Jump to content
Sign in to follow this  
dutuc_nicolae

Probleme La Pornire

Recommended Posts

Salutam!

- am un aveo hatch 1.2 84cp cumparat in Octombrie 2008 si de la inceput mi-a facut figura asta cu pornirea. O face foarte rar (1 sau 2 ori pe luna) - nu porneste la prima cheie... uneori tre sa-i dau de 2 ori ... ba mai mult a 2-a oara tre sa tin contact ceva mai mult ... se obs ca porneste greu... ca si cum nu s-ar alimenta. Mentionez ca alimentez de la Petrom CO95, nu ezit sa o calc mai tare, uneori o duc si in 5000 de ture... evit sa merg subturat, am incercat si cu benzina CO100. Am fost la service G&P si mi-au zis ca nu au ce sa-i faca cata vreme la ei porneste... tre sa le-o aduc pe sus tractata cand nu mai porneste... ma intreb daca rateurile astea de la pornire nu raman undeva in niste loguri ale comp. si daca nu se poate verifica pe un tester sau ceva de genu asta. Poate sa-mi spuna cineva car ar fi cauza?... sau daca sunt si altii cu aceeasi problema?

Share this post


Link to post

Salut, bine ai venit!

Incearca sa identifici conditiile (repetabile) in care nu porneste din prima. La mine de exemplu in 4 ani mi s-a intamplat sa nu porneasca motorul la prima cheie doar de vreo 3-4 ori, si atunci m-am prins care este cauza: de fiecare data pornisem cu motorul la rece, mers 2-3 minute (motorul n-are timp sa se incalzeasca) apoi oprit - dupa care pornit din nou in interval de sub 30 minute (aproximativ).

 

Solutii:

1. daca ai de asteptat pe cineva dupa ce ai plecat dimineata, fa-o cu motorul pornit, nu are rost sa-l opresti pentru cateva minute. Nu faci mare economie iar ECM-ul este "derutat".

2. incearca sa tii mai mult cheia pe automat daca esti nevoit sa opresti motorul in aceste cazuri.

 

Cum am zis, cauta numitorul comun in toate cazurile tale si spune-ne mai multe. Masina fiind noua ar mai fi utila o procedura Idle Learn - vezi in topicul dedicat.

 

Si inca ceva - fa-ti obicei sa cauti intai in posturile existente, problema ridicata de tine a mai fost discutata.

Bafta!

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...