Jump to content
Sign in to follow this  
bella

Ati Fost/ati Merge In Afara Tarii Cu Copil Sub 2 Ani?

Recommended Posts

Lucrurile stau cam asa...

 

Vreau sa merg in concediu probabil in Turcia si nu stiu daca sa iau sau nu si copilu cu mine. La momentul la care am planificat vacanta va avea 1 an si 7 luni.

Asadar cei care ati fost in concediu(si nu numai) cu copil asa mic, va rog sa imi spuneti ce parere aveti. Totodata, ce probleme ati avut(daca ati avut), ce "invataminte" ati tras, etc.

Nu in ultimul rand, ce mijloc de transport ati ales/ati alege?

 

Multumesc.

 

P.S. Topicul este deschis pentru o cunostinta dar, la anul si baiatul meu va avea cam aceeasi varsta asa ca voi profita si eu de pe urma sugestiilor voastre. :)

Share this post


Link to post

Am fost. Avea 8 luni puradelul... si am fost cu masina. In Grecia.

 

Dpdv legal, acte, pasapoarte, n-a fost nici o problema... In rest, ce sa-ti zic... depinde de la copil la copil... cum suporta drumul, cat timp poate sta in scaun de masina, daca suporta aerul conditionat.

 

Ti-as recomanda sa pleci la drum macar la jumatate de ora dupa ce i-ai dat de mancare. De preferinta inainte sa -l apuce somnul. Daca-l vezi ca doarme in masina, e de bine, ai liniste... baga mare. Daca se scoala, nevasta sa-l tina ocupat cu diverse carticele sau jucarele, asta daca nu ai chef de vreun popas.

Cand/daca ii dai apa in mers, incearca sa mergi cit mai lin, sa nu se inece!

 

Daca-mi mai amintesc, iti mai zic.

 

 

Edit: Aaaa, si am fost iar si anul trecut cand avea 1 an si 8 luni... sau p-acolo...

Si ma mai duc si anul asta. :P

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Multumesc NFS...chiar asteptam sa imi scrii...

Astept si alte sugestii/idei. :)

Share this post


Link to post

eu l-am luat pe fi-miu la 3 ani si jumatate, anul trecut, pana atunci parca nu m-am incumetat sa merg atat de mult cu el in masina.

in esenta care este ideea sa pleci cu un copil atat de mic in concediu? nu vrei sa te odihnesti si tu putin, sa te bucuri de oarecare libertate? ( asta daca nu ai si o bona dupa tine). E prea mic sa inteleaga ceva din excursie, nici nu poti sa spui ca se va juca cu alti copii, daca nu ai expres o recomandare medicala gen cura heliomarina, nu vad de ce ai expune copilul lipsei de confort asociate drumului cu masina, schimbarii casei etc,

nu e un sfat, e doar justificarea pt care am lasat copilul acasa.

nevasta-mea in prima vara dupa ce s-a nascut copilul efectiv a vrut sa ,,fuga,, de acasa. evident mai conteaza si daca ai cu cine sa-l lasi si sa poti sta linistita.

acum are 4 ani si jumatate si e nelipsit de la orice deplasare, dar intelege ceva din tot drumul

Share this post


Link to post

Am fost cu fi-mea in Bulgaria exact la aceeasi varsta.

Si am luat-o ca am zis sa ia si ea ceva aer.

GRESIT.

Du copilul la bunici sau ceva si pleaca doar cu sotia/prietena, altfel va fi vai de concediul tau.

Este cea mai proasta varsta sa pleci cu copilul, nici de dormit ca unul mic nu doarme sa scapi de el nici de inteles nu intelege de vorba buna sau orice alta vorba.

 

Mergi cu masina personala petnru independenta ( parerea mea, a unui om care iubeste condusul; daca te oboseste condusul.. ia alta varianta )

 

Am fost cu fi-mea peste tot cam de 30 de ori ( munte / mare / bulgari / tara ) am iesit intre momentul cand avea 8 luni si acest moment ( 2,5 ani ) la peste 100 km de casa. Cand merge cu mine si cu ma-sa e un calvar, cand merge doar cu mine sau doar cu ma-sa e foarte cuminte. ZIci ca stie ca ai nevoie sa nu te distraga de la condus. Aici ma refer la comportamentul din masina.

Insa indiferent unde am fost cu ea, la varsta asta sunt mai mult obositoare decat odihnitoarele acele concedii in care pleci cu copii de pana in 4 ani sau peste 15 luni.

Share this post


Link to post
in esenta care este ideea sa pleci cu un copil atat de mic in concediu? nu vrei sa te odihnesti si tu putin, sa te bucuri de oarecare libertate?

Ai perfecta dreptate aici. :osanale: Nu prea mai intelegi mare lucru de concediul ala... pe de alta parte, parca nu-ti vine sa-l lasi, ca e dragalas si ai vrea sa petreci cit mai mult timp cu el. Normal ca mai ai nevoie de cate-o pauza, da' parca nu asa lunga. :rolleyes:

Share this post


Link to post

Sfatul meu: luati copilul cu voi in concedii, dar in conditiile in care si el gusta placerea calatoriei. Adica de pe la 3-4 ani in sus, cand va puteti bucura de bucuria lui. Dar nu prea sus, ca dupa varsta de 11-12 ani, trece la alta faza, aceea ca nu mai vrea el sa fie luat.

Share this post


Link to post

Subscriu la ce s-a zis mai sus. Va fi un concediu greu daca duceti cu voi copilul. Si eu am fost anul trecut si a fost destul de greu. Poti avea surpriza sa se comporte mai rau ca acasa. Dar vorba lui NFS depinde de la copil la copil. In plus vei face ceea ce faci si acasa (mancare pt bebe, schimbat scutece daca mai e cazul...etc.) Acum fiica mea va avea 2 ani si 9 luni si sunt tare curios cum se va comporta la mare.

Share this post


Link to post

IN mare parte problema cu a lua un copil intre 1 si 4 ani cu tine e ruperea de ritm.

Tu te acomodezi instant, el nu.

Somnul nu o sa iii mai fie somn si o sa inceapa sa fie carait.

Apoi o sa vrea si aia si pe acolo si pe acolo, ca vede lucruri si locuri noi si nu scapi de el neam.

E o placere sa scoti copilul , primele 10 ore, apoi e un calvar.

Daca vrei sa denumesti asta ca fiind concediu ( sa mai vizitezi si tu ceva, sa te plimbi, sa te XXX, sa te pilesti, sa te distrezi, sa dormi pe plaja linistit samd NU lUA COPILUL CU TINE.

La pana 1 an merge pt ca in mare parte doarme sar cand nu doarme oricum nu este foarte mobil si deci sta in carucior.

Peste 4 ani la fel, e ok, e indeajuns de mare sa se distreze singur sau cu alti copii, trebuie doar sa ai privirea pe el sa nu il pierzi.

Eu pana am invatat chestia asta ( si am invatat-o the hard way ) am venit mult mai obosit din "concedii" decat am plecat.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

In primul rand va multumesc(atat eu cat si cunostinta mea pentru care am deschis de fapt subiectul).....

 

Eu, in proportie de 99% eram convins ca este o gresala sa luam copilul cu noi la anul in concediu. Acum, multumita voua sunt 200% convins de greseala pe care as face-o si, ce este cel mai important, am reusit cu argumentele voastre sa imi conving si sotia ca nu este bine.

 

In ceea ce priveste pe prietenii nostrii care vor pleca anul acesta, inca nu sunt 100% convinsi dar la cum ii cunosc, vor renunta pana la urma la idee.

 

Inca o data va multumesc si va doresc sa aveti concedii frumoase cu sau fara copii vostrii.

Share this post


Link to post

E bine ca ai de ales. Altii au de ales intre a lua copilul cu ei si a nu mai pleca deloc ;)

 

O fosta colega a facut Nice (fr) -> Moscova (ru) cu masina cu un copil de 6 luni, si masina plina de bagaje, si fiind singura cu carnet, sotul ei nu conduce. Se poate, insa cred ca poti numi cu greu asta concediu ...

Share this post


Link to post

Si ioooo ...

 

Bebe al nostru e obisnuit cu drumurile de cand era in burta (un calcul grosier ne duce la cca. 10k km) :D Primul drum 200 km+ a fost cand l-am adus de la maternitate, la 10 zile ... cu AC-ul pornit in masina (nu cum l-as fi lasat daca eram singur ... dar pornit) si nu a fost nici o problema.

 

La 9 luni am fost cu el la mare. A suportat foarte bine schimbarea de "peisaj". A dormit mai mult decat acasa, nu a avut nici o problema de la soare (pustiul prietenilor cu care am fost ... 1 an si 2 luni ... a facut insolatie :( ).

 

La 10, 11 si 12 luni am fost cate o saptamana la Slanic Prahova, la o pensiune undeva la 6 km de salina, si, la fel, nu am avut probleme deosebite. Aici trebuie mentionat ca am avut "coada" si o bunica ... sa avem si noi parte de putina liniste. Merita din plin banii dati pe o camera in plus pentru cata liniste aduce.

 

In masina, si la mare si la munte a suportat bine drumul, dar nu au fost decat 3-3,5 ore ... la plecatul din tara este altceva.

 

Cu mancarea nu au fost probleme speciale. La mare ne faceau la bucataria de la hotel mancarea pentru el (gratar de pui fara condimente si fara sare, piure de cartofi ... nu de fulgi ... ca striveam eu cartofii, legume fierte etc.) contra unei mici atentii (peste pretul mancarii :D ). La munte era si mai simplu, fiind pensiune aveam acces la bucatarie si ii mai faceam si noi, mai manca si ce mancam noi ... ceream gratar fara condimente etc.

 

In concluzie ... eu nu-l las acasa daca e vorba sa mergem la "odihna". In decembrie, cand am fost in Turcia cu "treaba" ... l-am lasat acasa, desi la hotel aveau si loc de joaca pentru copii cu supraveghere etc. Cum in vara asta in afara de cateva vizite la salina nu mergem in alta parte (gaura mare in buget ... mama lui de birou), vom experimenta iesitul din tara cu el abia la anu' ... probabil Turcia sau Grecia.

Edited by george03

Share this post


Link to post

@george :D in ce scrii tu rezulta ca inca nu ai fost plecat afara cu copilul deci nu ati mers f mult cu masina(10-12 ore) si ca la anul, cand veti pleca, copilul va avea in jur de 2,5 ani.

La varsta asta si eu as pleca din tara cu el pt ca nu vreau sa il las acasa cu toate ca am cu cine sa il las...

Asadar, oricat mi-as dori sa il iau la anul cu mine, riscul ca acel concediu sa nu fie reusit este f mare...poate pare egoista conceptia dar avand in vedere ca la varsta de 1,7 ani nu o sa "aprecieze" iesirea consider ca e cel mai sigur sa il lasam acasa.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...