Jump to content
Sign in to follow this  
AsgardI

Baterie Moarta?!

Recommended Posts

Buna seara tuturor!

 

In seara asta am vrut sa ies cu masina (Aveo 3 usi) si am avut parte de o supriza mai mult decat neplacuta. Nu a pornit, nu se aprinde nimic, nici un "piu" la cheie in contact. Totul e mort. Primul gand a fost ca mi-au furat bateria, dar am verificat si este la locul ei.

 

Am cumparat masina doar de 6 luni! Ce poate fi?

 

Nu ma pricep la masini, dar ar fi absolut anormal sa fi murit bateria deodata fara sa dea nici un semn. Sa fie vorba de sigurante? Dar nu misca nimic, nici un bec! Am verificat asa cum am putut la lumina strazii bornele si nu parea nimic oxidat/rupt.

 

Ce ar putea fi?

Ce trebuie sa fac ca sa misc masina?

 

PS: Mentionez ca nu iesisem de vreo 2 zile cu masina.

 

Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Cel mai probabil ai uitat ceva aprins. Orice ( un bec in masina, o pozitie, casetofonul, orice ) tinand cont de intervalul de cand nu ai pornit-o putea sa iti consume tot curentul.

Porneste-o cu cabluri si vei vedea ce ai uitat aprins : exista topic separat pt asta, cauta-l ! ( te ajut cu partea practica maine daca vrei )

Sau ai vre-un scurt pe undeva, mai putin probabil.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Eu zic sa iei un aparat de masura, sau un bec si sa vezi daca mai ai ceva curent in baterie. Astfel descoperi daca e de vina bateria sau altceva si, in functie de rezultat, aplici metoda lui cumnatu.

Share this post


Link to post

Nu a mai fost nevoie de bec. M-a ajutat Cumnatul, caruia ii multumesc si aici. :)

 

Numai bine tuturor! :)

Share this post


Link to post

Da' baga si tu o morala sa stim si noi ce-a fost...

Share this post


Link to post

NU stie fata ce a fost.

Cand am ajuns la locul crimei corpul era decedat fara a prezenta urme de violenta si nu a raspuns la nici o manevra de resuscitare cu exceptia socurilor electrice in valoare de 12V americani.

Imediat dupa cablare au inceput sa dea semne de viata becurile din plafon ( nu ele erau aprinse, de fapt nu am vazut nimic aprins ) iar dupa 10 secunde de redresare a pornit fara probleme.

Concluzie : raman valabile amandoua variantele intrucat colega este la inceputul istoriei automobilistice si nu mai stia ce si cum a apasat ( astfel e posibil ca la venirea fortelor medicale sa se fi modificat locul crimei fata de stadiul decesului initial )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

=)) :) ) Prea tare.

 

Felicitari domnului doctor  <img src= ">

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...