Jump to content
Sign in to follow this  
pankrator

Problema Cu Alarma

Recommended Posts

Am cumparat inchidere si alarma pentru ticolino si weekendul asta am incercat sal montez. Problema si este ca nu am reusit sa conectezi firul care merge la semnalizare. :wallbanger: ..nicicum nu se aprind becurile cand armez alarma. In rest merge ok.Daca stie cineva cum si unde trebuie legat firul al, atunci help me. Alarma este eaglemaster.

Share this post


Link to post

sau si eu cu presupusul...

cred ca undeva are o legatura cu avaria sau releul de avarie? , dar asteapta un raspuns competent

Share this post


Link to post

Scuze, am observat cu intarziere problema cu alarma.

Am inteles ca ai alarma Eaglemaster.

In cazul acesta, legatura pentru luminile de avarie se face conectand cablul ALB din cupla cea mai mare (cupla cu 12 cabluri) direct la conectorii luminilor de semnalizare stanga/dreapta, fiecare prin cate o dioda de 6A care sa reziste la 20V, conform schemei de instalare. Mai explicit, la capatul cablului alb legi anozii a doua diode, iar catozii pleaca fiecare catre semnalizare stanga si dreapta. Catodul diodei este marcat de obicei cu o linie colorata (alba de cele mai multe ori).

La alarma mea erau deja nontate pe cabluri diodele, si izolate.

Atasez schema de conectare.

Daca nu reusesti, continuam pe PM sau la tel.

Bafta si tine-ma la curent. :thumbl:

5100t_P5.jpeg

Edited by claz

Share this post


Link to post

mersi de informatii claz.

Si eu am cablul facut asa cum ai avut si tu la alarma.Dar intrebare mea este unde trebiue legate firele albe?Sa trag cablu la fiecare semnalizare sau cum?

Share this post


Link to post

Ai releul de semnalizare. Dupa releu se face selectarea stanga/dreapta cu ajutorul comutatorului de semnalizare.

Din comutatorul de semnalizare trebuie sa iasa doua cabluri (ies mai multe, dar numai doua ne intereseaza). Daca poti, ar fi bine sa folosesti o lampa de control cu un fir legat la masa, si un fir cu ac la capat.

Avand contactul pus, semnalizezi, si intepi pe rand (cu atentie, sa nu faci vreun scurt!) fiecare cablu care iese din comutatorul de semnalizare.

O sa identifici doua fire cu semnal, unul pentru stanga si unul pentru dreapta.

Fara sa sectionezi aceste doua fire, le desizolezi pe o portiune scurta (0,5 cm) si lipesti pe fiecare din ele firele care vin dinspre alarma (cu diodele aferente, catodul spre becuri, anodul spre alarma).

Iti recomand sa cositoresti legaturile. Nu uita sa izolezi foarte atent conexiunile!

Diodele au rolul de a pastra separat semnalul, asa incat, atunci cand semnalizezi, sa nu se aprinda ambele directii in acelasi timp.

Daca nu te descurci, o sa incerc sa fac o schema electrica de conectare.

Succes! :)

Edited by claz

Share this post


Link to post

mersi again pt. ajutor. O sa incerc maine sau poimaine si iti zic daca am reusit,numai sa se incalzeasca un pic vremea ca sunt - 15 grade in cluj!!

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Ieri dimineata (orele 07,00) am parcat masina si am conectat alarma. In jurul orelor 20,30 am coborat la autoturism, am apasat pe telecomanda ptr. dezarmare si constat ca usile nu se mai ,,deschid". Reiau procesul de dezarmare, acelasi rezultat. Ledul ce marcheaza o palpaire intermitenta era stins. Deschid usa de la sofer cu cheia, apas claxonul si constat o lipsa totala de curent. Bateria era DESCARCATA, insa mai avea un gram de energie cat sa-mi dau seama ca piuie extrem de incet.

Deschid capota de la motor, scot ,,+'' si inceteaza piuitul; conectez ,,+'', reincepe piuitul. Am fost nevoit sa intrerup alimentarea, cea care mai supravietuia si sa deconectez sirena care nu inceta sa piuie cu un glas din ce in ce mai scazut.

Motivele care au condus la o asemenea situatie nu le pot deslusi. Inclin sa cred ca masina a fost atinsa in mod intentionat de mai multe ori, alarma a declansat si nu s-a mai putut deconecta conform algoritmului ei de functionare, astfel intervenind fenomenul pe care l-am postat.

Idei, pareri despre ce s-ar fi putut intampla?

Share this post


Link to post

Incarca bateria si dupa montarea pe masina reseteaza alarma . Daca nu merge incearca la un specialist .

Succes

Share this post


Link to post

Eu cred ca ai uitat pozitiile aprinse.Alarma nu poate descarca bateria.

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

In momentul cand am intrat in autoturism, m-am uitat atent la consumatorii posibili: pozitie, faza scurta, plafoniera, casetofon nu aveam, usi deschise, portbagaj. Nici unul dintre aceste elemente nu erau active, de aici si marea mea nedumerire.

Am fost astazi la cel care a montat-o si mi-a explicat faptul ca alarma are un consum foarte mic atunci cand ea este armata. Exlicatia cea mai probabila ar fi aceea conform careia, autoturismul a avut ,,interventii" exterioare si alarma a declansat continuu pana cand ea a ramas in stadiul de blocare.

Ma gandesc acum la locatarii blocului care au avut un simt civic deosebit si nu au aruncat cu ghivece de flori pe masina.

Share this post


Link to post

Ma indoiesc ca putea alarma sa faca asa ceva... dar, chiar si daca ar fi asa si a sunat cateva ore, tu chiar nu auzi alarma?

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
chiar si daca ar fi asa si a sunat cateva ore, tu chiar nu auzi alarma?

 

NU, nu aveam aceasta posibilitate sa o aud intrucat autoturismul era parcat la o distanta de 100 m, de locul in care eu ma aflam. In situatia in care parchezi masina si te deplasezi la o distanta mai mare de locul parcarii, cum procedezi? Sau tot timpul trebuie sa-ti parchezi masina sub balcon ca sa auzi cand se declanseaza alarma?

Share this post


Link to post

Dupa ce incarci bateria recconecteaza alarma si masoara curentul consumat de alarma! Alarma in sine nu poate descarca bateria .cred ca s-a descarcat de la semnalizarile care se aprind o data cu alarma.semnalizari pe care ar fi trebuit sa le vezi noaptea!Alarma este una din cele scumpe?Aplouat ? Mie imi pornea din cauza micro-ului de la capota motor la care ajungea apa ! Suces !!!  <img src= ">

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
cred ca s-a descarcat de la semnalizarile care se aprind o data cu alarma.semnalizari pe care ar fi trebuit sa le vezi noaptea!Alarma este una din cele scumpe?Aplouat ?

 

Este prima data cand se intampla un asemenea fenomen, tocmai din aceasta cauza am ramas un pic surprins. Discutia cu cel care a montat-o a fost aceea ca alarma in modul de conectare armat NU poate descarca bateria ca urmare a consumului mic pe care il are. Nu a plouat, nici ger nu prea a fost.

Si eu cred la fel, ca s-a descarcat datorita semnalizarilor si a suntelui acustic. In momentul in care am intrat in habitaclu, se auzea un piuit extrem de slab, un motiv in plus sa cred ca a fost declansata alarma.

Nu este scumpa este un CMX 122, ceva asemanator modelului 22 SR. Acum vad ca nu mai sunt probleme.

Multumesc frumos!

Share this post


Link to post

Mergi in targ la vitan si te rezolva baietii imediat, stiu toate montajele/masinile pe dinafara.

Eu m-am chinuit si mi-am montat alarma si inchiderea in parcare, n-am reusit sa ma leg la semnalizare (mi-a fost teama sa nu fac vreo prostie), m-a rezolvat un baiat in 10 minute.

 

Daca nu e prea secret, unde ai pus in masina alarma?

La tico alarma e degeaba, toate firele de sub bord nu au nici un fel de protectie, pt. cineva care cunoaste e floare la ureche.

Eu mi-am pus alarma sa nu mai doarma pisicile pe masina iarna.

Share this post


Link to post
...  Si eu cred la fel, ca s-a descarcat datorita semnalizarilor si a suntelui acustic. In momentul in care am intrat in habitaclu, se auzea un piuit extrem de slab, un motiv in plus sa cred ca a fost declansata alarma...

 

Pai din moment ce ai intrat in masina cu cheia, eu mai degraba cred ca atunci s-a declansat! Nu cred ca a mers toata noaptea.

Taica-miu a patit asa (e drept, la Dacie), i-a intrat apa (e drept, plouase) si a facut un scurt, iar dimineatza bateria era moarta!

 

Incarc-o (bateria) si mergi la MM sa-ti traga o verificare.

 

Bafta!

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
Pai din moment ce ai intrat in masina cu cheia, eu mai degraba cred ca atunci s-a declansat! Nu cred ca a mers toata noaptea.

 

 

Pai faza a fost ca eu am parcat-o dimineata pe la 07,00 si m-am dus la ea, pe la 20,30 si am actionat telecomanda si nimic, si tot asa de vreo 2-3 ori. Ma uit la ledul rosu, hopa stins. Atunci am deschis cu cheia si cu ultimele puteri mai piuia in surdina. Nu, in ziua respectiva a fost timp insorit si nu a plouat nicidecum.

Au trecut 4 zile de atunci si deocamdata nici o problema. N-am momentan nici o explicatie si tot surprins a ramas si cel de la montari alarme. Ar cam trebui sa-i fac o verificare.

Share this post


Link to post

Nu stiu ce s-a intamplat insa alarma o puteai opri si fara sa scoti borna...se punea contactul si se apasa butonul acela de reset plasat pe undeva pe langa volan. DAca vii la o intalnire cu masina, imi spui si vin eu cu aparat de masura si verificam cat consuma alarma in stand by!

Share this post


Link to post

azi am montat contacte si la usile din spate la ticolino(pt. alarma).Vreu sa pun si pt. portbagaj dar nu stiu unde ar fii locul potrivit. Are cineva montat asa ceva?

Share this post


Link to post

Am eu si pt portbagaj, am pus "contactorul" in partea dreapta jos cam in colt, am pus in dreapta pt ca am adus firul pe partea dreapta, depinde pe care parte a masinii duci firul in spate.

Share this post


Link to post

salutare...

 

am o problema cu ticolino..., ma poate aj cineva?

dimineata nu a vrut sa porneasca, la actionare cheie pornea alarma.

il am de 2 week-uri si mi-a facut asta pana acu, are montat pe el alarma si inchidere centralizata pe fata. trabuie resetata alarma ? cum? voi ati mai patit asa ceva? help :osanale:

Share this post


Link to post

Vezi sa nu fie bateria terminata. Io am patit asa si era bateria descarcata (adica nu mai avea putere suficienta sa-mi porneasca, celilalti consumatori mergeau). Alarma se reseteaza si daca scoti bornele o ora.

Share this post


Link to post
Vezi sa nu fie bateria terminata. Io am patit asa si era bateria descarcata (adica nu mai avea putere suficienta sa-mi porneasca, celilalti consumatori mergeau). Alarma se reseteaza si daca scoti bornele o ora.

 

am verificat bateria si becul indica verde, sa incerc chestia cu deconectarea, acum n-am avut timp, alta solutie pentru resetare alarma nu exista ? :uff:

Share this post


Link to post
salutare...

 

am o problema cu ticolino..., ma poate aj cineva?

dimineata nu a vrut sa porneasca, la actionare cheie pornea alarma.

il am de 2 week-uri si mi-a facut asta pana acu, are montat pe el alarma si inchidere centralizata pe fata. trabuie resetata alarma ? cum? voi ati mai patit asa ceva? help  :osanale:

Iti merge intrerupatorul de la deschidere usa sofer?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...