Jump to content
Sign in to follow this  
viperin

Problema Baterie Chev.aveo

Recommended Posts

Salut.Am si eu o problema la un Chev.Aveo. Intr-o seara m-a lasat bateria, la modul ca nu mai avea pic de curent in ea.Asta s-a intamplat la vreo 3 ore dupa ce ajunsesem acasa.Am fost la reprezentanta si mi-au spus ca e bateria.Mi-au inlocuit bateria si dupa 1 zi a cedat si asta.Mi-am dat curent de la o alta masina, a pornit...Dupa ce am ajuns acasa seara am scos o borna de la baterie si dimineata am pus borna si...surpriza masina a pornit ! E clar ca am un consumator care ramane activ.As dori sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu o problema de genul... :grumpy: Multumesc

Share this post


Link to post

Daca ai alarma e posibil sa fie la ea buba.

Share this post


Link to post

Verifica daca ai consum prea mare cu masina incuiata si alarma montata. Peste 40-50mA e prea mult.

Share this post


Link to post
Verifica daca ai consum prea mare cu masina incuiata si alarma montata. Peste 40-50mA e prea mult.

 

 

Multumesc pentru raspunsuri.Azi am fost la reprezentanta si ei nu au reusit sa imi spuna de ce se descarca. NU am consumatori cu masina oprita !! In fine , mi-au dat comanda de tabloul se sigurante din interior. E adevarat ca mi se aude ca un scrut in masina si vine de la acel tablou.Revin cand mi-l inlocuiesc,pana atunci tot cu borna scoasa stau :o

Share this post


Link to post

Priveste partea frumoasa a lucrurilor- ai reset la calculator in fiecare zi :D .

 

Curios, nu am auzit pana acum de astfel de probleme la masina noua, Sper sa rezolve repede situatia.

Share this post


Link to post

Ai ceva busit la alternator. De exemplu o dioda troznita. Motiv pentru care, tot ceea ce acumulezi mergand se duce stand pe loc. Chestia cu "nu am consum in repaus" nu e practic plauzibila. Ai masurat tu cu ceva sau ai vazut cu ochii tai ce au masurat altii (evident, presupnand ca stii ce au facut, scuze :) ?

Share this post


Link to post

Corect, din ce am vazut astia prin serviceuri n-au o imagine clara asupra chestiilor astea, si avind in vedere ca este foarte usor sa faci singur verificarea, merita sa incerci mai ales ca ai borna deja scoasa.

Share this post


Link to post

Si eu as suspecta tot alternatorul sau chiar si electromotorul avand in vedere ca ai un consum destul de mare probabil peste 5A (vis-a-vis de cele 3 ore ce s-au dovedit a fi suficiente pentru descarcarea acumulatorului). Un tablou de sigurante cu "scurt" ar scoate fum, ar topii izolatii, ar genera anomalii in instalatia electrica, etc.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspunsuri.E adevarat ca nu am vazut decat prin geam cand au umblat la masina cu diferite aparate.Eu am masurat incarcarea alternatorului (lucrez cu baterii auto si detin un astfel de aparat) si totul este ok.Am sa tin cont de ceea ce mi-ati scris referitor la alternator.In continuare pun borna-scot borna si merge,dar nu pot face asta o vesnicie.Astept sa mi se schmibe tabloul de sigurante si mai vorbim :-S

Share this post


Link to post

Daca ai un ampermetru, inseriaza-l cu bateria si vezi ce consum ai cu motorul si toti consumatorii opriti (ma rog, ce-i pe care ii poti opri in mod normal).

Share this post


Link to post

@AB: dar o dioda nasoala in alternator nu ar trebui sa-i dea o tensiune de incarcare mai mica?

Share this post


Link to post

Va salut,

Am si eu un Aveo nou in 5 usi de 1,2 l, dupa ce am vandut un Spark de nici 2 ani (tot nou). Si am o mare nedumerire tot cu bateria: la Spark, ca si la Aveo, mi-am pus in spate boxe Pioneer de 50 W, mari, sa pot asculta muzica calumea, la Spark instalandu-i si radio mp3 pe masura (LG). Cu Sparkul a mers muzica si 3 zile, in camping, fara sa pornesc motorul, ore intregi pe zi si cand am pornit motorul, a luat-o fara nicio problema. La rahatul asta de Aveo (sunt f. nemultumit in comparatie cu Sparkul), dupa ce ca nu se aud boxele nici pe jumatate (are mp3-ul asta incorporat), dupa cateva ore de mers muzica, s-a descarcat bateria. Care sa fie explicatia?

Share this post


Link to post

Explicatie e simpla, nu tine de masina.

Share this post


Link to post
Va salut,

... mi-am pus in spate boxe Pioneer de 50 W, mari, sa pot asculta muzica calumea, ... Care sa fie explicatia?

 

"Explicatia" trebuie cautata in alta parte, de exemplu, la user.Totusi daca dai mai multe detalii: capacitate baterie, marca, poate primesti mai multe explicatii.

Share this post


Link to post

Spark vine cu baterie de 35 Ah. Aveo cu 55 Ah. Dar la aveo mai ai si becul ala din portbagaj care sta aprins cand deschizi o usa. SI mai e ceva: la aveo ai 6 difuzoare.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Aveo cu motor de 1,2 L are baterie de 45 AH. Eu am citit atent postul #12, chiar foarte atent , pentru ca si eu am un "cuvânt_urât' de Aveo! Tocmai de aceea am cerut mai multe detalii.

Share this post


Link to post

salut ..o intrebare pentru cei care au achizitionat de curand un aveo 1,2 16v-84 cp...daca este cineva care a avut probleme cu bateria la 2,3 zile dupa achizitie..am fost cu un coleg si a luat un aveo de 1,2 16v vineri,sambata l-a pornit de dimineata iar dupa amiaza nu avrut sa mai porneasca, toate comenzile -geamuri ,bec plafoniera ,claxon,etc foarte slabe- dai sa pornesti nimic..am sunat la dealer si a spus ca trebuie mers cu masina dupa ce o cumperi 100 km pentru FORMATAREA BATERIEI ca nu este prima oara cand se intampla-o prostie parca ar fii telefon-si inca ceva cand pui contactul la treapta a doua pozitiile se aprind..si nu se pot stinge..au spus ca asa vin masinile echipate..

Share this post


Link to post

Salut, ma numar si eu printre cei cu probleme la bateria unui aveo, 1.2, 84cp din 2008. Prima bateria fost schimbata pe garantie dupa 6 luni, acum de vreo 2 zile si bateria schimbata a cedat, porneste f. greu. Sper sa reusesc sa o duc maine din nou la service (Gold&Platin Bucovina). Ma intreb, cate baterii or sa schimbe pe garantie, pana isi vor da seama care ar fi in realitate problema. Care ar putea fi motivul pt. care cedeaza asa usor bateriile la Aveo?... (cand am schimbat-o pe prima m-am intalnit la service cu un alt posesor de aveo care avea aceeasi problema).

Share this post


Link to post

Aceeasi problemqa am si eu.scot borna porneste.las borna 24ore nu mai vrea.baterie noua.am pornit de 2 ori motocicleta ca nu mai aveam baterie si o data un logan,dar asta acum 1an si ceva

Edited by miron_gabriel03

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...