Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Unde Sa Merg In Jurul Bucurestiului,

Recommended Posts

Gata, am rezolvat-o. Am luat o Astra in Drive-test. Azi dimineata am predat masinuta, dupa 2 zile si 400km de testare intensiva. In primul rand nota 20 pentru Di-Bas! De la primul telefon pana la predarea masinii, profesionalism la maxim! Am fost preluat telefonic la scurt timp dupa inscrierea pe site de consultantul de vanzari Dana Dichisan (le-am cerut voie sa dau si nume) care efectiv s-a straduit sa faca totul ca la carte, si a reusit! Mai mult, a reusit sa castige un viitor client (eram eu aproape convins dar acum sunt foarte convins si sper ca in viitorul cel mai apropiat sa ma sui in propria Astra H).

 

Sa incep: sambata dimineata am pornit la drum cu Astra H 1.6Twinport, 105CP, 150Nm, echipare Enjoy cu mici extras-uri (volan din piele cu comenzi pentru partea de audio, jante de aliaj, scaune cu reglaj lombar si reglajul inclinarii, discuri de frana pe spate, Radio/CD cu MP3, pachet lumini interioare, cotiera fata, bancheta spate rabatabila 40/20/40, covorase, spatiu de depozitare sub mocheta din portbagaj, de fapt Enjoy Plus Pack cu cateva chestii in plus). Am uitat sa resetez computerul de bord la plecarea de la Di-Bas, dar pana acasa au fost doar 5km, deci ii scoatem din calcul. Drive-test-ul a insumat 395km din momentul resetarii. In Bucuresti am mers cam 70km, pe tot felul de strazi. Apoi am avut un drum de aproximativ 160km x 2 in zona Curtea de Arges, deci autostrada + drumuri normale si serpentine. In Bucuresti recunosc ca am un stil nu prea economic de condus... Imi place sa aud motorul cum lucreaza, deci nu am menajat-o deloc. Pe autostrada la dus media a fost cam de 130-140, iar la intors 140-150, cu maxim la dus un pic peste 180km/h (3 adulti, 1 copil si ceva bagaje), maxim dat de mine, nu de ea. Prima senzatie a fost clar cea de siguranta. Astra e cu aproape 40cm mai scurta ca Espero dar, culmea, e mai grea cu 30kg! Si asta s-a simtit la stabilitate. Tot la stabilitate au contribuit clar rotile de 16, cu pneuri Bridgestone Turanza 205/55R16 91H. Priza perfecta indiferent de consistenta drumului. Mai mult, am avut chiar si niste "saritoare" la drum dar masina a stat lipita de asfalt, nu mi-a dat o secunda senzatia de nesiguranta! Pe serpentine am cam stresat-o dar, cel putin ei, i-a placut (pasagerilor nu prea...). Inca o chestie care mi-a placut: am putut merge la deal (ma rog, nu chiar si la serpentinele abrupte!) cu a 5-a! Iar pe autostrada, tot intr-a 5-a, de la 120km/h mai avea vana sa se infiga! E adevarat, la 4500rpm e cam zgomotos motorul dar cu un CD bun cu MP3-uri oldies s-a rezolvat problema, cele 7 boxe acoperind admirabil sunetul de afara. Am uitat un amanunt destul de esential: 90% din drum s-a facut cu aerul conditionat pornit. Si alt amanunt esential: consumul mediu a fost de 8.2l/100km. In conditiile in care am mers total neeconomic, mie mi se pare foarte OK.

 

Despre interior, aproape numai de bine. Zic aproape pentru ca m-au necajit comenzile aerului conditionat, mai exact rotita care seteaza pe unde sa sufle aerul... Fiind foarte in stanga jos pe consola centrala nu puteam vedea simbolurile din partea dreapta a butonului decat daca ma aplecam... Apoi, comenzile de pe consola sunt cam neprietenoase (la inceput) si necesita clar citirea manualului de utilizare cu mare atentie. Dar ne-am imprietenit pana la urma, si mai ales cu ajutorul comenzilor de pe volan, un "must have".

 

Farurile au fost standard (adica fara xenon) dar au luminat fara probleme. Claxonul m-a distrat un pic, fiind varianta "mono" e un pic pitzigaiat, clar eu voi opta pentru unul bi-tonal...

 

Portbagajul pare mic dar nu este, la cei 380litri ai lui. In plus, daca se rabateaza bancheta se poate ajunge la aproape 1200litri.

 

Cutia de viteze mi s-a parut la inceput ciudata, avand o cursa scurta si precisa, dar apoi mi-am dat seama ca este exact pe gustul meu. Franele excelente! A trebuit in multe cazuri sa stau cu ochii in retrovizor sa nu intre in mine cel din spate...

 

Ar mai fi multe de zis, concluziile pentru mine sunt clare: voi lua cat de curand un Opel Astra H de la Di-Bas. E adevarat, intr-o echipare un pic mai de top (Cosmo cu cateva extras-uri).

 

Disclaimer: daca cineva considera acest mesaj ca fiind publicitar, il anunt ca nu am rude si nu lucrez la Di-Bas, dar am tinut sa precizez numele dealer-ului si al consultantului deoarece am vazut multe pareri negative despre alti dealeri. Iata ca se poate, chiar si in Romania!

post-65-1118054925_thumb.jpg

post-65-1118054946_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Este super Opel Astra H ! Dar esti sigur ca vrei sa te arunci intr-unul fara sa mai consideri si alte optiuni? Din cate am inteles eu " www.clubopel.com " , nici un dealer Opel nu prea te trateaza bine! Vezi si tu un test drive cu noul Ford Focus sau bineinteles Megane 2 Sedan ( e mai ieftin decat Astra H ).. si poate te razgandesti :) Daca nu , sper ca ne bagi si noua mai multe impresii despre Astra cand ti-o cumperi , si mai multe poze!

Share this post


Link to post

Citeste mai sus, am fost tratat super!!! Apoi, noul Focus nu-mi place, si frantuzoaica nu vreau. A, si imi place Opel... Plus ca asa-zisele drive-teste care se fac pe la noi, cele de cativa km, nu au cum sa-ti faca o idee despre o masina... Pe cand un test de 400km...

Share this post


Link to post
Cum zice titlul, am nevoie de o locatie frumoasa pentru un week-end in Iunie, dar sa nu depaseasca 150km de Bucuresti... Aveti idei? Thanx anticipat!

salve  <img src= "> .poti merge la padurea pustnicul,manast.pasarea,manast. cernica,snagov...sau chiar parcul peste lacul pantelimon... :banana:

Share this post


Link to post

VIPER , am inteles ca te-au tratat bine la test drive , dar eu ma refeream la service :P

Share this post


Link to post

Nu stiu de ce toata lumea pleaca din start cu gandul de service... Eu plec cu ideea ca nu voi avea nevoie de service decat pentru chestii uzuale. In fine, mai intai sa iau masina, mai vedem dupa.

Share this post


Link to post

Nu vorbeam de probleme ci de felul in care esti TRATAT la service , chiar si pentru acele chestii uzuale. So..cand o iei? :)

Share this post


Link to post

Am convingerea ca ma vor trata la fel. De luat, sper cat de curand... Dar dureaza macar 1-2 luni din momentul in care dai comanda pana vine masina, mai ales ca o sa pun o tona de optionale...

Share this post


Link to post

Ca tot a dat caldurica, mai stie cineva cum mai este pe la cernica? Vreau sa iesim la o padurice dar parca nu la baneasa. Unde mai stiti dar sa fie (mai) linistit. Vorba lui Toma Caragiu din "operatiunea monstrul" (filmul meu de capatai): noi am venit aici sa ne deconectam...  <img src= )">

Share this post


Link to post

O să am câteva zile musafir un tânăr din Noua-Zeelandă. Ce credeţi că ar merita vizitat?

Share this post


Link to post

Bran - Moeciu, Giurgiu - port, Brasov, Litoral - Vama Veche, Delta...

Share this post


Link to post

Mai Alx e cam greu sa-l dai pe asta din Noua Zeelanda pe spate ..Litoral au si ei munti au si ei..Puii mei cred ca i-as arata Peles - Bv - Sighisopara si bisericile sasesti fortificate...Vezi ca poate prideti si festivalul medieval ...Cazare musai la Casa Wagnetr ..Sa-l impresionezi !!! :banana:

Share this post


Link to post

De Peles tocmai vroiam sa scriu si eu...eventual un drum pe Valea Oltului...

Share this post


Link to post
O să am câteva zile musafir un tânăr din Noua-Zeelandă. Ce credeţi că ar merita vizitat?

Cat de tanar e tanarul?! :D Oltenita, casa parinteasca Ion Iliescu :D

Share this post


Link to post

28 ani :)

Share this post


Link to post

Prea tanar pentru asa senzatii. Du-l la bisericile sasesti !

Share this post


Link to post

vă mulţumesc pt sugestii :) :)

Share this post


Link to post

Pleci din Bucuresti, rabdare pe A1, faci Transfagarasanul, Sibiu (sa ii arati si un oras frumos) si de acolo... pe unde vrei. Valea Oltului e interesanta si ea. :)

Share this post


Link to post

Musafirului meu până la urmă i-am arătat ce am putut într-o singură zi din Bucureşti (Muzeul Satului, centrul vechi), şi l-am dus în Ardeal. Am vizitat Peleşul, cetatea de la Bran, salina din Praid, Sovata, Lacu Roşu, Cheile Bicazului... a fost încântat, a promis că revine la anul cu prietenii lui :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...