Jump to content
Sign in to follow this  
magelanexplorer

Kalos 2005

Recommended Posts

Este un tabel in care scrie: Plan de revizii pentru Kalos/ Aveo/ Lacetti. Are capul de tabel cu km si ani, adica 15000 km/ 1 an, 30000 km/ 2 ani, etc, iar in tabel sunt scrise operatiunile care TREBUIE efectuate.

Tu ai facut poza la reviziile efectuate de tine.

Imi pare rau ca nu am eu la indemana respectivul carnet de service, ca l-as fi atasat de mult. Oricum nu conteaza.

 

Am vazut clar ca astia la revizii nu stiu decat sa schimbe ulei si filtre.

Daca tu consideri ca masina ta e ok, dupa atatia ani, cu lichidul de frana si antigelul din fabrica, si ca bujiile tin 60000 km, treaba ta.

Share this post


Link to post
@Tolin am 2 prieteni care au avut problema cu Kalosul respectiv Aveo-ul, unul este un Kalos din 2005 si la 38k Km a inceput sa mearga neregulat, aprins check engine, pus benzina buna iar concluzia celor din service supapa arsa, schimbat toate evident pe garantie .

Vecinul meu de vis-a-vis nu stiu daca este asa norocos, are aceiasi problema la AVEO dar nu stiu daca mai are garantie. O sa-l intreb maine cum a rezolvat, i-au comunicat in service ca e vb de o supapa dar nu stiu daca a rezolvat problema. Oricum acum nu mai este multumit de AVEO, Lacettiul Diesel pe care il are este de 10x mai masina si consuma mult mai putin, parerea lui care este.

Eu ma mir ca tu poti crede toate prostiile relatate de catre doi vecini. Un motor cu probleme la supape nu mai are compresie, cu el nu te mai poti deplasa si nici nu-si revine miraculos dupa ce-i dai un reset soft la ECM (din scaner). Dar, in fine, daca spiritul contradictiei e atat de mare incat sa-ti intunece judecata, atunci se poate.

Share this post


Link to post

Bogdane- cine pune benzina superioara, omule? Ca a mea o singura data a vazut de 99, si n-am simtit nimic in plus sau in minus fata de cand foloseam de 95.

Vecinii aia ai tai exploateza masina ca pe roaba si poate le pare rau de bani. Sa le vanda/doneze.

Nu ne mai lua cu golfu', ca eu unu' ma oftic rau de tot ca nu mi-am luat un golf 1,9 tedei sa rup strada si sa afum pe 'ai din spate si sa dardai in masina pana se incalzeste. Si las-o cu aveo facut lunea, ca stim si la alte case masini facute de robotu' gica, care sudeaza cand vrea si ce vrea. O dam in polemici degeaba. Stim ca ai super-masina, dar pe noi astia mai saraci nu ne tina cureaua sa ne luam avioane ca ale tale.

Scuze de offtopic. Ma retrag.

Share this post


Link to post

@bogdan: Asa este, nu te contrazic. Kalos/Aveo este o masina normala, care poate avea probleme. Dar nu sunt nici pe departe masini atat de proaste cum tu ai impresia ca sunt. Nu-s prea aspectuase, dar nush daca puteau fi mai mult tinand cont ca-s din koreea si ca sunt low-cost. Nu zic ca-i kalosu cea mai tare masina, ptr ca nu este, dar una in stare buna si condusa de un om cat de cat responsabil nu va face probleme. Problema cu supapele cred ca exista, dar iar nu cred ca e atat de raspandita cum se banuieste. Daca se duce si verifica kalosu pe care vrea sa-l ia, afla daca a avut sau are probleme cu asa ceva.

 

@balanel: Cum pot sa am eu un tebel pe care scrie "plan de revizii Kalos/Aveo/Lacetti" din moment ce atunci cand am luat Kalosul nu exista Aveo? Nu mi s-a dat asa ceva. De unde ai luat tu tabelul ala, de pe net? Foarte probabil asta au cei din service, nu mi-au dat mie. Cat despre masina mea, exact asa este, cu bujiile de la mama ei, bateria si toate cele. Si merge foarte bine, a pornit la prima cheie si in decembrie la -8 grade dimineata :) ). Toate lucrurile de care zici tu am inteles ca-s programate la schimbare acum, la urmatoarea revizie, unde intr-adevar voi plati mai mult (probabil cat ai tot platit tu revizie de revizie). Tu n-ai facut rau ca ai schimbat toate cele la fiecare revizie, dar uite, nu era necesar!

Share this post


Link to post

Nu, era un tabel care se gaseste in cartea de service a masinii.

Im pare rau ca nu am scanat-o la timpul potrivit, acum e mai greu sa fac asta.

 

Poate la modelele mai vechi, cum ai tu, nu primeai asa ceva.

 

@Lucian M: sa stii ca eu simteam diferenta la mine intre calitatile diferitelor benzine. Dar e normal, pentru ca fiind motorul mai mic, si deja limitat ca putere, se simtea orice diferenta, cat de mica.

Share this post


Link to post

Tot ce-i posibil. La matiz ori bagam de 95, ori de 99, tot un drac. Nu simteam mai nimic. Bine, doar ca dadeam mai mult la pompa.

Share this post


Link to post
S-a vandut si se poate inchide, multumesc.

 

Sergiu,tu esti noul posesor pana la urma :D ?

Share this post


Link to post

La asta m-am gandit si eu. Sa-i fie de bine!

Share this post


Link to post

Salut baieti.Eu sunt noul posesor al Kalosului.Sper sa fie intr-un ceas bun si sa am parte de ea multiiiiii km...

Share this post


Link to post

Felicitari! Sa te duca oriunde vrei tu, fara probleme.

 

Asteptam un topic la "masina mea".  <img src= ">

Share this post


Link to post

Sper sa se prinda si lumea ca, in zona asta de pret, masinile sunt cam la fel, la putere, viteza maxima, calitate a asamblarii, pret al pieselor, fiabilitate, ca nu conteaza ca e Kalos, Clio, Accent, 206, Albeea etc. Daca un model sta mai prost intr-un punct, compenseaza in celelalte, incadrandu-se astfel intr-o medie, neputand sa spui ca ai o supermasina comparativ cu celelalte din gama asta de pret.

Share this post


Link to post

Tolin & Lucian, statistic vorbind masina Kalos este renumita pt problemele legate de supape, faptul ca voi negati acest lucru nu inseamna ca nu exista aceasta problema. Ma bucur ca voi sunteti fericiti cu aceste masini si va urez cat mai multi km . A sa nu uit, " sa moara capra vecinului "

 

@Sergiu sa fie intr-un ceas bun :D

Share this post


Link to post

Nu exista masini cu probleme, asa cum nu exista boli, exista, doar, bolnavi. Dar cand vine din partea unuia care n-are vreo treaba cu Kalos/Aveo, nici nu se pune, ca nu conteaza.

Share this post


Link to post

Kalos e renumita pentru "o stea la euroNcap", partea cu supapele o stie destul de putina lume.

Desi Kalos poate a luat un punctaj decent la acest test, ea e asimilata cu Aveo si basta.

Eu pot doar sa recunosc ca nu-mi place nici de-a naibii ultima versiune de Aveo pe care au scos-o astia. Atat. In rest nu are ceva sa ma deranjeze. Consuma mult? Sa vezi 8.5% cu Clio, la care in carte e dat consum de 5.7% extraurban. sa vezi 7% la mers cu 90-100 km/h. M-a deranjat doar prin prisma faptului ca "a sarit din carti", nu ca as fi ramas porno la buzunare, ca nu s-a intamplat asta.

Iar de partea cu "mai bine o Astra din 2001", nu stiu, pentru unii o fi buna, dar eu din pacate de peste 20 de ani am avut in familie masini la care am rupt noi nailonul de pe scaune, asa ca astfel de masini nu ma atrag in nici un fel. Daca e sa-mi cumpar masina SH, atunci caut ceva cat mai apropiat de starea de nou, ma lipsesc de vreun "diesel german", cu tapiteria jigarita, rupta, pielea incretita, etc, mitul asta era valabil doar cand le comparai cu troacele de 1310. Eu vreau masina, in care sa ma sui linistit la costum, nu vreun utilaj jegos de agricultura.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

In limita de 10.000 euro, la masini noi, cam toate sunt acelasi drac.

Nu am incredere deloc in Logan, e singura masina pe care n-as cumpara-o nici amenintat cu arma. Restul mi se par toate aproape la fel, unde una are minus alta are plus si viceversa, tot acolo ajungi in limita asta de pret ptr o masina noua.

Cat despre Sergiu, bravo ptr achizitie si asteptam curiosi un topic la "masina mea", binenteles cu poze si impresii.

Share this post


Link to post

Problema nu tine neaparat de masina, cat tine de GM Romania, care cunoaste aceasta problema si care ar fi trebuit sa inlocuiasca piesele defecte la prima reclamatie de gen a fiecarui posesor.

Sa vezi fulii defazoare picate pe 1.6 16V, bielete de directie picate,compresoare de AC picate, bucsi la bara antiruliu la Clio etc, dar toate astea se rezolva civilizat in garantie la Reno, fara injuraturi si fara discutii. Dar, daca te duci la service si din prima esti intampinat cu "asa face toate, dom'le", e clar o problema ce tine de reprezentanta pe Romania a respectivei firme. Service-ul nu este deranjat sa rezolve problemele in garantie, atata timp cat i se deconteaza respectivele lucrari de catre reprezentanta.

Share this post


Link to post

Daca-i in garantie masina, toate astea se fac la reprezentanta fara batai de cap. De-asta eu o sa am mereu masini in garantie, chiar daca nu vor fi exemplare foarte scumpe (sau cine stie cum da norocu si peste mine hehe). Nu de alta dar am patit-o in Germania cu un Audi A3 pe care l-am adus, a crapat alternatoru langa o padure din apropierea munchenului. Si am stat io frumos la mama dracu intr-o padure pana a doua zi cand m-au remorcat si am dat o caruta de bani pe remorcat si alternator de mi s-a luat, sa nu mai aud in viata mea de seconduri vechi. Acum, la aveo, asistenta tehnica rutiera si garantia prevad ca daca-mi crapa ceva prin orice tara din europa ma si cazazeaza la hotel pana se repara, daca ar dura mai mult de 2 zile pana s-ar putea efectua reparatia. De'asta sunt pro masini garantie sau seconduri nu peste 6 ani.

 

@adostar: Am folosit si Logan, nu foarte mult timp ce-i drept. Stiu ca merge, e un set de roti care se invart, dar nu dau 2 lei pe masinuta aia plina de calitate romaneasca. Sorry, n-am bani sa-mi iau Logan :) . Treaba cu "s-au mers 165.000 cu Loganu" nu ma incanta, si cu 1310 se mergea o gramada dar cate aveai de facut la ea... (stiu ca e o comparatie cat de cat fortzata, dar nici departe de adevar nu e).

Edited by fry

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...