Jump to content
Sign in to follow this  
neo184

Probleme Tico Se Incalzeste

Recommended Posts

Salut baieti

 

Am si eu o problema cu ticoul meu (2000 versiuna cu ac ) merge vro 10 -15 minute si dupaia se incalzeste acul de la temperatura trece de juma iar atunci cand trece se accelereaza singura masina si porneste ventilatorul ! va rog eu sa imi ziceti si mie parerea voastra ca eu habar nu am ce sa ii fac ma gandeam sa ii schimb termostatul dar nu stiu daca el este problema

Multumesc

Share this post


Link to post

Ar putea fi termostatul blocat pe inchis. Dar faptul ca se accelereaza cand porneste ventilatorul nu e bine.Aceste manifestari le-am intalnit si eu atunci cand ramanea fara apa: prin carburator (partea stanga) trec doua furtunase cu apa.Daca prin acele furtunase nu trece apa calda din motor, termostatul de la soc "interpreteaza" ca motoru e rece si iti actioneaza socul, d-aia se accelereaza.Verifica nu cumva sa ai pierderi de apa pe undeva.Daca nu...

Sfat:

1.Porneste motorul rece si scoate busonul de la radiator

2.Urmareste sa vezi cand incepe si cum iti circula apa prin radiator

3.Pe masura ce se incalzeste radiatorul urmareste daca cele doua furtunase de la carburator se incalzesc si ele (orificiile alea din carburator se pot infunda f. usor)

Share this post


Link to post

Da, sfatul este bun.

Verifica daca nivelul lichidului de racire din vasul de expansiune nu scade in timp si daca nu ai pierderi pe undeva. Completeaza daca este nevoie, mai intai prin busonul radiatorului.

Este posibil ca sa fie amestecul de benzina reglat gresit si motorul se supraincalzeste.

Succes!

Share this post


Link to post

Niciodata nu se porneste motorul cu busonul de la radiator scos deoarece nu se mai creeaza presiune in sistem si se arde garnitura de chiuloasa.

 

1.Accelereaza masina pana porneste electroventilatorul apoi opresti motorul si cu grija desfaci busonul radiatorului si completezi cu antigel (daca e nevoie) Repeti operatiunea pana nu mai intra lichid in radiator.

 

2.Da termostatul jos, baga-l intr-un vas cu apa clocotita si vezi daca deschide.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...