Jump to content
Sign in to follow this  
Leutzu

Incalzire Tico

Recommended Posts

nu, ca o scot la ud..adica mai intai o ud bine bine si apoi se da jos usor.

Share this post


Link to post

ramane ca o sa cumperi tu Soran?

Share this post


Link to post

Ce am observat eu.

Pana am avut probleme cu socul mi se incalzea motorul mai repede. Cand am fost in service am constatat ca turatia la relanti era cam 1300, am mai redus un pic, acum este cam ~1150.

Diferenta este ca acum se incalzeste mai greu, dar tot atat de multa caldura da, atunci cand se incalzeste.

Ca sa am acul de la apa mai sus, am pus un carton in fata la radiator, cu cartonul pus sta acul perpendicular, fara carton sta acul cam la 2, 3 mm peste linie. Situatie constatata in mers pe autostrada cu peste 120km/h cand afara cred ca erau peste 5, 6 grade C.

Am ajuns la un compromis, si am lasat doar jumate din carton.

 

Am schimbat si antigelul, eu credeam ca poate sa fie de la antigel, daca este prea vechi, se depunde pe instalatie, dar nu cred ca se depunde pe instalatie ori cat de vechi ar fi. Eu am avut un antigel vechi cam de 5 ani, dar de calitate. Cred ca daca mergi cu masina constant nu se depune. Cred ca se depune doar daca sta mult timp. Parerea mea.

Share this post


Link to post

Am rezolvat problema referitoare la caldura (mi-am dat seama ca ma exprimasem gresit eu ziceam de caldura din habitaclu)...cum am rezolvat-o? Pe stilul dacia...am pus o foaie A4 in fata radiatorului.

Share this post


Link to post

Salut!

 

Zilele trecut am observat că îmi scapă, adică picură apă din aerotermă, aşa cred că se numeşte cutia (scuzaţi exprimarea plastică) neagră care e chiar central după scrumieră. Apa scapă cred că pe la îmbinarea dintre cele 2 bucăţi din care e făcută aeroterma.

 

A mai avut cineva vre-o prolemă asemănătoare ? ştie cineva cât costă.. ? sau alte detalii ca să pot rezolva problema singur..

 

Vă mulţumesc anticipat!

Cu stimă.

Edited by sebastianpop

Share this post


Link to post

Cred ca trebuie inlocuit radiatorul de incalzire ,pana acum nu am auzit pe nimeni sa pateasca asta ,nu stiu daca se gaseste ca piesa de schimb separata ne putem interesa !

Share this post


Link to post

Din pacate am cam ignorat problema si mi sa umplut toata mocheta de antigel, am dat-o ieri jos toata si acuma vreau sa o spal, problema ramane in continuare cu picuratul.. si din cate vad trebuie sa dau jos bordul ca sa ajung sa desfac aeroterma si sa vad ce are radiatorul.

 

Intrebarea mea URGENTA:

 

Cum se poate demonta bordul din TICO, a mai facut careva operatia ?

Share this post


Link to post

Am dat eu un search pentru tine si am gasit post-ul asta.

Sper sa iti fie de folos :)

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu aeroterma.Cand pornesc massina ba o ia ba nu o ea.e un fel de loterie ruseasca.Mentionez ca daca a pornit nu se mai opreste merg treptele de putere,e ok.Dar daca opresc motorul ma gandesc cu groaza daca o vrea sa porneasca la urmatoare pornire.stie cineva ce ar putea fi???? A si se mai intampla sa nu porneasca din prima dar dupa cateva minute sa porneasca.

Share this post


Link to post

da tu tii mai mult demaratoru cadn o pornesti dimineatza ? sau dai un sfertt si gata ,a dracu na vrut sa porneasca ? Eu cand e rece il tin actionat si 5-10 sec si o ia din prima :D ,porma la sfert ;) vezi ca nu e maybach

Share this post


Link to post

salutare...sunt si eu nou pe aici si am o problema la ticozaurul meu...ieri dimineata am vrut sa desfac si eu bordul sa reglez aerul sa "bata" peste tot(indiferent unde il reglam sa bata nu baga aer decat pe la parbriz si picioare)...am desfacut tot ce erea de desfacut dar nu am reusit sa il dau jos, vazand ca nu reusesc m-am lasat pagubas si l-am montat la loc.seara cand am plecat la drum, baga doar aer rece(m-am gandit ca este de la distanta scurta pe care am parcurs-o aprox. 2 km si ca nu a avut cand sa se incalzeasca.),dar azi am plecat pe autostrada si am mers chiar si cu 140 km/h si mie tot are rece in sufla,nici macar o tenta de aer caldut nu da. Ce credeti ca am facut ?am rupt ceva pe acolo sau a iesit vreun cablu ceva? este nasol rau sa merg acum iarna fara caldura...va rog sa ma ajutati si pe mine!!! Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

google m-a adus la acest topic unde imi spun si eu necazul de posesor de tico. Binenteles, am probleme cu caldura, mai exact cand o pornes, aud ventilatoarele dar din pacate chiar si dupa 10 minute de mers nu primesc decat aer rece prin ele. Termometrul apei nici macar la jumatate nu ajunge, cel putin cand o conduc eu. Ce ar putea fi, ce as putea face pentru a rezolva problema incalzirii?

Share this post


Link to post

Salut si Bun venit ! Google te-a indrumat bine insa, ca pe orice forum, exista niste reguli pe care trebuie sa le respecti. Pentru mai multe detalii, citeste Regulamentul.

 

Daca parcurgeai topicul de la inceput, in cel de-al treilea post probabil ai fi gasit raspunsul la intrebarea ta :) . Cel mai probabil termostatul nu-si face treaba cum trebuie. Data fiind virsta masinii, odata cu schimbarea termostatului i-ar sta bine si o curatare temeinica a instalatiei de racire si o verificare/inlocuire a amestecului de antigel.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...