Jump to content
Sign in to follow this  
nino

Pornire Grea...

Recommended Posts

Nu stiu ce are...Daca acum, primavara, porneste la a 6-a cheie...ce fac la iarna?!

Am respectat procedura de pornire (astept amorsarea pompei de benzina-si amorseaza exact 2 sec), apas ambreiajul, dar trebuie sa dau una-doua sprituri sau trebuie accelerata continuu pana porneste...Am schimbat filtrul de benzina, bateria are 12 V (la rece!) si e de 55 Ah, n-am porniti alti consumatori, electromotorul invarteste...bujiile scanteieste (si ele noi...), uleiu' e de-o saptamana...Ce ar mai putea fi?

Astept opiniile voastre, ca la service ma mananca astia...  <img src= (">

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Curata IAC-ul si initializeaza-l dupa ce dai un reset la ECM.

Share this post


Link to post

E cam periculoasa procedura asta...am vazut pe forum...Pot sa-l curat fara demontare?...Desi nu cred ca are vre-un orificiu pe unde WD40 sa-si faca treaba...

Share this post


Link to post

Nu e periculoasa de nici un fel.Lucrezi cu grija si atentie si nu se intampla nimic.

Share this post


Link to post

Altecva ar mai putea fi? Sonda de oxigen, senzorul de temperatura (asta nici nu stiu pe unde e...o fi ala din tubul de la filtrul de aer...), valva EGR (asta nici nu stiu daca exista la Nubira I... :rolleyes: )...benzina proasta (Rompetrol), relee...sau mai rau, ECM-ul... In ce ordine sa le verific?

Share this post


Link to post

Fa ce ti-am zis mai sus,schimba si benzina si daca nu isi revine mergi la o scanare in service.Ce fel de ulei ai pus in motor?

 

P.S. Completeaza si locatia.

Share this post


Link to post

Castrol "..." 15W40 ca vine vara si s-a incadrat in buget...Bujii NGK ceva cu 11... Apropo, eu sunt de "blat" din Rm. Valcea si vin destul de des p-"acasa" (stau pe str. Dacia, langa cimitir 8-X :osanale: ...Poate tinem legatura si-i tragem un gratarel la Lotrisor, la cascada...

Edited by nino

Share this post


Link to post

Ai pus ulei prea gros.Trebuia 5W30 sau in cel mai rau caz daca motorul are peste 100k km merge pus 5W40.A inceput sa porneasca greu dupa ce ai schimbat uleiul?

Share this post


Link to post

Asa pornea si inainte de schimb...Masina am luat-o de 2 saptamani...de la Bucuresti...samsari, bineinteles. Are 51500 km (pe bord :thumbl: ), reali cam 130000 (dupa constatare la un service meserias, da' fara scannere...). Motorasul merge bine dupa spusele celui de la service, prin comparatie cu Nubira I CDX cu 67000 km reali (masina lu' unchiu-meu..).

Share this post


Link to post

Se pare ca nu era chiar un service meserias :thumbl: .La schimbul de ulei se curata si IAC-ul obligatoriu.

Share this post


Link to post

Pot sa-ti spun ca au invartit ceva p-acolo...da sefu' lor (il cunosc bine) nu si-a bagat "manutele" si l-a lasat p-un pustan care mi-a omarat bateria 3 ore pt. ca inversase 2 fise la bujii si Nubirica n-o mai lua din loc...Atunci i-am facut si curatarea injectoarelor (cu nu stiu ce aparat si o solutie-as fi vrut eu cu ultrasunete, dar dupa cum spuneai, service-ul nu e foarte dotat, da' e meserias...ca ma lasa o sapt-doua cu banii :"> )...

Share this post


Link to post

Daca nu te descurci cu resetul ECM si stergerea IAC-ului o rezolvam cand treci pe la valcea.

P.S. Nu uita ca iti trebuie si codul de la RCS dupa scoaterea bornei la baterie.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...