Jump to content
Sign in to follow this  
maximus

Despre Ambulante

Recommended Posts

ce anume sa vorbim despre ele, despre marci, motorizare, cum sunt ele in trafic, daca le respectam, care dintre ele le vedem pe strazi ... povesti cu ambulante?

Ce anume?

Share this post


Link to post

tot ce putem vb este cine, ce marci foloseste. etc..Eventual sa vedem cum arata in interior o ambulanta.. eu am o pasiune asa mai mare pentru masinile cu girofar(nu , nu sunt tigan de la strehaia) si mai ales pentru ambulante..

Share this post


Link to post

La noi in Bucuresti cele mai tari sunt masinile de la SOS alea suna cel mai bine, arata si bine si au o groaza de stroboscoape, noaptea se vad bestial!

Share this post


Link to post

Ai uitat de SMURD au o ambulanta din America,un Ford parca!!!

Share this post


Link to post

O stim si pe aia de la SMURD. Da este un Ford aveam poza cu ea pe caietul de romana :X Ma bucur ca nu sunt singurul caruia ii plac masinile cu girofar :drinkers:

Share this post


Link to post

eu m-am plimbat cu Mercedesul. n-as putea sa va spun clar cum arata inauntru :)

Share this post


Link to post
tot ce putem vb este cine, ce marci foloseste. etc..Eventual sa vedem cum arata in interior o ambulanta.. eu am o pasiune asa mai mare pentru masinile cu girofar(nu , nu sunt tigan de la strehaia) si mai ales pentru ambulante..

 

Salut

hai sa va povestesc despre cum arata ambulantele (cele de stat) : se impart in general in 3 grupuri

1 dacia break- masini de urgente usoare

2 iveco+fiat ( taxiurile cu girofaruri) > :) masini de transport

3 ambulantele de grad 0

va voi povesti despre cele de grad 0. nu va voi zice denumirea fiecaruia in parte (ARTI ; AUR,etc) ci dotarile lor.

eu va vorbesc doar de cele pe care le cunosc . in diferite orase mai exista si alte modele.deci:

ambulanta mercedes sprinter (model de baza): are urmatoarea dotare-> defibrilator automat,2tuburi oxigen cu mastile aferente, tub oxigen portabil, targa reglabila,targa flexibila, targa de extractie ( din aluminiu pt protectie coloana, etc), "saltea vacumatica" , diferite atele vacumatice, aspirator secretii, diverse marimi de gulere cervicale, trusa remzi ( asa s-o scrie?) adik trusa de intubat) , balon pt ventilat, pocket maskuri ( pentru respiratia gura la gura :X ), dulap pt medicamente) , sertare pt diverse ( pansamente, garouri, foarfece etc).2 scaune.+ scaun pliabil de transport. cam atat imi aduc aminte eu acum. despre masina: masina dezvolta o viteza maxima de cca 160km/h. din nefericire multe sunt numai cu tractiune pe spate ceea ce le face vulnerabile la mazga,ploaie, pietris etc. sunt la origine masini de marfa iar cum nu au greutate mare pe ele, au un tangaj ingrozitor.trebuie sa cunosti bine masina si sa fii bazat ca sa fugi tare cu ea, pt ca o poti rasturna usor.

ca dotare luminoasa :o rampa cu 2 flashuri in ea si cateva tablitze refectorizante. 2 flashuri in spate si 2 flashuri in fata in masca.( flashurile sunt cu descarcare in gaz)

 

ambulanta fiat ducato cu motor de 2.8 diesel aceesa jumate rosie jumate alba( pe care fireste lucrez si eu :banana: ) are ca dotare :

-defibrilator manual cu extensii pt monitorizare ( poate unele nici nu mai au acum . si au automat) tensiometru automat, dispozitiv de conversie. termometru cu sonda, injectomat, tensiometru manual cu ecran mare, chiuveta cu bazin cu pompa, trusa de asistat (nasteri), trusa chirurgicala, trusa de arsi. pantaloni masto. ( pt hemoragii puternice la nivelul picioarelor- se vacumeaza) saltea vacumatica+pompe manuale de vacumat, diferite atele vacumatice, set complet de gulere cervicale, ked ( dispozitiv de protectie a spatelui in caz de extractie a accidentatului de pe scaun,targa, targa flexibila, pat hidraulic pe care sta targa; poate fi inclinat , ridicat, dupa cum este nevoie este cu comanda electrica. 4 cashti de protectie reflectorizante cu viziera.mai sunt cateva dar zau am scris o gramada.

ca mers este o masina exceptionala. tractiune fata. exista si mashini cu tractiune 4x4. este joasa, de la scut pana la sol este o distanta de aproximativ 10 cm, este lata si grea . nu zdruncina tare, si ajunge la maxim

150km/h.dar nu se merge cu atat. nu are demarajul lui sprinter. dar este o mashina pe care te poti baza si pe zapada, si in orice situatie. din pacate nu cred ca se ridica la fiabilitatea mercesului. nu ca motor ci ca restul.

ambele masini au sirene cu amplificator voce de 150w si 3 tiputi de sirena ce se schimba din volan.( claxon)

rampa luminoasa este compusa din 2 flashuri si 2 becuri rotitoare. sus in spate 2 flashuri iar in masca 2 blitzuri. doar despre cele doua tipuri stiu. normal ca sunt mul mai multe. si poate dotarile difera.

********************************************************************************

******

si o rugaminte. aceste masini ( de la pnct.3)cand ies la urgenta cu giroafarele pornite si sirena pornita nu ies degeaba. respectati-le in trafic pt ca odata poate fi in masina si o persoana apropiata. ( nu doresc nimanui)

si as vrea sa mai stiti ca politia face informare periodica cu noi. am mai citit pe diverse forumuri despre cine are dreptate.in caz de accident in intersectii. treaba sta in felul urmator: cu toate ca ai semnale vizuale si acustice nu se intra in intersectie decat daca te-ai asigurat ca ceilanti participanti la trafic te-au vazut si poti face manevra in siguranta.(pt ca altfel cum sa salvezi pe altul daca tu nu iti poti salva propia-ti piele. ( nu poti ajunge la urgenta).ca sa poti salva pe cineva trebuie sa fii tu intreg in primul rand.) in caz de accident ambii sunt vinovati. de aceea cand esti cu mashina personala cand intri in intersectie reduci viteza. pentru ca nu se stie. pana sa cauti cine e de vina, esti mort.

 

pot sa va mai spun ca aceste tipuri de masini au timpi limita in care trebuie sa ajunga la caz.

ca o curiozitate acest fiat cu toata dotarea lui a costat 130.000 $

********************************************************************************

******

nu stiu daca acest mesaj va aparea integral nu stiu care este marimea maxima, dar nu am scris niciodata pe forum. asa ca va rog sa imi iertati greselile. va urez mult noroc.

Edited by JRtl

Share this post


Link to post

Pui niste poze cu ea? Postul de conducere ma intereseaza :)

 

PS: bine ai venit pe forum.

Share this post


Link to post

multumesc. da normal ca pot. lucrez sambata de zi si sambata seara aveti pozele din ambele masini.

 

 

Nu cita mesajul anterior.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...