectificam de dragul adevarului tehnic si sa dam dreptate lui Iuiu. Rulmentul face zgomot cand ambreiajul nu este apasat. Punct. Dovada in cele de mai jos.  <img src= ">

Think about that for a few minutes, and you’ll develop the healthy respect for the Centerforce throwout bearing that we’ve developed. If your clutch makes a rumbling noise when you have your foot on the clutch pedal, but it goes away when the clutch is engaged, your throwout bearing is suspect. If you have a stock clutch and throwout bearing, replace the whole unit with a Centerforce clutch and Centerforce throwout bearing. You’ll get the long life and killer clamping force of a Centerforce clutch, and a brand-new, whisper-quiet Centerforce throwout bearing to go along with it.

zgomotul rulmentului de presiune

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Iuiu:

"Zgomotul care dispare cand apesi ambreiajul e sigur de la rulmentul de presiune"

 

tolin_afc:

"rulmentul de presiune se aude cand calci pedala"

 

safari hunter:

"If your clutch makes a rumbling noise when you have your foot on the clutch pedal, but it goes away when the clutch is engaged, your throwout bearing is suspect."

 

Unde-i contradictia dintre noi, vanatorule ? Citatul tau zice exact invers decat Iuiu, deci vine sa intareasca postul meu. Daca era invers, mi-as fi cerut scuze demult.

 

PS: O punem pe seama oboselii de dupa vanatoare si ignoram inexplicabilitatea adjectivului "celebru" ?

Share this post


Link to post

Am ajuns in fine la service cu zgomotul de la motor...partea proasta e ca la ei nu s-a auzit nimic (motorul se incalzise)...mi s-a recomandat sa merg in continuare asa ...citez: "in cazul in care e o problema la cutia de viteze (asta suspecteaza ei) sigur se va agrava si se va auzi zgomotul respectiv si cand e cald afara"...asa m-au consolat cei de la Dibas...

Share this post


Link to post

Poti sa vii la o intalnire? Vreau sa vad si eu cum face.

Share this post


Link to post

Nu preferi sa auzi? Stergeti, n-am vrut sa "spun" asta :D

Share this post


Link to post

Uf... nu se putea fara glume, nu?

Ideea este ca vreau sa aud daca e ceva anormal sau face parte din zgomotele de asa face la rece.

Share this post


Link to post

Zgomotul asta se aude cand e frig afara si motorul este rece...azi dimineata la 8 cand am plecat la service (si era destul de racoare) s-a auzit pentru scurt timp. Pana la service motorul s-a incalzit si evident ei nu l-au auzit...din descrierea mea (faptul ca zgomotul dispare cand apesi ambreiajul ) au presupus ca ar putea fi ceva de la cutia de viteze...nu ma pricep la masini dar nu mi se pare ca ar fi ceva din cutie...se aude ca si cum ar fi sarcina suplimentara pentru motor (un aer conditionat , ventilator) ..sunetul insa e diesel curat..e identic...mi-am facut si verificarea la consum (nu e topicul potrivit aici..stiu)...e ok..dar consuma 13% urban...cu timpul poate o sa i se faca mila de punga mea...

Share this post


Link to post

Atunci cand se intampla, unde sta relantiul? Are fluctuatii?

 

Este probabil un zgomot normal, dar hai sa vedem si asta.

Share this post


Link to post

Motorul are turatia mare (e explicabil) e rece doar...nu are fluctuatii...nu stiu daca am timp sa vin la o intalnire...dar ca sa o auzi ar fi bine sa fie maxim 5 grade afara...

Share this post


Link to post

Las' ca de vazut poate si la 20 :)

Eu zic ca e normal si ca gradul de... dieselizare depinde de la caz la caz.

S-ar putea ca in cazul tau (si poate al lui dom'Robert) sa fie mai exagerat, caz in care ar putea fi suspectat ceva si facut ceva.

Oricum, vazut, auzit, pipait sau mai stiu eu ce, tot trebuie sa o faca cineva. Mi-e greu sa cred ca nu reusesti sa te "rupi" o ora doua intr-o joi seara sa treci pe la intalnire. ALternativa e service-ul - mai devreme sau mai tarziu :( Nu ca am fi noi mari mesteri :D

Share this post


Link to post

Baieti relax si cititi pe aici inainte de a face drumuri degeaba pe la service.

Share this post


Link to post

Am citit...la cata mecanica stiu eu...daca e intr-adevar priza de la cutie ma cam ingrijoreaza...am tras concluzia ca e o chestie mai mult de proiectare a masinilor Daewoo, daca zgomotul apare si la Cielo...kalosul fiind tot daewoo la origini , devine explicabil...probabil ca o sa scap de zgomot la vanzarea masinii...

Share this post


Link to post

Cu siguranta vei scapa. Si tot cu siguranta o sa dai de altele si un zgomot ti se va parea banal. Ii dau legatura lui Alx sa povesteasca ce site sa faca un Megane II din cutia de viteze.

Share this post


Link to post

Cine vrea sa se intalneasca cu mine ca sa 'auda' zgomotul respectiv sa-mi dea un PM!

Share this post


Link to post

A mai avut cineva probleme cu rulmentul de presiune, discul de ambreiaj?

Acum nu se mai aude pentru ca e cald afara, dar asta iarna, dimineata, cand motorul era rece, dupa ce porneam motorul si luam piciorul de pe ambreiaj se auzea ca la Dacie cand aveam rulmentul de presiune uzat.

Am mai intrebat si eu in dreapta si in stanga si mi s-a spus ca face obiectul garantiilor si la revizie imi va schimba rulmentul. Dar mi se pare ca e cam timpuriu. Am doar 9000 Km cu Kalosul. Si am trecut numai o iarna cu el.

Share this post


Link to post

E zgomot al prizei cutiei de viteza.Nu e nici o problema.Porneste motorul fara sa tii piciorul pe ambreiaj.

Share this post


Link to post

Să pornesc motorul aşa chiar dacă sunt -10 grade afară?

Share this post


Link to post

Da chiar si atunci.

Share this post


Link to post

Si la mine suna a diesel...probabil din cauza turatiei joase? Am observat ca la turatii mai mari peste 2500 isi pierde sunetul de "ventilator-diesel" :P

Edited by Figaro

Share this post


Link to post

Tu ai masina noua. I-ai facut presiunea in gume si i-ai dat un reset?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...