Jump to content
Sign in to follow this  
ronin

Bataie Dreapta Fata Matiz

Recommended Posts

HEEEELP!

 

La fiecare denivelare mai abrupta se aude un cloncanit pe dreapta fata (se auzea de cand am luat-o si nu avea decat 24 km)

 

La 1500 km am schimbat caseta de directie, la fel!

La 10.000 km am schimbat amortizorul dr. fata si etrierul, la fel!

 

Ciudat ca dupa fiecare operatiune nu revenea zgomotul imediat, ci dupa mai multi kilometri...

 

Mi-au spus ca ar fi din glisantele de la etrier, dar pe stanga de ce nu face???!  <img src= (">

 

Poate ma ajutati cu o idee :osanale:

Share this post


Link to post

Pai poate alea pe stanga nu au joc!!..Du-te si skimba=le si pa alea ca nu costa mult !...

Share this post


Link to post

=)) =))

 

adica e vorba de glisantele de la etrier de pe dreapta! (ca se intelege exact invers)

Share this post


Link to post

Le-am schimbat si pe dreapta, au bagat vaselina, tot tacamul, au tras de pivot, de bascula, de toate si nu au pic de joc, sunt beton si totusi cloncanitul e la locul lui :scarpin:

 

Vad ca nici voi nu aveti nici o idee :wallbanger:

 

Nu-mi ramane decat sa dau muzica la maxim :-W

Share this post


Link to post

Daca spui ca zgomotul apare când si când, la denivelari, zic si eu: placuta cu numarul de înmatriculare este prinsa bine? Spoilerul-fata are un joc mic pe dreapta :scarpin: ?

Share this post


Link to post

=))

Haide ma, nu faceti misto de mine  <img src= ("> ...e ceva pe partea mecanica, e un joc in ceva si nu stiu unde...

Share this post


Link to post

:o fftopic: Nu faceam misto! Te rog sa ma ierti, sunt afon în ale mecanicii... Incercam sa-ti dau o idee de parere. Iarta-ma!

Share this post


Link to post

Sal!

 

da si tu un sut in roata ta, in cauciuc din mai multe pozitii, daca suna ciudat inseamna ca ai un joc micut la etrier, se corecteaza chestia cu un dop ptr sticla de 1 litru, cost 0.5 RON :)

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Cum e cu dopul ala :-? pe unde il bagi?!

:lavolan:

Share this post


Link to post

Sal.

 

Cu dopul acel de sticla de 1 l (din cauciuc) cam asta este procedura, procedura testata si mie imi functioneaza 100%.

 

Am avut aceeasi problema, daca loveam roata dintr-o anumita pozitie, imi troncanea, la drumurile noastre cateodata se auzea rau de tot, daca puneam multa vazelina pa axele acelea atunci era liniste o saptamana dupa aceea iarasi , asa ca am luat niste dopuri si le-am gaurit prima data cu burghii de 12 si dupa aia cu de 14 fix la mijloc, am taiat aprox. jumatate din el, si partea de sus al dopului l-am tras pe axele respective urmand ca pa asta sa vina si cauciucul acela moale care nu face mai nimic pentru ca din cauza caldurii emanate de placute se fu' 1-2. pus multa vazelina, surubat k lumea si nu mai suna.

 

sper ca ajuta si la tine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Pai degeaba bagi vaselina la bolturile de la etrieri, normal ca intr-o saptamana fuge. Am avut si eu problema, pe piatra cubica cel putin facea ca la balamuc; am schimbat si eu caseta, degeaba. S-a rezolvat cu cate o lovitura de ciocan, maiastru aplicata pe fiecare bolt, de cei de la AutoNet, si nu mai troncane pana in ziua de azi, dupa jdamii da km. Mi-au zis ca nici macar nu merita sa-i schimb, cei noi vor face la fel in scurt timp. Atentie, desi procedura pare simpla, nu-ti recomand s-o faci singur: daca indoi vreun bolt prea tare, se poate bloca etrierul, cu consecintele de rigoare.

Vad ca unii recomanda infasurarea bolturilor in plastic: eu zic ca e cam periculos, nu mai troncane dar si asta poate sa duca la blocarea etrierului.

Edited by sp67

Share this post


Link to post

sp67,

Am din intamplare un unchi, mecanic la Radacini...a luat bolturile alea pe toate partile, le-a uns, a pus altele noi, le-a ciocanit, degeaba...dupa o saptamana cloncanitul apare din nou iar cand i-am zis mi-a spus ca imi cloncane mie ceva la cap :) ) ...dupa ce se calmeaza am sa-l rog sa mai incerce niste variante :scarpin:

 

gorbyka,

Chiar e interesanta ideea...si spui ca nu ai avut nici o problema de atunci???! :-?

 

poate ne scutiti de a cita toate postarile anterioare in intregime.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Sal!

de 2-3 luni am facut chestia asta cu dopurile si nu am nici o problema cu ele, practic cauciucul acela functioneaza ca un arc si nu lasa jocul acela micut la etrier, nu are ce sa se strice, probabil peste un anumit timp si aceasta se va strica din cauza caldurii dar in orice caz nu trebuie sa-l fac in fiecare luna cum faceam prima data cu vazelina numai.

Trebuie sa ai grija sa nu fie nici prea mare nici prea mic aceea bucata de cauciuc sa nu-ti apase placutele pe disc,atata tot de ce trebuie sa ai grija.

Share this post


Link to post

Ai incercat totusi la AutoNet? Din experienta proprie si din ce-am citit pe aici, se pare ca se pricep cel mai bine, iar scorurile sunt rezonabile.

Share this post


Link to post
Ai incercat totusi la AutoNet? Din experienta proprie si din ce-am citit pe aici, se pare ca se pricep cel mai bine, iar scorurile sunt rezonabile.

Duminica am pus mana pe mail si le-am scris celor de la Craiova, iar luni la ora 10 m-a sunat cineva de acolo si mi-a spus ca azi vine o delegatie de la ei in Bucuresti si voi fi sunat sa-mi spuna la ce service sa ma prezint ;) Chiar nu ma asteptam la o asemenea promtitudine...Va spun ce au descoperit dupa ce ma intalnesc cu ei :thumbl:

Share this post


Link to post

MEA CULPA, BAROSANE :osanale: M-A LUAT VALU' :D

 

Am fost azi in service, m-am intalnit cu cei de la Craiova si am rezolvat-o :banana: ...era din bascula (cu toate ca la mana nu avea pic de joc), am schimbat-o si e totul ok, chiar sunt profi inginerii de la Craiova.

Edited by ronin333

Share this post


Link to post

 <img src= ">  <img src= "> Salut!

Am vazut pe un Matizutz www.daewooclub.ro si gata... am intrat si io. Am si eu unul SE Power R/SP din Oct 2003, cu 42k Km.

am avut probleme si eu pe dreapta fata pe la 20k si am schimbat amortizorul. a mers ce a mers si acu face la fel. cei de la service (radacini de pe plevnei linga witing) zic ca e amortizorul prost, ca e romanesc etc. ca daca il schimb va merge un timp si apoi va face la fel. cert e ca, daca nu merg cu ea 2-3 zile, sau e mai frig afara nu se mai aude o perioada. sa fie uleiul ala din ele? se mai incheaga?

aveti vreo idee??

Share this post


Link to post

explica-ne mai pe indelete chestia cu dopurile ;unde le bagi ,cit tai din ele,ce grosime saaiba etc.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...