Jump to content
Sign in to follow this  
maximus

2005 Zagato V.o.l.p.e Concept

Recommended Posts

V.o.l.p.e. = Veicolo Originale Leggero Privo di Emissioni

Masina este propulsata de 2 motoare electrice de 2KW capabile sa reincarce bateria gratie unor mici acumulatori alimentati de gaz natural. Practic datorita acestui sistem masina are o autonomie nelimitata. Bateria poate fi incarcata si de la o priza normala de 220V.

V.o.l.p.e. este gandita ca o solutie pentru orasele aglomerate. Ea poate transporta 2 persoane (soferul + un pasager care sta in spatele acestuia) si poate fi condusa (in Italia) de orice persoana depaseste 14 ani. Viteza maxima ce poate fi atinsa este de 60km/h iar costurile pentru 100 km sunt de 2.5 euro.

 

Cine vrea mai mult poate opta pentru V.o.l.p.e. Power care este propulsata de 2 motoare electrice cu o capacitate de 16KW. Aceasta atinge viteaza maxima de 135 km/h.

 

Acest studiu a fost realizat de Zagato in colaborare cu Berman (specializat in constructia elementelor de caroserie) si Crmt (centru care studiaza si produce motoare pe gaz) in scop demonstrativ. Pe viitor insa s-ar puta sa intre in productie.

Deja la atelierele Zagato se concep versiunile Roadster, Naked Power (pentru circuit) si Carrier (cu spatiu mare de incarcare)

 

 

140705_zagato_01_big.jpg140705_zagato_02_big.jpg

Share this post


Link to post

Ma bucur sincer sa te avem printre noi! Astept(am) cu interes noutati calde din domeniul auto, cum ne-ai obisnuit pe Autoshow. Welcome!!!  <img src= ">

Share this post


Link to post

si eu ma bucur sa ma aflu aici viper. Si sper ca impreuna cu utilizatorii acestui forum si viitori utilizatori(fosti autoshow ) :D sa ne simtim ca intr-o familie.. Ce mai sper eu este sa avem parte de utilizatori activi, care sa comenteze cu simt si la obiect (chiar daca uneori vor face-o pe un ton glumet) stirile ce le voi aduce. Pana una alta: bine v-am gasit

Share this post


Link to post
Masina este propulsata de 2 motoare electrice de 2KW capabile sa reincarce bateria gratie unor mici acumulatori alimentati de gaz natural.

 

Ei, asta nu inteleg, cum acumulatori alimentati cu gaz natural?

Share this post


Link to post

Acest nou "Vulpoi" de oras pare pasul urmator dupa Smart. Ceva mai mult decat un scuter, ceva mai mic si mai economic decat cea mai mica masina. Italienii sunt specialisti la asa ceva, fortati fiind de aglomeratia marilor lor orase. Cred ca s-ar preta extraordinar de bine si la Bucuresti, unde pe zi ce trece drumurile si parcarile sunt mai neincapatoare - ca sa nu mai vorbim ca inca suntem la un numar foarte mic de autovehicule pe locuitor, chiar si in Bucuresti. Din pacate cred ca inca la noi domina infatuarea "masinilor tari" cu care sa "rupem tot" in detrimentul celor economice dar care fac treaba excelent.

Edited by vasilet

Share this post


Link to post

singura problema pe care o vad eu e faptul ca e prea inalta si prea putin lata.. ceea ce a creat ceva probleme a-class-ului acum cativa ani. Oricum banui ca nu forma e ideea principala al acestui concept ci solutiile tehnice afisate.. pentru ca nici nu vreau sa ma gandesc cat costa un geam din ala dintr-o bucata13000000.gif

Share this post


Link to post
Ei, asta nu inteleg, cum acumulatori alimentati cu gaz natural?

 

 

Probabil e vorba de acumulatori incarcati cu ajutorul unui motor pe gaz natural - un sistem folosit deja cu succes la automobilele hibride (insa pe benzina, e drept). Ceea ce nu inteleg eu insa, e cum e cu autonomia nelimitata... Fara panouri solare sau reactor nuclear, nu prea imi vine sa cred. :D

In orice caz e o solutie foarte plauzibil apentru viitorul apropiat.

 

singura problema pe care o vad eu e faptul ca e prea inalta si prea putin lata..

 

Da, e cu un design tip "jucarie" si prea inalt pentru o stabilitate buna, insa sa nu uitam ca e proiectata pentru "strecurat" printr-un oras mare - nu pentru facut raliuri si luat curbe cu viteze extreme. Cum ziceam, e ceva mai mult decat un scuter, iar fata de acesta, are avantaje nete: stabilitate, spatiu mai mult pentru o geanta, rucsac de licean, student sau pensionar, economie, zgomot redus (in comparatie cu croncanitul de scuter). Ideea unui astfel d eproiect e simpla: foarte multe din masinile care aglomereaza exagerat orasele, nu fac decat sa transporte o singura persoana la scoala sau serviciu, sau chiar la cumparaturi minore. Ori pentru asa ceva, Volpe poate face fata cu succes, reducand spatiul necesar, consumul si poluarea la jumatate.

 

"ed è un prototipo di citycar spinta da due motori elettrici (da 2 kW) in grado di ricaricare le batterie di bordo grazie a piccoli generatori alimentati a gas naturale. Questa caratteristica rende (quasi) illimitata l'autonomia: parte dell'energia per caricare le batterie è recuperata anche dai motori elettrici stessi, in fase di frenata. Altrimenti, si può usare il "vecchio" sistema di ricarica per le auto elettriche: una presa di corrente da 220 volt."

 

Iata mai sus si textul original, care cred ca ne lamureste nelamuririle. :) :P

1. bateriile sunt incarcate de mici generatori pe gaz metan, asa cum anticipam. In general caracteristicile o definesc clar ca o masina hibrid, insa nu cu benzina ci cu gaz metan.

2. Autonomia nelimitata e de fapt quasi-nelimitata, adica tot mai ai nevoie de un plin din cand in cand :)

Share this post


Link to post

nu stiu ce sanse va avea ACEST model sa se impuna, trebuie o anumita forta financiara, si in general pentru orasele aglomerate cred ca se va prefera in continuare un clio , 206.. insa in privinta motorizarilor e clar ca vom vedea schimbari destul de drastice in preferintele consumatorilor in urmatorii 15-20 de ani..

Share this post


Link to post

Desi corect, sa nu uitam ca acelasi lucru se credea si despre Smart acum 6-7 ani. Iar acum, Italia e plina de ele...

Share this post


Link to post

da dar marca nu o duce deloc bine :P A avut pierderi peste pierderi, datorita faptului ca masina era prea scumpa pentru ceea ce oferea.. si pe langa spatiul interior (la care sunt multi care nu vor sa renunte) , era si consumul(care numai de buburuza nu era) plus asa cum mai ziceam pretul.. Nu degeaba se gandeau cei de la daimler-chrysler acu cateva luni sa o inchida.. @-)

Share this post


Link to post

Da, acestea sunt probleme care vin si trec, iar in aceasta decada exista inca problema pretului, a spatiului interior, etc. Foarte corect, insa eu vorbesc in perspectiva mai larga a secolului 21, nu pe termen scurt, 2-3 ani.

Uite, de exemplu in noiembrie o sa am o fetita :) :banana:

Mi-ar place ca peste 14 ani, ea sa mearga la scoala cu ceva de tipul volpe, fara riscul de a-si sparge capul pe un scuter. Si cred ca si ei i-ar place. Nu trebuie sa fie neaparat aceeasi firma, e vorba de concept - doar e concept car, nu?

Pana atunci probabil ca pretul unei astfel de "jucarii" utile nu ar depasi echivalentul a 4000 de euro actuali (asta apropos de remarca referitoare la costul geamului curbat) iar pretul unui litru de benzina probabil va fi mai mare de 4 euro...

Un alt argument este acela ca in societatea tehnologizata si globalizata a secolului 21, distanta dintre concept si productia de serie a devenit extrem de mica. Eu am aflat despre ideea de airbag prin '83-'84, din revista pioniereasca "Start spre viitor" :P ... Atunci era pe plansetele inginerilor si in laboratoarele de proiectare/testare, incercandu-se folosirea gazelor de esapament pentru umflarea airbagului. Inafara de faptul ca au ajuns la concluzia ca explozibilii sunt mai eficienti, iata ca dupa 20 de ani "conceptul" a ajuns atat de folosit in productia de serie ca ne simtim de parca ar fi fost mereu instalat pe masini. La masinile hibride, timpul a fost si mai scurt, era prin '97-'98 cand au fost prezentate primele masini concept cu propulsie hibrida, personal eu am auzit prima data de la Renault, dar nu cred ca ei au fost primii. Uite ca dupa numai cativa ani, ele sunt produse in serie si circula pe sosele.

Edited by vasilet

Share this post


Link to post
Ei, asta nu inteleg, cum acumulatori alimentati cu gaz natural?

 

Probabil ca are o teava sub scaunul pasagerilor si un butoi de inmagazinare a gazelor :D

Share this post


Link to post

Un concurent al benzinarelor si al Dieselelor :-? ...ar avea rost sa discutam ce zguduitura ar fi plan economic...

Si ca ex...daca in ROM Gpl ul deja e ceva normal...aici lumea intreaba mirata..."si merge pe erdgas"...? Aici inca e la domeniul...reclama, sau... se poate si asa, dar reticenta si neincredere maxima...

Deci ca si in cazul multor lucruri o sa fie tot tinut sub un control strict...si poate muuult mai tarziu o sa se realizeze , pana atunci...asa cum arata si forma...niste "Jucarii" pentru copii si oameni mai mari si mai curiosi...

:o fftopic: De ce credeti ca i-au dat forma asta funny tocmai italienii care cel putin la designing...daca nu la alte lucruri... > :)

Edited by dj78lan

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...