Jump to content
Sign in to follow this  
gin

Problema Motor

Recommended Posts

Salutare!.In primul rand as dori sa salut pe toata lumea de pe acest forum. De curand sunt posesorul unui Matiz din 2003 si am o mare problema cu masina :merge foarte bine pana se incalzeste motorul;in momentul cand e cald se opreste din senin in momentul mersului in mijlocul drumului :wallbanger: .Daca il las cam 2-3 ore porneste la sfert si merge iarasi pana se in

incalzeste... :( .daca cineva s-a lovit de problema il rog frumos sa ma ajute. :osanale: .(daca nu e foarte grav sa nu merg neaparat la service ca nu stau foarte ''roz'' cu banii).MULTUMESC!!

Share this post


Link to post

Ai un matiz din 2003 deci cel mai probabil ai delco DAC cu electrodul central la capacul delco facut din grafit. Ala in timp se uzeaza si masina va ajunge la un moment dat sa porneasca doar cand are chef, deci verifica capacul delco. Nu te speria, se scoate usor daca dai la o parte carcasa filtrului de aer (sau daca ai maini de koreean poti incerca si fara a scoate carcasa filtrului). Capacul are doua suruburi plasate pe diagonala si o sa ai nevoie de o surubelnita cruce foarte scurta. Verifica daca electrodul central nu este mancat si daca cei trei laterali sunt intregi sau sunt si ei gauriti.

De asemenea daca interiorul capacului se prezinta bine, indreapta-ti atentia si spre bobina de inductie, mai ales daca iti mai face uneori si figuri la pornire la rece.

Ca idee, un capac de delco DAC este circa 18 lei si daca iti iei unul nu ar strica sa iei si un ruptor (partea care se roteste de sub capac, aia insa nu mai stiu cat este...succes.

Edited by raven84

Share this post


Link to post

Posteaza la Probleme motor matiz. Foloseste functia data viitoare

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...