Jump to content
Sign in to follow this  
CT11NBA

Flash+claxon

Recommended Posts

Am vazut intr-un matiz la cineva ca atunci knd claxona facea si flahuri fara sa atinga comutatorul de lumini. Banuiesc ca e o modificare in circuitul electric. Are cineva idee cam cum se face? Cat ar fi de complicat? Ce costuri implica?

Share this post


Link to post

Ai vazut "intr-un" sau "la un" Matiz chestia asta?

Si ar mai fi cate ceva: cu ce "faza" ai vrea sa-ti dea flash-urile ziua? Dar noaptea?

Ia gandeste-te te rog la toate variantele si zi-ne si noua cum crezi ca ar fi mai bine.

Share this post


Link to post

Faza e vazuta intr-un matiz...Ideea e ca ziua nu stiu cam cat de utila e, dar noaptea in mod cert e super utila, dupa parerea mea. Cred ca ar veni ca o completare la claxon, pentru ca nu intotdeauna ce se aude se si vede (pe mine m-a botzit unu care iesea cu spatele de pe trotuar dintre masini in strada si mi-a explicat ca nu si-a dat seama de unde se aude). Ideal ar fi sa se aprinda faza lunga ca lumina de flash (cam cum e in mod normal flashul pe care il obtii dak tragi putzin de maneta de la faruri) pentru ca noaptea cel mai des o folosesti pe cea scurta. Ideea e ca atunci cand totusi folosesti faza lunga, ar fi beton sa mearga sa se comute intre faza lunga si faza scurta cand claxonezi...

Voi ce ziceti? Complicat rau, nu?

Share this post


Link to post

Proasta idee.Asta imi aduce aminte de copilarie...la mine la bloc venea un nene cu o bascula care avea claxonul legat cu semnalizarea...ce mandru era. Si este cam tiganie.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Nu e chiar complicat si poate e chiar util :-? Ba chiar ar fi util un buton de facut semn cu farurile (eu si acum mai dau cateodata de maneta de la stergator cand vreau sa fac chestia asta).

Si nici nu cred ca poate cineva sa zica ca ai umblat la sistemul de lumini (oare?)

Mda, buna tema.

Hai intai sa o mai discutam ca sa stabilim ce optiuni avem.

Intre timp poate cineva topicul pe la Electronica (poate nu va fi nimic electronic, dar daca tot sau dus acolo stropitorile, merg si niste claxoane cu flash-uri).

Deci optiunile/specificatiile ar fi asa:

- actionare cuplata cu claxonul sau/si actionare independenta

- actionare cat tii mana pe buton sau numai click si ea face un timp sau numar de ori

- daca farurile nu sunt aprinse sau e aprinsa doar pozitia, atunci sa faca din faza lunga sau scurta

- daca farurile sunt aprinse, atunci sa comute lung/scurt (alta varianta nu prea vad aici)

 

Totusi nu m-am lamurit cu "intr-un Matiz". Avea farurile inauntru?

In ceea ce priveste tigania, de data asta nu prea sunt de acord. E dovedit ca atat semnalele sonore, cat si cele luminoase sunt utile pentru avertizari diverse. Evident ca pentru scopul propus al claxonului, "avertizarea" cu "avariile" nu cred ca e tocmai utila si atunci s-ar putea numi tiganie (desi omul a avut intentie buna, cred...).

Daca cuplam constatarea asta cu faptul ca omul trebuie sa fie cat mai putin distras de comenzile pe care trebuie sa le dea (nu-i mare lucru sa faci clipa-clipa-clipa din maneta de lumini, dar pe mine ma cam enerveaza manevra asta) avem suficiente motive sa ne "scoatem" (adica sa distingem o idee buna de o... tiganie, sorry).

Si de fapt, domnul dreachiu, mataluta nu ai facut niciodata semn cu farurile si sa-l si claxonexi pe ala care nu mai vrea sa plece odata de la stop din fata ta?

Evident orice comentarii pro/contra sunt binevenite (la subiect sa fie)

Share this post


Link to post

Am facut semn cu farurile, am si claxonat. Dar poate fi deranjant.Mai ales noaptea...nu sunt de acord dar fiecare face ce vrea. E prea greu sa dai flash-uri si sa claxonezi? Prea multe deodata??? :-?

Share this post


Link to post

Mie nu mi se pare utila pentru ca atunci cand claxonezi la stop daca nu vrei sa te iei la bataie cu ala din fata claxonezi tare ca si cum l-ai injura dupa care scoti capu pe geam si te uiti in spate sa vezi "care claxoneaza si nu are rabdare" :) ) asa daca se aprind farurile de prinde! b-(

Share this post


Link to post

Nu vad utilitatea ideii tale.

E chiar asa de greu sa claxonezi si sa dai flash-uri in acelasi timp?

Sunt situatii in care vrei sa claxonezi fara sa dai flash-uri. Atunci ce te faci?

Iar daca dai drumul la stergatoare atunci cand vrei sa dai flash-uri cred ca e bine sa mai treci o data pe la scoala de soferi.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Multam, Silviu. Chiar nu reuseam sa-mi aduc aminte unde am invatat chestia asta cu datul de flashuri. Cre'ca trebuie neaparat sa-mi fac un drum pe la ei. Ai vreo recomandare, vreo scoala babana? A, si era sa uit, nu e ideea mea. Eu doar o bramburesc cat se poate!

 

@Soran: dom'le eu am barba si sunt mai fioros, abia astept unul sa sara la bataie!

 

Dracusor, ideea initiala era pe dos: claxonezi si dai si flashuri, invers nu se aplica.

In fond, daca claxonezi ziua (in multe locuri cica nu e voie) nu pot face prea mult rau farurile. Iar daca vrei sa faci semne noaptea, apesi tot pe claxon, doar daca nu vrei sa trezesti pe cineva.

Parerea mea de pana acum e ca daca e cuplat claxonul cu flash, nu strica in nici o imprejurare (exceptandu-i pe cei ce se tem de malaci), iar uneori e util.

Share this post


Link to post

Mey eu zic ca nu are rost sa ne certam daca e util sau nu sau daca e tiganie sau nu.Sunt pareri personale.

Mie unul mi se pare mai mult dekt util, nu ca ar fi greu sa fac mai multe lucruri odat, dar la repezeala ai de ales: flash sau claxon.

Imi plac variantele oferite de abramburel (interesant ar fi sa fie un singur click si 3 flashuri).

Ideea e in felul urmator: suntem sau nu in stare sa facem asa ceva?

Share this post


Link to post

Doomnu' (de pe la mare?!), nu ne certam domnule.

Orice e posibil. Dar ca sa aiba si rost, trebuie sa ajungem la concluzia daca are si cum. Cel putin eu am "pretentia" asta. Vezi tu, daca nu eram asa "pretentios", nu aflam de la tine ca ti-ar place sa faca bip-bip-bip si flici-flici-flici simultan. Asa ca mai indura putin (cel putin pe mine). Poate iese ceva. Ori vrei sa si ai chestia pe masina azi?

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Ce misto era la Oltcit! Aveai flashurile in capul butoiashului, in dreapta, claxonul in capul butoiasului sting! apasai in acelasi timp pe ambele, ca si cum i-ai da cuiva doua peste urechi si voila! Caxon si flash in acelasi timp.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Da, coane, ce vremuri (ce stie copiii astia, pai de-acolo mi se trage cu dat drumul la stergatoare cand dau flash). Unde mai pui ca avea volanul ala misto de-l tineai cu picioarele, si-i "dadeai" la palme, maaama, ce placere!

Share this post


Link to post

mataluta nu ai facut niciodata semn cu farurile si sa-l si claxonexi pe ala care nu mai vrea sa plece odata de la stop din fata ta?

 

Urata treaba doooomnu' abram burel!!! In tarile civilizate pe unde am umblat nu prea se face asa ceva. O singura data am patit asa ceva in Franta cand am stat mai mult la un semafor si surpriza... era un roman. Sa fie un obicei in Uniunea Europeana sau sa fie de la civilizatie...

Share this post


Link to post

mai, eu sunt cam confuz. de obicei, cand unu da sa iasa de pe trotuar, se dau flashuri in sensul de "hai treci, moshule, ca te las". daca il claxonezi ca sa nu iasa, ala vede flashurile, zice "bun, ma lasa" si poc!

Share this post


Link to post

Dragos, tata, ce intamplare, bag seama ca al' de adormise la stop era tot roman. Ce sa-i faci, d-ale noastre. Si drumul pana la civilizatie s-ar ptea sa fie strajuit de claxoane si flash-uri. Ai vazut pe la noi, sau pe afara, filme documentare de epoca cu masini care se claxonau in draci, mai de placere, mai de nevoie? Daca nu cauta, ca e instructiv. Undeva prin zona aia suntem noi (nici chiar asa, dar nici departe)

Mda, ticolino, ai dreptate. D-aia ziceam de discutii, optiuni, etc. Cu toate astea, ceea ce zici tu e relativ. Am vazut flash-uri foloste in situatii de care zici cu ambele semnificatii. Cred ca semnificatia nu rezulta decat in corelare cu viteza pe care vezi ca o are "amabilul". La fel si cu claxonul: vezi o tipa intr-un Citroen C3 care baga botul in strada, tu incetinesti politicos, dar bagi de seama ca tipa tocmai da sa-si scoata rujul din geanta si atunci ca sa te simti bine ii tragi un bip scurt si ii faci semn "pofititi". Si aici, semnalul depinde de context si viteza are un rol decisiv in interpretare. Eu nu m-as baza prea tare pe nici unul din semnalele astea cu "schepsis". Uite, pana si semnul :) >- are o groaza de interpretari.

Share this post


Link to post

Stiti de ce batzul de stergatoare este pus in dreapta? Daca ar fi pus cel de lumini in aceeasi parte exista pericolul ca pasagerul beat din dreapta sa il atinga si sa le stinga ;)

Share this post


Link to post

:o fftopic: Asa ca scoate capul pe geam si da de batul care E in dreapta. Are asa sanse sa se racoreasca. Dar cum unele produse de spalat geamurile au in ele alcool... :heavydrinkers:

Share this post


Link to post

@senna: nope, nu de aia. e pus acolo pentru ca e pus pe acelasi bat cu semanlizarea ( toate semnalele luminoase la un loc) si e foarte logic sa fie acolo. cum ai retrograda treapta de viteza si ai pune semnal in acelasi timp daca ar fi pe stanga? sau la ce ai renunta? ai lua viraj in a 4-a, a 5-a, sau nu ai pune semnal? la masinile cu volan pe dreapta semnalizarea+farurile sunt pe partea dreapta!

 

:o fftopic: ati obs ca dispunerea treptelor e la fel, chiar daca volanul e pe dreapta? ei dau a 1-a cum dam noi a 5-a. eu asa am vazut pe un Vauxhall

Share this post


Link to post

:o fftopic: N-am observat, ca inca n-am ajuns la gradul asta de tuning.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

mai e mult pana departe. daca inchidere centralizata si flash+claxon se considera tunning...pai o modicare de chip, e ceva extraterestru!

 

P.S. sa ma scuzati daca v-am enervat cumva

Edited by danmoise

Share this post


Link to post

Doamne fereste, n-ai enervat pe nimeni. Chestia cu tuningul indepartat se referea la mutarea volanului de pe stanga pe dreapta. Cat priveste chip-ul, stai sa-l vezi pe dale.

Nota: Tuning inseamna, in contextul auto, a face niste modificari pentru mai bine. Asta in principal din doua perspective: estetic si functional. Cea functionala se refera de regula la motor (de unde si chestia cu chip-ul, recunosc). Cu toate astea, daca o masina nu are in gama de accesorii/optiuni o anumita functionalitate, cred ca prin extinedere putem numi tuning si adaugarea ei. Chiar pe un forum binecunoscut, cu rezonante mai autohtone, ca sa se scape de interpretarile elitiste, au schimbat din "tuning" in "imbunatatiri". Evident, fiecare are parerea lui.

Share this post


Link to post

am observat si eu chestia cu "imbunatatiri". dar da-i incolo, aia n-au masini care pot fi tunate =)) . la ei se numeste "imbunatatire". si pe buna dreptate: isi lua unu prelungiri din vitan pentru bari si repede posteaza: "dacia 1300 tunarita".

Edited by danmoise

Share this post


Link to post

Dragi tovarasi si pretini,

 

Trece timpu`, vine vara si eu tot nu pot sa clantzonez fomeile si in acelasi timp sa le luminez calea catre monstrul meu 4x1.5 (ce bine era daca era 4x8?! :P ).

 

Chiar nu se gaseste nimeni sa ma ajute si pe mine cu o solutie oarecare. Nu de alta, dar daca bag eu nasul sub bord e posibil sa ma apuce dracii cand o sa vad cata matzaraie e pe acolo si doamne-fereste cine stie ce chip-tuning ii trag la biata masina daca mai pun si mana printre ele!

 

Toata lumea sa traiasca in liniste si pace!!!

 

:mrgreen:

Share this post


Link to post

Daca pentru asta iti trebuia subiect separat aici... sorry, se inchide!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...