Jump to content
Sign in to follow this  
remix

Rock Your Mind - Festival Alternativ & Nu-metal

Recommended Posts

Se apropie ziua cea mare a festivalului de 9 ore si 9 trupe ce se va tine la Polivalenta. Este vorba de Rock Your Mind. Capul de afis il tin cei de la Clawfinger, suedezi cu renume in rap-metal. Pe langa acesti "monstri" ai genului mai evolueaza si Implant Pentru Refuz in recital aniversar 10 ani, Timpuri Noi la al 2-lea mare concert de la reuniune, Altar si Luna Amara. Astea au fost formatiile romanesti. Sunt de asemenea prezenti la spectacol si Cheesy din Olanda, Point Blank din Macedonia, Alternosfera de peste Prut si Subscribe din Ungaria.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.rockyourmind.ro

 

Mai nou exista o oferta de acces a 2 persoane pe 1 bilet care va garanta prezenta unui numar impresionant de fani ai genului.

 

Acestea fiind zise si link-ul prezentat puteti incepe sa comentati si sa va anuntati prezenta. Stiu ca majoritatea membrilor "activi" pe forum si la intalniri se vor afla la Moeciu sacrificand animale pentru deliciul propriu dar sunt sigur ca raman destui fani rock de tip alternativ in Bucuresti.

Share this post


Link to post

Imi pare tare-tare rau ca nu pot sa-i vad pe Clawfinger-i, baieti pe care i-am urmarit inca de la inceputuri, cu super-albumul "Def, Dumb, Blind"! Tare rau imi pare!  <img src= ("> Chiar ma gindeam acum vreo doua-trei luni ca abia astept sa ma adrenalizez live cu "Nigger"! Si-mi mai pare rau pentru Altar!  <img src= ("> Celor care ajung pe la concert le doresc sa aiba o super seara metalica si poate vor reusi sa surprinda si ceva imagini...

Sper sa traiesc ceva din atmosfera si la Moeciu! :drinkers:

Share this post


Link to post

Iti dai seama ca la tine m-am gandit cand scriam topicul. Asta este, cica nu prea avem voie cu aparatura de inregistrare audio/video dar poate iti fredonez niste melodii invatate la concert Joia viitoare la intalnire. :P

Share this post


Link to post

Multam fain, Remixule! Ai invirtit cutitul in rana, dar ma bazez pe faptul ca oi dispune si tu de un telefon sa iei o poza-doua! Si astept sa si fredonezi, he-he!

Share this post


Link to post
Iti dai seama ca la tine m-am gandit cand scriam topicul. Asta este, cica nu prea avem voie cu aparatura de inregistrare audio/video dar poate iti fredonez niste melodii invatate la concert Joia viitoare la intalnire. :P

 

Scrie pe bilet? Eu acum un an am fost la un concert, tot la polivalenta(Voltaj) si pe spatele biletului scria ca nu am voie cu camera foto dar m-au lasat sa intru ca se schimbasera regulile intre timp :D

 

Sa mearga cineva cu tine si daca nu poti intra cu camera foto, sa ai la cine sa o lasi ;)

Share this post


Link to post

A fost o intrebare pe forumul lor si a zis un nene mare organizator al evenimentului ca nu se va permite accesul cu bla bla CU SIGURANTA. Acum, de ce sa risc aiurea ?

Share this post


Link to post

Ti-am zis de telefon, pentru ca la Megadeth, Sepultura, Soulfly si asa mai departe, am vazut o droaie de cetateni cu mobilele prin aer, bagind la poze.

Share this post


Link to post

Baieti, da' niste death, gore, grind ? Eu numa' d'astea pap, de copil. :)

Share this post


Link to post

Sunt un pic cam prea dure pt mine.

 

In alta ordine de idei pe 26 Nov, Sambata, cei de la Implant Pentru Refuz se alatura celor de la H8 in Club Viking de pe Calea Victoriei pentru un recital in stilul caracteristic. Sper sa ajung si acolo pentru ca tare mult imi plac cei de la IPR.

 

Multa bafta, vedem ce poze or iesi cu telefoanele.

Share this post


Link to post

Sa vedeti ce s-a pozat si filmat la Scorpions, Nightwish si Tiesto! In draci!!!

Share this post


Link to post

O noapte magica, pe cat de buna muzica, pe atat de slaba promovarea.

 

Pentru cei ce si-au dorit sa vina si nu au putut, pentru cei ce si-ar dori sa afle ce-a fost acolo, pentru oricine ar fi avut un interes in acest eveniment iata cateva din impresiile mele.

 

Am ajuns in zona la ora 18:30 dupa ce ma cam stresasem eu ca intarzii si nu mai gasesc bilete, pierd loc la intrare, etc. Pe drumul de acces catre Polivalenta pustiu. Deja imi pun semne de intrebare. Ajungem in fata Polivalentei... puhoi de multime... LIPSA. Fata de nebunia care a fost la Megadeth in Parcul Carol aceasta era o priveliste infioratoare... nici tipenie de om in fata salii. Intr-adevar, la intrare erau luminile aprinse si misunau asa... vreo 10 oameni. Am parcat masina in laterala salii, un pic mai in spate in ideea ca poate multimea se va buluci in fata si sa nu ne blocheze. Pa draq... cred ca au fost 15 masini in total in jurul salii. Mai multe au fost cele ale organizatorilor din parcarea "DaewooClub" ca sa-i zic asa, care evident era inchisa si acces cu ecuson. Nu se putea sa nu dau o tura si pe acolo sa vad cum stau lucrurile.

Bine, cu toate aceste indoieli in suflet si cu frica de a se fi anulat evenimentul purced spre usile de acces. Acolo securitatea de pe lume. Bronic Security impanzise locul cu "agenti", Jandarmeria avea si ea vreo 20 de cadre, badigarzi de prin Fire si alte cluburi de profil misunau si ei pe acolo. Dupa ce m-au plimbat de la o poarta la alta sa-mi iau bilet am reusit in sfarsit sa dau si de nenea respectiv. Cumpar bilet, intru, in foaier, o mana de oameni. Rockerasi dupa infatisare, zgribuliti dupa tremurare, majoritatea sorbeau cu pofta dintr-o bere sau o cafea. Eu si cu amicul meu am optat pentru Nestea sperand sa ne incalzeasca si pe noi copiloata lui Antonio... nici asta nu s-a intamplat. Cam pe la ora 19 am zis sa pasim si noi in sala. Nu aveam voie cu mancare, bautura sau tigare aprinsa in sala. Mi s-a parut o decizie corecta si de bun simt. Totusi pentru unele formatii se va dovedi a fi fatala. Veti afla in continuare.

 

Si pasim timid in sala de concet. Conform expresiei unui cunoscut crainic sportiv de la RRActualitati : Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooollllllll !!!!!! EFECTIV NICI UN OM IN SALA. Bine, exceptie faceau cei cativa sunetisti si luministi si 1 (un) operator TV care isi pregatea camera. Alt fior m-a incercat. Si iesim din sala, o mana de oameni in foaier. Intram in sala, lipsa total a oricarui suflet de roacar platitor de belet. Hm, something's wrong. Incepeam sa-mi pun intrebarea de ce nu or fi tinut ei concertul in Fire ca la cati oameni erau prezenti ar fi avut loc LEJER in acel clubulet. Ma rog... sa trecem peste.

 

N-as sti sa va zic exact cand au inceput cu prima formatie dar nu cred sa fi fost inainte de ora 20. Si sunt anuntati cei de la Timpuri Noi. Dom'le, ce sa spun, frumos. Ei canta inca binisor, asa cum ii stim. Au facut si ei oarece referiri la inghesuiala din fata lor. Chiar sunt curios cum s-o fi vazut de pe scena o mana de oameni in fata ta si o sala goala in spatele lor. Si-au facut numarul regulamentar, au multumit si au plecat. Lumea ar fi vrut mai mult dar e cel mai bine sa-i lasi dorindu-si mai mult.

 

Dupa o scurta pauza publicitara, timp in care nici sa beau un alt Nestea n-am avut, au intrat cam pe nesimtite cei de la Alternosfera. Niste moldoveni interesanti, cu un sunet oarecum aparte pe piata romaneasca. Problema lor, ca si a altor trupe din festival, au intrat un pic prea repede, lumea neavand timp sa se "refaca" dupa Timpuri Noi, astfel ca primele cateva melodii le-au cantat unui grup si mai restrans de oameni decat formatia dinaintea lor. Spre finalul recitalului se mai stransesera ceva persoane. Si acestia au cantat frumos apoi si-au luat jucariile si au plecat lasand fanii dorindu-si o reactie la cererile lor de BIS. Ete fas... nu era in program.

 

Si apare Luna Amara. In sfarsit o formatie aflata "in forma". Zic asta datorita reactiei publicului. Cei de la Luna Amara au sustinut diverse concerte in ultima vreme, si-au facut o promovare ceva mai sustinuta decat formatiile de dinaintea lor si asta s-a vazut. Lumea s-a strans in fata sa-i asculte. Dupa un rock ironic (Timpuri Noi), un rock melodios (Alternosfera), iata si prima formatie de rock social... sau antisocial. Prima formatie care canta impotriva sistemelor corupte, murdare, conditiilor din Romania etc. Chiar daca nu au cantat si Gri-dorian, melodia lor cea mai cunoscuta, parerea mea, cei de la Luna Amara chiar au fost primii care au incins atmosfera, au acaparat atentia multimii, au strans ceva oameni pe parchet... desi era o mocheta acolo. Frumos, frumos... dar conform programului, fara pic de Bis.

 

Se anunta Altar. Tot ce pot sa spun este, WOW. O revenire in forta a celor de la Altar. Publicul pregatit de Luna Amara, cu setea de mai mult, au gustat din plin performanta plina de energie si putere a celor de la Altar. Un melanj foarte reusit de melodii de pe primele 2 albume si melodii recente. Cei de la Altar au reusit sa-mi starneasca amintiri de pe vremea liceului. Albumul lor Respect are aproape 10 ani vechime, il ascultam in liceu cand eram rockeras mai pletos. Am cantat impreuna cu ei din memorie si versurile mi-au venit ca prin minune. E drept ca n-am mai recunoscut melodiile inca de la primul acord cum o faceam odinioara, cum o faceau toti ceilalti in jurul meu, dar am fost si eu acolo... pe baricade. Tot acest recital a culminat cu Mom, melodia definitorie pentru Altar. In sfarsit cuvantul Pogo isi intra in drepturi. Daca au fost inceputuri timide la Luna Amara, la Altar si-a aratat cu adevarat fata. Pentru mine este cea mai frumoasa manifestare de violenta, pentru ca eu o vad ca pe o explozie de energie care ia o forma pseudo-violenta. O multime de oameni sar in sus, in jos, in stanga, in dreapta, unii in altii... ca niste draci. Primul care cade genereaza o reactie locala si toata lumea il ajuta sa se ridice. Este o priveliste unica sa vezi niste oameni care parca se bat unii cu alti si de fapt sa-i vezi ca se simt bine si se ajuta si totul este de fapt cu totul altceva decat pare a fi. Pentru un ochi neinitiat ai spune ca bezmeticii aia se bat intre ei si ies toti vineti de acolo. Va garantez ca nu a fost asa. Un singur incident am contorizat cu o tanara domnisoara care s-a lovit la nasuc, s-a dus pana la toaleta, s-a curatat si a intrat la loc in multime. Este o senzatie unica, greu de descris in cuvinte. Trebuie sa fii acolo, s-o traiesti pe viu si sa intelegi ce se intampla. Ce sa mai vorbim, Altar au fost imperiali. La aceasta reactie super pozitiva a publicului au prelungit melodia transformand finalul intr-un fel de encore... desi nici ei nu au cantat nici un bis.

 

Intra cei de la Cheesy, Olandezi de felul lor. Iata primele victime ale organizarii. Dupa recitalul electrizant al celor de la Altar, publicul fiind oarecum satisfacut in pofta lor de moment si-a permis o relaxare de tigare, bere, cafea si aerisire in foaier. Ca prin minune toti cei care lasau impresia ca parchetul salii polivalente este plin acum se aflau fie afara din sala, fie pe scaune, pe laterale. In zadar s-au straduit cei de la Cheesy sa inteleaga ce se intampla. Erau a 5-a formatie din concert dar cantau in fata unei multimi care era mai degraba "putime". Nici macar jumatate din audienta celor de la Timpuri Noi nu au avut-o. Si lucrul acesta a fost nedrept. Chiar canta frumos, destul de melodios si au niste cantece "catchy". Totusi un complex de imprejurari nefericite a facut ca primirea lor in Romania sa fie una destul de neplacuta. O audienta rece, foarte putin numeroasa si nereceptiva. Motivele pe care le intuiesc eu ca au dus la aceasta situatie dezamagitoare au fost lipsa de promovare a acestei formatii pe plan intern si programarea recitalului lor imediat dupa cei de la Altar care, impreuna cu recitalul celor de la Luna Amara, au constituit primul high point al serii. Din pacate Cheesy au intrat pe scena in perioada de recul si asta s-a simtit. Publicul insetat iesise la o bere si cum in sala nu se putea intra cu pahare si sticle, toti au preferat sa mai arunce cate un ochi pe usi la concert. Imi pare rau pentru ei, chiar meritau mai multa atentie.

 

Urmeaza o formatie interesanta, un fel de Deftones ai Panoniei, Subscribe. Doi vocali destul de electrici, un stil plin de energie, frumos. Lumea se intorcea in sala dupa pauza luata in timpul recitalului formatiei anterioare. Sincer sa fiu acesta a fost momentul in care mi-am permis si eu sa stau pe bara. Am luat loc in sala pe un scaun si m-am m-ai odihnit. Si eu eram destul de istovit dupa Altar si la Cheesy desi nu am dansat totusi am stat acolo in fata si i-am ascultat. Acum ma odihneam si eu. Cei de la Subscribe au avut audienta si reactie. Felicitari ! Tot ei au fost si cei care i-au anuntat pe Clawfinger. Deja toata lumea intelesese ca urmeaza cei pentru care venisera cu toti.

 

Si a urmat... o pauza de o ora. Timp in care s-au facut un numar infinit de reglaje acustice. Dupa aproape o ora deja devenisem toti plictisiti de atatea reglaje. Ne puneam intrebarea cum au reusit cei de pana atunci sa cante daca scena necesita atatea si atatea reglaje. Intr-un final indelung asteptat de toata lumea apare Kirk insotit de vocea sa inconfundabila si anunta in mod oficial Clawfinger. Si ca sa zic asa... ALL HELL BROKE LOOSE ! Tatutule ce-a fost acolo, nebunie curata. In sfarsit s-a simtit ca lumea venise la un concert rock. Si rock a fost. Lume muuuulta pe parchet, totusi nu s-a umplut pana la refuz. Un lucru bun totusi, era loc de dansat, se putea respira, nu trebuia sa ne mirosim unii altora sudoarea... sau sudorii. Desi unii membri seniori ai audientei au ramas pe scaunele lor 90% dintre oameni erau pe mocheta. Si bine a fost, da' bine de tot. Clawfinger au reusit un concert magistral, piesele lor clasice au fost garnisite cu noile creatii care nu suna deloc rau... ba chiar foarte bine as spune eu. Dupa nici cateva noutati mai mult sau mai putin cunoscute de public dar pe deplin savurate, spre surprinderea formatiei, au urmat Truth si Don't Get Me Wrong. Sa moara mama ce bestial a fost. Chiar nu gasesc cuvinte sa descriu atmosfera. Extraordinar. Genial. Imperial. Galactic... cum vreti voi, a fost excelent. Toata lumea in extaz, pogo la cele mai inalte niveluri. Frumos, foarte frumos. Nu mai tin minte cate melodii au mai cantat pana la pauza planificata pentru cererea de BIS. Ca sa-i confirm convingerea NFS-ului, intr-adevar, formatiile au un desfasurator care include bis-uri. Dupa o scurta pauza in care formatia a iesit de pe scena si a reintrat Nigger a explodat din difuzoare si extazul a fost maxim. Piesa fusese indelung ceruta de multime inca de la primele contacte cu formatia. Daca in primul set de piese solistul a facut o prima incursiune in public, acum a facut-o pe a doua. Chiar a apostrofat putin personalul de securitate pentru reactia mult prea violenta la interesul fanilor fata de formatie. Era normal ca multimea sa se buluceasca spre solist care se simtea in largul sau in acea nebunie. Respectele mele, un adevarat artist care isi cunoaste fanii. Au mai fost si Rosegrove, si Biggest % The Best, World Domination si multe altele.

Ei, si pentru cei care chiar cunosc aceasta formatie, ghiciti cu ce s-a terminat totul.

 

When I grow up, there will be a day

When everybody has to do what I say

When I grow up, there will be a day

When everybody has to do it My Way !!!

 

Incredibil ce-a fost acolo. Pentru fanii genului chiar a fost o pierdere ratarea acestui eveniment. Pentru ceilalti ar fi fost o chestie de cultura, o exprienta care merita traita de oricine. De exceptie recitalul Clawfinger.

 

Si s-a terminat Clawfinger si multi si-au vazut de drum. Teapa lor ... si ce mare teapa. Cu cea mai mare nonsalanta solistul Clawfinger si-a facut aparitia la gard si a inceput sa semneze in stanga si-n dreapta tot ce-i intindeau fanii care s-au bulucit sa-l vada si sa-i smulga un autograf. A facut poze cu toti cei care si-au dorit acest lucru, a dat autografe, a strans mana celor prezenti. Dupa ce "furia" initiala s-a estompat a iesit apoi din zona rezervata si s-a plimbat prin sala, a asistat la concertul Point Blank intre noi. A fost din nou asaltat de fani si iar a semnat in stanga si-n dreapta si a facut poze dar asta in modul cel mai natural si lipsit de orice grija. E drept ca avea un badigard de-al nostru pe langa el dar prezenta lui era total facultativa. In acelasi ton s-au aflat in audienta si cei de la Luna Amara, Implant Pentru Refuz, Hefe, Point Blank, Cheesy. Chiar a fost o atmosfera destinsa in public astfel ca vedetele s-au simtit in largul lor intre fani care au dat dovada de bun simt si nu i-au sufocat.

 

Dupa Clawfinger au urmat Point Blank care s-au bucurat de un al doilea moment de recul al publicului si au cantat unei audiente putin numeroase dar destul de receptive. E drept, macedonenii si-au petrectu cam tot anul 2005 prin Romania pe la diverse festivaluri si concerte asa ca lumea ii stia. Pentru mine, totusi, era prima intalnire cu ei si n-as sti sa spun daca decenta cu care si-au reprodus piesele ii caracterizeaza sau daca acesta este stilul lor mai timid. Intre piese nu au facut decat comentarii de genul "Next song" si titlul si un ocazional Thank you. Canta frumos, dansabil. Va dati seama ca nu e blues, dar au un rock frumos care place. Asa cum au intrat au si iesit, fara mari pretentii. Mie mi-au placut si multora la fel.

 

Ultima formatie din Festival... desi nu mi se pare ca isi merita aceasta titulatura evenimentul... a fost Implant Pentru Refuz. Cei pe care i-am asteptat cel mai mult dintre "ceilalti". Si au cantat bine de tot. Dar muuuuult prea scurt. Ca dealtfel toate formatiile, nici un pic de bis. Si-au cantat frumos desfasuratorul apoi s-au retras si au aparut frunicile si au descompus scena. Excelent recitalul celor de la IPR.

 

Si am plecat acasa.

 

Parerea mea este ca a fost cea mai buna muzica ce putea fi adunata pentru un eveniment in acest stil dar promovarea festivalului a lasat de dorit. O multime de oameni ce ar fi venit cu placere habar n-au pe langa ce au trecut. Eu, personal, am aflat intamplator printr-o bunavointa a hazardului. Altii, poate mai impatimiti ca mine, au aflat in ultimul moment sau chiar dupa eveniment. Sunt constient ca multi nu vor afla niciodata. Pacat. Muzica excelenta, sonorizare perfecta, lumini impecabile. Din punctul asta de vedere jos palaria. Dar prezenta mai mult decat dezamagitoare. Sa speram ca pentru anul viitor... daca va mai fi... organizatori vor fi tras niste concluzii utile si-si vor fi invatat lectia.

 

Voi face o selectie a pozelor telefonice si voi posta o mica arhiva multimedia pentru doritori.

 

!!! SPECIAL PT OBI !!!

Mosule, ti-am ascultat sfatul si iti prezint poza cartelei de metrou personalizate de Zak Tell insusi.

 

Imi pare rau, astea sunt conditiile. Camera de telefon, lumina din fata. Sunt cateva poze pentru a va face o idee a ceea ce era acolo. Mai multe presupun ca veti gasi pe site-uri de specialitate pentru ca au fost destui fotografi autorizati pe acolo cu aparate profesionale si obiective speciale.

 

Here goes nothing.

post-865-1133040861_thumb.jpg

post-865-1133041839_thumb.jpg

post-865-1133041854_thumb.jpg

post-865-1133041869_thumb.jpg

post-865-1133041890_thumb.jpg

post-865-1133041906_thumb.jpg

post-865-1133041930_thumb.jpg

post-865-1133041944_thumb.jpg

post-865-1133041965_thumb.jpg

post-865-1133041987_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Multam fain Remixule, am citit fiecare virgulita si, prin intermediul pozelor, am luat cit de cit parte la superbul eveniment! Ma opresc aci cu comentariile pentru ca regretele sint mult prea mari... Sper sa nu mi se intimple la fel si la Helloween! Ma bucur ca macar unul dintre cei pe care-i cunosc vor putea sa-mi impartaseasca live ceea ce a fost acolo.

Share this post


Link to post

remixule, eu stiam de RYM. iti vad statusu pe YM de o luna, dar mie nici una din formatiile participante nu imi gadila urechea. ma incanta metalul, nu hardcore, nu-metal, etc. plus ca am vazut in draci pe stalpi afise, pe panouri, la tv reclame...cred ca nu a starnit curiozitatea, atata tot.

 

 

propun sa strangem o gasca pt Helloween. sunt convins ca sunt destui din club care sunt fani.

 

iar daca nu va fi multa lume, asta e. sa imi cante numai mie deris & co, nu ma supar.

Share this post


Link to post

danne, eu am facut ce-am putut pentru a promova evenimentul intre cunoscutii mei. totusi unii au ignorat, altii au uitat, altii chiar n-au vazut. asta e. am totusi 2 exemple clare de oameni care ar fi vrut sa vina si n-au aflat decat in ziua concertului cand totul era prea tarziu pentru unul din ei iar celalalt a aflat a doua zi si era sa faca omucidere. asta este, eu consider ca promovarea nu i-a atins pe toti cei ce si-ar fi putut dori sa vina. ma bucur daca tu spui ca ai vazut reclame si afise, eu am vazut doar 1 afis si niste fluturasi in Viking, unde am ajuns "din greseala". Altfel... la mine n-a ajuns nimic, nici o reclama, nici un interviu, nici un videoclip... nimic. Totusi cand a venit Mikael Jegson in Romania iti iesea Black or White prin pori de cat il auzisei la radio si la teve pe toate posturile cu acoperire nationala. Efectiv capatasem repulsie fata de melodia aia cat de intoxicat eram de ea. E drept ca muzica asta e mai de nisa si nu poate fi promovata in mod agresiv dar... nu stiu ce sa zic... mi s-a parut ca prezenta la concert n-a fost pe masura calitatii muzicii reproduse.

 

 

In ceea ce priveste Helloween, desi eu nu sunt un metalist prin formare, vreau sa merg sa-i vad pentru ca ii consider parte din cultura rock. Din acelasi motiv am fost si la Megadeth si la Metallica. Sepultura si Soulfly i-am ratat si-mi pare rau, iar la Nightwish sincer n-am vrut sa ma duc.

Share this post


Link to post

Da pozele cand apar? vreau sa vad ce atmosfera a fost.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...