Jump to content
Sign in to follow this  
mariustotel

Macara Geam

Recommended Posts

Azi dimineata, -1 grad. Ma sui in masina, pornesc motorul, ma uit in dreapta, oglinda aburita. Ma intind sa dau geamul din dreapta jos, sa o sterg (lene sa ma dau jos :wallbanger: ). Dau de manerul geamului sa-l cobor, usor intzepenit, fortez, la fel de usor, geamul o ia stramb, manerul scapa cu un click.

 

Asta a fost in loc de introducere. Inteleg, s-a dus macaraua, un pinion acolo dar ce nu pricep este cum pm nu s-a dus la -25 geamul inghetat si intzepenit si se duce la -1, era extrem de usor inzepenit. Intrebarea mea, in doua parti, a mai patit cineva asa o porcarie si daca se poate repara macaraua, pinionul ala in spetza, asta o intreb asa, ca fost "practicant" de mecanica fina in tineretze.

Share this post


Link to post

Nu prea imi dau seama ce ar putea cauza problema dar... da fata de usa jos si scoate macaraua, e f usor. S-ar putea sa fi sarit din vreun surub ce tine geamul fixat pe macara daca zici ca a luat-o stramb, sau tija care se fixeaza de usa (nu stiu cum sa ii zic) Oricum daca dai fata de usa de jos si arunci un ochi acolo...sigur iti dai seama usor...

Share this post


Link to post

Prieteni. Am citit pagini intregi despre subiect dar nu am gasit raspuns la urmatoarea intrebare: ce anume, ce piesa se strica la macaraua de geam la Matiz atunci cand fortezi (geam inghetat) si rezultat, manerul se invarte in gol?

 

Intreb pentru curiozitatea mea, inainte de a cumpara alta macara. Nu am dat inca macaraua veche jos, cremaliera arata intacta din cate am vazut. Daca e pinionul de pe ansamblu maner, e atat de slab? Am fortat, dar nu atat de tare.

 

 

 

 

Va multumesc.

 

 

Share this post


Link to post

E manerul in sine stricat, are niste dinti si probabil i-ai rupt cand ai fortat! Costa cam 5 lei unul nou...

Share this post


Link to post

Bine ar fi fost... Manerul e intact, invarte axul, in interior la macara pocneste ceva.

Share this post


Link to post

Cauta o macara sh, gasesti foarte ieftin mai ales daca e de fata, sunt multi care au pus geamuri electrice si le dau pe cele vechi la preturi de nimic.

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...