Jump to content
Sign in to follow this  
nbd

Kilometraj Matiz

Recommended Posts

Azi cand plecat spre casa, imediat dupa ce am plecat de pe loc m-am uitat la kilometraj si arata 120.. am luat piciorul de pe acceleratie si a inceput sa coboare acul .. insa daca acceleram sarea iar ... am oprit si repornit motorul dupa care functionat normal...

Treaba asta s-a mai intamplat acum cateva saptamani cand era seara si ff frig atunci am crezut ca a inghetat cablul... acum nu mai stiu ce sa cred ..

 

Voi ce ziceti ?!

Share this post


Link to post

Cred ca incepi sa ai probleme cu angrenajele cadranului de kilometraj. Doar un service te rezolva doar daca nu ai chef sa dai jos bordul.

Share this post


Link to post

treaba asta tine de garantie?! in conditiile in care am montat casetofon si alarma ..

Share this post


Link to post

Du-te direct la un service. Vezi ca este pe undeva un post unde era scris ca este o legatura intre vitezometru si centrala electronica a masinii. Daca ea nu primeste semnal de la vitezometru pot sa apara probleme. Nu stiu exact ce dar o verificare in plus nu strica.

Share this post


Link to post

Nu te lua dupa postari "din auzite". Daca acul s-a dus in 120 e de vina mecanismul "ceasului" (vitezometrul). Sigur ca ai garantie, alarma si cas-ul n-au legatura cu mecanica vitezometrului de pe Matiz.

Share this post


Link to post

asa ceva am patit si eu cu matiz-ul de la serv. dar si-a revenit miraculos.

Share this post


Link to post

Traductorul cu magneti si contact REED da informatie de kilometraj la ECM. Vitezometrul este mecanic. Ambele + contoarele mecanice au comun cablul de kilometraj. Deci, nici o legatura intre comportarea descrisa in topic si ECM.

Share this post


Link to post

Este foarte posibil sa ai dreptate. Eu am scos de pe masina doar efectiv bordul. Inca nu l-am desfacut, dar "cred" ca parte cu releu REED este fixata pe mecanismul vitezometrului.

Share this post


Link to post

Anexez aici niste poze:

http://matiz.uragan.cz/kel/kel_0009.jpg

http://matiz.uragan.cz/kel/kel_0010.jpg

http://matiz.uragan.cz/kel/kel_0011.jpg

Contactul REED sau sonda HALL (doar cand ajungi acolo devine clar) este fix, doar magnetul e solidar cu mecanismul vitezometrului si a kilometrajului.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...