Jump to content
Sign in to follow this  
SorinG

Pacanit La Motor

Recommended Posts

Hai salut!

 

Matizu meu face 3 ani in curand, si, in general sunt multumit de el.

problema este ca acu' o luna, dupa ce am mers cu AC prin oras, la un stop si deci cu motoru la relanti, a inceput sa se auda un pacanit din zona motor (pare mai curand un pacanit si nu un tacanit...).

A doua zi nu s-a mai auzit. A treia zi s-a auzit iar, si cum oricum trebuia sa merg sa fac revizia, cand am ajuns la service i-am spus mecanicului si despre pb. asta.

 

 

El a zis ca ar fi de la un tampon (dreapta) care la turatii micii ale motorului intra in rezonanta si pacane. OK. L-a schimbat, (pe banii mei ca tamponu nu mai era in garantie) si hai sa zicem ca pacanitul nu se mai auzea, sau se auzea f. incet (acceptabil oricum)- am incercat sa provo pacanitul pornind si oprind AC-u', cu motorul la relanti.

Ok, am plecat de acolo oarecum satisfacut, am mers cu masina in concediu, am urcat pe Transfagarasan, la Balea, etc, a mai trecut o luna-doua, fara probleme, si apoi in fata blocului, cand oprisem masina si doream sa opresc si motorul, a inceput sa pacane iar, de data asta 'auzibil' mai puternic. Era seara, am lasat-o pe a 2 zi, cand n-a mai facut galagie oricat am incercat eu sa obtin ceva. Dupa o saptamana, la un mers bara la bara pe Stefan cel Mare, iar se aude pacaneala!

Cum apasam pe acceleratie, cum disparea. Dupa cateva accelerari, si dupa un drum mai liber nu se mai auzea nimic.

 

 

Deci, ce dr. poate fi?

 

Celalalt tampon? Sa pun d-alea cu aripioare?

 

Orice sfat e binevenit!

Edited by Shenck

Share this post


Link to post

Cel mai bine ar fi sa incerci sa afli exact ce pacane.

 

Cauta un loc luminos si ia-ti si o lanterna.

Daca ridici capota si te uiti spre motor nu poti depista de unde vine sunetul. Incearca sa asculti doar cu o ureche intorcand usor capul si tragand cu ochiul- ca atunci cand vrei sa gasesti un greiere in iarba :D

Dupa ce ai aflat - dupa ureche - cam de unde pacane, incearca sa vezi ceva suspect: un surub slabit, ceva intrat pe langa motor, o tzeava stramba etc.

Uita-te dupa componentele in miscare: la ralanti motorul, respectiv tot ce e legat de el oscileaza mai tare decat cand e turat.

 

> :) Ai grija pe unde bagi mainile. Cel mai bine e sa nu le bagi cand motorul e pornit > :)

 

E posibil sa se auda de pe sub masina... > :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

am auzit si eu un pacanit de curand..adica de azi a inceput si se aud din zona alternatorului sau ceva pe acolo oricum mai mult pe partea aia. (Canistra aia neagra ce e? De deasupra motorului..aia rotunda si ca un cilindru...?) Pacanitul e in functie de turatie.

Share this post


Link to post

S-ar putea sa fie de la electro-valva de golire canistra de vapori de benzina. Ea este plasata in stanga canistrei (cum privesti din fata). Zgomotul dovedeste ca ea functioneaza. Poti s-o schimbi daca cineva iti garanteaza ca noua supapa nu face la fel. Daca mai ai garantie, trebuie sa ti-o schimbe gratuit si poti s-o schimbi pana dai de una care nu mai face asa.

Share this post


Link to post

Electrovalva aia face zgomot care sa se auda din interior ?! Si mai ales unul deranjant ? Oricum, poate ar putea sa scoata mufa si sa mearga cu ea asa pana se lamureste daca e de acolo sau nu. Eu zic (,) ca nu e de acolo.

 

In primul rand ar fi bine de stiut daca pacanitul este un functie de turatie si al doilea cam cati km are masina ?

Share this post


Link to post

Am fost la mecanic si e de la cureaua de alternator. Ciudat dar daca el asa zice..asa o fi. :-? Masina are 33.000km si are 2 ani si 6 luni. Si cureaua nu a fost schimbata la revizia trecuta...desi trebuia. ; <img src= ">

Edited by allkool2all

Share this post


Link to post

Asa e, cand cureaua e pe moarte incep sa se exfolieze din ea fire da atza cauciucata care, la rotirea alternatorului lovesc si ele ce prind pe acolo pana se rupe atza respectiva si genereaza acel pacanit. Cu timpul se mai exfoliaza alta ... si tot asa pana se rupe cureaua.

Share this post


Link to post

Mai all-kool, lasa bautura si schimba cureaua la timp!

:drinkers: :) >-

Share this post


Link to post

Da-o 'n masa de curea ca n-are cum sa scoata pacanitul ala! Cel putin nu la mine...

Electrovalva aia cat costa? Stie cineva?

Share this post


Link to post

La mine aia era..acu nu se mai aude nimic. :) >-

Share this post


Link to post
Da-o 'n masa de curea ca n-are cum sa scoata pacanitul ala! Cel putin nu la mine...

Electrovalva aia cat costa? Stie cineva?

Prietene, ai spus in primul post ca s-a uitat un mecanic de la un service si degeaba. Dar noi, care stam in fata unui calculator, la zeci de km departare, de unde ai vrea sa iti dam din prima solutia problemei ? Aici isi dau oamenii cu parerea, si nu prea cred ca vorbeste vreunul tampenii ... Daca solutia prezentata de cineva nu este pentru tine, asta e, mai astepti sa vezi ce mai zic si altii ...

 

Electrovalva (a.k.a SOLENOID CANISTRA, aprox 150 RON parca) aia ia-o si tu de la un prieten care nu are proibleme si probeaz-o ca sa nu dai banii degeaba, desi eu sunt sigur ca nu e de acolo ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

S-a intimplat sa primesc si solutia din prima, tot de pe aici... :P deci nu m-ar surprinde.

Ideea e ca la mine pacanitul avea un sunet evident metal-metal, deci nu prea cred in varianta curea de alternator, mai ales ca se aude doar la relanti, iar la cea mai mica crestere a turatiei dispare...

Si mai e o chestie... iarna nu s-a auzit, iar acum, nu stiu de ce, se aude mult mai incet si de regula doar cand pornesc AC.

 

Smailmiami:"Aici isi dau oamenii cu parerea, si nu prea cred ca vorbeste vreunul tampenii ..." - am zis eu asa ceva? Eu poate mai spun tampenii dar de altii nu bag mana in foc..  <img src= )">

Edited by SorinG

Share this post


Link to post

Daca zgomotul vine de la compresorul de A/C, e un semn ca nu te mai tine mult. Incepe sa strangi bani pentru altul.

 

PS

Compresorul de A/C nu face zgomot decat cand functioneaza, evident cred. Tu spui ca zgomotul tau apare nu doar cand e cuplat A/C?

Edited by getablonda

Share this post


Link to post

Da, se mai aude si cand nu am AC pornit, dar de regula cand am AC motorul se opinteste putin si atunci e favorizata aparitia zgomotului. Acum un an s-a auzit puternic la un moment dat- la un stop, apoi a venit iarna, nu s-a mai auzit, iar acum se aude dar putin, chiar acceptabil.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...