Jump to content
Sign in to follow this  
tuf5075

Leganza - Sfaturi

Recommended Posts

Tocmai am gasit un exemplar care imi place mult, are tot ce se poate, chiar si scaune piele, si cauciucurile de iarna pe aluminiu puse, ingrijita bine, 100 de mii de km...carte de service, deci intr-un cuvant multumitoare...dar  <img src= S"> are cutie de viteze automatata.

Nu am gasit nici un subiet refetitor la o L. cu asa cutie, deci va cer sfatul, este un impediment, sau nu?

sa caut una cu o cutie normala?

OK, stiu ca este consumul o idee mai mare...dar restul?

Astept rasp voastre.

:drinkers:

Share this post


Link to post

CV manuala = consum mai mic , control mai mult asupra masinii , stil de condus mai activ ..

 

Ti-as recomanda sa cauti una cu cutie manuala !

Share this post


Link to post

Daca e in 4 trepte e nasol. Uita-te la ce turatie ai la 120. Daca ai 4000 de ture atunci iti omoara motorul. Gica a patit asa la Cielo cu cutie automata: la 120000 de km a inceput sa consume ulei. La 130000 a dat-o. Plus ca daca are 10000 de kilometriii. Altfel te sfatuiesc sa o iei. De consum nu stiu ce sa zic, depinde de ce astepti de la masina si cat esti dispus sa bagi benzina, oricum nu te astepta la economie la Leganza si cred ca trebuie sa bagi un litru in plus la suta de km minim fata de versiunea normala. Dar o cutie automata e o placere, mai ales prin oras unde scapi de mestecatul in mamaliga cu schimbatorul.

 

Oricum Leganza nu cred ca e o masina intalnita des pe sosele pe acolo asa ca nu cred sa fie manarit kilometrajul, fata de masinile obisnuite.

 

Inca ceva: daca ti s-a stricat cutia automata poti sa spui papa la masina, te costa mai mult decat vei da acum pe masina, dar poate ai noroc, americanii merg sute de mii de km cu cutii automate.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Sigur Kilometrajul nu e manarit.

OK, deci cam 1 litru de benzina in plus la 100 de Km...si imi spui si ca ar fi un efort financiar urias daca ceva s-ar defecta la cutie.

Duminica o sa fac o proba cu masina, la ce sa ma mai uit, deci turatii la 120..apoi mai e ceva care sa tradeze o cutie cu probleme?

:drinkers:

Share this post


Link to post

Asta nu mai stiu, nu am condus o masina cu cutie automata ca sa stiu cum ar face una; oricum n-am ce sa-ti zic decat sa fii atent la eventuale zgomote suspecte, mai mult nu stiu.

Un caz semnala la noi ca unui tip care si-a luat ford la SH (in afara) cu cutie automata cu 3000 de euro i s-au cerut 2000 de euro pt reparatii. Asa ca si-a luat omul masina cu cutie manuala.

In rest cauta post-urile lui ovi_jer despre Leganza lui, el te poate ajuta mai bine.

Share this post


Link to post

O cutie automata noua trece de 3-4000Euro, dar in tara poti cumpara o cutie manuala(second) si cu manopera nu treci de 3-400Euro. Daca ai senzatia ca patineaza sau se aud zgomote suspecte e posibil sa fie pe duca cutia automata. Desi daca e fost condusa decent poate ajunge la 200.000km. Oricum in Germania poti sa mai scazi la pretul cerut pe Leganza , tinand cont ca Daewoo este preluata de GM, iar faptul ca are cutie automata ii mai scade pretul cu cel putin 1000Euro.

Bafta si sa ne spui ce ai rezolvat.

Share this post


Link to post

Trebuie sa fii atent ca schimbarea treptelor sa se faca lin, fara socuri, smucituri si zgomot in transmisie.

Share this post


Link to post
Bafta si sa ne spui ce ai rezolvat.

Da..si ascultand sfaturile de pe forum..si avand si conceptie preconceputa despre cutiile automate...am renuntat la acea masina dar nu si la idea de Leganza. Drept urmare, ieri am facut un test drive cu o Leganza cu cutie manuala, un CDX...

Despre impresii? nu pot spun decat SUPER!!!!!!!! SUPER!!!!!!!

Masina este o limuzina, totul in piele imbracat, luminile m.au impresionat...foarte bune(in comparatie uc Espero meu...de fapt nu e loc de comparatie)...

Cu alte cuvinte o recomand 100% tututror celor interesati.

:drinkers:

Share this post


Link to post

si eu ma gandesc sa trec de la cielo la o leganza sau macar nubira.care ar fi pretul corect pt una cu max 100kkm fabricatie 99-00?

Share this post


Link to post
Daca e in 4 trepte e nasol. Uita-te la ce turatie ai la 120. Daca ai 4000 de ture atunci iti omoara motorul. Gica a patit asa la Cielo cu cutie automata: la 120000 de km a inceput sa consume ulei.

Cielo are cutie automata in 3 trepte, Leganza in 4. Cutia automata fie ,,you love it'' fie u ,,hate it''. Eu am avut de a face cu o cutie secventiala si nu pot sa-i aduc decat cuvinte de lauda, una automata nu cred ca mi-ar place la fel de mult. Puncte slabe:

1. plecarea de pe loc mai inceata, nu poti pleca cu ea turata si astfle pleaca ceva mai greu

2. Consumul mai mare cu 1-1.5l /100km

3. Costuri mai ridicate in caz de defectare, lipsa de specialisti

 

Avantajele sunt ceva mai numeroase si tin de confort si poate de comoditate, ce este clar este ca este MULT mai relaxant sa conduci o masina cu o cutie auto prin oras decat una manuala.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Este evident ca este clar ceea ce este limpede ... Te bagam la "bula"? Sau bem o ciocolata? :tongue:

Share this post


Link to post

Leganza AT...Am laut-o cu At mai mult de gura nevestii...insa nu regret deloc...La motorul pternic pe care il are...ii cam las in urma pe baetii cu golfuri si alte cele...Iar confortul in oras...fantastic...

Referitor la rezistenta...am condus Leganza MT cu 160kkm si cu At cam la aceeasi kilometri...La cea cu cutia manuala motorul vibra rau si ctia se vedea ca e uzata...La cea automata...motorul nu avea nici o pata de ulei...iar cutia mergea f lin...

Insa una secventiala e un vis...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...