Jump to content
Sign in to follow this  
nightwolf

Mi-am Luat Si Eu...

Recommended Posts

Azi am facut inteleapta miscare de a cumpara un Matizut :)

faza mai nasoala... e ca se aud niste zdranganituri in spate

si are 49 km...

sper sa nu comenteze aia de la service...ca ma oftic rau de toot

Apropo e luat de la COMAT din IASi

 

inca o faza naspa...ca nu mi-au facut asig decat pe o luna(am vrut pe 6 luni...dar cik nu se poate etc... acum 1,5 ani am luat un cileor de prin focsani... si aia au facut pe 6 luni din prima)...mai exact pe 2 sapt si jumate...cat am numerele rosii, faza ce nu am inteles-o, dak ele tre sa fie valabile o luna

 

aaa

am avut de ales cadoul intre:

alarma nush de care, cred ca fantoma

huse + presuri

proiectoare

si am ales huse si presuri... poate o sa reusesc sa-mi pun o centralizata si o alarma cat de cat desteapta in 100 euro... in IASI

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Eu zic sa te bucuri de masina :drinkers: si lasa zdranganiturile in pace. Un coleg de-al nostru de forum dadea solutia urmatoare pentru a nu lua in seama orice fleac: ,,dati muzica mai tare".

Drumuri lungi si far' de probleme!

Sa o stapanesti sanatos! :thumbl:

Share this post


Link to post

faza dura...nu mi se stinge becul de la injectie...

o pornesc dupa ureche

si dealer-ul a vazut...

da... vorba... aia " las-o bah ca merge ashea" :)

Share this post


Link to post

Esti obisnuit cu Dacia =)) : nici la mine nu se stinge, nici la Matiz nici la Espero!

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Da, problema cu becul de la injectie trebuie rezolvata (sper ca ai analizat bine problema - adica sa astepti putintel pana se stinge becul si se aude totodata si cum amorseaza pompa de benzina si apoi dai la cheie).

La mine becul se stinge.

Share this post


Link to post

in rest i-am facut plinul...si... nu si-a dublat valoarea :) )

abia astept sa vad dak... cei 4,2% sunt reali :) hy ca merg si 5 :)

 

cat despre bec... am vazut la un prieten... care are unul euro 2 ca se stinge si apoi o porneste...

si dealer-ul a spus azi ca tre sa astept sa se stinga :) ... si... ma apuca.. maine...dak mai asteptam mult

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Trebuia sa-l pui pe dealer sa astepte, mama lui de fanariot! Nici n-ai ridicat-o si incepi deja sa astepti! [-X

Share this post


Link to post

Cea mai mare prostie faci daca iti faci garantia la Comat:acolo nu am vazut decat idioti de mecanici si sefi dezinteresati. Cat despre zanganit:asta e lasa sa vezi peste 15kkm, ca oricum nu prea remediaza astia. Ca service recomand cu caldura Sermecom, pentru garantie si revizii :o ameni mai interesati si care macar se chimuie sa remedieze problema in limitele directivelor fabricii. Te asteptam pe la intalnirile din Iasi, sa ne plangem amarul ,sa bem un suc discutand despre masini si posibile remedii la problemele noastre(acum avem o pauza de sesiune dar la inceputul lui februarie incepem din nou-detalii mai cauta pe forum).

Share this post


Link to post

si la mine e aceeasi problema:

am fost cu tata sa-si ridice matizu si de cand am iesit de pe poarta dealear-ului a inceput sa troncane ceva pe spate...mergem inapoi (exista acolo si un service) si ne spun ca nu au aparat pentru amortizoare si trebuie sa asteptam vreo 2 sapt

intre timp au inceput sa scartie franele, sa fluiere in viteza a 3-a

acuma are 200 km :-W

Share this post


Link to post

si nu o sa comenteze cei de la Sermecom??? ca n-am luat masina de la ei...

la idiotii astia e cu programare... dak imi luam alarma gratuita... trebuia sa stau cu ea in cutie juma de an pana isi gaseau timp sa o monteze

 

oricum... sper ca telefonul de la craiova sa ma ajute, ca-s nesimtiti rau dealerii...

Share this post


Link to post

In general nu comenteaza, te tii si tu pe pozitii si o sa-ti faca. Si a mea e luata de la Comat dar nu au spus nimic. Oricum eu mi-am facut veacul pe acolo si ii cunosc pe toti si baietii se straduie chiar daca mai e cate unul mai sictirit(radeam azi cu dl inginer de la garantie care spunea ca toata lumea care si-a luat masinile de la comat vine la sermecom la revizii si garantie :) ) ).Oricum iti trebuie programare ca-s foarte ocupati, daca vrei nr de telefon da-mi un Private Message. :thumbl:

Share this post


Link to post

Invit pe TOTI posesorii de Matiz sa imi prezinte pagina scanata din Manualul de Utilizare si Intretinere a masinii in care se spune sa astepti stingerea becului Check Engine!

Io i-am dat la cheie in primul an direct, fara fasoane, fara asteptari, apoi tot felul de dubiosi de pe forum ( :D :D :D ) au inceput sa ma pacaleasca ba sa astept amorsarea pompei, ba sa astept stingerea becului ... am pornit-o asa vreo juma' de an, asteptind dupa bec, apoi citeva luni am asteptat numai amorsarea, de vreo luna ii dau iar din prima, ca la inceput ... nici un rateu la pornire, never ever!

 

Gluma-i gluma, dar la mine in carte nu scrie nimic de asteptat marea cu sarea ... io stiu ca am o masina mai :banana: deosebita :banana: , dar chiar un Manual cu greseli de tipar nu cred ca mi-au dat ... sau mai rau, cu omisiuni :-?

Share this post


Link to post

Pai de ce crezi ca i-am zis ca e obisnuit cu Dacia. Eu acolo am aflat prima data ca trei sa astepti sa se amorseze? Daca trebbuia sa astepti chestia asta se facea electronic nu manual...ca e la mintea cocosului rezovlarea automata. :) >-

Share this post


Link to post
Invit pe TOTI posesorii de Matiz sa imi prezinte pagina scanata din Manualul de Utilizare si Intretinere a masinii in care se spune sa astepti stingerea becului Check Engine!

Ai rabdare, ca nu s-a tiparit inca. Treaba cu asteptatul este o prejudecata izvorata din necunoastere, dar ascunde si un adevar: dupa ce s-a stins becul poti pleca impacat: in regim static injectia este buna. Totusi, un timp de 2 sec. este bine sa astepti, dar nu obligatoriu, pana cand se stabileste presiunea de benzina in circuit. Si daca te-ai obisnuit sa astepti 2 sec., mai poti astepta inca doua, sa vezi ca testul este OK. Abia cand dai la demaror afli adevarul, restul sunt leduri de luat fatza.

 

Daca nu ti se stinge becul du-te peste ei, precis ca un traductor nu este legat la locul lui.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
faza dura...nu mi se stinge becul de la injectie...

 

 

Becul care sta mereu aprins este martorul SES. Un martor SES aprins stabil sugereaza un scurtcircuit la masa in circuitul terminalului 43 al conectorului ECM. Terminalul 43 este chiar al martorului SES. ECM-ul are 58 de terminale. Deci ai un scurt si trebuie sa mergi cu masina in service pentru diagnosticare.

In cazul tau trebuie verificata functionarea corecta a martorului SES. Normal cand contactul de pornire este pus pe ,,Pornit” si motorul oprit martorul SES trebuie sa se aprinda pentru 4 secunde si apoi sa se stinga.

 

PRACTIC

Cand ECM-ul detecteaza un defect, martorul SES este aprins si un cod de defect este inregistrat in memoria ECM. Daca defectul este intermitent, martorul se stinge cand problema dispare. Codul de defect ramane in memoria ECM pana cand este intrerupta alimentarea cu tensiune a ECM. Intreruperea alimentarii ECM pntru 10 sec. va duce la stergerea codului de defect inregistrat in memorie. Dupa efectuarea reparatiilor codul de defect trebuie sters.

Testul acesta se face cand s-a creat o problema la sistemul de comanda al motorului.

ECM = modul electronic de control

SES = service engine soon

 

Curaj si nu fi dezamagit! :) >-

Share this post


Link to post

:-? mi se pare mie sau tu vbshti de ECM de la "ioro" 2?? ca asta ioroi 3 are interfatza OBD.. sau EOBD? :scarpin:

Share this post


Link to post

Azi a nins super tare in iasi...inafara de faptul...ca imi cam fuge fundul in curbe... am mers apoi cu cielo...si parca m-am urcat in superlimuzina :)

 

pana la urma ... stie careva sigur ce e cu becul ala???...sa nu ma duk degeaba

 

azi am ajuns la 100 KM :) ...deja au inceput sa scartaie franele... un zdranganit ciudat persista in spate... nush ce ar putea fi... rezerva e bine fixata... toate sunt la locul lor si par destul de fixe..poate usa nr.5?

 

vola nul mi se misca f greu inapoi ... cand iau maxim... dreapta sau stanga

 

cam nasoala lipsa stergatorului in spate pe vremea asta, in plus se cam pune zapada pe chestia aia de plastic intre capota si parbriz... si nu mai functioneaza stropitorile

am mers azi cu alt matiz care avea vreo 25 de mii km ...si nu facea zgomotul ala care persista la mine, si e masina de firma destul de "calarita"

Share this post


Link to post

Verifica presiunea in pneuri ! Asta este valabil pentru toti, cand cumpara masini noi.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Fiecare cu norucul lui. Cat despre fugit fundul pentru mine este un deliciu de condus Matizul iarna, nu am gasit nici o masina care sa mearga la fel de frumos si sa derapeze atat de ,,controlabil''. La masinile mai mari cand ai pierdut fundul esti terminat(la renoul meu de ex), pe asta o tii superb din acceleratie intr-a doua si frana de mana :thumbl: . Daca vrei se va face o intalnire de derapaje sambata si esti invitat, poate te ajutam cu problema ta(si iti aratam cum sa tii pe mati pe traictorie). Noi cei ,,veterani'' in ale mesteritului la Matiz ne dam mai repede seama ce zangane trancane si putem sa iti mai dam un sfat sau chiar sa incercam o remediere daca e ceva mai simplu(ca nu degeaba mesteresc de 1,5 ani la masinuta, a inceput sa fie mai liniste si la mine :D ).

Share this post


Link to post

sper ca intalnirea nu e pe partie in Copou :)

o sa incerc sa ajung sambata la intalnire

sa speram ca nu mai apare nimik nasol pana atunci.

 

aaaa si inca ceva...am pus benzina de 1 mil de la MOL cand am luat-o,se aprindea deja becul galben..., am facut ceva km pana acum mai exact vreo 90 cu benzina aia... si acul de la benzina nu se misca de la maxim.. oare e blocat?? sau consumul e foarte bun?

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Pana la jumatatea cadranului acul de la benzina o sa se miste foarte incet. De la jumatate spre stanga sa vezi ce repede se misca.

Se pare ca aproximativ 80% din cantitatea masurata in rezervor este ,,concen-trata,, pe cadran in partea dreapta. Stai linistit si in timp o sa te obisnuiesti.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu-i de asta. Sonda de benzina nu acopera exact tot nivelul de benzina. Cand faci plinul (dupa cum banuiesc, eu fac plinul doar de 4-5 ori pe an) pui atat de multa benzina incat plutitorul sondei ramane inecat in benzina . Pana se consuma benzina pana cand iese plutitorul la suprafata tie iti va indica full. Eu unul am mers asa de la Galati pana la Buzau si se minuna un prieten de-al meu de cat de putin consuma Maty. Dar dup-aia si-a reluat ciclul de cadere.

Share this post


Link to post

incepe sa-mi placa masinutza, mai ales pe zapada

senzatii tari 100% :)

Share this post


Link to post

Pai ce-ti spuneam noi, e tare iarna dupa ce te obisnuiesti cu ea. Acum tebe sa fii fericit ca ai cauciucuri noi. Eu imi plang de mila deja, nici nu cred ca pot sa o scot din parcare.  <img src= (">

Share this post


Link to post

La intalnire astia mai mari Espero, Kalos si Cielo, de abia tineau drumul. Cei cu Matiz jucau fotbal in jurul nostru. =))

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...