Jump to content
Sign in to follow this  
Lucian79

Discul De Platina Ptr Cele Mai Mari Vanzari In Romania

Recommended Posts

M-am stricat de ras... =)) =)) =))

 

Adica manele=un gen de muzica cu totul special...

 

Mie manelele imi aduc un miros de rata interoraseneasca...

 

 

nu, adica nu ai inteles nimic, dar macar ai ras!

 

rockul e un gen cu totul special.

 

@firefly: rockeri, nu rockeristi, si in fond nu termenul ma defineste pe mine. Rockul e o stare de spirit, e cultura, e ARTA. nu o aberatie sonora.

 

nfs, voicu, viper, unde sunteti !?!!?!?? interveniti va rog...

Edited by dann

Share this post


Link to post

ne lasa pe noi sa ne luptam cu ... manelarii

Share this post


Link to post

Mdeah, tu chiar crezi ca nu am inteles?

Eu am constatat ca nu are rost sa-i critic pe manelisti, efectiv nu are rost sa-mi pierd timpul... Asa ca, why bother?

Daca "manele subhumans" sunt in dreapta ta la stop cu volumul la max, inchide si tu geamul... Pan' la coada fiecare asculta ce vrea si ce poate. Eu recunosc, sunt "manele incompetent"... Shoot me coz I want more than "banu, femeia, icscinciu' si dusmanu'"...

Share this post


Link to post
Rockul e o stare de spirit, e cultura, e ARTA. nu o aberatie sonora.

 

Uite pt. mine rockul este o muzica de drogati , prost imbracati ; precum imi sunt si majoritatea manelistilor betivi inculti (tot prost imbracati :P ) , si apropo vb de cultura si de arta , rockul nu se apropie nici pe departe de jazz , clasice gen ABBA,etc. , si in speta pt noi romanii muzica populara ( mai ales Gheorghe Zamfir ) <- omul acesta face arta . si doresc cu postul asta sa termin discutia despre manele,anti-manele,rock,etc. , pt ca nu se va ajunge niciodata la o concluzie , pt ca faza ii ca fiecare tine cu a lui si s-ar duce pana in panzele albe doar sa isi sustina punctele de vedere . mersi , sper ca nu te-am ofensat cu nimic din ce am postat la topicul acesta.

Edited by FireFly

Share this post


Link to post

nu baga toti rockerii in aceaasi galeata ... sunt multe genuri de rockeri si absolut toate au farmecul lor :)

 

din fericire rockerii sunt o cultura o forma de manifestare la nivel mondial pe cand manelistii sunt o adunatura de looseri ... un fenomen izolat ce se manifesta intamplator intr-o tara de kkt.

 

mai mult ca sigur vor disparea asa cum au aparut ... asa ca nu`i bai sa ne batem capu`.

 

cred ca cei care frecventeaza intalnirile faptu ca rocku e departe de mine da asta nu inseamna ca nu ii admir si punct.

 

la rock ma uit ca la un gen de muzica care ma atrage doar in anumite momente si chiar daca nu sunt fan inrait nu suport sa vad cum e denigrat de o adunatura de analfabeti.

Share this post


Link to post
Uite pt. mine rockul este o muzica de drogati , prost imbracati ; precum imi sunt si majoritatea manelistilor betivi inculti (tot prost imbracati :P ) , si apropo vb de cultura si de arta , rockul nu se apropie nici pe departe de jazz , clasice gen ABBA,etc.

 

 

fiecare judeca dupa puterile lui.

Share this post


Link to post

[din fericire rockerii sunt o cultura o forma de manifestare la nivel mondial pe cand manelistii sunt o adunatura de looseri ... un fenomen izolat ce se manifesta intamplator intr-o tara de kkt.

 

mai mult ca sigur vor disparea asa cum au aparut ... asa ca nu`i bai sa ne batem capu`.

 

la rock ma uit ca la un gen de muzica care ma atrage doar in anumite momente si chiar daca nu sunt fan inrait nu suport sa vad cum e denigrat de o adunatura de analfabeti.

 

1 manelele nu cred ca or sa dispara...la baerame ce asculti ?? ROCK ?! ce aberam e ala??!!

la baeram se asculta manele...sa joace fetitele din buric :) >- si noi baietii sa :drinkers: si sa ne distram,sa dansam...etc

io nu stiu cum se danseaza pe rock...

cat nu ai pot suporta pe rokerii aia macheati,fardati,cu unghiile date cu negru...cu pantaloni daia largi de zici ca-s... =))

2 toata lumea s-a dat pe americanisme(m-ati omorat fratilor)...romana nu mai stiti...e grea

bine ca sunt io ala analfabet(Desi zic io ca nu sunt...nu vb agramat...e adevarat,prea multe carti n-am citit da oricum...se putea si mai rau) dar macar nu rade lumea de mine cand ma vede pe strada(nu ma imbrac cu adidasi daia...lati cat...), ma distrez...la petreceri(pe manele),nu ma droghez,nu fumez...

io sunt mandru de mine...ca nu ascult rock...am mai zis...am prieteni care asculta rok,si unii au luat-o razna...au inceput cu drogurile...

3 rocku instiga la rau...

Share this post


Link to post
rockul nu se apropie nici pe departe de jazz , clasice gen ABBA,etc. , si in speta pt noi romanii muzica populara ( mai ales Gheorghe Zamfir )

1. Ce legatura are jazz-ul cu ABBA nu prea stiu (cu toate ca mie imi plac ambele)

2. Rockul se aprpie de jazz prin interpreti consacrati care au aderat la ambele curente sau le-au imbinat (vezi Eric Clapton)

3. Gheorghe Zamfir nu cred ca canta muzica populara, ceea ce canta el este foarte departe de muzica populara.

 

PS: Apropos de muzica populara, a fost anul trecut de zilele orasului in oraselul din care sunt ai mei un concert, printre care a fost si Sofia Vicoveanca. Eu nu sunt un admirator al muzicii populare dar ce voce are femeia aia te trece cu fioari. Ea putea sa cante si fara microfon iar atmosfera care o crea era deosebita (dar ea face parte dintr-un dying breed de interpreti clasici de muzica populara). Am stat cu bunicii mei si m-am uitat la ,,concert'' din balcon (eram la vreo 50m de scena)si a fost super recitalul Sofiei (imbracata in port popular din cap pana in picioare, nu cu ie, blugi si pantofi in picioare ca altii) si a Fanfarei de la 10 Prajini.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

zack> sa stii ca romania e singura atra la care lumea se simte bine la petreceri ... pt. ca are manele ... in rets in toata lumea asta oamenii la petreceri jos pe canapele si se uita unii la altii.

 

maneaua la petrecere e singura modalitate a unor persoane inferioare de a reusi sa se apropie de femei ieftine care mai mult nu pot si etc.

 

unde sunt ma petrecerile cu ... muzica latino ( daca tot vrei dans ) genu ala de muzica de la partyurile de pe plajele din ibiza hawai ... de astea ati auzit ... sau un limbo iar instiga la dans... si atata muzica ``made in eu`` care se preteaza de minune la petreceri.

 

o balada rock cand te mai poti apropia de ``femeie`` la petreceri ... un blues ca doar nu sari toata noaptea.

 

iti trebuie un pic de cultura ca sa gasesti muzica pt. o astfel de petrecere si e ... mia usor sa iei orice manea de pe de ce ca deh bagi la search gutza salam etc. si se umple folderu de download ... femeia se suie pe masa si sa inceapa ``bairamu``.

 

andrei> nu a bagat nimeni in aceasi oala muzica populara autentica cu ... maneaua.

Share this post


Link to post

De-acord cu micul verde bugetar.

 

Exista muzica de petrecere romaneasca si tiganeasca (NU manele) veche si de valoare, dar nu are succesul comercial al ... discurilor de platina b-( Romica Puceanu, Taraful din Clejani, "Cantece de petrecere" in cele 2 volume scoase de Gheorghe Dinica si prietenii, si altele care imi scapa pe moment. Si se asculta inca.

Share this post


Link to post

m-ati omorat cu,cultura !! b-(

se sti ca de exemplu...in grecia se danseaza pe muzica greceasca...si se distreaza lumea(ti-o zic ca am fost acolo...) lituanienii sunt gen romanii...se distreaza...se imbata...sunt oameni cu chef de viata(ne-am imprietenit cu niste lituanieni tare de gasca)

multe manele sunt copiate din muzica greceasca !! fiecare acum crede ce vrea !! io nu ascult numai manele,ascult ce-mi place si anume :manele,house,hip-hop,rap(care e dif intre rap si hip-hop??) si bluse-uri.

sunt anumite melodii mai vechi care le ador(Dar din pacate nu imi vine niciuna in minte)

Share this post


Link to post

aatt de mult le adori incat nu le ti minte ...

Share this post


Link to post

Da, le asculta pentru ca au ritm (nimic de zis, majoritatea manelelor, copiate sau nu, cuprind o linie ritmica destul de comerciala) si (probabil) au versuri mai inteligente decat "am valoare, copi mei, dusmani, parai" :-W

Share this post


Link to post

ca tot vine vorba ... pe mine m-a terminat muzica din filmuletele postatate de tine. ... mai ales cea din kalos la 180

 

vreau si eu titlurile alea plus altceva tot in genu` lor

Edited by steph

Share this post


Link to post

Okay vad ca multi dintre voi , chiar nu inteleg unele chestii , hop daca asculti manele , esti un manelist inrait (=looser,fraier,analfabet,incult,etc.) . Ce frumos ar fi sa ajungem toti in extreme ? ("uitate al tampitu ala nike-ist , cum isi permite sa iasa asa pe strada?!?" etc.) . De cand pana cand trebuie sa judecam un om dupa ce muzica asculta , ce arta ii place , care-i mancarea lui preferata ??? (GUSTURILE NU SE DISCUTA !) @Steph - Cat timp traiesti in romania , looserii aia sunt la o adica vecinii tai , poate chiar prietenii tai , deci daca vrei sa scapi de "noi" poti sa pleci in america langa tovarasii tai (ca mie sincer imi place in tara asta de kkt) . Si inca o chestie manele nu o dispara , poate ca rockul a devenit o cultura la nivel mondial (dar de cat timp exista rock ? ) pe cand manele sunt pe piata de cat ? maxim 15-20 de ani (intr-un mod ciudat faza asta cu discul de platina ar putea fi considerata apogeul manelelor in romania) , si eu sincer nu stiu de nici un gen de muzica (aparut in sec 20 ) sa fie disparut.

Share this post


Link to post

am si eu o intrebare... mai asculta cineva muzica lautareasca?

sau se asculta manele?

muzica lautareasca nu are peste 100 de ani?

Edited by aztec

Share this post


Link to post

homan chill ... usor cu pianu` ca prietenii mei nu sunt manelisti ... asta e sunt mai radical ... manelele sunt la noi de maxim maxim 10 ani ...

Share this post


Link to post

pe mine nu o sa ma convinga nimeni niciodata ca ragetele din rock-ul dur e muzica. Cred ca si un magar ofera ceva mai armonios decat rockerii aia.

Share this post


Link to post

maximus... ce intelegi prin rock.. ma intreb.. holograf, iris,(sa dau exemple de la noi) ce canta blues?

daca spui death, te inteleg, dar te rog ...fa diferenta ...

Edited by aztec

Share this post


Link to post
vreau si eu titlurile alea plus altceva tot in genu` lor

 

Păi, am amestecate din toate ... rockul ăla la contrabas + vioara este Apocalyptica - Fight Fire With Fire. Intreabă-mă la obiect (filmul şi momentul din film în care se aude melodia), şi te mai luminez :) inclusiv Six Feet Under, Burzum, Altar, Theatre Of Tragedy, Nightwish, Sonata Arctica, Mortician, Rammstein, dar şi Buddha Bar, Siddharta, variate albume lounge/cafe, jazz, acid jazz, trip-hop, hip-hop, Pink Floyd şi muulte altele.

 

am si eu o intrebare... mai asculta cineva muzica lautareasca?

sau se asculta manele?

muzica lautareasca nu are peste 100 de ani?

 

Defineşte muzica lăutărească :scarpin:

Share this post


Link to post

tocmai ca fac diferenta intre rock-ul dur (am si zis lucrul asta) si cel de tip balada sau mai comercial (cum e evanesence sau linkin park) . Primul e o porcarie totala, in timp ce al doile tip ma incanta. Guns'Roses e tot formatie rock nu?

Share this post


Link to post

nu pot sa-ti dau eu o definitie, dar este o combinatie intre muzica populara rom,aneasca, muzica populata tiganeasca si de petrecere

daca aveti timp, arunmcati un ochi la ce am gasit cu google

oricum sa compari guta si adi minune cu romica puceanu, siminica si faramita... este ca si cum ai compara maria tanase cu ro-mania sau ...

 

http://www.fanclub.ro/mosule-te-as-intreba...ca--at7810.html

 

http://rroma.siteuri.ro/muzica-tiganeasca.php

 

sau o definitie a manelei fata de lautareasca, va rog cititil de la linc,este UIMITOR de bine scris

"Muzica de azi considerata ca facand parte din genul manelelor este diferita de muzica lautareasca ; este mai degraba un amestec vulgar de ritmuri tiganesti , arabesti , orientale cu ritmuri moderne de tip “rap” sau “dance” ; textul este la limita indecentei si imbecilitatii ; dupa parerea mea maneaua este in muzica ceea ce este in film telenovela ."

"Asa cum telenovela a fost creata ca un panaceu universal pentru saracii din tarile lumii a treia (in special America Latina , dar nu numai) , tot asa si manelele ar putea fi rodul unor minti din serviciul roman de diversiuni , pentru drogarea acelora care , in lipsa lor , ar fi putut protesta pentru o cauza mai adevarata ."

http://www.europeea.ro/atelierliterar/inde..._comentariu=436

Edited by aztec

Share this post


Link to post
homan chill ... usor cu pianu` ca prietenii mei nu sunt manelisti ... asta e sunt mai radical ... manelele sunt la noi de maxim maxim 10 ani ...

Daca ai fi vazut emisiunea Nasu , cand au venit "greii" manelelor , ai stii ca , cuvantul manea a aparut in anii 80 , si ironic era numele albumului unei cantarete consacrate de muzica lautareasca , maneaua moderna a aparut pe la inceputul anii 90 (si apropo cu disparitia genurilor de muzica , exact asa au spus despre muzica house cand a aparut , ba ca e zgomot , ba ca e seaca si fara rost si uite unde a ajuns :banana: )

Share this post


Link to post

house-ul e superb...daca nu chiar cel mai misto gen muzical(pt mine...)

cand aud basul ala profund(deh am si sistem :tongue: )...pur si simplu ma calmez...

partea proasta e ca mi-a zis un prieten(sta la etajul 8 si eu la 5) ca se aude basul la greu  <img src= S">

Share this post


Link to post

da nu trebuie bass la greu, eu il tin cam la jumate din volumul maxim, parca simt mai bine muzica asa

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...