Jump to content
Sign in to follow this  
Leutzu

Alternatorul...

Recommended Posts

De ceva timp a inceput sa imi scartaie cureau de la alternator cum da de putina umezeala...ce vreau sa va intreb este daca strangerea curelei este o operatiune dificila. Stiu ca un prieten (cel cu Skoda 120L) a avut aceeasi problema si a avut nevoie de ranga sa impinga (sa tina cureaua stransa) alternatorul si bunicasu strangea suruburile. La tico este la fel de greu, pot sa o fac singur sau sa ma duc la un service?

Share this post


Link to post

Te descurci singur si nu e nevoie de mers in service.Daca cureaua este intinsa la maxim si la apasarea acesteia cu degetul exact la jumatatea distantei intre fulii se duce mai mult de 9mm aceaste se inlocuieste.

Share this post


Link to post

l-am strans azi...si parca face mai rau :) este posibil sa fie rulmentul de la alternator ?

O sa mai incerc maine o strangere, daca tot face ma duc la service...offf...alti bani alta distractie :(

Share this post


Link to post

Cati km ai cu acea curea?

Share this post


Link to post

Am avut si eu zgomote ciudate dinspre alternator si pana la urma am ajuns sa schimb rulmentii! Cauta totusi sa slabesti alternatorul demonteaza cureaua ,porneste motorul si iti vei da seama de unde provine zgomotul cu ocazia asta examinezi si cureaua. Eu ma-am chinuit ceva pe sub masina caci altfel nu ai pozitie,iti trebuie degete de pianist !!! Atentie la fire ! Succes! :) >-

Share this post


Link to post

pune niste apa pe curea si vezi daca mai face, daca da atunci sunt rulmentii, daca nu, e cureaua...

Share this post


Link to post

Sunt rulmentii...

Share this post


Link to post

Mie imi scartaie ca la balamuc cand e rece/umed(la schimbarea vitezelor sau in decelerare brusca), am fost in service si au zis ca trebuie sa dea cu un spray special pe ea dar nu aveau atunci. N-am mai avut timp sa mai trec dar daca ajung va comunic care e rezultatul. :thumbl:

Share this post


Link to post

Eu am strans ieri cureaua, iar in momentul in care a dat de putina apa...scartttttt...

Share this post


Link to post

eu zic sa o schimbi. la 100k cat costa...

Share this post


Link to post

Şi eu am schimbat cureaua cu pricina, la pachet cu cea de distribuţie, şi dacã eşti relativ începãtor NU îţi recomand sã umbli singur la ea - cu atît mai puţin la rulmenţii alternatorului.

 

Dar dacã te pricepi, GO FOR IT! :)

Share this post


Link to post

De schimbat nu ar fi mari probleme, mai ales ca tatal prietenei mele a fost mecanic sef si se pricepe si la tico (ii repara unui prieten de familie tico-ul ca o paranteza - masina ca aia nu am vazut in viata mea - arata groaznic dar merge superb). Cureaua am intrebat in service si se va schimba odata cu cea de distributie la 80k. Deci cam in 2-3 luni. O sa incerc sa merg cu aceasta curea de alternator pana cand zgomotul o sa apara si cand nu este umezeala deocamdata apare doar la balti mai maricele (cand ajunge apa la alternator intr-un fel sau altul ). Cat despre rulmentii alternatorului ( :) nici nu stiu unde se afla)...o sa-i schimb in service daca "tata socru" nu se pricepe. Acum...cu dumnezeu inainte..

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...