Jump to content
Sign in to follow this  
mirceacra

Zgomot Ciudat Matiz E3

Recommended Posts

Buna ziua, am 50000km cu matizul meu euro3, pana acum a functionat perfect dar de la un moment dat am inceput sa aud un zgomot ciudat adica un tacanit metali usor atunci cand accelerez in sarcina (nu la ralanti), se aude ca un tacanit de avans la o dacie (pentru cei ce stiu, atunci cand pui la o dacie benzina de proasta calitate si accelerzi in sarcin)...nu stiu sunt cam nemultumit, nu se aude f tare doar usor si daca ai ureakea fina...nu stiu ce ar putea fi...

 

 

multumesc pt eventualele raspunsuri! :osanale:

Share this post


Link to post

Te inteleg, am avut si eu, si tot dupa 50.000 km, dar nu cred ca are asta o importanta majora. L-am ascultat ca un caine de vanatoare si n-am aflat de unde era zgomotul. Pana la urma m-am lasat pagubas si n-am mai avut rabdare, o pierdusem, am scos toate fisele, pe rand si le-am pus la loc, cu motorul oprit. Am scos si siguranta de la ECM (reset), am pus-o la loc, am pornit. De atunci n-am mai auzit zgomotul acela. Acum, nu sunt sigur de unde era, parea de la aprindere. Daca nu vedeam postul tau nici nu-mi mai aminteam.

Share this post


Link to post

Buna ziua.

Am un Matiz Euro 3, de 5 luni, 6500 km si de vreo 2 saptamini, dimineata , de cind e rece tare afara, la primii 5 -6 km se aude cind merg cu masina scoasa in viteza, un zgomot ciudat, in fata , stinga ..ca de ventilator care freaca, ca un scirtait, ca niste scintei..nu stiu ce este..

Zgomotul dispare dupa ce se incalzeste motorul.

la service, la o proba de drum, nu se mai auzea nimic,(era motorul cald)

Intrebati ce ar putea fi, spuneau ca ar putea sa fie de la uleiul prea viscos de la cutie. Se poate?!

Share this post


Link to post

Nu se poate...

La al sotiei nu se aude nimic numai suspensia trocane si bocane pana de incalzeste...

A si plasticul scartaie ... si n-am casetofon sa dau muzica mai tare !

 

Inclin sa cred ca scartaie cureaua de accesorii !

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

Acum sunt mai nelamurit, am fost la service acum 2 zile dar nu s-a rezolvat nimic, cei de la SOCOM Iasi nu au vrut sa se bage iar la COMAT Iasi, baietii au fost intelegatori si s-au apucat de treaba , testerul nu dadea nici o eroare , se aude un tacanit metalic ce nu provine din motor ,zgomotul se aude undeva in zona clapetei de acceleratie...cei de la service spuneau ca ar ptea fi EEGR-ul dar dupa 2 ore de munca au reusit sa o scoata dar nu era ea de vina...asa ca au montat-o la loc...nu stiu ce ar putea fi cine are idee poae ma ajuta...inca o data zgomot metalic (tacanit) cu frecventa legata de turatia motorului ce apare la accelerarea in sarcina !

Share this post


Link to post

"se aude ca un tacanit de avans la o dacie"

Daca tot zici ca se aude ca la dacie, procedeaza la fel ca la dacie. Lasa-l sa tacane pana pica.

 

Acuma lasand gluma de-oparte incearca sa vezi daca nu cumva sunt niste surubele, piulite destranse care ar tine vre-o bucata metalica. Poate e ceva care are joc si cand masina e in miscare ala incepe sa bata de metal. Nu stiu cam ce ar putea fi dar incearca sa cauti totusi...

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

se aude cam tot timpul dar cand accelerez in sarcina se aude f clar ., bataie metalica, si la mers in gol se aude tacanit metalic in zona clapeta de acceleratie...si se acutizeaza nu mai e zgomot de avans ci kiar tacanit metalic...apropo ce service-uri auto imi recomandati (cel mai bun!) in zona iasi-bacau -piatra neamt??

Edited by mirceacra

Share this post


Link to post

mai nou acum la pornirea la rece se aude mai tare tacane puternic in zona EEGR (oate fi ea de vina sa scoata un zgomot atat de anormal?) si functioneaza (repet la rece destul de neregulat da sa moara accelerz un pic de 2-3 ori si apoi merge normal...???

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Scoate mufa electrica de comanda a EEGR si vezi.

Share this post


Link to post

- supapa de purjare canistra ? Scoate-i alimentarea;

- schimba-i supapa PCV (~ 10 lei), la 50k km tzacane si ea;

- verifica contact corect la cablurile de aprindere, la ambele capete;

- mai vedem.

Share this post


Link to post

Am rezolvat-o fratilor a fost un defect foarte ciudat si rar si vreau sa va spun despre ce a fost vorba poa va intalniti si voi cu asa ceva: suport supapa EGR fisurat (defect de fabricatie de turnare?) scapat gaze arse ars galerie admisie , garnituri tras aer fals si zgomot ciudat! Simplu dar ...destul de incurcat si atipic

 

Am rezolvat-o la Service Comat Iasi pe garantie prin amabilitatea domnului ing. Dimitriu!

Functioneaza perfect! :banana: :thumbl:

Share this post


Link to post

Ai spalat motorul cu apa rece ? Ca altfel te-a tinut mult acest viciu de fabricatie. Sa se mai astepte si altii cu motoare euro3 la asta ?

Share this post


Link to post

Cum de ai stiut ca m-am gandit la tine ?

Share this post


Link to post

He-he! Ar fi fost culmea, la cit am postat p-aci in tinerete! Nu-ti mai spun ca si eu aud zgomote, finutze, e drept, dar prezente, undeva in stinga-fata. Chiar o sa ma duc la mecanicul harazit mie sa se uite la EEGR si valva minunata, zisa si PCV.

Edited by Obi_wan_Kenobi

Share this post


Link to post

Nu l-am spalat cu apa rece, kiar nu l-am spalat deloc pana acum dar u stiu de ce a aparut acum...este destul de rar si nu cred ca se va mai produce cuiva...

Share this post


Link to post

nu ma speriati, fratilor ca mor de inima inainte de a apuca 6.000 km cu euro 3 al meu...sunt atenta cu norocica, mai ceva decat cu un bebelus...pe ea a lovit-o in funduletz un ford batran si pervers, i-a indoit doar un pic fagurele, dar de atunci am senzatia ca mororul se aude parca mai infundat...o fi doar imaginatia mea?

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Ai spalat motorul cu apa rece ? :scarpin:

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post
...sunt atenta cu norocica, mai ceva decat cu un bebelus...pe ea a lovit-o in funduletz un ford batran si pervers, i-a indoit doar un pic fagurele,

 

:D Pedofilu dracu ce i-a facut fetii ! Acum norocica da coada intr-o parte la toti forzii din parcare? :dizzy:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...