Jump to content
Sign in to follow this  
ileana

Barbatii La Volan

Recommended Posts

deschid topicul ptr membre..luati-va inima in dinti si postati parerea voastra despre barbatii la volan..sunt cocosi atotstiutori sau gentelmani ingaduitori?..coordoneaza ei mai bine decat femeia informatia intre creier si sistemul motric, precum ne spunea un preadistins sofer?..ce au in plus fata de noi? de ce detin suprematia in acest domeniu?

Share this post


Link to post

femeile daca se suie :lavolan: de cele mai multe ori ajung b-(

 

degeaba le facem :-@ ca tot  <img src= S"> sau :uff: ne dam jos din masinete

 

doar glumeam si eu

Share this post


Link to post

mare dreptate ai..

cand conduce pretena...  <img src= S">

well.. [-O<

se intelege ce si cum...

Share this post


Link to post

Pai hai sa improspatez un pic threadul cu ceva date tehnice.

 

S-a stabilit stiintific (n-am link, nu ma impuscati) ca femeile iau deciziile cu alta parte a creierului decat barbatii (nesurprinzator). Femeile lasa mai mult din sentimente sa joace un rol in decizie decat barbatii.

 

Un studiu a aratat ca in cazul in care un pieton aflat la jumatatea trecerii observa o masina care nu pare sa poata frana, deciziile sunt statistic diferite. Majoritatea femeilor lasa teama sa decida si se opresc, luand-o inapoi unde era sigur. Majoritatea barbatilor grabesc pasul, incercand sa ajunga in partea cealalta.

 

Acum nu ca ar fi rau in oricare fel (nu luam in discutie faptul ca trebuie sa opresti ca sa poti sa o iei inapoi). Dar diferenta de procesare a informatiei face persoanele de sex opus mai putin previzibile in reactii. (de unde si eterna problema a intelesului)

 

Am observat pe pielea mea ca soferii (ei) se enerveaza mai putin cand cineva se baga in depasire decat daca semnalizeaza si nu depasesc (sau se razgandesc). Eu, personal, am inceput sa ma obisnuiesc. Daca apuc sa vad ca partenerul de trafic este soferita incep sa ma astept la alte reactii decat cele "normale". Daca nu vad mai mai surprind.

 

Tot o parere personala, mi se pare ca proportia de pericole la volan este similara, chiar daca usor in defavoarea soferitelor. Doar ca noi fiind mai multi, desi gresim, suntem previzibili unii pentru ceilalti.

 

Cine stie, daca marea majoritate a soferilor ar fi femei, poate noi am fi aia care ne-am lua comentariile. Sau nu :tongue:

Share this post


Link to post
S-a stabilit stiintific (n-am link, nu ma impuscati) ca femeile iau deciziile cu alta parte a creierului decat barbatii (nesurprinzator). Femeile lasa mai mult din sentimente sa joace un rol in decizie decat barbatii.

Unde draqu s-a stabilit "stiintific" treaba asta ? Femeile conduc la fel ca barbatii. Uneori chiar mai bine.

Share this post


Link to post

Un barbat care vb la mobil conduce la fel ca o femeie :dizzy:

Share this post


Link to post

Un barbat care conduce (in timp ce vorbeste) la mobil, in timp ce fumeaza si bea niste suc conduce mai bine decat o femeie.

 

Nu e vorba ca nu vor ... doar ca nu pot. Spun asta dupa ce vad zilnic cum parcheaza femeile care vin la cumparaturi, in zona unde stau, si dupa ce-am vazut o domnisoara chinuindu-se sa scoata masina din parcare (si nu era o manevra dificila); nu s-a descurcat nici cu ghidaje din 3 directii (3 indivizi care o dirijau), pana la urma a trecut unul din ei la volan si-a scos masina.

 

Noroc ca s-a inventat Matizul, nu are portbagaj si capota, deci e mai usor de parcat in coordonate absolute > :)

 

 

 

BTW, ati observat ce-a spus ileana in primul mesaj: "PENTRU MEMBRE". Deci toti, suntem offfffftopic bore.gif asteptam membrele !

Share this post


Link to post

Pana sa posteze membrele ... femeile nu prea le au cu partea tehnica - desi in principiu pare simplu de condus (mai ales ca acum masinile au si servo-directie) - de regula pt o femeie nu este la fel de simplu de condus ca pt un barbat - de ce ? Dumnezeu stie ...

Bineinteles ca exista si exceptii (am cunoscut cazuri) - dar cum exceptia intareste regula ... :)

Edited by dinoc

Share this post


Link to post
Femeile conduc la fel ca barbatii. Uneori chiar mai bine.

 

Cred ca incurci mai bine/mai rau cu "diferit". Nu tot ce e diferit poate fi categorisit ca "mai bine" sau "mai rau". Dar ca e diferit, poti fi sigur:

 

"Although women have been found to be more stressed in general"

http://www.soc.hawaii.edu/leonj/459s99/thompson/report3.html

 

"The conclusion, then, must be that at least some of the variation between the sexes in the context of risk-taking and sensation-seeking is accounted for by variations in levels of testosterone[...]."

 

"It is clear from the evidence that substantial differences between the sexes exist [...] These express themselves in driving behaviour as much as they do in other areas of life."

 

"[...] in known differences between the sexes in terms of visual-spatial and language abilities – see, for example, Blum (1997), Kimura (1999), Sapolsky (1999)."

 

"We agree with the conclusion of the Department of Gender and Women’s Health at the World Health Organisation. The department has called for recognition of the fundamental differences between men and women drivers and the development of gender-differentiated policies in relevant areas. In the UK, motor insurance underwriting takes such gender-differentiation into account to ensure each gender effectively pays for its own class of claims at different ages."

http://www.sirc.org/publik/driving.pdf

 

Documentatie stive. Desi e greu de gasit ceva informativ, majoritatea sunt pagini de militare impotriva opresiunii. Bleah.

 

As fi vrut sa caut ceva care sa sustina mai exact postul anterior dar am "rafinat" "diferentele in luarea deciziei intr barbati si femei" pe la 800.000 hits. Poate o sa reiau .

 

Plus, chiar daca am fi de acord, ce facem noi doi impotriva lor? (un citat favorit, nu o directie reala).

 

In fine, ceva-ceva despre structura creierului si luarea deciziei:

 

"Women have been repeatedly shown to excel in language and tasks that involve manual dexterity and perpetual speed such as visually identifying matching items. Men appear to have an advantage in tasks requiring quantitative and reasoning abilities and excel in math as well as science"

http://serendip.brynmawr.edu/bb/neuro/neur...eb2/asingh.html

 

Majoritatea articolelor sustin diferente minime in stilul de condus. Ceea ce am zis si eu. Tot ele sustin diferentele de abordare. Tot ce am zis si eu.

Share this post


Link to post
Unde draqu s-a stabilit "stiintific" treaba asta ? Femeile conduc la fel ca barbatii. Uneori chiar mai bine.

 

Sa ii spui asta tipei cu Matiz rosu care se incapataneaza in fiecare zi sa faca stanga semnalizand la dreapta, pe Dr. Felix. Am incercat chiar sa o intreb de ce face asta si mi-a arat ca asculta cu inelul de pe degetul din mijloc.

 

BTW, ati observat ce-a spus ileana in primul mesaj: "PENTRU MEMBRE". Deci toti, suntem offfffftopic ... asteptam membrele !

 

Pai cu memebrele se posteaza!!!

Share this post


Link to post

@Stef: Nu e cam lung cursul tau? Ce trebe sa stie atat de mult? Trebe redus cursul la max 5 lectii > :) .

 

Ex: O colega blonda are un 307, a umblat toata iarna cu parbrizul mizerabil de nu vedeai nimic in fata pt ca s-a ars siguranta de la spalatorul de la spalatorul de parbriz. > :)

Share this post


Link to post

Eu cunosc 2 femei care conduc brici. Doar 2... Dar conduc mult peste 75% dintre barbati. Si, culmea, ambele sunt blonde. Nu vopsite, blonde. Dar numai 2... Mai stiu una in NASCAR (tot blonda!!!), le mai stiu pe fetele noastre care alearga in CNR (anul trecut erau pe un Ford Fiesta), tot blonde, si mai e tanti de la emisiunea 5th Gear (tot blonda!!!) care e campioana la nu stiu ce clasa si are licenta de pilot de curse atat auto cat si la barci de viteza.

 

Concluzie: toate sunt blonde, dar sunt putine...

 

Later edit: mai e una, tot blonda: conducea in trecut un 368 (autobuz ce leaga Drumul Taberei de alte zone) de ziceai ca e la curse! Cine a prins-o in perioada 88-90 o tine minte sigur: parul valvoi, iarna se imbraca cu manusi de o culoare, fularul de alta si caciula de alta, ziceai ca e steagul vreunei tari africane.

Share this post


Link to post

Concluzie: blondele de care zici sunt chiar exceptiile care ne intaresc... regula.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Ai dreptate 200%!!! Nu pot sa pun pozele tuturor celor descrise mai sus, dar pun unele dintre ele:

 

Shawna Robinson (NASCAR):

2005vass.jpglasvegas.jpg

 

Carmen Berghea / Gabriela De Reu (CNR 2004):

PIC_0083.jpg

 

Vicki Butler-Henderson (5th gear):

2280049.jpg

 

Dar avem si alte exemple de participante la raliu:

 

Nicoleta Luciu:

nicoleta_luciu_800x600.jpg

Share this post


Link to post
Mai stiu una in NASCAR (tot blonda!!!), le mai stiu pe fetele noastre care alearga in CNR

 

E si o fata care alearga la moto (a fost in Motolife). Exceptiile confirma regula :P

Share this post


Link to post

Si eu merg cu nevasta-mea la volan in masina doar cand sunt obosit...da obosit rauuuuuuu :heavydrinker: :heavydrinker: In alte conditii niet , no , nexam , la ( nu in araba) , etc.De aia i-am luat si Matizul , sa nu-mi faca mie praf masina ! :D

Share this post


Link to post

da rau esti ma uit in profil tu ai kalos full si ea matiz chel :P

Share this post


Link to post

Lasa ca poate fi mai rau: eu aveam Dacie si i-am luat Kalos full. L-a bulit in a doua saptamana de folosire (intr-adevar deloc grav) si de atunci nici nu vrea sa mai auda de el si se multumeste cu Dacia.

Share this post


Link to post

ce va mai place sa va bagati in topicurile deschise pentru 'membre'.... mari carcotashi mai sunteti

ntz ntz ntz

 

cateva sfaturi pentru voi: claxonul nu se foloseste numai pentru atentionarea blondelor de pe marginea soselei cu privire la 'cat de tare' este soferul si masina lui(denota cat de 'paysan' este)

 

si 2) dupa intorsul capului spre aceleasi blonde dragalase de care aminteam mai sus, incercati sa reveniti in timp util cu privirea inainte, nu d'alta da' poate in fatza aveti o soferita care pune frana brusc....(in timp ce-si retusa machiajul se gandea ca n-ar strica ca fraierul din spate sa-i repare masina pe asigurarea lui)

 

=D>

Share this post


Link to post
ce va mai place sa va bagati in topicurile deschise pentru 'membre'.... mari carcotashi mai sunteti

ntz ntz ntz

2.6 Se interzice şi se sancţionează conform punctului 6.1 introducerea mesajelor care conţin:

(...)

- text scris folosind limbaj IRC

 

cateva sfaturi pentru voi: claxonul nu se foloseste numai pentru atentionarea blondelor de pe marginea soselei cu privire la 'cat de tare' este soferul si masina lui(denota cat de 'paysan' este)

1. numai anumite claxoane pot atrage atentia (asa cum am eu :> )

2. 'paysan'? :o asta cred ca e cun cuvant japonez: Pay San :-? (ţăran se scrie altfel)

 

si 2) dupa intorsul capului spre aceleasi blonde dragalase de care aminteam mai sus, incercati sa reveniti in timp util cu privirea inainte, nu d'alta da' poate in fatza aveti o soferita care pune frana brusc....(in timp ce-si retusa machiajul se gandea ca n-ar strica ca fraierul din spate sa-i repare masina pe asigurarea lui)

Tac, pentru ca o sa ziceti ca fac remarci rautacioase apropos de blonde...  <img src= )">

Share this post


Link to post

Cica titlul topicului : "Barbati la Volan" si cu exceptia mesajului dat de buburuza, citesc numai despre cum se comporta femeile la volan ! I'm shocked ! :shock: Schimbati repede titlul topicului... :>

 

Pai daca e sa vorbim de cum se prezinta femeile la volan, mai umplem 5 pagini, sa va mai zic si de nevasta-mea...? cine stie unde ajungem  <img src= S">

Share this post


Link to post

Mai degraba in "Barbati la tastatura", ca vezi in ce hal ne-am aberat ;)

Share this post


Link to post

nu inteleg de unde atata placere in a ironiza femeia la volan..aveati alt topic deschis ptr batjocoreli d-astea http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=2766 ..s-a auzit pe undeva o voce ca sunteti :o fftopic: dar n-a avut nici unul dintre capii forumului, curaj sa va opreasca...

cand am deschis topic, intentia mea a fost alta...sa inviorez ceva membre ptr voi...ca va plangeati ca suntem putine..ati dat cu mucii-n fasole...mai vedeti voi membre active la pastele cailor...cu asa tratatie, sa tot postezi p-aci, femeie fiind..nu mai vorbesc de venit la intalniri...

ma las pagubasa...puteti continua linistiti discutiile incepute, ca vad ca aveti inspiratie la scornit regulamente...poate vi-l si breveteaza cineva...uniti cele 2 topicicuri, sa nu ametiti postand si aici si acolo..

Edited by ileana

Share this post


Link to post

Hai n-o lua asa in tragic... a fost fun, recunoaste!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...