Jump to content
Sign in to follow this  
stalker

Tuning Tico

Recommended Posts

domnilor! mor de curiozitate sa vad si eu un tico realmente tunat! ca de matizuri sunt satul!

:scarpin:

Share this post


Link to post

De la noi de pe forum, de departe... PEPINNO! :thumbl:

ăăă... părerea mea!

Share this post


Link to post

Mai era un Tico galben, ii dadusem proprietarului adresa forumului dar se pare ca nu a intrat. Sunt si poze pe undeva pe aici.

Share this post


Link to post

Mai sunt multe. Chiar si aici pe forum veti gasi poze cu tot felul de solutii adoptate sau adaptate. Chiar si masinuta lui peste poate fi mentionata avand filtru conic, esapament borla de dupa saxofon pana la final, amortizoare de focus pe spate si tot ce mai are el acolo. Soran are un Tico plin de luminite si artificii de genul acesta. TopSer are un Tico pe care a aplicat niste solutii de o natura mai practica.

 

Pe topicul cu poze tuning tico si matiz se gasesc cam toate acestea plus multe altele.

Share this post


Link to post

Mai, era vorba de real tuning.

 

Cu tot respectul, dar luminitele lui Soran, nu mi se par tuning. Sunt fancy, sa zicem.

Asa... si io am bandouri si lumina in portbagaj. Mama, ce Matiz tunat am!

Share this post


Link to post

Mie mi se pare un termen foarte relativ acest "real tuning". Ceea ce unii considera tuning altii considera kitsch sau briz briz-uri. Tocmai din aceasta cauza am nominalizat masini cu solutii diferite.

 

Eu, de exemplu, consider tuning chestii de genul modificat cursa cilindri, pistoane, sistem de aprindere, sistem de admisie, sistem de evacuare, ambreiaj, volanta, cutie viteze, chiptuning (la cele cu ECU) etc. Toate acestea impreuna cu un bodykit aerodinamic si aranjate cu pasiune le pot incadra eu la "real tuning". Din punctul asta de vedere nu cred sa avem asa ceva in randurile noastre. Daca e sa fim foarte transanti, pepinno nu are decat un bodykit mai fatos si niste roti mai mari, soran niste beculete, pesteimputit o toba mai smechera si un filtru conic, TopSer are praguri si un eleron, Caucazianu are 2 tevi de esapament... si tot asa. Eu in schimb apreciam eforturile fiecaruia si de aceea i-am mentionat. Si asta nu neaparat din cauza realizarilor ci din cauza pasiunii de care au dat dovada, fiecare in parte, in felul sau. Pana la urma pasiunea este cea care ii face pe toti sa modifice masinile si sa scoata ceva bun din ele.

 

Daca pui stickere in nestire pe masina si adaptezi o conducta de canalizare drept eleron aceea nu este o dovada de pasiune ci o dovada de idiotenie combinata cu grandomanie.

 

Baietii astia pe care i-am numit eu, si nu sunt singurii, au realizat ceva bazandu-se pe pasiune. Fiecare a gasit niste solutii interesante ce ar putea constitui idei valoroase pentru oricine. Din cate am vazut eu pe forum ei sunt cei mai "avansati" in tuning de Tico si imi cer scuze fata de cei pe care nu i-am numit daca prin aceasta s-au simtit ofensati.

Share this post


Link to post
...  Daca e sa fim foarte transanti, pepinno nu are decat un bodykit mai fatos si niste roti mai mari...

Sincer, nu i-am prea studiat masina... dar din ce mi-a ajus pe la urechi, in afara de bodykit-ul cel fatos si rotile respective, dupa sunet as zice ca are si o evacuare mai shukara iar dupa demaraj as zice ca are ceva modificat si pe la motor. Are scaunele schimbate si modificarile nu cred ca se opresc aici. Pun pariu ca are si niste frine mai destepte. In opinia mea se apropie cel mai tare de ideea de tuning (exact cea pe care ai mentionat-o si tu), iar ceilalti sunt destul de mult in spate. Asta e motivul pt care l-am nominalizat numai pe el.

In rest, toti suntem pasionati, ca altfel nu ne petreceam atitea ore pe forum sau la intalniri!

Share this post


Link to post

"Nominalizarile" mele nu se doreau decat a completa spusele tale, in nici un caz nu doreau a fi o alternativa sau o opinie contradictorie. Pe langa Pepinno care merita tot respectul simteam ca merita apreciere si ceilalti.

Nu sunt cel mai in masura sa-mi dau cu parerea dar eu cred ca pesteimputit are masina mai "tunizata" pe sub carapace decat pepinno.

 

Ca sa nu mai monopolizam noi threadul cred ca putem ajunge la un acord ca de pe forum Pepinno are cea mai reprezentativa masina pentru ideea de tuning si ca pot fi mentionati si ceilalti pentru eforturile depuse. :X

Share this post


Link to post

NFS `ule... raman dator vandut :) .......shi intradevar modificarile facute de mine nu se opresc numai la cele pe care le vede toata lumea ( interior ,exterior ) ,dar trebuie sa mai pastrez shi ceva surprize de care sa nu shtie mai nimeni...timpi de admisie, evacuare , avans aprindere ,o distributzie un pic diferita ,viteza de top, sant chestii la care unii nu se pricep , nu ii intereseaza sau pur shi simplu considera ca nu are rostul sa ishi bata capul cu modificarile altuia...Treaba`i simpla!! sa se`nvarta roata shi sa consume cat o " bicicleta " :) )) Oricum , sant flatat ca am ajuns subiect de polemica...shi pt cine vrea sa vada cum trage " Licuriciu " sant invitzatzii mei pe scaunul din DREAPTA!!!!! :) )

Share this post


Link to post

Pepino e mai avansat, ceilalti poate inca lucreaza si va spun eu sigur ca sigur inca se lucreaza. Toata lumea vede la mine numai luminitele, oricum masina mai are multe modificari...

Share this post


Link to post

Cauta si vei gasi!!! Vad ca esti constantean eu sunt dispus sa vin la intalniri din Medgidia ,nu pot sa spun ca am tunat cine stie ce Tcosaurul meu care este vesnic in lucru ,dar am foarte multe idei pe care ti le pot impartasi!!! Ramane sa ne intalnim!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Apropos... cate tico shtii tu care sa prinda 130 Km/ h cu ...retzine a 3`a... :-?

Share this post


Link to post

Recunosc ca tico-ul lui Pepinno este cel mai adevarat modificat! M-am intalnit si eu de curand in Fetesti cu el (trecut unul pe langa celalalt) si este absolut superb (dpdv al meu)! As dori sa-l fac si eu pe al meu un pic mai agresiv la exterior dar parca nu se merita la drumurile din zdreanta asta de oras (ma refer in special la drumuri).

Oricum felicitari celor care au excelat in acest domeniu si celor care inca mai lucreaza spor!

 

@pepinno al meu dar cu a V-cea :) ) :) ) ! =D>

Share this post


Link to post

daca nu deranjez vin si io cu o parere. despre pepino jos palaria. l-am vazut mi-a placut cat despre ce e sub capota nu ma bag. un singur lucru un am inteles si priceput niciodata??????? de ce fratilor voi care va tunati masinile atat vizual cat si sub capota, cand va intreaba unu altu despre anumite lucruri nu vreti sa intrati in amanunte. si ca sa fiu mai explicit dau un exemplu: (pepino nu mi-o lua in nume de rau) daca il intreaba careva pe pepino unde si-a facut pleapele nu va primi nici un raspuns concludent. sa va spun si parerea mea sau cum as proceda eu: am de gand dar este inca in stadiu de proiect tunarea masinii mele. oscilez daca merita un tico sa bagi bani in el. si sa revin la ce vroiam cu adevarat sa mentionez. in momentul in care voi avea ceva pe masina mea cu care sa-i las masca si pe cei din jur si va veni unu sa ma intrebe detalii despre produs (unde l-am facut, cine l-a facut, cat m-a costa bla bla) eu sincer ii voi spune. Si sa va spun de ce: pentru ca eu consider ca este foarte misto sa existe o batalie intre cei care-si tuneaza masinile. Adica intotdeuna sa fie o competitie intre ei, fiecare sa vina cu ceva nou.

Si mai dau un exemplu si din nou il rog pe pepino sa nu ma inteleaga gresit, nu-l judec, nu-l urasc, ba chiar il admir pentru ce a facut din ticolino al lui, daca eu imi fac un tunning leit cu cel pe care il are el sigur va dori sa iasa din nou cu ceva in fata.asa ca va incepe sa modifice. si de aici incepe competitia.

P.S uneori pur si simplu nu pot intelege orgloiu oamenilor :-?

Share this post


Link to post

daca tu iti faci un tunning leit cu al lui pepinno, se numeste ca nu ai imaginatie si nici personalitate proprie. nu crezi? si nu il vei stimula cu nimic, doar ca lumea va sti masina ta ca fiind "aia copiata dupa tico ala cu PEP la la numar"

 

 

e o vorba din batrani, "meseria se fura". asa ca bate-ti capul singur si afla cum sa iti faci rost de pleoape si gata.

 

 

parerea mea.

Share this post


Link to post

nu-l apar pe pepino (pt ca nici nu-l cunosc prea bine, il mai vad cu masina in trafic), dar cred ca are si priceperea si ocazia sa "lucreze" profesional la masina lui...

Share this post


Link to post

danmoise eu nu ma refer la faptu ca vreau sa-l copiez ci doar la faptu ca nu mi se pare ok ca tunci cand faci un lucru undeva sa ti atat de ascuns acest lucru.

o intrebare am???????? ia spuneti-mi va rog daca pepinno face un toppic si in el scrie cele mai mici detalii despre masina lui vrei sa-mi spu ca in 2 saptamani pe sosele o sa vedem copii fidele ale lui pep?

hai mai ce dracu suntem copii? o sa vezi ca unu isi trage niste pleoape ca ale lui altu niste preaguri da nu cred ca e vreunu care sa creeze o copie identica a vestitului pep. deci sa fie clar io nu mi-as face o copie a lui pep nu ca nu mi-ar placea dar vreau sa fiu inovator. dar ideea e ca unde si-a lucrat pep masina e mserie. io la asta ma refer ca oameni unde pot sa-mi tunez ticoul sunt multi da nu-mi place cum lucreaza. asta e tot

Share this post


Link to post

Exact asta e ideea Daca se uita cereva mai cu atentzie la mashina mea o sa observe multe inperfectiuni si nu ash vrea sa trimit pe nimeni acolo unde am facut-o eu pt. ca mai tarziu sa mi se spuna ca " m-ai trimis acolo si ma lucrat de imi vine sa te strang de gat " :D deci intr-un fel am tot dreptul sa nu imi bat joc de voi Presupun ca intrebarea voastra o sa fiie " Tu de ce te-ai dus acolo? De prost ?" Pe vremea canbd m-am apucat de mashina , erau prea putzini care lucrau in domeniu asha ca nu prea am avut de ales Acum posibilitatzile sant nelimitate Deci draga domnule daca mai vrei sa afli ceva despre mine sau "PEP" ma poti intreba personal shi am sa iti spun .. nu ai fii nici primul nici ultimul,shi sa mai shtii ca am dat nenumarate sfaturi bune membrilor acestui CLUB Singura problema e sa nu ma intrebi de bani cat am bagat , cat a costat aia ,aiia sau daca a meritat

 

 

cu deosebit respect " PEP "

Share this post


Link to post

PEP-ule, am observat 2 chestii la masina ta, are cateva mici denivelari bara fatza si e foaaaarte putzin asimetrica, in rest e lucrata bine

daca vreodata vei fi hotarat sa-ti schimbi bara fatza, bara spate sau sa-ti adaugi orice piesa de caroserie, pot sa te ajut macar cu proiectul pe foaie (stiu sa lucrez cu fibra de sticla), eu iti fac desenul, eu iti fac mulajul din ipsos (sau vii tu cu desenul si eu iti modelez din ipsos) dar tu suporti costurile materialelor, fac cadou doar munca si ipsosul...e valabil pentru oricine cu TICO, mai ales cei din CT...timp liber nu prea am, dar bunavointa o gramada...

Share this post


Link to post

Mai nou vreau sa il vand... Acum sant hotarat...4000e sau unul cu aer +1000e sau matiz cu aer. asa ca cui i place asta e sansa voastra..

post-606-1123419513_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Suna foarte tentant. Mai ales ca ai scris ca atingi 130 in a 3-a. Eu am unul cu ac...cum am mai spus-o, e foarte tentant. Nu cred ca o sa dorm la noapte. :)

Share this post


Link to post

Crede-ma , merita...daca socotesti numai jantele scaunele shi tapitzeria...unde ai sa mai gaseshti asa oferta?... :-?

Share this post


Link to post

Trimite-mi un PM cu toate datele te rog. Adica an fabricatie, Km pe bord (reali bine inteles) si modificarile pe care le-ai adus masinii. modificarile care nu se vad. ma refer la partea tehnica. Frane, motor, admisie, evacuare, suispensii etc. Consum in oras dupa modificari, viteza maxima, si daca a avut de suferit acceleratia din cauza jentilor enorme dar cool.

Merci mult.

Cu respect Lucas

Edited by Lucas

Share this post


Link to post

nu sant sigur ca ai primit msg-ul asa ca il mai trimit o data (http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=5416) anul 1999 87000 consum 5 - 6 - 7% iar acceleratzia a suferit bineintzeles mici modificari... in ce sens potzi verifica shi singur.. :thumbl:

Edited by Pepinno

Share this post


Link to post

L-am primit. E o.k. masinuta. Dar eu acuma trebuie sa imi strang bani pentru revizia de 60.000 Km. Nu cred ca ai dori o masina care nu are reviziile la timp. Oricum daca gasesti un cumparator intre timp poti sa o vinzi. Imi place masinuta dar daca ai un client poti sa o vinzi. Cred ca m-ai inteles.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...