Jump to content
Sign in to follow this  
tribunul

Aspirator Vortex Aqua

Recommended Posts

Salut

 

Am vazut in metro un aspirator cu filtrare prin apa, cam la 3.5 mil.

Este Vortex Aqua. Putere 1400W.

 

Are cineva asa ceva? Sau are cineva aspiratoare cu filtrare prin apa?

Am inteles ca asta nu mai are sac pt. praf. Dar are filtru HEPA. Ce naiba e filtrul asta?

Merita asa ceva?

Share this post


Link to post

Am vrut sa-mi iau si eu unul de la Metro dar pare anemic rau. Am vazut ca e chinezesc si nu are service in Bacau, trebuia sa-l trimit la Bucuresti la reprezentanta in caz de vreo belea. Pana la urma am cumparat de la Flanco un Philips Triathlon de 1500 W de care sunt multumit. Intr-adevar cand vreau sa samponez sau sa aspir umed il pregatesc vreo 1/2 de ora, are 1001 de rahatisuri care trebuie montate. Pretul a fost de 6.999.999 lei si e produs in Turcia. Il am abia de vreo 2 saptamani si nu se pune inca problema fiabilitatii. Om trai si om vedea. :) .Bafta

Share this post


Link to post

Am vrut eu sa-mi iau...dar cand l-am studiat si am vazut cate chestii trebuiesc scoase ca sa poti sa-l golesti de apa m-am crucit, plus ca toate palniile si pipele alea aveau garnituri, daca din greseala pisca nevasta-mea vreo garnitura, adio aspirare... asa ca am mai studiat piata si mi-am luat un Karcher din ala mare, vreo 12 mil.

 

Da' pot sa aspir ce vrea muschiu meu cu el, si n-are sac, are o galeata de vreo 35L, in care se strang toate gunoiele. As putea spune ca e cea mai buna investitie pe care am facut-o pana acum in domeniul electrocasnic.

Share this post


Link to post

Am vazut la televizor in cadrul emisiunilor de teleshoping ca faceau reclama la un aspirator cu apa, parca Thomas ii spunea. Urmareste si tu poate iti place oferta lor. (cine stie ce gherla de aspirator o fi ala  <img src= S"> )

Share this post


Link to post

Sincer sa fiu facand diferenta intre ceea ce foloseste personalul de intretinere de la ultimele 2 firme la care am lucrat si Thomas ala... chiar nu as da banii pe el. E drept ca astea "profesionale" sunt o caruta de bani dar mie mi-e chiar rusine de galeata aia la care fac ei reclama.

 

As fi interesat de pretul actual al unui Zepter d-ala pentru ca oricat m-as fi uitat eu pe site-urile producatorului nu am gasit nici o referinta de pret.

Share this post


Link to post

Gresala mea ca nu am fost clar in exprimare la inceput. :osanale:

 

Am vrut sa intreb daca are cineva apirator Vortex Aqua, ce pare are despre el.

Eram curios daca e bun de ceva.

La 3.5 mil. daca te scapa de praf, eu zic ca-i ok.

Nu vreau sa samponeze, sa te spele pe cap sau sa faca alte minuni, doar sa aspire normal.

Share this post


Link to post

Salut,

Readuc in discutie problema aspiratoarelor cu filtrare prin apa.

Sunt interesat sa cumpar un astfel de aspirator dar pana acum nu am gasit o varietate prea mare de astfel de produse, cu pret de pana la 150-200€.

Aveti astfel de aspiratoare cu filtrare prin apa.? Daca da va rog dati detalii cu privire la marca lor, model si pretul cu care l-ati cumparat, daca sunteti multumiti etc.

 

Intreb in ideea ca poate gasesc altceva, sa merite mai mult decat Vortex Aqua (1400W) :P , aspirator de care nimeni a dat nici un detaliu, nici ca au cumparat asa ceva, nici ca e bun, nimic ... :scarpin:

Share this post


Link to post

Avand in vedere ca nu mi-a raspuns nimeni in chestiuniile de mai sus mi-am luat inima in dinti si am cumparat un astfel de aspirator cu 299RON.

Adio acarieni ...astia saracii nu mai scapa acum in aer datorita filtrarii cu apa.

Aspiratorul trebuie sa admit ca este un pic cam galagios dar pana acum sunt foarte multumit de investitia facuta, are multe accesorii si la proba practica chiar merge bine. :banana:

 

 

Am pus oarecare colaj de poze, dar nu m-am chinuit prea tare cu arta ... :P

post-754-1174375540_thumb.jpg

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Am inteles ca e filtrare prin apa, dar vroiam sa te intreb, referitor la Vortex, care e treaba cu filtrul HEPA? Se curata? Se schimba? Daca se schimba gasesti sa cumperi altul care sa se potriveasca?

Share this post


Link to post

@Feryci nu mi-am pus inca problema sa schimb filtrul hepa, dar banuiesc ca se gasesc de cumparat ...

mai multe detalii despre filtrele hepa gasesti la http://en.wikipedia.org/wiki/Hepa

 

A HEPA filter is a type of air filter. "HEPA" is an acronym for "high efficiency particulate air filter" (as defined by the United States Department of Energy).[1].

 

This type of air filter can remove at least 99.97% of airborne particles 0.3 micrometres (µm) in diameter. Particles of this size are the most difficult to filter and thus the most penetrating particle size (MPPS). Particles that are larger or smaller are filtered with even higher efficiency.

 

...

Vacuum cleaners

Many vacuum cleaners also use HEPA filters to filter the exhaust air. This is beneficial for asthma and allergies sufferers, because the HEPA filter traps the fine particles (such as pollen and dust mite feces) which trigger allergy and asthma symptons. However, for a HEPA filter in a vacuum cleaner to be effective, the vacuum cleaner must be designed so that all the air drawn into the machine is expelled through the filter, with none of the air leaking past it. Also, because of the extra density of a HEPA filter, the vacuum cleaner's motor needs to be more powerful to overcome the extra air resistance of the filter while still providing adequate cleaning power

Share this post


Link to post

The information you gave me was very helpful! Asta ca sa fiu in ton cu tine. Mersi!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...