Jump to content
Sign in to follow this  
mike_mocy

Ticozaurul- - Daewoo Tico Sx

Recommended Posts

Salut colegi forumisti, de ieri am intrat si eu in posesia unui daewoo tico dinj 2000. Din pacate nu am putut sa ma bucur de el deoarece nu are itp si asigurare. Masina arata cat de cat ok, are mici puncte de rugina, imteriorul este impecabil deoarece proprietarii anteriori au fost numai femei, are carte service pana la 100000 de km, in prezent avand aproape 130000. Principalele lucruri pe care trebuie sa le fac sunt: schimburile de ulei motor si cutie, cel de motor nu a fost schimat de cel putin 2 ani, filtre si sa-i sudez esapamentul. Atasez mai jos o poza cu mica bestie. V-as ruga daca stiti sa-mi recomandati un magazin de piese pentru tico ieftine si de origine din bucuresti. Va multumesc si la mai multi kilometri!!

post-23156-0-16551900-1345616240_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Mi-am rezolvat o parte din probleme, i-am facut asigurare si itp, i-am schimbat uleiul si toate filtrele cu exceptia celui de ulei caruia nu i-am dat de cap si nu l-am putut schimba si i-am sudat si toba. Ce ma nemultumeste este ca are un trepidat la relanti si mi se pare ca merge cam neregulat sau poate fi din cauza ca motorul este in trei pistoane si nu sunt eu obisnuit. As vrea sa ma intalnesc cu vreunul dintre voi care are un tico in perfecta stare si sa le comparam sa situ ce sa-i mai fac, reglez, schimb...Se baga cineva?

Share this post


Link to post

Mai bine suna-l pe doctorul de fiare Pepinno :D . Vezi ca are topic dedicat la bursa si f multi s-au declarat multumiti dupa vizita la el.

 

Mersul neregulat poate aparea din multe cauze de la probleme electrice la probleme de carburatie etc.

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Mersi pentru sfat, ii voi face o vizita, momentan am vazut ca este in concediu.

Share this post


Link to post

Ieri ticozaurulul a primit instalatie de gaz, insa nu prea sunt incantat pentru ca-mi sta turata la relanti si-mi porneste foarte des electroventilatorul in trafic, iar daca ii micsorez relantiul nu mai mege rotund. Cei de la gaz mi-au zis ca am probleme cu o fisa sau o bujie.Astept sa le inlocuiesc sa vad daca se imbunatateste ceva...

Share this post


Link to post

Astazi am schimbat uleiul din cutie ca mi se parea ca se aude un huruit...mare noroc am avut ca nu mi s-au spart pinioanele, s-au scurs cred ca 100 de ml de ulei.

Share this post


Link to post

Am si eu o nelamurire...in portbagaj pe partea drepta am un cablu cu o mufa...de la ce e?

Share this post


Link to post

Sigur vreo improvizatie, din fabrica nu poate fi. Pune si tu poze.

 

Tico + GPL = free ride. :lavolan:

Share this post


Link to post

Am aflat, era de la al treilea stop pe frana.Intre timp i-am facut consumul si mi-a iesit in jur de 8.2 in bucuresti, iar in exterior (Bucuresti-Siriu-Braila) plus vreo 50 de kilometri prin oras 6 l/100 de km.Sunt multumit, tinand cont ca am avut si de urcat si am si cauciucuri de iarma si mai fura ai alea un pic la consum.Urmatoarea investitie pompa electrica de benzina de damas.

Incerc sa atasez o poza, dar imi prind urechile...poate ma ajuta cineva

Edited by mike_mocy

Share this post


Link to post

Astazi a primit antigel nou,am dat radiatorul jos,l-am spala bine,apoi am umplut instalatia de racire cu apa si am lasat motorul sa mearga pana a pornit elecroventilatorul,apa a iesit destul de curata.Apoi am pus doi litri de antigel si restul apa.Mi-am mai pus si buzzer pentru lunini aprinse,dar mi se pare foarte deranjant deoarece suna foarte tare.Voi incerca sa cumpar altul cu o sonerie mai prietenoasa sau adaptez vreuna de la vreo jucarie sau in ultima faza renunt la el

Share this post


Link to post

voi incerca si asta poate il pacalesc.Concureaza la intensitate cu claxonul :) )))

Share this post


Link to post

Am incercat cu banda izolatoare,tot tare se aude.As vrea sa pun sub bord cate o banda cu leduri care sa se aprinda cand deschid usa,minusul il iau de la contactorul de la usa,iar plusul ar trebui de la plafoniera,dar nu stiu pe unde sa trag firul sa nu se vada...din alta parte de unde al putea sa-l iau.

Share this post


Link to post

De la panoul de sigurante cel mai probabil.

Share this post


Link to post

Daca nu te prinzi din ce scrie pe capacul cutiei de sigurante, iei un creion de tensiune sau un voltametru si masori. Sau intrebi pe topicul dedicat Tico de la probleme tehnice :)

Share this post


Link to post

Mai bine pui DRL. Cu 100 ron si nitica indemanare scapi de multe probleme.

Share this post


Link to post

Am vazut ca Abramburel a confectionat asa ceva...imi spui care este rolul lor exact si la ce folosesc ca nu am inteles,

Share this post


Link to post

Farurile se aprind (atunci cand pornesti motorul) la intensitate scazuta, atat cat trebuie pentru a rula legal, fara a deranja ceilalti participanti la trafic. Cand opresti motorul, se sting, scapi de grija lor. Nu o data le-am uitat aprinse si apoi a trebuit sa incarc bateria...

Am la Tico, nu-i mare lucru sa adaptezi asa ceva. Pe langa modulul DRL, iti mai trebuie si doua relee.

Edited by BZN

Share this post


Link to post

Mersi pentru informatii.De unde se poate pocura asa ceva sau se poate face singur acasa?

Share this post


Link to post

Eu l-am luat de la cineva de pe un alt forum, m-a costat in jur de 80 lei. Releele cam 15 lei, cativa ”papuci” inca vreo 5... Cablul electric l-am gasit prin casa. :)

 

Incearca la userul ”hellcat”, poate se potriveste si modulul lui. Daca nu, in timp te pot ajuta eu. Numai sa nu fie graba, cel de la care l-am luat eu, nu are mereu disponibil modulul respectiv.

Share this post


Link to post

Salut baieti!Am si eu o problema mi-a sarit clema care tine usita de la torpedou si dupa doau ore de chinuit tot nu am reusit sa o pun la loc asa ca am lipit-o cu banda izolatoare.Tind sa cred ca-mi mai lipseste ceva...Va rog sa va uitati la voi cum vine si din ce e compus sistemul de inchidere ca sa-i dau si eu de cap.Multumesc!

Share this post


Link to post

Pune intrebarea pe topicul dedicat problemelor la Tico, acolo vor veni mai repede raspunsurile ;)

Share this post


Link to post

Este o singura clema metalica, o tabla...atat...se pune usor la loc...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...