Jump to content
Sign in to follow this  
skara0

Zgomot Ciudat Circular

Recommended Posts

salut am un tico sx din 2000.mergea destul de bine pana m-a "mancat" sa schimb anvelopele de pe fata...mi-am luat doua debica 135/80 r12 parca.Dupa un drum de 114km la cel mai mic viraj a inceput sa bata ceva metalic in roti de parca se rupea masina cu totul.Daca merg drept cu o viteza constanta,zgomotul dispare.Cum am viteza mai mica sau virez la stanga sau la dreapta incepe sa troncane.Am fost la service daewoo in iasi si mi-am verificat planetarele(care oricum erau schimbate de vreo 4 luni) si mi-au zis ca nu are nimic.Ca sa fie naiba chel,cat au umblat ei pe la masina nu s-a mai auzit troncaneala.Dar in seara asta am venit cu muzica de la munca  <img src= ("> bocaneala si trancaneala de ziceai ca am doua tigai care se freaca de cauciucuri.Ce are?Ce as putea sa-i fac?Va multumesc.

Share this post


Link to post

Nu cumva iti freaca in caroserie la viraj? Nu-mi aduc aminte ca Tico sa aibe anvelopele alea trecute ca omologate - poate ma-nsel.

Share this post


Link to post

Zgomotul s-ar putea sa fie de la anvelope. Unul din dezavantajele acestor anv. Debica e zgomotul mare la rulaj. Atentie la aderenta!

Share this post


Link to post

Salut..folosesc si eu 155/80/r12 pe fata.Imposibil sa atinga la viraje..cel putin la mine Nu.Atinge doar la viraj maxim..foarte putin as zice.Zgomotul metalic..daca simti si in volan o mica smucitura atunci cand se intampla..poate sa provina (mai mult ca sigur) de la caseta de directie.Mi-e imi bate..dar rar..la trecerea cu cale ferata..si daca dau prin gropi.

Ridica masina daca poti si trage de brate energic..vezi daca are joc.Zgomot mare ar putea sa faca si amortizoarele in cazul in care sunt duse.Automat in momentul cand ai cauciucuri mai mari se pune si o forta mai mare pe restul pieselor.Atentie la presiunea din roti!

Edited by Denied

Share this post


Link to post

cauciucurile nu au cum sa nu fie pentru tico.din astea am si pe spate numai ca mai uzate :D .Faza e ca aseara dupa ce am parcat masina venea un miros foarte subtil de cauciuc ars sau incins.am pus mana pe cauciuc pe partea interioara si mi s-a parut ca ar fi caldute :( .La service au tras astia de roti si au zis ca nu am nici o problema nici cu bieleta de directie,nici cu planetarele nici cu bucsele.Si mai ciudat e ca in dimineata asta se auzea foarte slab.Numai aseara facea ca toti > :) > :) > :) .

Revin cu update in seara asta sa vad cum se comporta.O fi de la ora tarzie (23:00)cand imi inchei programul :( .

Share this post


Link to post

Concetatene, verifica daca ti-au strans bine toate piulitele la roti. Daca le-au strans doar un pic, in mers se slabesc si apar bataile alea metalice.

Pune mana pe cheia de roti si strange "cu inima", dar nu "cu nervi". :)

Faptul ca anvelopele sunt caldute dupa o rulare suficienta se datoreste contactului (frecarii) lor normale cu asfaltul.

Toate cele bune.

 

P.S: Daca le-ai rezolvat, lamureste-ne si pe noi ce a fost.

Edited by Kinetix

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...