Jump to content
Sign in to follow this  
nicolaev

Pareri Va Rog

Recommended Posts

Astazi am spalat masina la o statie Petrom si dupa ce am scos-o de acolo am observat ca am vreo 20-30 de punctulete albe pe capota. Am crezut initial ca e sarita vopseaua dar am vazut ca exista si cateva punctulete din astea si pe parbriz. Cele de pe geam s-au dus intr-un final dar greu ( am frecat cu o carpa de ma dureau buricele degetelor) dar cele de pe tabla nu vor cu nici un pret sa dispara de acolo. E posibil sa fie ceara uscata? Ati avut experiente de acest gen? Va rog sa-mi da-ti niste sfaturi ca sunt inestetice rau. Multumesc.

Share this post


Link to post

nu cumva ai parcat-o pe sub un geam la care se zugravea?

Share this post


Link to post

Am si eu asa ceva. Mie mi-au sarit stropi cu sapun de la alta masina care era spalata si s-au uscat la soare. Nu-ti imaginezi ce greu le-am scos. Am frecat de mi-au sarit ochii! :mda:

Share this post


Link to post

Sigur nu este sapun pentru ca dupa ce au prespalat-o au clatit-o f. bine si dupa aia au bagat-o la periile alea pe care cand le vad ca pornesc spre masina mi se face inima mica. :"> Odata si odata tot o sa se blocheze mecanismele alea si o sa iasa o frumusete de decapotabila din spalatorie, dar una din aia faina fara parbriz.  <img src= (">

Share this post


Link to post

Ar putea fi indepartat cu ceva mai adecvat chimic, daca sti ce a fost.

Daca nu, cu putin smirghel f.f.fin (2000), cu muuuulta grija si pe urma polish abraziv si pe urma polish de luciu.

Eu mi-am scos asa un "Negativ" mare scris cu sprayul cu vopsea.

Totusi, nu ti-as recomanda s-o faci singur daca nu ai mai umblat vreodata cu smirghel pe masina.

Share this post


Link to post

Nu ar merge o polişare ?

Din cate stiu eu se ia un strat ff. subtire de vopsea, si probabil dispar si petele acelea.

Share this post


Link to post

Am avut si eu, au vopsit niste cretini un stalp langa mine cu un var ceva, ataca vopseaua. Daca le diluezi iti raman puncte mici in vopsea, nu albe, ce-i drept.

 

Nasol este ca de la soare, praf, etc, incepe usor sa crape. N-am urmarit complet evolutia, pentru ca am vopsit capota (nelegat de puncte).

 

De iesit n-a iesit cu:

 

* Spalat

* Benzina/motorina

* Acetona/diluant

* Polish GS ( e 7-800.000 sticla) (le ia doar pe alea f.f.f. mici care oricum nu le vezi de la mai mult de 10 cm)

 

Le-am frecat cu sarg si am dizlocuit cateva cu motorina, dar n-aveam nici o sansa sa le scot asa. Aveam minim 40-50 de buc si am scos 3-4 in 3 ore de frecat.

 

Eu am vopsit-o. Nu stiu ce sa zic exact. Ce pot sa-ti zic este ca toate cele enuntate mai sus ataca vopseaua daca sunt folosite prelungit. La fel cu frecatul. Daca nu sunt mari, mai bine lasa-le.

 

Dar sa ai grija daca o vopsesti sa iti prepare BINE capota inainte. BINE. Daca ramane unu sub vopsea, o sa iti faca niste modele ciudate pe vopsea. Cam ca lacul care se crapa. Ceva gen model de scoica.

 

Daca ar fi sa aleg pe vopseaua mea, le-as lasa acolo. Nu sunt PE, ci partial IN vopsea. Nu cred ca se pot "curata" (daca ai ce am avut eu).

 

P.S.

"E posibil sa fie ceara uscata". Ceara iese cu o carpa uscata, moale in maxim 4-5 miscari fara efort mare. Eu imi fac ceara manual pe masina.

Edited by Ndi

Share this post


Link to post

Ai umblat printr-un oras unde exista industrie bazata pe prelucrarea sarii?

Daca da asta e explicatia!

Asa am patit si eu in Ocna Mures.

Share this post


Link to post

Am avut si eu pe spoiler in stinga fatza, da' nu le-am dat mare importantza. Totusi , cind am vazut ca nu se iau la spalat, m-am dus si le-am râcâit! Pareau ca si cum ar fi fost var (d-aia am si pomenit de zugraveala mai sus).

Share this post


Link to post

Acum o saptamana am atins destul de bine un stalp din ala care delimiteaza locul de parcare si mi-am infundat aripa stg. fata iar vopseaua a fost destul de dusa. Am fost cu ea la reprezentanta la Bacau, mi-au reparat aripa (tinichigerie + vopsit), dar de abia acum am realizat ca in sectia de vopsitorie era un zugrav care repara ceva pe la tencuiala halei. Cred ca au sarit niste stropi de mortar sau altceva care i-am remarcat abia dupa ce am spalat masina. Asta cred ca e sursa acelor puncte dar nici azi nu am reusit sa le indepartez (dar nici nu pot spune ca am insistat prea mult #-o . Oricum va multumesc pentru sfaturile voastre dar cred ca o las asa ca sa nu-i fac altele belele. Bafta.

Share this post


Link to post
Am fost cu ea la reprezentanta la Bacau, mi-au reparat aripa (tinichigerie + vopsit), dar de abia acum am realizat ca in sectia de vopsitorie era un zugrav care repara ceva pe la tencuiala halei. Cred ca au sarit niste stropi de mortar sau altceva

 

Ce sectie de vopsitorie au aia acolo?????

:wallbanger:

presupun ca de cuptor de uscare nici nu poate fi vorba... :o

Share this post


Link to post

Am fost ieri la service-ul respectiv si l-am intrebat pe marele meserias de unde au parut acele puncte. A spus ca mai mult ca sigur sunt de la gazele care apar in procesul de vopsire. Se iau intr-adevar cu o bucata foarte rigida de cauciuc (scula aia cu care intind ei chitul pe tabla). Service-ul este chiar al reprezentantei Daewoo in Bacau unde se comercializeaza masinile si se asigura service-ul la masinile in garantie. Au si cuptor dar care nu incalzeste mai mult de 60 grade fiind putin defect :"> (am inteles ca 70 grade ar fi temp. optima de uscare). Oricum bine ca se duc. O sa incerc intr-o zi cu soare sa le scot. Bafta

Share this post


Link to post

In functie de vopsea, volumul cuptorului, suprafata si volumul piesei vopsite, etc etc etc, temperaturile din cuptor variaza intre 40 si 100+. Spre exemplu piesele care au si plastic sau cauciuc se baga la 40. Fierul mort la mai mult.

 

In fine, ce gaze? Cand au vopsit prima oara? Sau cand ai avut masina in service? Mie mi-au aparut pe vopsea de ... 9 ani. Sau poate am alte puncte. Si chiar asa, daca erau de la gaze, se mai luau cu racleta?

 

In fine, eu nu-s meserias ... sau aveam alte puncte.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...