Jump to content
Sign in to follow this  
florin stefanache

Variatia Turatiei

Recommended Posts

Salut,

Am un lacetti de 1,6 benzina din 2006 si mi s-a intamplat o data stand la semafor la relanti sa imi creasca turatia de la 800r/min la 1000r si apoi de alte doua ori sa scada de la 800r la aprox 600 r/ min pentru 1-2 secunde.

Ce se intampla, ar trebui sa ma ingrijoreze? Tin sa precizez ca la ultima revizie (in urma cu 8000 km) mi sa spus ca trebuie sa schimb bujiile la urmatoarea revizie.

Si inca o problema am avut pierderi de ulei pe la garnitura de capac culbutori. Am schimbat-o si nu mai curge dar, unul din suruburile cu care este prinsa galeria (cel din dreptul jojei de ulei) se umezeste cu ulei. Putin ulei apare si in partea superioare a galeriei. Am verificat peste tot joja inchide bine, nu sare ulei, nu stiu de unde? Mecanicul a spus ca nici el nu-si da seama ca acel surub nu raspunde prin blocul motor. Plus ca pe la galerie ies gaze nu ulei.

Are cineva un raspuns la problemele mele?

Share this post


Link to post

Pt variatia turatiei pot fi mai multe cauze, de la fise/bujii pana la partea de admisie. Daca a facut o data, nu merita bagata in seama, este posibil sa fi pornit tu un consumator de genul dezaburire sau pur si simplu sa fi avut un gunoi in benzina etc. Daca va continua sa faca si in alte cazuri, incepe prin a curata clapeta de acceleratie si galeria de admisie, apoi verifica cu un multimetru fisele de bujii si distanta intre electrozii bujiilor. Astea ar fi interventiile care nu costa nimic.

 

Daca nu ai sigilat bine garnitura cu silicon rezistent la temperatura este foarte posibil sa mai scape si sa ajunga pe surub.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...