Jump to content
Sign in to follow this  
maximus

Metoda Anticoruptie In Bulgaria:asasinate

Recommended Posts

Eh.. ce parere aveti? credeti ca ar fi in stare serviciile secrete dintr-o tara sa ia problema in mainile ei, atunci cand celelalte institutii ale statului nu pot sa isi mai exercite puterile in folosul tarii si ale cetateanului? Cat de morala este o asemenea decizie? Cati ar trebui sa fie implicati pentru a pune in practica asa ceva? Ar fi musai sa stie inalti oameni politici sau s-ar putea face doar prin intermediul catorva persoana bine antrenate, bine platite si cu suficiente informatii, dar fara acoperire politica?

 

 

Asasinatele - metoda de integrare 'made in Bulgaria'?

 

Metoda profesionista in care a fost ucis Georgi Iliev, gangster si patron al FC Lokomotiv Plovdiv, a alimentat speculatiile conform carora asasinatele in randurile "mafiotilor" bulgari ar fi opera serviciilor secrete bulgaresti, scrie cotidianul britanic Daily Telegraph.

 

Agentii "serviciului secret antrenat de KGB" al Bulgariei au reputatia producerii unor asasinate spectaculoase, screie The Telegraph, amintind de uciderea in 1978, la Londra, a dizidentului Georgi Markov.

 

Potrivit ziaristilor britanici, sunt foarte multi cei care ar fi putut sa apese tragaciul in cazul celui cunoscut ca "ultimul don bulgar". Iliev a fost campion de lupte si a facut inchisoare pentru furt si viol in grup. El isi conducea imperiul criminal cu o brutalitate rara, comandand numeroase crime si rapiri, si adesea ii batea personal pe cei care vroia sa-i pdepseasca.

 

Dar el este doar ultimul dintr-o serie de peste 60 de crime executate de maini de experti in Bulgaria.

 

 

 

Numai in ultimele trei luni printre victimele unor tragatori profesionisti s-au numarat magnatul petrolului Yavor Markov, impuscat in fata casei sale din Sofia, specialistul in finante Konstantin Dishliev, impuscat de zece ori pe cand iesea dintr-un bar din centrul capitalei si Anton Miltenov, ucis impreuna cu cei trei bodyguards in fata magazinului sau de inghetata.

 

Rali Penkov, activ in industria turismului, ca urmare a exploziei masinii sale, a fost schilodit si si-a pierdut sotia si fiica de doi ani.

 

Cu totii erau fie cunoscuti fie presupusi asociati ai lui Georgi Iliev.

 

Daily Telgraph scrie ca atat media bulgaresti cat si fostii agenti au acuzat guvernul ca utilizeaza serviciile de securitate pentru a curata peisajul "subteran" al tarii si imaginea acesteia.

 

Ministrul de interne bulgar a spus ca cele afirmate de ziarul britanic sunt fie o scamatorie a opozitiei, fie calomnii care pot fi urmarite in instanta.

 

Reprezentantii politiei si-au exprimat indoiala ca citatele fostelor oficialitati din guvern si servicii au fost reproduse exact.

 

Bulgaria spera sa adere la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, cu conditia ca anumite reforme sa aiba loc, iar asasinatele au avut loc dupa inceperea negocierilor de aderare din 2001, mai arata the Telegraph.

 

Ca replica, Ministtrul de Interne a spus ca in ciuda tuturor obstacolelor politice ridicate de cei care nu doresc ca Bulgaria in UE, tara se va mentine ferm pe drumul catre statutul de membru deplin.

 

Ministerul bulgar de Interne si procurorii au infiintat o comisie speciala pentru asasinatele comandate.

 

Inalti oficiali au convenit in cadrul unei intalniri desfasurate pe 10 septembrie ca ministerul de interne si procurorii de stat vor infiinta o comisie speciala care se va ocupa de asasinatele comandate si crima organizata.

 

Procurorul sef Nikola Filcev a declarat ca aceasta comisie va examina toate cazurile de asasinat comandat din tara si isi va crea propriul sistem de informatii, axat pe adunarea datelor legate de aceste cazuri.

Share this post


Link to post

Daca se confirma teoriile conspiratiei bravo guvernului bulgar :thumbl: - unele chestiuni nu pot fi rezolvate pe cai democratice. Exista pur si simplu popoare pe lumea asta unde cu democratia nu se poate face treaba. Nu stiu cat de morale sunt astfel de solutii, dar d.p.d.v. al oportunitatii jos palaria. =D>

Share this post


Link to post

Bravo, sa mai vad si io tupeistii astia de lideri ai lumii interlope cum crapa, ca m-am saturat de hazul lor. Chiar am ajuns sa nu mai incapem de toti smecherii astia care nu fac decat sa ne fure. La mai multe gloante pentru ei pe teava, baieti.

Share this post


Link to post

Hai cu PRM-ul, nu? :rolleyes: Cine judeca cine sa moara si cine sa traiasca?

Share this post


Link to post
Exista pur si simplu popoare pe lumea asta unde cu democratia nu se poate face treaba.

Sa fie oare si poporul roman unul dintre acestea ? :scarpin: Ca tot suntem vecini cu ei...

Share this post


Link to post

Reedit: :) >- ... si asta ca sa nu fim extremisti!

Edited by ASIMO

Share this post


Link to post

DRAGI MEMBRII!

ATENTIE LA EXPRIMARI SI FORMULARI!..ATI VAZUT UNDE S_A AJUNS IN FOTBAL DECI PARERILE PE CARE LE EMANATI SA FIE CAT MAI CUMINTI OK!!!..

CRED CA E BINE SA EVITAM SA DAM IN EXTREMISM...

AM CREZUT CA E BINE SA VA ATRAG ATENTIA ..(inainte sa ne-o atraga altii)

Share this post


Link to post

Nu sustin PRM-ul in nici un caz, dar ar fi bine ca sa se mai faca putina "curatenie" si pe la noi, ca totusi m-am saturat sa-i vad pe toti nespalatii cum fac bani pe spinarea noastra si sa-ti fie frica sa stai in fata lor ca cica le blochezi drumul. Sunt niste capuse pana la urma. Nu vreau sa ma trezesc niciodata ca ma da vreun bodyguard la o parte ca tre sa treaca seful lui. Intr-un fel ei se pot baga peste tot, pot impune preturile pe care le vor ei si din cauza lor exista un grad de violenta mai ridicat. Aud suficiente lucruri nasoale ce se petrec peste Prut, nu vreau sa se ajunga la fel si la noi. Asa ca daca n-ar merge prin democratie inlaturarea lor eu as fi de acord sa se apeleze si la alte mijloace ceva mai neortodoxe. Nu cred ca i-ar plange nimeni.

Daca e adevarat ca serviciile secrete bulgare au fost autorii atunci eu le transmit sincere felicitari.

Share this post


Link to post

Si cine stabileste cine trebuie sa moara si cine nu ? Daca se face o confuzie si te aleg "bulgarii" pe tine ?

Share this post


Link to post

tipii respectivi, din cate am citit, erau beyond redemption, echivalent cu nutu, sile, fane, nu cu hoti din buzunare, etc cine face selectia? evident ca serviciile de informatii, si in plus nu mi se pare ca e o practica ce se va statornici ci mai degraba o reactie de ultima instanta, iar pe georgi ala cred ca si eu i-as fi aruncat un radio in cada fara nici o remuscare...

Share this post


Link to post

In loc sa-mi sariti in cap mai degraba ati fi adus o alternativa.

Aud destule grozavii de peste Prut in care trebuie achitata taxa de protectie ca sa circuli pe soselele lor, ba iti mai si dau chitanta pentru asta, in Chisinau daca ai masina trebuie sa ai obligatoriu si garaj si cand am auzit ca niste neamuri de-a unui coleg de peste Prut se ocupa cu furatul pur si simplu am ramas masca. Politia ori lucreaza impreuna cu ei ori n-are nici o putere. Nu mai vorbesc ca in Transnistria daca intri vezi pe marginea drumului soldati cu armele-n mana. Asa trebuie sa se ajunga si la noi? De asta sustin asa ceva, intr-adevar dreptul de a lua o viata apartine numai LUI, dar nu e nimeni obligat sa se bage in treaba asta.

Daca nu auzeam toate grozaviile astea fiti voi siguri ca demult ma apucam de adus benzina de peste Prut sa-mi scot parleala. Asa nu prea-mi vine.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Cine decide cine sa moara si cine nu? O sa spuneti pai stai putin ca suntem oameni, dar oricum eu va dau un exemplu in care nu EL decide cine sa moara si cine nu. Pai leul omoara Hiene, si invers, nu ca sa le manance ci pt. ca ii deranjeaza. OK aia nu gandesc. Atunci hai sa stam si sa suferim precum sclavii ca doar traim in romania. Eu cu mainil... Mai bine lasa ca poate afla cine sant si ma scapa de cap, mai bine stau ca sclavu.

Ce sa spun daca e moral sa faci ce a facut bulgaria, dar e moral sa faci ce se face aici in Romania sa furi pana nu mai poti, si restul sa crape de foame, asta e moral?

 

Edit: era sa uit: Bravo guv. Bulgariei. Nu vine si pe la noi, ca avem niste "idioti"

Edited by test_driver

Share this post


Link to post

mi se pare hilar cum multi 'democrati' convinsi vin si sau cu bata in balta (sa nu zic cu mucii in fasole) cu solutii demne de evul mediu.

cum ramanea cu libertatea, egalitatea in fata legii si alte chestii? justitia tb sa fie egala pentru toti, acolo trebuie umblat. nu metode "Cosa Nostra"

as dori un raspuns...doriti democratie sau nu? nu exista exceptii, raspuns da sau nu. fara pendulari intre ele...

Share this post


Link to post

Mai, si eu sunt de acord cu tine, dar de ce nu propuneti cu totii alte solutii pentru a scapa de respectivele capuse in loc sa-mi sariti in cap. Eu deocamdata vad numai solutia asta si fiti siguri ca n-o sa-i planga nimeni. Da, nu-i bine sa-i curatam de glont, dar trebuie sa nu ajunga sa ne acapareze.

Share this post


Link to post

Nu e nevoie de nici o propunere, tot mecanismul exista de sute de ani, trebuie doar "vointa politica" de a-l aplica. Dar pe langa vointa mai e nevoie si de sustinere politica pentru ca, atunci cand au fost saltati cativa, imediat au sarit unii sa zica ca-i revansa politica, razbunare, discriminarea unei etnii sau a alteia. Putregaiul acesta nu este in RO doar de 15 ani, a fost la fel si inainte. La romani, haiducia si shmenul sunt la mare pret, cantate in balade populare si in manele.

Share this post


Link to post

Legi exista in RO, dar nu se aplica! Asta ar fi una dintre probleme.

:o fftopic: Am un prieten din Florida si am stat de vorba impreuna la o bere despre RO si US. Pai daca la ei un client depune o plingere despre un produs, ca ar fi stricat sa zicem, dintr-un magazin alimentar, par ecsamplu, a doua zi vine OPC-ul lor si inchide magazinul + il maninca pe patron cu fulgi cu tot.

 

Dar ce vorbim noi, e vorba de o prapastie de 100 ani lumina aici.

 

vadim are o solutie in schimb, daca ajunge la putere: va umple stadioanele de misei si netrebnici si le va da foc. =))

Share this post


Link to post

Ati incercat vreodata sa sunati la OPC-ul nostru in caz ca aveati vreo problema? Ati fi suprins cat de repede se misca lucrurile. ;)

Share this post


Link to post
Ati incercat vreodata sa sunati la OPC-ul nostru in caz ca aveati vreo problema? Ati fi suprins cat de repede se misca lucrurile. ;)

 

De acord. OPCul tinde sa rezolve lucrurile. De altfel n-am auzit pe cineva cu o plangere intreaga la cap care sa fi primit un raspuns negativ de la OPC. Sa nu uitam ca multe din cererile pe care le primesc sunt ... incalificabile. Nu trebuie sa aveti pe cineva care sa va povesteasca, va imaginati si singuri ce menajerie este.

 

Democratie? Hmm. Sper ca va dati seama ca democratia in sine este un ideal spre care se tinde. Ea, in sinea ei, nu poate exista decat in coditii utopice, la fel ca toate celelalte oranduirile sociale (cu mici exceptii).

Share this post


Link to post

ha ha.. vreti sa va povestesc (privit din partea vanzatorului) cum clientul pierdea cu dreptatea in brate? bine.. nu castiga magazinul de toate datile, insa sunt multi care au facut reclamatie la opc, aveau dreptate si cu dreptatea au ramas.. asta ca sa dau doar un mic exemplu, de ce inseamna sa ai un om care stie sa se invarta si putina sustinere :mrgreen:

Share this post


Link to post

lasa maximus, ca eu stiu si caz de opc venit la tata pt reclamatie aiurea, si amendat firma pt ca are x cosuri de gunoi, nu x+1 in sediu pe motivul "dle tb sa va gasim ceva, e mai bine asa"

Share this post


Link to post

oricum ca idee, dupa mine nu ar fi rea o asemenea initiativa, care sa loveasca doar cativa din interlopi(sa zicem vre-o 20), ca fratii camataru,tender,oprisan,cei din clanul cordunenilor etc etc.. lista fiind deschisa.

Share this post


Link to post

Daca-i loveste cu legea, e foarte bine, ca astora le e mai frica de "inpuscarie" decat de glont.

Share this post


Link to post

Ce chestie, auzi tu ce vre-ti democratie sau comunism, sau ceva de genul asta. Pai care e cea mai democratica tara? SUA? va zic eu, da.

 

Ei bine atunci spunetii uni om dupa strada in romania: "Guvernul nostru e de c***t" o sa zica respectivul OK, sau nu, e beton guv si sunt eu prost ca spun asa ceva.

Bun, acum hai in SUA, si facem acelasi lucru. Cunosc caz care a emigrat in SUA. Acolo lucra la o ferma si la un momendat s-a intamplat ceva ce nu ia convenit omului, si a vorbit cu Taranul la care lucra de 9 luni de zile si cu care se impaca foarte bine. A zis: "Guvernul asta e de kkt" a doua zi s-a trezit cu FBI la usa, si luat la intrebari, daca nu-i convine Guv. Ce cauta in SUA, etc. etc. etc. etc. vreo 3 ore. Si mai spuneti ca ce vrem, pai asta e, si democratia tot comunism e, tot cu securisit tampiti cum era si la noi in romania, asta e realitatea, singurul mod de a scapa de lichele e calea neortodoxa, ca legea e facuta de ei si ei stiu cum sa scape de ea, dar glontul e rapid si puternic. LEGEA JUNGLEI e singura lege cu adevarat reala, si legile lui Dumenzeu sunt singurele care pot face lege cu adevarat daca sunt respectate. daca nu atunci ne transformam in animale si aplicam legea junglei.

Share this post


Link to post

N-am inteles cum te aperi tu atunci cand incep sa zboare gloantele in toate directiile ? Ai mai mare incredere in cel care ordona si in cel care executa, factori subiectivi, decat intr-o legea neutra aplicata de o justitie oarba ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...