Jump to content
Sign in to follow this  
ticolino

Nu Va Duceti La Radacini Romseki Militari!

Recommended Posts

Guest Mecmar
  =D>

 

daca este cineva dispus sa vina maine dimineata la service (ca sa fie martor macar), 

 

 

Functie de ceea ce am maine dimineata la serviciu, ma invoiesc si voi veni si eu la service-ul care este pe partea dreapta, vis-a-vis de Apaca. Mi se pare ca mai sus este un service de vopsitorie, nu-i asa? :) >-

Share this post


Link to post

da, mai incolo, pe aceeasi parte e o vopsitorie (glasurit parca), apoi celebrul magazin de piese daewoo de la apaca si apoi intrarea in poli pe la automatica.

 

din pacate a picat posibila interventie la directorul general radacini. o cunostinta lucra la ziua, iar ziua avea contract cu radacini, asa ca il cunoastea direct pe director. se pare insa ca cei de la ziua au fost foarte nemultumiti de calitatea service-ului, asa ca au rupt relatiile cu ei. :mda:

 

se pare ca astia de la radacini nu sunt iubiti nici de asiguratori. cand am fost in toamna la ei prin rca/adras, aveau la intrare hartii (program, acte) de la majoritatea asiguratorilor. acum nu mai aveau decat de la asirom. in plus, acum o luna, agentul de la omniasig mi-a spus recomandat calduros sa stau departe de radacini. oare de ce nu l-am ascultat? de ceeee???  <img src= (">

 

in plus, vremea se pare ca tine cu ursu'. sa vad maine cum imping la masina vreo 3km :mda: dar oricum la ei nu o mai las! [-X

Share this post


Link to post

gata. am dat-o la pace.

 

nu sunt foarte multumit de rezolvare, dar trebuie sa recunosc ca era cea mai probabila.

au zis ca imi "repara" ei etrierul, acuma era la o strungarie, mi-au zis sa vin diseara sa iau masina :-W

 

multumesc, mecmar :) >-

Share this post


Link to post
cand au vazut stickeru' cu DaewooClub.ro au inceput sa o purice pa toate partile.

La mine i-a durut in koor de autocolant ori s-au facut ca nu-l vad, atat in Galati cat si in Iasi.

Share this post


Link to post

:-? eu unul nu am avut nici o problema cu astia de la Romseki... si mi-am facut totul la ei, inclusiv problema cu motociclistul...Intr-adevar se uita cam urit la tine dar altfel ca profesionisti eu nu am ce sa le reprosez

Edited by keluboss

Share this post


Link to post
nu sunt foarte multumit de rezolvare, dar trebuie sa recunosc ca era cea mai probabila.

Nu trebuie sa fi ingrijorat, operatiunile care se fac acum nu afecteaza calitatile piesei. Pentru un filet stricat nu era nevoie de schimbare a piesei. Pacat ca felul lor de a comunica cu clientii care ti-a cauzat neplaceri.

Share this post


Link to post

gata, am luat masina aseara, da' ce sa zic, nesimtiti pana la capat.

 

ajung acolo la 17:35. turcu(patronu) ma ia ca de ce am venit asa tarziu, ca au inchis calculatorul si au plecat toti de la receptie. asta relativ calm. de aici preia legatura o cucoana care statea langa el care ma intreaba enervata acelasi lucru. ii replic ca programul este pana la 18. ea zice ca nu-i adevarat, ca-i pana la 17:30. eu ii arat ce scrie pe usa: "PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL: 9-18". ea: "si ce, te iei dupa ce scrie pe usa?" :wallbanger: in background, patronul o sustinea dand din cap dezaprobator la adresa mea.

 

nota de plata a fost 950k! adica:

-piston frana fata 400k

-manopera 300k

-test frane stand 250k

 

ma duc in hangar, masina era pusa pe roti. o iau, plec, frane nema. cand calcam frana parca calcam ambreiajul de la 206-ele lu' NFS.

 

in concluzie, am dat 1mil si am stat fara masina 3 zile si m-am ales cu etrierul carpacit si franele mai proaste ca inainte! X(

 

ma rog, ma duc la un service de pe langa mcdonalds-ul de la lacul ciurel (e f. aproape de mine). le spun ce am patit, si au ramas siderati: "cum adica sa dea cu ciocanul acolo? pai se scoate cu o presa speciala". ma rog, urca masina pe lift, inspectez pe-acolo si pare in regula.

 

dimineata m-am dus la acelasi service, ca imi facusera o impresie buna aseara, si am schimbat cablul de ambreiaj, filtrul de benzina, cureaua de la alternator si am aerisit franele. in plus, dupa ce am platit (nu am dat nici o spaga - si nu o sa dau niciodata!) l-am intrebat pe mecanic cat m-ar costa o reparatie la cutia de directie (i-am explicat eu ce si cum) si m-a trimis direct la receptie. o bila alba.

 

pe urma trec din nou pe la romseki ca sa iau factura pe care nu mi-o dadusera ei. surpriza, directorul foarte amabil, imi spune ca a facut personal testul pe stand, mi-a explicat ce inseamna fiecare, mi-a explicat ca am discurile de frana uzate, ma rog, a fost numai lapte si miere. cred ca de-abia acu a realizat cat de mult are de pierdut. oricum, porcu nu se-ngrasa in ajun. raul a fost facut.

 

cum ma asteptam sa se rezolve situatia sambata: sa ma ia patronul in birou, sa-mi dea eventual o cafea, sa-mi zica frumos ca ii pare nespus de rau dar s-a stricat etrierul si ca nu pot sa-l repare pana luni, si drept compensatie manopera va fi gratuita. sa stau linistit, ca o sa aibe grija de masina, iar in plus, o sa ii faca si o revizie gratuita sau imi face reducere la manopera un an de zile de-acu inainte.

 

adica niste chestii care sa ma faca sa raman clientul lor. dar se pare ca nu i-a interesat asta X(

 

concluzie finala

- manopera defectuoasa

- lipsa de respect fata de clienti, la nivel inalt (director/patron)

- patron turc cu mentalitate de bazar

 

acum ticluiesc o scrisoare la craiova si ma mai gandesc daca apelez si la opc.

Share this post


Link to post

NU ai ce sa pierzi daca apelezi la OPC. Ceri returnarea contrvalorii manoperei si un etier NOU.

Share this post


Link to post

a propos de posturile de pe topicul pe care l-am scris cand am avut problema cu motorul, despre cum ar trebui sa ma duc la service, nu sa repar eu. mai exista o solutie in afara de opc si daewoo, mai complicata si mai greu de realizat, dar cu efect garantat. daca in loc sa va duceti la service pentru defecte, ati lua manualul in brate si ati repara tot ce se poate repara in fata blocului, service-urilor le-ar scadea cifra de afaceri suficient incat sa trebuiasca sa isi puna problema sa aduca clientul inapoi. si sa aduci clientul inapoi inseamna sa dai serviciu mai bun la bani mai putini. in momentul de fata ei isi permit sa faca mizeriile astea pentru ca 1. noi (clientii) avem nevoie de ei (furnizorii de servicii) 2. noi clientii nu avem destule informatii incat sa ii putem controla pe ei la ceea ce fac.

pe cand daca mai repari si singur la masina -- mai ales ca masinile astea sunt facute ca pentru prosti, ca n-ai cum sa le asamblezi gresit, avand in vedere ca toate piesele sunt in asa fel facute incat sa nu le poti baga decat intr-un singur fel -- daca mai repari si singur, inveti destule incat sa ii poti numara la ce fac in service. si una e sa te duci sa spui ca troncane si alta e ca atunci cand da cu ciocanul in etrier sa ii dai tu cu ciocanul in cap, pentru ca pistonul de la etrier nu se bate cu ciocanul.

Share this post


Link to post

Ana, ai mare dreptate, dar ... timpul preseaza asupra celor mai multi dintre noi.

Share this post


Link to post

@ana > reparatul masinii in fatza blocului nu este o solutie universala. Nu toata lumea isi permite acest hobby si nu toate problemele pot fi rezolvate asa. Uneori, timpul scurt si costul de rezolvare intr-un service este atractiv pentru oricine. Alteori este singura solutie. Eu nu pledez pentru genul acesta de rezolvare. Pentru rezolvarea unor probleme care nu afecteaza garantia exista si mici garaje private, unde poti gasi mecanici foarte buni, cu mare experientza si tarife mici. Asa am schimbat uleiul la cutie cu 100k LEI si am schimbat cureaua la alternator cu 70K LEI manopera. Culmea este ca am primit si factura pentru asta, fara sa fiu interesat. Evident, in astfel de situatii dai si de cate o bere lunga la baieti.

Share this post


Link to post

sunt de acord ca nu orice se poate rezolva in fata blocului. dar unele lucruri chiar se pot face. pentru altele din pacate esti la mana lor ca n-ai loc / scule.

in ce priveste timpul necesar reparatiilor -- exact asta era ideea, minimizarea timpului. sigur ca pe termen scurt pare ca e mai rentabil sa te duci pentru orice la service. dar pe termen mediu daca socotesti cat ai stat acolo, cat a costat reparatul belelelor pe care chiar ei le fac in plus fata de ce bube ai deja, cat ai stat pentru reparatul belelelor, cat timp n-ai avut masina, nu mai e chiar asa de avantajos.

ideal e sa ii poti controla -- sa faca ei si tu doar sa supervizezi. din pacate am observat experimental ca asta e mai greu de facut decat reparatia efectiva. atunci compromisul cel mai avantajos ar trebui sa fie sa iti repari singur lucrurile mici (max jumatate de zi) si sa te duci numai pentru problemele pe care chiar nu ai cum sa le faci singur sau e nerentabil sa le faci singur.

oricum o intorci, pe cazul de fata, daca socotesti dezavantajele pe care le-a avut ticolino de pe urma expeditiei la service, eu zic ca iesea mult mai ieftin daca duminica isi punea cipilica in cap si bricola la masina.

Share this post


Link to post

Ana, crede-ma, chiar mi-ar fi placut sa fac asta, pt ca imi place sa surubaresc. de ce m-am dus la service?

1. in primul rand nu am loc de surubarit. tin masina pe trotuar la o strada f. circulata (virtutii). am incercat sa ma bag sub masina ca sa schimb filtrul de benzina si n-am avut loc. iar sub masina ridicata pe cric nu ma bag nici sa ma pici cu ceara! cine stie cum se sprijina un vecin binevoitor sau o minge de ea.

2. nu am incredere sa las masina "pe butuci" cata vreme ma duc cu piesele la un strungar sau chiar in casa sa iau un ciocan mai mare.

3. mi-am zis: lasa ca ei au experienta, lucreaza toata ziua numai cu masini daewoo

4. manualul de tico nu e prea explicit. se pare ca Nicu Barbu are un manual mult mai bun :-?

 

 

De 3 m-am lecuit definitiv, 2 si 4 sunt discutabile, insa cu 1 nu am ce face. Daca as sta la curte sau as avea un garaj ar fi alta treaba. am cautat chiar si o rampa prin apropiere, dar nimic :( sper insa in cativa ani sa remediez si problema asta, si sa scrie si la mine in locatie ilfov :>

Share this post


Link to post

:) si la mine e inca horror, n-am ajuns inca sa pavez asa ca trebuie sa scot in strada masina ca sa pot lucra.

eu cu cricul am patit-o deja cu nova asa ca te cred ca ti-e frica. la pct 1 ai doua solutii ca sa nu stai terorizat ca virgula cade.

1. cric aligator care are suprafata de sustinere mult mai mare (cca 2 mil in vitan), dar se fasaie in timp adica nu poti sa o lasi pe cric peste noapte.

2. capre -- ridici toata fata sau tot spatele, pui caprele dupa care scoti cricul si atunci nu mai cade (te duci la cineva sa iti faca ca n-am vazut de cumparat).

 

la pct 2 al tau raspunsul e ca bagi totul in masina si incui cand pleci. in iancului si eu aveam aceeasi problema.

 

la pct 4 il rogi frumos pe nicubarbu sa iti faca un xerox si sa ti-l puna pe posta. pe mine m-a ajutat destul de mult pana acum si nu vad nici un motiv sa te refuze.

 

vezi ca la capul militarilor chiar inainte de autostrada pe stanga e liceul auto or so, care are rampa afara in curte. ai putea sa incerci sa dai ceva la paznic sambata sau duminica. am vazut treaba asta facuta la un poligon de prin pantelimon, aici insa n-am vazut pe nimeni cu masina la reparat, dar nici n-am fost vreodata in weekend pe acolo sa vad cum se pune problema.

de asemenea, la acr in fituica de prezentare scrie ca daca te faci membru ai dreptul sa folosesti facilitatile lor ca sa iti repari singur masina. nu e testata treaba deci nu stiu daca e pe bune sau nu.

Share this post


Link to post

Feriti-va de Romseki! Nu mai fac parte din reteaua Daewoo,dar ascund acest lucru si efectueaza operatiuni in garantie,decontand lucrarile cu alte service-uri agreate daewoo.Informatia o detin de la un director din cadrul companiei Daewoo.Am facut la Romseki revizia de 1000 km,iar dupa aceasta ,intr-o discutie pe care am avut-o cu acel director, m-a intrebat unde am facut revizia,si cand a auzit Romseki,si-a pus mainile in cap si m-a trimis la alt service pentru a repeta revizia si pentru a nu pierde garantia.

Share this post


Link to post

se pare ca faza aia cu axa pamantului strikes again e valabila si acum. Cred ca i-au ajuns blestemele clientilor de nu mai fac parte din service-urile agreate Daewoo. Yeeeeeeeeee :lavolan:

Share this post


Link to post
Feriti-va de Romseki! Nu mai fac parte din reteaua Daewoo,dar ascund acest lucru si efectueaza operatiuni in garantie

 

Nu iti pun stampila?

Share this post


Link to post

Naspa treaba ai patit...

 

Si eu am avut experiente neplacute cu mecanicii (dar nu numai cu ei - si cu cei de la service de PC..etc) si am invatat o chestie - de fapt 2 -

 

1. Nu pleci de langa ei cat timp repara - stai si urmaresti .

2. Cand poti - afla ce trebuie reparat, cum si in ce fel - macar la modul teoretic - si cand stai pe langa ala o sa vezi daca face ce trebuie sau nu - si nu strica sa-l pui sa-ti arate ce si cum a schimbat, de ce...poate mai vezi si alte probleme.

Share this post


Link to post

Sal baieti,

Sunt nou pe forum (l-am gasit intamplator cautand informatii despre service-ul Romseki), iar dupa ce am citit povestirile voastre neplacute am hotarat sa nu mai apelez la ei pt schimbarea placutelor de frana. Am fost la ei cu 2-3 saptamani (pt prima oara si ultima) sa-mi schimb cablu de ambreiaj la matiz deoarece imi intra foarte greu in viteze. Ok toate bune si frumoase schimba mecaniu cablu ( ii zic ca vrea si ochiu' meu sa vada cablu; era dus deci trebuia schimbat) plec din service dau o fuga pana la servici (undeva pe Barbu Vacarescu) si cand plec spre casa la Eroilor belea mare imi intra mai greu in viteza decat la inceput. Am reusit sa bag a-II-a pana la urma si uite asa am mers tot drumul pana la ei la service inapoi cu ambreiajul calcat la semafoare k imi era frica sa mai scot din viteza.

M-am dus la mecanicu lu' peste si i-am zis de problema la care el imi tranteste ceva de genu " A pai am pus eu o pana k sa se stranga bine" nu stiu ce indruga el acolo la care eu i-am zis k vreau sa-mi rezolve problema pe loc k am nevoie de masina.

 

Se uita el acolo scoate pana sau ce era acolo si gata.

 

Toata treaba a costat 87 Lei noi

 

Acum spre surprinderea mea nu a facut figuri deocamdata.

 

 

 

Nu mai folosi limbaj IRC

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Am fost si eu ieri la service-ul asta Romseki, mi-a dat un coleg de serviciu numarul de tel al unui mecanic de acolo (Marian) cu care a rezolvat cu bine multe probleme la Cielo al lui. Si il sun eu, ma cheama acolo, suie masina pe rampa, imi spune cam ce sa cumpar si ce are si ieri m-am dus pentru reparatii. Mi-a schimbat bucse la ambele punti, placute frana, axe glisare, capete bara de directie, filtru aer, filtru benzina, ulei+filtru, curea distributie, curea alternator. Am stat langa el tot timpul cat a durat treaba si au lucrat ok pot sa zic (a lucrat cu unul mai tanar). Ma cam pun pe ganduri insa pataniile voastre acolo...deja ma gandesc daca sa mai apelez la ei...

Share this post


Link to post

Eu am fost de nenumarate ori acolo si am fost f multumit. Ba chiar m-am imprietenit cu un mecanic Catalin. Chiar mi-au facut treaba buna si nici nu este f scump service-ul.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...