Jump to content

Pe drumuri Kosovare

NFS

Recommended Posts

Stind in cumpana daca sa ma duc la Intalnirea de gradul III de la Moeciu, pina la urma am decis ca o viatza am si ca trebuie traita. Asa ca m-am urcat vineri seara tirziu in masina, am condus 13 ore, am tras un pui de somn pe autostrada, apoi dupa ce m-am intalnit cu ceilalti am mai mers vreo 3-4 ore pina la Moeciu, unde ne-am intins la gratare, berici, muzici si alte alea, descrise pe larg in alte parti... pina tirziu in noapte. Duminica pe la prinz, am zis ca mi-ar sta bine cu drumul (calator fiind) si m-am tirat. Fara sa ma grabesc, drumul liber...

Totusi o clipa de neatentie era sa ma coste destul de rau.

Detalii colea !

• 4 weeks later...

Intoarcerea acasa.

Incarcat cu catel si purcel, tot portbagajul plin si un ditamai gentoiul pe bancheta din spate am luat-o agale spre casa. Fara mari peripetii, cu exceptia unei sirboaice intr-o mare masina americana, care fara sa se uite stinga dreapta mi-a taiat calea de pe o stradutza fara prioritate, am trintit o frina cu scirtz, daca eram nitel mai aproape de intersectie cred c-o loveam si ea cred ca n-ar fi avut nimic (am vazut eu prin filme ca masinile astea americane nu se prea indoaie :) )... si a unui puradel care s-a gindit sa-mi testeze viteza de reactie traversind in fuga strada prin fatza mea, motiv pt care ma-sa cred c-a sughitzat indelung... in rest a fost ok. Aaaa si mi-am mai testat o data frinele ca sa nu calc o veveritza... pina la urma am luat-o intre roti... si am vazut-o apoi in oglinda, voioasa si zglobie.

Estimez un consum de sub 5.8% .

In urma atitor drumuri in lung si-n lat (~15k km in 6 luni), mi-am format o parere, parerea mea, bineinteles :) si am tras citeva concluzii (personale):

1. Caucioacele Continental sint tot un fel de Montane. Nu te poti increde in ele :(

2. Uleiul Texaco 5w40 sintetic e mult mai naspa decat Mobilul 10w40 semi !!! Motorul mi se pare mult mai zgomotos. Motiv pt care am de gind sa ma duc sa-l schimb urgent desi nu are decat vreo 3000 km :( Vrea cineva ulei second-hand? :lol:

3. Matizul e o masina pe care poti pune baza! Indiferent ca e drum lung, 12-13 ore aproape fara oprire, ori 3 km dimineatza si 3 seara, nu zice nici pis!!!

Parerea mea!

Cam aici se opresc calatoriile pe drumuri kosovare, cel putin pt moment. Multumim pt atentie, La revedere! :)