Jump to content
Sign in to follow this  
leganzaro

Ce Pret?

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am o Leganza (model SX) din octombrie 1998, as dori sa stiu care este pretul care trebuie sa-l cer pe ea? Masina are fix 101.000 km si am de gand sa o vand dar nu stiu preturile de pe piata.

 

Va multumesc.

 

P.S Acesta nu este un post de vanzare ci unul de informare in privinta pretului.

Share this post


Link to post

ar trebui sa iei pe ea in jur de 6000 euro.

Intra pe www.autovit.ro

Edited by Dragos82

Share this post


Link to post
ar trebui sa iei pe ea in jur de 6000 euro.

Intra pe www.autovit.ro

 

Nu stiu cum este cu autovitul, am fost o data in Bucuresti (sunt din CT) si am trecut prin el, nu mi se pare de incredere dar nu despre asta este vorba. Am fost pe la reprezentanta Opel (Mazda) si am discutat cu ei sa o dau la schimb pt o Mazda 6 + bani (de la ei am achizitionat Leganza). Am intrebat de pret ca sa stiu cum au de gand sa faca evaluarea masinii si daca e mai rentabil sa o vand eu.

Edited by leganzaro

Share this post


Link to post

In principiu e mult mai rentabil s-o vinzi tu, de exemplu la SuperNova diferenta batea spre 800-1000E, functie de varianta, dar la revinzare aia poate dau vreo garantie si poate schimba ce e de schimbat, ceea ce inseamna costuri pentru ei.

Share this post


Link to post

Am pierdut astazi jumatate de zi la reprezentanta si la service (cu toate ca ei cunosteau masina deoarece de la ei a fost luata si tot la ei s-au facut reviziile), timp in care au evaluat masina si am testat doua modele (Vectra 2.2 si 1.8). Pe masina mi-au oferit la prima "strigare" 6500 apoi in final 7000 + diferenta (nu in leasing) pt ce vreau sa iau. Cele doua modele care le-am testat nu m-au impresionat deloc si am decis sa mai astept pana ce apare noul Passat "sa vad ce si cum".

 

PS Mazda 6 era tentanta pana cand se adaugau taxele vamale si atunci ajungea la nivelul unui C klasse la pret.

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Daca o vinzi tu iesi in castig. Autovit este doar un punct de reper si nu este indicat sa o vinzi acolo. Poti sa inserezi anuntul la un ziar si ofertele nu cred ca vor lipsi. Cei din service subevalueaza autoturismul, tocmai pentru a avea ei castig de cauza la revanzarea masinii. Daca ei ti-au oferit 6.500-7.000 pretul pe care-l poti obtine tu este mai mare cu 1.000 E.

Share this post


Link to post

Eu cred ca daca ti-au datt 7.000 da-o!! Nu-ti cumpara nici o pers.cu discernamant Leganza SX cu banii astia.ca sa-si ia o masina cu un consum de tanc.

Pt.ca astia care-si permit consumul si intretinerea deja se uita la A6 si alte aspecte din astea.

gandeste-te ca la banii astia iti iei Golf/Fabia/Astra tdi cu un consum minuscul..Cel putin asa gandeste lumea...

Share this post


Link to post

Nu pot sa o dau la schimb pt ca nu am ce sa aleg de la ei, Vectra este slaba iar Mazda este scumpa. Am hotarat sa astept noul Passat si pe urma voi vedea. Consumul mie mi se pare ok (14 litri in oras) in comparatie cu cealalta masina pe care am avut-o, Grand Cherokee Limited care lua in oras >20l.

Cat despre o pers. cu discernamant (sper ca nu este o aluzie la mine, vreau sa-mi iau tot "benzina"), sunt multi oameni care au un salariu mare dar nu-si permit un A6 (am locuit o perioada mare in Germania si pot sa-ti spun ca un A6, cel putin acolo, nu-si ia decat cineva cu ceva mai multi banuti si anumita pozitie in societate, de cumparat il cumperi relativ usor dar de intretinut cam greu) si nici nu se vad intr-un tractoras. In orice caz am fost si la un parc de masini ca solutie de reezerva) si am vorbit cu persoanele de acolo care s-au oferit pt 6500 sa o ia ei sau sa o dau la schimb pt alta masina din acel parc. E clar pt mine ca masina o pot da intr-o suma cuprinsa intre 6500e si posibil 7200e daca ma grabesc (cu cat astept mai mult cu atat cade pretul de vanzare).

Share this post


Link to post

O persoana fara discernamant e o persoana care-si cumpara Leganza in perioadele astea tulburi :D (ov_jer iarta-ma!!) :) )

Tu ai luat-o in 98 cand era chiar de bun gust sa-ti iei o Leganza...deh benzina 5.000 lei

deasemenea daca compari Leganza si cu Ford Explorer,etc o sa iesi in castig referitor la consum,nu?

Si mai vreau sa spun ca oamenii carora le plac si isi permit sa intretina o leganza si sa puna benzina se uita si la Vectra,A4-A6,Passat(97-2002) , Mondeo si diferenta de pret fiind destul de mica ( sh) cred ca nu opteaza pt.Leganza.

Share this post


Link to post

La 14% ori ai ceva defect sau in neregula la motor ori nu ti-ai adaptat stilul de mers la aceasta masina.Mie imi ia in jur de 10-11% in oras si 7 in afara la 120-130.Cutia de pe leganza este diferita fata de celelalte modele daewoo rapoartele find mult mai scurte.Pina sa o cumpar deja aveam in plan GPL-ul dar de cind o am

m-am lamurit ca povestea cu 18% sant aberatii.Iar in legatura cu comparatiile cu alte masini am studiat bine piata avind in vedere si alte masini.Nu imi place dieselul si nici nu aveam de gand sa platesc in pretul masinii carburantul pe 3 ani in avans.Deci sa le luam pe rind:

1.Opelul este o chinezarie europeana a lui GM la fel ca si daewoo dar la preturi mult mai mari.

2.Skoda ,VW,Ford si Peugeot masini bune dar la capitolul intretinere mai ales un SH depaseste orice salariu decent din romania.La una noua se schimba situatia 3-4 ani neavind prea mari probleme.

Am ales tot daewoo datorita posibilitatii de a mi-o intretine singur si datorita faptului ca la pretul la care am luato nu aveam alta alegere.

Pentru informatii referitoare la leganza despre consum si altele aici :

http://www.daewooauto.ro/modele/leganza/tehnic.php

Edited by ov_jer

Share this post


Link to post

14 litri la 100km il consider normal tinand cont ca apuc destul de rar sa schimb viteza in a 4-a (orasul s-a aglomerat in ultimii 2 ani - Constanta), si oricum nu mi se pare un consum mare pt buzunarul omului. La drum lung ma invart si eu tot pe la 7-8 litri. Opel nu-mi iau pt ca am avut o vectra in 97, am luat-o de noua si s-a dovedit o "lemon car" (se mai intampla, dar mi-a afectat increderea in aceasta firma), dieselul nu-l suport - a mea nevasta are o Bora diesel (2001, motorul de 90cp) care face exact ca un tractor (o aud de 200 metri cand vine acasa) iar problemele curg: turbina, curea, maf..., speranta de economie s-a dovedit doar un vis (in primii 2 ani totul a fost ok si de atunci sta mai mult prin service). Cand am luat masina, ma refer la Leganza am dat 19800$ (nici variante prea multe nu erau pana in 20000$, imi amintesc ca oscilam intre ea si un Golf IV de 1.8 si 125cp, acum la aceeasi bani nu prea cred ca o sa mai gasesc masina care sa ma "slujeasca" ca ea, deja a devenit o loterie achizitionarea uneia. Nu am avut nici o problema cu ea in afara de toba de esapament (am schimbat-o de 3 ori, a 4-a oara am achizitionat o Borla care ciudat este si ea pe punctul de a ceda) si de anvelope care la 2000 de km lasau bucati din ele (schimbate in garantie dupa mai multe certuri cu cei de la reprezentanta - varianta lor era ca merg eu spotiv cu masina ceea ce era fals, si la o adica daca merg sportiv e normal ca anvelopele sa ramana pe asfalt?!).

Ma gandesc totusi ca o masina japoneza sau koreana este mai indicata (ca fiabilitate) decat una europeana.

Edited by leganzaro

Share this post


Link to post

Ov_Jer lumineaza-ma si pe mine referitor la stilul cu care trebuie sa mergi sa-ti ia 11% in oras..La -10 grade ce-i faci sa scoti consum mai mic ca al lui Espero??

 

Leganzaro tu la 19.000 nu ti-ai luat cumva CDX pt.ca pe rodae.ro spun ca asta era pretul pt.vareianta de varf..

Share this post


Link to post
Leganzaro tu la 19.000 nu ti-ai luat cumva CDX pt.ca pe rodae.ro spun ca asta era pretul pt.vareianta de varf..

 

Cand am achizitionat-o era un singur lot in Romania iar preturile erau: SX 19800$ si CDX 21000$ (nu mai stiu sigur pt CDX, cu aproximatie), lotul era adus din Korea via USA si era descarcat in dana RORO din portul Constanta, acolo am si vazut-o prima oara si am ramas incantat de designul ei. Am luat varianta SX deoarece am avut probleme cu tapiteria de piele pe Grand Cherokee (am fost comod si nu m-am stresat sa o protejez cu diferite solutii). De atunci preturile au scazut, Leganza incepand sa se asambleze in Kazahstan si tari de genul asta care au permis preturi bune de vanzare.

 

Cutia de pe leganza este diferita fata de celelalte modele daewoo rapoartele find mult mai scurte.

 

Scuza-ma, nu vreau sa te contrazic pt simplul motiv ca nu am mai mers cu nici un alt model Daewoo, dar cutia de viteze raportata la alte modele cu aceeasi motorizare (Mazda 6 2.0, Vectra 2.0 [model 2002] si Passat 2.0) imi pare ca are raportul de demultiplicare mare, si asta ar trebui in mod normal sa-i asigure un consum mai bun, dar nu este asa, Mazda 6 si Vectra (2002) consuma mai putin (e advarat ca e imperceptibila diferenta) iar Passatul are avantajul celor 8 valve in minus care o ajuta la consum. Acum ca a nins in Constanta, am vrut sa-i vad consumul si am calculat la 30l un consum de 15.6...l la 100 km, un consum bun din punctul meu de vedere (treapta 2-a am folosit-o ~50% din timp).

P.S Revin cu un calcul al consumului (imi place sa tin evidenta :) ) pe care l-am avut timp de 3 luni in Bucuresti (incepand din martie 2001), consumul a fost fix 14.33 litri la o distanta acoperita de aproximativ 600 km. In Constanta ma invart pe la 14 litri, deci aproximativ acelasi consum.

Edited by leganzaro

Share this post


Link to post

In primul rind la temperaturi scazute te duci in cap cu consumul datorita termostatului.Daca in 10-15 minute motorul nu ajunge la temperatura de 85-90 grade termostatul nu inchide bine.

Motorul de leganza are 2 momente de cuplu maxim de la 2000 la 3000 rot/min si de la 4600 rot/min pana la 6500 rot/min.Mersul sub 2000 rot/min sau intre 3000 si 4600 rot/min duce la un consum mare si o putere scazuta a motorului.

Motorul are un cuplu fantastic de la 2000 rot/min incat ai impresia ca e diesel .Probabil deasta a si fost numit D-TEC (DIESEL TECHNOLOGY).

Consumul mare la leganza apare din neadaptarea stilului de condus ori sant probleme la motor.La espero consumul mare in oras apare datorita raportului KG/CP care este prea mare adica 13 pe langa leganza care are 10,5.

Share this post


Link to post

@Ov_Jer lamureste-ma: Dimineata o incalzesti 10 min.pana apa ajunge macar la 30 grade iar in timpul zilei cand esti in trafic nu schimbi decat la 3000 sau o poti subtura pt.ca nu afecteaza consumul??Adica vreau sa inteleg ce inseamnba stil de condus economic pe Leganza?

@Leganzaro - Ce are SX-ul tau?Are TCS,ABS,combina,jante,Ac sau climatronic?

Share this post


Link to post

expero,

Are Abs (nu are TCS), AC (nu are climatizare automata), scaune fata incalzite (la SX dupa 99 nu au mai fost), "a avut" un sist muzical compus din cd+caseta, vopsea metalizata, manere interioare din crom (la cele dupa 99 au fost din plastic),... Dotarile corespund modelului SX (adica fara piele si TCS).

 

Ov_Jer,

Chiar acum ma uit in "manualul de utilizare" la specificatii tehnice, si aici dau un consum urban de 13 litri, extraurban 7,1 si mixt 9,2.

Share this post


Link to post

Ov_Jer ti-am spus ca am vazut Leganza cu scaune incalzite??Poftim SX din 98!Super misto sa-ti incalzeasca fundul :lavolan:  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ov_Jer,

 

Uite niste informatii despre D-TEC (stiam eu ca aveam o revista germana cu informatii - am cautat-o si am gasit-o), D-TEC nu inseamna Diesel Technology cum ai spus tu (si nici nu putea un motor pe benzina sa emita pretentii in fata unuia pe motorina la cuplu), conform unui articol mai vechi in Auto Zeitung in care explica ce inseamna D-TEC si cum a fost construit acest motor, D-TEC se pare ca este prescurtarea de la Dynamic & Durable Technic Engine iar motorul este preluat de la General Motors Holdens (a fost lansat in 1997, motor de 126cp) si cu ajutorul celor de la Porsche au crescut si optimizat cuplul in principal si puterea la 133cp cu ajutorul unui artificiu tehnologic numit D-TEC MFI (variable length inlet manifolds). Articolul din pacate este destul de mic si nu face referire la modelul Leganza.

Share this post


Link to post

Multumesc celor care mi-au raspuns pe acest topic.

Am ajuns la concluzia (impreuna cu a mea sotie) ca nu merita sa dam vrabia din mana (Leganza, plus ca pretul pe care l-as lua pe ea nu imi place) cand avem o cioara (Bora). Deci Leganza va trece cat de curand pe mana sotiei. Daca cineva este interesat de un VW Bora (si totusi ca sa-mi laud marfa, masina este la zi - practic motorul este nou, dotari full op, casco...), contact me.

Topic closed.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...