Jump to content
Sign in to follow this  
Dr.Medic

Sistem De Franare Cu Abs La Kalos

Recommended Posts

Deci sa recapitulam :

Pompa de frina e una si ABS-ul e alta.Modulul abs de pe kalos este acesta si am mai pus linkul mai inainte iar EBCM-ul adica modulul electronic de comanda este altul.EBCM-ul raspunde la scanare si acesta poate sa fie bosch sau korean cu soft bosch.

Un lucru este foarte curios pentru mine si anume faptul ca nu au folosit ABS KDAC pentru ca 70% din echipamentele masinii sant de acolo.

Share this post


Link to post

Sunt perfect de acord cu toate si mai mult nu prea te poti lauda cu o masina de 8300 E produsa de o firma falimentara care s-a asociat cu un frate in plin declin financiar, cu atat mai mult sa ma bucur that I am the chosen. Un lucru nu imi este clar, daca era un sistem standard, la ce le mai trebuia alt soft? Am stat pe scaunul din dreapta si mi-a aratat inginerul cum la test vede doar senzorii de pe cele 4 roti nu si pompa. Spre uimirea lor care vedeau pe luneta scris ABS a trebuit sa caute sub capota daca intr-adevar aveam si ABS. Au informat mai departe si dupa o luna dupa ce au primit un nou soft, au refacut testul si a mers . Atunci au afirmat ca este un Bosch. Din partea mea sa fie si o chinezeasca, numai sa functioneze.

Share this post


Link to post

Pe scaner nu vezi decit EBCM-ul la care sant conectati senzorii de la roti si modului ABS.Pompa este un ansamblu mecanic-hidraulic deci nu ai ce vedea.Fa diferenta intre ele.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Asa ca sa fiu un pic mai exact ( a se citi glumet):

- scanerul avea mp4 si camera laparoscopica cu care se vad conductele pe la interior. :scarpin:

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Ma bag si eu cu o nedumerire la masina mea pentru o parere de-a voastra cu multumiri anticipate de raspunsuri:

ieri, eram pe bd. Timisoara si, aveam cam 60 (si putin peste :) ) si la un moment dat, unu cu bicicleta mi-a iesit in fata! (cred ca i se urase cu viata) Am franat violent si... surpriza: a scartait pe caldaram de ziceai ca pentru masina mea nu s-a inventat abs-ul pana acum! :-?

Bine, pe biciclist l-am ratat (slava domnului) dar cu abs-ul meu cum ramane? :dizzy: de ce n-a mers?

Ma gandesc ca nu asa trebuia sa reactioneze!

Voi ce credeti ca ar trebui sa fac? Sa ma duc in service cu ea?!?!

Edited by nexxus

Share this post


Link to post

Rotile scartzaie inainte de a intra ABSul. Este normal. Ai simtit vibratorul din pedala? A intrat atunci. Ti s-a aprins martorul ABS? Daca nu, a functionat.

Share this post


Link to post

Nu a vibrat nimic!

Pur si simplu masina s-a dus "sanie" cu zgomotul de scartait de roti pe asfalt. Si nici nu s-a auzit zgomotul caracteristic abs-ului.

Share this post


Link to post

Cumva zgomotul asta a inceput cand erai sub 20kmh (nu mai stiu exact cat era limita) ? :)

Share this post


Link to post

Deci, aveam ceva peste 60. Mi-a iesit ala in fata si m-am lasat cu toate 87 kile ale mele pe pedala de frana (altfel...). Masina a franat, dar fara abs s-a dus taras pana a oprit de tot. Dup' aia, am plecat cu a I-a de pe loc (bine, dupa ce i-am facut niste "urari" prietenesti aluia cu bicicleta!)

Share this post


Link to post

Fa un test. Provoaca tu intrarea ABS si, de data asta, stai si cu ochii pe martor. Eu pot sa fac pariu ca iti merge.

Share this post


Link to post

Ok, voi incerca azi un test sa vad ce "zice".

Share this post


Link to post

sambata,cand am venit cu porcu de la tara...s-a circulat foarte prost. era sa fac 9 accidente(slava domnului ca le-am evitat la timp).

pe mihai bravu, am pus o frana cand tocmai traversam sina de tranvai(aveam cam 65 km\h) de am zis ca mi s-a rupt pedala. masina a alunecat putin pe sina,dar s-a oprit foarte bine.

ps: sunt tare curios cum e cu abs-ul pe zapada...

Share this post


Link to post

e foarte misto. eu am prins anul trecut la prima ninsoare iuliu maniu gol (3-4 am) si era un polei de alunecai chiar si pe jos.

la 40-50km/h pe banda din mijloc m-am suit pe pedala de frana.

masina mergea perfect drept, viteza ramananad constanta.

cu toata forta pe pedala de frana in continuare, volan stanga pe banda a 3-a, volan dreapta pe banda 1, dupa care volan stanga pe banda din mijloc.

dupa vreo 2-300m s-a oprit.

 

asa ca atentie, abs-ul ajuta doar la mentinerea directiei, distanta de franare se poate mari considerabil daca roata nu are aderenta.

Share this post


Link to post

Perfect adevarat. Astazi am avut prima experienta nasoala cu abs-ul pe zapada. Eram pe o straduta, aveam viteza foarte mica (vreo 20 km/h), si cand am vrut sa opresc abs-ul a intrat in continuu si m-am oprit foarte greu. Norocul meu ca era pustiu pe acolo. Oricum, vreau sa spun ca abs-ul a actionat pana in ultima clipa, deci nu mi s-a parut adevarat faptul ca nu actioneaza sub o anumita viteza. Trebuie sa mergem cu mare atentie.

Share this post


Link to post

si neaparat pedala trebuie apasata cu putere cand intra abs-ul pana in momentul opririi.

altfel frana nu mai e eficienta!

Share this post


Link to post

De unde stiti ca puteti frana mai "scurt" fara ABS in conditii de alunecus?

Si daca chiar vreti, se poate practica si metoda traditionala (asta presupunand ca este cunoscuta :D ), pe care in fond ABS-ul o simuleaza cu mai mult sau mai putin succes.

La viteze mici (dar nu stiu cat de mici) ABS-ul nu mai intra (experimentat).

Share this post


Link to post

cine a zis ca fara abs e franarea mai buna? eu unu nu, sunt foarte happy de existenta lui. avertizam lumea sa nu creada cumva ca daca au abs o sa se opreasca imediat. unii au facut asta si s-au inselat. cei care zic ca abs-ul nu e bun sunt cei care nu-l au :)

 

 

totusi, eu tind sa cred (tot din practica) ca abs-ul intra pana in ultimul moment, indiferent de viteza. totul depinde de starea carosabilului, daca are aderenta cat de cat sau aproape deloc. pe un polei inghetat abs-ul tind sa cred ca intra chiar si la cele mai mici viteze de deplasare.

Share this post


Link to post

Credeam că este clar deja : ABS-ul ajută la păstrarea direcţiei şi eventual ocolirea unui obstacol şi nicidecum la micşorarea distanţei de frânare aşa că trebuie condus cu tot atâta prudenţă ca în cazul neexistenţei sistemului.

De obicei ABS-ul iese din funcţiune la viteze mai mici de 15 Km/h .

Ca întotdeauna există posibilitatea ca el să nu intre în funcţiune ce-i drept foarte rar mai ales când frânarea este prea bruscă. Eu am păţit asta . Bineânţeles că a fost un experiment. Dacă se merge pe un drum alunecos şi se frânează foarte violent cam la 8 încercări una dă greş. Este normal pentru că la o frânare la care toate 4 roţile se blochează calculatorul este năucit şi nu mai ştie dacă vehiculul se află în mişcare sau staţionează. Sigur că există şi algoritmi de calcul ai deceleraţiei maxime în unitatea de timp însă ca orice sistem are şi scăpările lui.

Baftă  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ia spune-ne si noua te rog metoda ta manuala (mai degraba... piciorala)de oprire "scurta" cand pe jos e alunecos (nu neaparat gheata, hai sa zicem zapada biiine batatorita). Asa, de curiozitate :)

Share this post


Link to post

Tintesti bordura. Sau o alta masina parcata. Garantat se opreste.

 

A scos cineva pana acum siguranta de la ABS?

Share this post


Link to post

cu degetele de la picioare? :) )

 

nu mai invata oamenii la prostii!!!  <img src= (">

Share this post


Link to post

de ce ai vrea sa scoti abs-ul?

Share this post


Link to post

azi, cand am franat mai tare pe zapada, pedala(de frana) trepida foarte tare.(asta e normal din cate am citit dar trepideaza...rau de tot.) insotit de un zgomot...tare, un fel de "harjait", parca as avea ceva desprins,si se taraie pe asfalt.

la voi face asa ?

ps : pe asfalt umed, cand franez nu se mai aude nimic,ci doar cand e zapada\gheata.

ps2 : nu se aprinde martorul de la abs...

Share this post


Link to post

da, e normal.

pedala haraie mai tare, insotita de zgomot pe masura ce scade aderenta.

Share this post


Link to post

Hellloooo @Zack ai ABS!!! Nu l-ai mai simtit pana acum ?! :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...