Jump to content
Sign in to follow this  
arp

Citroen Xsara

Recommended Posts

Unul original (kit de distributie) de la VW in jur 700 euro.

Nope...La un Passat 2.5 tdi(v6) cu 2 curele de distributie, cu manopera En-gros (motor longitudinal, se da tot botul jos) o revizie de 60k (nu la reprezentanta :rolleyes: ) ce a inclus schimbare kit distributie(Good-Year), placute fata/spate, filtru aer+polen, filtru motorina, ulei aral hightronic(full sintetic)+filtru ulei au costat in total circa 700eur.

Motorina la noi e destul de proasta dar nu chiar varza (cam la fel de proasta ca si benzina) si pot sa spun ca s-a ameliorat calitatea motorinei in ultimii ani (inainte scoteai un fum de nu era adevarat, acum cu motorina Luk merge f bine). Eu vorbesc din perspectiva omului care are masina diesel care a facut 100kkm in Romania (bine..e motor de 2.5 tdi de fiat, aproape indestructibil :mrgreen: ). Intradevar reviziile sunt putin mai scumpe la diesel dar se estimeaza ca costurile mai mari de achizitie se amortizeaza daca faci mai mult de 20kkm anual.

Acum nu trebuie sa te iei nici dupa ageamii care stau la piata si spun :,,Dom;le Passat/A6 1.9TDI nu consuma mai mult de 4.5%'', asta este aberatie. DAR oricum masinile diesel consuma mai putin cu vreo 2 l decat suratele pe benzina.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Eu zic sa mai faci odata calculele .Costurile carburantului pe km la un diesel sant egale cu cele ale unui benzinar cu gpl.O instalatie gpl de 400 euro se amortizeaza in 20 k km oare un motor diesel common rail care costa 1500 euro tot in 20k km se amortizeaza???Nu.Se va amortiza in 60-70k km si hopaaa!!!! trebuie schimbata distributia si iar o luam de la capat cu amortizarea.

Unde e domnilor dieselari castigul? :-?

Share this post


Link to post

Cuvantul cheie in prelegrea ta este GPL. Problema cu GPL-ul este ca nu prea se mai pastreaza garantia la masinile noi daca le pui GPL. Ceea ce spui tu legat de pret/km Benzina+GPL vs. Diesel este foarte adevarat dar daca nu ai GPL la benzina s-a cam stricat calculul. Aici se mai pune in calcul si faptul ca benzinarele care au GPL pierd pana la 30% din putere si pe gaz cand vezi un deal iti plangi de mila(pe serpentine/munte e naspa, concret Audi 80 2.0l pe GPL nu se putea tine dupa mine cu Matizul pe Transfagarasan, pe cand pe drum drept imi dadea o ceata de nu ma vedeam :P ) pe cand cu turbo dieselul e o placere.  <img src= ">

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Depinde cum reglezi GPL-ul. Daca il lasi mai liber, trege foarte bine, diferenta de 10% fata de benzina, merge betoon. Da si consuma 10-11 afara. (asta inseamna 180 de mii la suta).

Fi sigur ca daca unu are chef de liniute merge pe benzina.

Pe de alta parte eu nu tin cu ursu' (ca am GPL) da uite care-i faza cu el:

Iti ingreuiaza masina cu 50 de kile sau mai mult, ocupa loc in porbagaj, miros neplacut cateodata( te obisnuiesti cu timpu). partea nasoala e ca astea pe injectie se resimt dupa vreo 80k km, mai multi mecanici mi-au spus ca se duc injectoarele. Cred ca instalatiile alea de 800 de euro(cred ca si Lovato intra in categoria asta) nu fac problemele astea. Eu daca nu as fi avut GPL nu as fi pus instalatie de 400 de euro, ci de 800.

Share this post


Link to post

Instalatia de 800 de euro e pentru motoarele cu galeria de admisie din material plastic si sant sigur ca ai fi montat asa ceva pentru ca asa ti-a zis cineva nu pentru ca stii tu ca e mai buna.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Stiam ca astea cu injectie secventiala au instalatii scumpe (supernova, solenza) , da parca gasisem ca erau unele mai smechere si pentru astea cu injectie multipunct. Acu am vazut ca diferenta de bani la cielo std pana la std lpg e de 400 de euro, deci I guess you're right. :o fftopic:

Share this post


Link to post
Eu zic sa mai faci odata calculele .Costurile carburantului pe km la un diesel sant egale cu cele ale unui benzinar cu gpl.O instalatie gpl de 400 euro se amortizeaza in 20 k km oare un motor diesel common rail care costa 1500 euro tot in 20k km se amortizeaza???Nu.Se va amortiza in 60-70k km si hopaaa!!!! trebuie schimbata distributia si iar o luam de la capat cu amortizarea.

Unde e domnilor dieselari castigul?  :-?

 

Dupa calculele mele imi amortizez cei 1500euro in 2 ani ~ 40,000 km, iar schimbarea distributiei nu o sa ma coste mai mult decat la Kalos (dealerul a estimat revizia de 60mii km la Kalos la ~300 euro)...Iar de cei 1500euro am in plus climatizare automata, discuri spate (frane beton, cauciucuri Michelin 195, jenti aluminiu 15"), tinuta de drum net superioara Kalos (Citroen exceleaza la capitolul suspensie + punte spate autodirectionala) plus alte gadgeturi care fac viata mai placuta la bord...eu zic ca e o afacere buna...

Share this post


Link to post

cum e cu puntea spate autodirectionala?

si eu zic ca e afacere buna. nu stiu cat de buna/fiabila/samd e xsara dar cred ca e superioara kalosului.

Share this post


Link to post

In viraje stranse rotile din spate vireaza si ele in limitele a +/- 5 grade lucru care permite masinii sa se "lipeasca" de drum...

Share this post


Link to post

... :-? asta toamna a fost pe autovit un Xara 1,6L 2002 / 40.000km pe benzina la @-) 7000Euro cu toate dotarile climatronic , etc ,etc , mahon ... de mi'a cazut fatza ...

 

Dieselele din grupul PSA sint motoare , zic eu , peste VW , mult mai rafinate , vezi shi Ford ca si ei au pus umaru ' . ;)

Partea nashpa ca pina la urma mirosul de Diesel intra in habitaclu si miroshi ca un tractorist . :(

Share this post


Link to post

Toate ca toate, dar treaba asta cu mirosul e super tare :dizzy: ...De ce sa intre miros in masina? E dacie sa miroasa in portbagaj a benzina, ce naiba?

Cum miroase motorina, apropos? A parfum ieftin, nu-i asa? :P

Share this post


Link to post

Mirosul de diesel o sa-l simti si daca vei avea 7er (740d) si nu ai ce face. Cei care merg des, zilnic cu diesel nu simt acest miros pt ca s-au obisnuit. Oricum asta va fi cea mai mica problema a ta: mirosul.

 

etc ,etc , mahon ... de mi'a cazut fatza ...

 

Vrei sa spui plastic cu "tenta" de mahon, mahon nu ai sa gasesti nici la C5 (modelul de varf) de la Citroen, dar la Xsara.

Share this post


Link to post

uite ca m-ai facut curios, o sa incep sa adulmec mai bine prin masina de acum inainte...momentan ambi-purul nu ma lasa sa simt nimic..

Chestia cu imitatia de mahon nu mi-ar fi placut de loc (nici n-am vazut niciodata pe Xsara, dar din principiu nu-mi plac imitatiile din lemn)

Share this post


Link to post

Mahon nu gasesti decit la masinile de 30-40000 euro restul sant imitatii din material plastic.

Share this post


Link to post

Ma voi ma omorati cu mirosul de motorina. Uitativa prin masina poate aveti vreun filtru de motorina aruncat prin portbagaj si de acolo vine mirosul sau spalati banchetele, mochetele poate a fost asa ceva prin masina. La mine nici la Passat nici la Fiat nu am simtit niciodata miros de motorina in masina si daca stau bine sa ma gandesc miros de motorina nu am simtit decat acum multi ani in TV sau ARO. Nu se poate sa ai miros de motorina in masina, asta e imposibil la o masina de generatie noua. Am un miros f fin si pot sa spun cu mana pe inima ca nu simt nici un miros cand cobor/urc in Fiat din Matiz sau Reno. Singurul loc unde as putea simti mirosul de motorina este daca bag nasul in busonul de la rezervor sau in teava de espament :dizzy: . :scarpin:

Share this post


Link to post

Probabil crezi ca-mi arde sa bat campii. Spui ca ai Passat, fratele meu are Passat 1.9Tdi/130 si miroase la fel cum imi miroase mie in Bora (acum sa nu crezi ca mirosul este puternic, nu-l simti imediat insa hainele tale il simt daca petreci mult timp in masina). Explicatie nu am, dar am sa caut una logica si cum o aflu am sa te anunt.

Share this post


Link to post

Probabil ca asa este, o fi vreun canistra din aia de purjare a vaporilor din rezervor care functioneaza defectuos. Eu am avut Passat dar nu de 130cp ci de 150 cp(v6) si nu am simtit niciodata nimic(in afara de putoare din radiatorul de la AC care a trebuit curatat cu spray special ca mirosea groaznic). Totusi Fiatul Ducato nu are nici pe departe un motor diesel la fel de cizelat ca masinutele din generatiile noi si totusi nu am simtit mirosul de motorina :-? (nu prea folosesc ambipur si ar trebui sa se simta). O singura data am simtit miros de motorina(are un miros f puternic) pt ca soferul a schimbat filtrul de motorina si l-a pus in portbagaj pe cel vechi :wallbanger: . Din presul de portbagaj a iesit mirosul abia dupa vreo jumatate de an (spalat si lasat la aer), e foarte persistent deci de asta sustin ca e probail sa vi varsat o cantitate f mica de motorina prin masina(vreun mecanic neglijent a pus filtrul vechi aiurea, in masina sau portbagaj) si s-a scurs niste motorina din el. :scarpin:

Share this post


Link to post

Eu o suspectez pe sotia mea care atunci cand face plinul, lasa usa spate dreapta deschisa (acolo tine poseta) si vaporii de motorina intra in masina, ar fi o explicatie. Mirosul nu este ca la o distilerie adica sa deschizi usa si sa te izbeste in plin, daca mergi cu ea mai mult timp il simti vag - la inceput nici nu-i dadeam atentie pana sotia nu a inceput sa se planga ca ii miros hainele. Daca folosesc ambipur, diferite parfumuri... atunci se simte mai puternic mirosul de motorina (ciudatenie). Posibil sa fie si vre-un mecanic de vina - cum spui tu - mai ales ca nu am acces in service sa vad ce fac domnii mecanici. Oricum, sunt dezamagit de diesel, m-a luat valul cand am achizitionat masina - este si o moda sa iei diesel - pt un avantaj de 3l la 100km (care sa fim seriosi nu-i simti, sunt mai mult un factor psihologic) avem parte de zgomot, de trepidatii, de miros si de probleme din cauza motorinei proaste. Probabil noile diesel commonrail generatia 2-3 de la Bmw si Peugeot sunt mai evoluate dar eu sunt lecuit.

Share this post


Link to post

Ok, am luat Citroenul si am facut un drum lung prin tara : Pitesti- Sibiu - Deva- Arad - Timisoara:

- 500km, consum mediu 5.7%, viteza medie 80Km/h (drumul este foarte aglomerat cu camione si traverseaza multe orase/sate, am alergat foarte tare si sunt multumit de consum si de cum trage masina...sunt cel mai incantat de tinuta de drum si de stabilitate in curbe, sta lipita de asfalt...

ca minusuri: zgomot interior mai mare decat la Kalos, zdrangane la gropi, instalatie audio slaba... :(

 

In concluzie: am Citroen :thumbl:

Edited by arp

Share this post


Link to post
ca minusuri: zgomot interior mai mare decat la Kalos, zdrangane la gropi, instalatie audio slaba... :(

 

Felicitari si sa o stapanesti sanatos. Instalatia audio nu se poate numi o problema - se schimba, cu zgomotul interior te obisnuiesti, iar "zdranganitul" la gropi e standard pe masinile franceze. Atentie la motorina, nu te zgarcii si alimenteaz-o cu cea mai buna disponibila pe piata.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...