Jump to content

Masina Cu Nr. Vechi

aztec

Recommended Posts

masina cu nr. vechi

vreau sa cumpar o masina ce are numere vechi (gen 1-B-1213x) si de aici apar o serie de complicatii ce daca ati putea sa le lamuresc ar fi util.

1. masina este pe numele unei persoane decedate, fiul neavand actele de succesiune. cat costa toata complicatia asta (succesiunea)?

2. nu cred ca are cartea de identitate, cum se face si ceine o face. se poate cumpara si fara si sa o frac eu la rar?

3. sa spunem ca o cumpar asa cum este, si mai cumpar una cu acte ok. cum se face recarosarea?

4. ce complicatii sant la cumpararea unei masini cu nr vechi, sa zicem ca nu are nici rar-ul, nici itp-ul( cum se fac daca nu mai poate circula)si cum pot eu sa rezolv astea daca acea persoana nu are timp.

multumesc daca puteti raspunde..

daac intereseaza pe cineva e vorba de un aro 10 din' 85 cu 15.000km la bord

Guest Mecmar
1. masina este pe numele unei persoane decedate, fiul neavand actele de succesiune. cat costa toata complicatia asta (succesiunea)?

2. nu cred ca are cartea de identitate, cum se face si ceine o face. se poate cumpara si fara si sa o frac eu la rar?

3. sa spunem ca o cumpar asa cum este, si mai cumpar una cu acte ok. cum se face recarosarea?

4. ce complicatii sant la cumpararea unei masini cu nr vechi, sa zicem ca nu are nici rar-ul, nici itp-ul( cum se fac daca nu mai poate circula)si cum pot eu sa rezolv astea daca acea persoana nu are timp.

Situatia este complicata in primul rand dat. faptului ca autoturismul este pe numele unei persoane care a decedat. Trebuie lamurita situatia succesiunii, se stabileste cui a revenit autoturismul si de acolo incepe discutia. In problema succesiunii sunt implicate sotia decedatului si copiii acestuia.

Autoturismul nu poate fi vandut LEGAL daca nu are carte de identitate. Politia nu accepta acest lucru si trebuie facuta de cel ce o are in proprietate, in acest caz de un urmas aflat in viata. Ea se face la R.A.R. Voluntari si o poti face si tu dar in numele persoanei care o detine in proprietate pe baza unei asa-zise delegatii.

In cazul in care o cumperi in aceasta situatie, autoturismul ramane in evidentele politiei rutiere ca apartinand persoanei ,,X'' si nu tie si nu vei putea face mai nimic chiar daca cumperi un alt autoturism pentru carosare. Ca sa poti recarosa un alt autoturism, gandeste-te ca iti trebuie seria caroseriei pe care tu ai cumparat-o fara acte legale, pentru a te folosi de ea.

Problema RAR-ului si a I.T.P.-ului nu este atat de intortocheata precum este cea a succesiunii si se pot rezolva relativ usor.

Cu ajutorul unei procuri intocmita la notariat poti rezolva multe dintre problemele existente in cazul in speta, cu o singura exceptie: succesiunea.