Jump to content
Sign in to follow this  
lauriciu

Probleme La Pornire De Cand A Venit Caldura

Recommended Posts

De cand s-a incalzit vremea serios afara, am o mare problema, masina nu mai porneste cum pornea iarna. Toata iarna a pornit la sfer de cheie, nu imi venea sa cred, insa cum a inceput sa se incalzeasca a inceput sa imi faca figuri. Initial am crezut ca este contactul, pe care l-am schimbat, insa fara nici un rezultat.

Ce am observat este ca seara cand este mai frig sau daca a plouat asara, masina porneste la fel ca iarna, instant. Ma gandesc ca poate fi vreun senzor de temperatura??Oricum ceva legat de caldura de afara.Unde sa caut si ce?

 

am uitat sa va spun, dupa ce porneste, pe evacuare miroase ingrozitor a benzina, ca si cum as avea o carpa imbibata in benzina in toba finala.NU am apucat sa vad cat consuma. totusi indiferent daca motorul este rece sau cald, la pornire, aproape de fiecare data miroase a benzina, este atat de puternic incat intra in masina si cu geamul inchis, mai ales daca dau cu spatele atunci cand intorc masina.

Share this post


Link to post

Din ce an e masina si cati km are?

Cred ca este vorba de injectoare.Acestea nu mai inchid bine si scapa benzina in cilindri cand motorul este oprit.La rece nu e sesizabila aceasta problema pentru ca e nevoie de amestec bogat dar la cald motorul se ineaca.Incearca sa pornesti la cald cu pedala de acceleratie apasata la maxim pentru a porni mai repede.

Mergi la un service pentru diagnosticare si eventual schimbarea injectoarelor.

Share this post


Link to post

intreb si eu... filtrul de benzina si de aer in ce stare sunt? ar putea fi cauza...

Share this post


Link to post

scuze de intarziere, am avut si eu ceva probleme si nu prea am avut timp.intradevar daca tin acceleratia apasata,nu neaparat la maxim, porneste mai bine, dar tot miroase a benzina, uneori dupa ce o pornesc daca o turez un pic, imi scoate si fum, banuiesc ca este de la benzina nearsa.Masina este din '95, am aproape 177.000, nu consuma gram de ulei, din schimb in schimb raman cu 750grame ulei.Am sa ma duc zilele astea la service sa o scaneze sa vedem ce poate fi.

Am sa va tin la curent.

 

P.S. Filtrul de are este schimbat de maxim 1000km, cel de benzina schimbat si ala dar am uitat la cati km, nu are mai mult de 5000.

Share this post


Link to post

Simptomele indica clar ca sant injectoarele care nu mai inchid bine.

Pina ajungi in service sfatul meu este sa slabesti busonul de cate ori stationezi cu masina sa iasa presiunea din rezervor.

Share this post


Link to post

Sub rezervor este o supapa de aerisire gaze. Teoretic e de culoare verde vezi ca e cam greu de umblat acolo e pe langa punte pe undeva. Scoate-o si vezi sa nu fie infundat capatul care de in afara (evacuare). Ai grija sa nu o pui invers !

Share this post


Link to post

ok am sa mai slabesc busonul si am sa ma uit si maine dupa supapa aia.sper sa am si timp sa ajung la service pt scanare, multam pt sfaturi

Share this post


Link to post

lauriciu@ Nu mai cauta nici o supapa pe sub rezervor.Exista dar nu are rolul decit al unui dop la cielo.Tipul acesta de rezervor a mai fost folosit pe alte modele GM cu alt tip de alimentare si retur al benzinei.

Share this post


Link to post

OK fost azi la service, am un injector care nu functioneste cum trebuie, daca ii scot mufa din cap motorul la relanti merge mult mai bine, cum bag mufa la loc, merge urat. celelalte sunt ok. Cel de acolo, mi-a zis sa ma duc maine dimineata, acuma erau ocupati, sa imi curete injectorul, cica cu ultrasunete???operatia costa 125.000, nu e mult, dar sunt curios are vreun efect curatirea asta??Injectoarele le-am mai curatat odata, de atunci nu am mai avut probleme. Si inca ceva stie careva daca injectoarele de Kadet se potrivesc la cielo?? Am un amic venit din germania, are 4injectoare noi-noute, la 1mil toate 4.Unul de cielo in magazin este una bucata milion saptesute mii lei.

Share this post


Link to post

Verifica sa nu vina tensiune tot timpul la inejctorul ala si deaia sa faca asa.Posibil sa ai un scurtcircuit la el si sa vina tensiune tot timpul . Alt aspect este faptul ca nu se murdareste numai unul.Problemele la tine se datoreaza inecarii motorului cu benzina in timpul stationarii.Trebuie data rampa de inejctoare jos si pusa sub presiune pe o durata de 1-2 ore si vazut daca sant mai multe care nu mai inchid.

Cat despre injectoarele de opel e ca si cum ai pune o roata mai mare sau mai mica fata de celelalte.Daca le-ai pune pe toate ar fi alta treaba.

Share this post


Link to post

Tocmai ca vreau sa le pun pe toate 4, dar intrebarea este daca se potrivesc in locul astora de acum???

Share this post


Link to post

Depinde pe ce motor au fost.

Share this post


Link to post

Ele au fost noi noute, cumparate din Germania, aduse in tara de catre amicul asta al meu pt un kadet, insa dupa ce a venit in tara, a tinut masina inca 2saptamani dupa care a vandut-o. Injectoarele au mers pe masina 2saptamani. Au fost date jos, puse in cutiile lor inapoi si abandonate intr-o debara. Deci se merita??Cred ca era kadet gsi, oricum motorizare pe benzina, nu stiu sigur daca gsi.

Share this post


Link to post

Probabil e vorba de un motor 1,8 sau 2 l.Ai sonda lambda sau potentiometru CO2?

Share this post


Link to post

sonda lambda nu stiu sigur, insa am sigur potentiometrul ala co2, daca este ala cu capacel galben de langa filtrul de aer.

Share this post


Link to post

Atunci pune injectoarele acelea daca se potrivesc.Daca eventual creste consumul sau nu mai trage se poate regla din acel potentiometru.

Share this post


Link to post

Putet sa-mi spuneti si mie unde este acest service cu doar 125000 de lei per injector. Sunt foarte interesat am cam aceleasi simptome

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Share this post


Link to post

Am rezolvat-o, am pus injectoarele de kadet si merge perfect, pleaca la instant, trage foarte bine.

 

@dino eu sunt din ploiesti, acolo se pot curata injectoare cu ultrasunete la 125.000 dar am dat banii degeaba X( nici un rezultat.

Share this post


Link to post

Multumim pentru sfaturi si te mai asteptam :P

  • Thanks 1

Share this post


Link to post

DRagi prieteni sunt bolnav, nu mai pot  <img src= ("> :aoleo: dupa ce am schimbat injectoarele, am postat ca ele merg de minune. Am fost la service, am un amic acolo, am bagat masina pe scaner, aveam timpul de injectie 3.7-3.8 destul de mare pt un cielo, l-am adus la 2.9-3.0 din care reiese un consum super pt cielo.

Se pare ca nu a iesit. Am iesit la un consum de 13.8. Cum am testat, am mers pana am ramas fara benzina, am pus 5l si am mers 36km, numai in oras, ieri si azi cu AC pornit. Nu am mers foarte mult daca in 2zile am facut doar 36km. Insa in seara asta am ramas fara benzina, :wallbanger: ma asteptam sa fac macar 50km, sa iasa un 10%, dar vise spulberate.

Acum intrebarea mea este cat sa imi consume in plus AC??

Problema este ca injectoarele de kadet au o singura gaurica, este mai mare, deci banuiesc ca da si mai multa benzina, insa pe scaner la relanti totul era ok. La 2000-2500 aveam timpul de injectie 2.8-2.9 deci si mai mic decat la relanti. Ce se intampla?

Astia 36 km i-am parcus in oras, mers batraneste, de grija consumului, vroiam sa scot un consum cat mai mic dar degeaba. Ma intreb cat imi lua daca ii dadeam talpa?

Share this post


Link to post

Injectoarele sant de motor 1,8l sau 2 l deci au debitul mai mare decit cele de cielo.

Trebuie scazuta durata de injectie pe la 2-2,1 ms sau reglat amestecul pe un analizor de gaze.

Share this post


Link to post

Hmm, voi incerca si asta, chiar maine dimineata, zici tu 2-2.1? Ok asa am sa fac, va tin la curent.

 

Am uitat sa va zic, in ziua cand am schimbat injectoarele, dimineata cand am plecat sa le iau, am dat la cheie si la finala a bubuit puternic, parca a aruncat cineva o petarda. Banuiesc ca din cauza benzinei excesive, nu?

 

@ovi: si daca nici asa nu reusesc ce naiba ii mai fac? cumpar injectoare de cielo??

Cam cat consuma in plus AC?

Edited by lauriciu

Share this post


Link to post

Cauta un service daewoo care face si inspectii ITP.Inginerii de la statie stiu exact cum sa regleze.Pe tester nu iti iese din prima si e nevoie de mai multe incercari si calcule la consum.

Share this post


Link to post

sa ma interesez, insa nu stiu ce service daewoo in ploiesti are si ITP :scarpin:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...