Jump to content
Sign in to follow this  
dick

Regulamentul Circulatiei

Recommended Posts

De unde pot lua si eu noile reglementari in domeniul circulatiei rutiere?

Share this post


Link to post

Noile reglementari in vigoare sunt de fapt destul de vechi (cele de prin 2002-2003).

Noul cod rutier a trecut prin parlament, a fost o varianta creata in urma medierii intre Senat si Camera Deputatilor, dar a fost respinsa la Presedentie, deci va mai dura pana vor apare noi reglementari.

Share this post


Link to post

Noul il gasesti la stiri undeva, ca l-am pus eu. Insa intr-adevar mai dureaza ceva. Probabil va fi promulgat la toamna si probabil va intra in virgoare la 3-6 luni de la momentul publicarii.

Share this post


Link to post

Care este exact cel care se aplica acum (an/lege)?

Share this post


Link to post

Acum se aplica OUG 195/2002 modificata si completata. Cel care va intra in vigoare la anul probabil e legea de aprobare a OUG 195/2002.

Atasez regulamentul in vigoare acum.

Unele prevederi (cum ar fi interzicerea detectoarelor) sunt introduse prin normele de aplicare, care sunt si ele atasate.

cod_rutier.doc

norme_aplicare.doc

Share this post


Link to post

cititi si va minunati

 

Noul cod rutier le va da de furcă şoferilor care nu respectă regulile. Cei care vor rămâne fără permis de conducere vor fi nevoiţi să mai dea o dată examenul de teorie.

 

Măsura a fost luată, pentru că numărul accidentelor grave este în creştere. Spre deosebire de actuala legislaţie, ca să îşi primească permisul contravenientul trebuie să treacă un test de cunoaştere a regulilor de circulaţie, indiferent dacă a rămas fără permis de conducere pentru o lună, două sau trei.

 

În noua lege privind circulaţia pe drumurile publice sunt înăsprite şi pedepsele pentru care poate fi suspendat carnetul de conducere. Poliţiştii nu au stabilit încă unde se va examenul de verificare a cunoştinţelor de circulaţie pentru şoferii rămaşi fără permis. Cel mai probabil însă examinarea va avea loc la poliţia rutieră şi va fi gratuită.

 

http://www.informatia.ro/Article115950.phtml

Share this post


Link to post

Foarte bine! Deja e in aplicare, un amic sta pe bara 90 de zile in urma unui accident in care a fost vinovat ca nu a acordat prioritate. Si, ghici: face cursuri si va da examen teoretic! Excelent!

 

Intr-unul din statele Australiene era o treaba faina: calcai legea, aveai de ales... Ori puscarie x zile si amenda (maricica), ori nu stiu cate salturi cu parasuta... Hehehehe...

Share this post


Link to post

Perfect de acord. Cine insa ii va examina pe politisti? Care sa nu uitam (si de asta sunt ferm convins) ca au plan lunar la amenzi si de ce nu si la luat permise.

Share this post


Link to post

sa vezi ce se maresc spagile acusi...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...